Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C-5 HDI תקלות? בעיות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש ייעוץ מבעלי ניסיון , אמינות? מחלות?

האם המנוע מרגיש חזק(צריך לעלות יום-יום לירושלים) או שהגיר מסרס אותו?

שנת 2002-2003 עומד על הפרק(הדגם שלפני מתיחת הפנים?).

אשמח גם לדעה כללית מאנשים שמכירים אישית את הדגם.

תודה

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מרגיש חזק וסוחב נהדר.

תקלות ? בעיות ? מאחד כמוך שמחזיק את האחות הגדולה - זה לא מה שצריך להטריד אותך או לחדש לך משהו באגף התקלות והבעיות :p

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעיות שסתומים בגיר, כמו כן תקלות מחשב משטנות כאיתותים שמסרבים לעבטד, חיישני פיקוד במע' ההידראולית וטורבו לא אמין במיוחד חוץ מזה רכב נוח מאוד עבור מי שהנוחות בראש מעייניו (לדעתי באופן אישי הקסנטיה נוחה יותר) בכל הבעיות שציינתי נתקלנו במספר C5 HDI וייתכן שלא מדובר במקרה ..

פורסם

אמנם אין לי C5, אבל אותו צירוף מנוע-גיר רק במרכב כבד יותר (פיאט אוליסה).

המנוע חזק וחסכוני מאד. לקח לי זמן להתרגל לעובדה שכל כך קל לבצע עקיפות זריזות במהירויות נמוכות.

הגיר שלי החזיק 40K וצריך כנראה החלפה אבל התפקוד הנורמאלי שלו בסדר ויכול להיות שהתקלה אצלי חריגה ולא מלמדת על הכלל.

בכל מה שקשור לנסיעה בירידות ולהורדת הילוכים בזמן האטה הוא ממש קורא מחשבות. התיפקוד בעליות פחות מרשים וצריך להעזר בקיקדאון כדי להזכיר לו מה שהיה אמור לעשות.

קיימת הבעיה שתוארה פה כמה פעמים של השהיה במשך 3 שניות בתגובת דוושת הגז אם לוחצים בתחילת נסיעה ועוזבים ואז לוחצים שוב בדיוק כאשר ההילוך השני משתלב.

המצב הזה קורה בדרך כלל כשמנסים להשתלב בתנועה צפופה ואז זה מאד מסוכן. תבדוק היטב שהמכונית לא חולה במחלה הזו.

אני לא יודע אם הC5 מצויידת במסנן חלקיקים (FAP) כמו אצלי. אם כן, צריך להביא בחשבון טיפול יקר ב80000 ק"מ.

פורסם
ב HDI המדובר אין FAP, רק במנועים החדשים (1.6 טורבו דיזל וכד').

איציק

אם הבנתי נכון הוא מתכוון ל2.0 ליטר עם 109 או 110 כ"ס?

אני יודע שבאוליסה/C8/807 המנוע הזה הגיע עם FAP כסטנדרט בגיר אוטומטי.

אם אינני טועה הסיבה היא שבגלל שהמשקל הכולל שלהם מעל 2500 ק"ג הם נכנסים באירופה לקטגוריה מחמירה יותר של זיהום אויר והתוספת הקטנה של המזהמים בגלל הגיר האוטומטי חייבה אותם להוסיף את המסנן (נזכרתי בזה בעקבות התגובה שלך).

פורסם

אין לי דיזל, אז לא אתייחס לעניין המנוע-גיר. אבל בכל הנוגע לחשמל ומיחשוב יש שלל תקלות. החדשות הטובות הן ששום דבר לא מאד יקר וחוצמזה גם במזדה 3 חדשה לגמרי היו לי תקלות. ככה זה כשמתחכמים.

מה לבדוק ? הכל. קודם כל ללכת למוסך מורשה ולהתחבר למחשב. מה שמדווח שם כתקול כמובן דורש החלפה. אני מתכוון לבדיקת מערכות מקיפה, כולל מתלים, חיישנים רדיו וכו, ולא לסריקת תקלות מדווחות.

אחר כך לבדוק שכל הדלתות ננעלות, מרים החלונות תקין, בקרת האקלים ובמיוחד אפשרות הפיצול ימין-שמאל, שליטה על הרדיו מההגה, מאפרה נפתחת, שלט רחוק. אצלי היום הכל תקין, אבל אחרי לא מעט ביקורים במוסך.

הכי חשוב לא להתפשר על בעיות בזינוק או הורדת הילוכים. יש כמה מחלות שקשורות בנושא, ולא תמיד מצליחים לסדר אותן.

פורסם
מרגיש חזק וסוחב נהדר.

תקלות ? בעיות ? מאחד כמוך שמחזיק את האחות הגדולה - זה לא מה שצריך להטריד אותך או לחדש לך משהו באגף התקלות והבעיות :p

איציק

עם האחות הגדולה למרות שהיא "מסובכת" אני סובל כבר יותר מ-3 שנים מ-0 תקלות...8) טפו טפו!

הבעייה היא שאני גם מכונאי בהכשרה וגם בעל אוזן רגישה לרכב וכך פעולות המניעה מקדימות משהו אם כבר הוא קורה.

ה C-5 מיועדת לאשה והיא רק מניעה, שמה מוזיקה, משלבת ל-D וקדימה בגז...

שם אני צריך מינימום תקלות...

נו, אולי בכל זאת נקנה לה גולף דיזל :x

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

החדשות הטובות הן ששום דבר לא מאד יקר

הכל יחסי (או שהתקלות בהן אתה נתקלת היו זולות באופן מקרי לחלוטין לתיקון) אבל לומר ש"שום דבר לא מאוד יקר" זה ממש, אבל ממש, לא מדוייק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אה זה האוטו של אבא שלי..הוא עשה איתו נסיעות של אשדוד- געש אנחנו בסביבות ה-130000 ק"מ והיו כמה בעיות:

א. הדוושת גז לא פעלה למשך כמה שניות, כנראה שזה בעיה של הדלקות הדיזל.

ב. האוטו סוחב, נוח בטירוף וקל לתמרון למרות הגודל.

ג. הבעיה אולי הכי גדולה באוטו זה הפח שבאוטו שנוטה להשתנות מפגיעות קטנות.

• תוכן חדש...