Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

בימים אלה אני מסיים שיפוץ של ווספה ראלי 180 שנת 1970.

לפני שבוע הצלחתי להניע אותה, ואפילו לרכב.

ביום שישי האחרון, לא הצלחתי להניע את הווספה, חשוב לציין שלא נגעתי בווספה מאז שהצלחתי

להניע אותה, אבל יתכן שילדים "שיחקו" עם הכלי.

ממצאים ראשוניים:

יש דלק, ברז דלק פתוח, מגיע דלק לקרבורטור.

יש ניצוץ בפלאג.

נראה שזו בעיה חשמלית כלשהוא.

ניסיתי כל מה שאני מכיר ולא הצלחתי, לאחר מספר נסיונות היה ריח חזק של דלק, ואפילו נזילה מאזור

הקרבורטור (הצפה) אולי זה הבעיה?

אשמח לשמוע רעיונות ודרכים לאיתור הבעיה.

בנוסף אשמח לשמוע אם למשהו יש מושג איפה ניתן לרכוש "צמת חשמל" שמתאימה לווספה

תודה,

פורסם

אם יש ניצוץ אז זוהי לא בעיית חשמל.

ואני מניח שתזמנון ההצתה לא השתנה מהפעם האחרונה שהיא עבדה.

עיקר האשמה היא על הקרבורטור,

כנראה שהמנוע הוצף,

ברז דלק סגור+מצערת עד העצר וקיקים עד צאת הנשמה יפתרו את הבעיה.

להבא אם הווספה לא תניע תרטיב טיפה את הפלג וקיק שני היא תתניע.

לגבי צמת החשמל,אין צורך לקנות קומפלט,אתה יכול להכין לבד.

החומרים הדרושים,חוטי חשמל בצבעים שונים,שרוול פלסטיק,שרוול נצמד,מלחם ובדיל.

מערכת החשמל בווספה מאוד פשוטה,רק הסיפור להעביר את החשמל דרך השלדה יותר בעייתי.

בהצלחה,

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

הי,

מה שמוזר בהצפה שהיתה זה שחלקו הקדמי של הקרבורטור טפטף משהו כהה, ומחלקו האחורי של הקרבורטור טפטף משהו זהוב (שמן ?), לא היה לי כ"כ ברור מאיפה הוא נוזל ומה טיב הנוזל.

לגבי הרטבת הפלאג - במה להרטיב?

לגבי הכנת הצמה , איך אדע מהוא האורך המתאים של החוטים, כרגע יש לי באלאגן במערכת החשמל.

הכל עובד - אורות , הנעה אבל יש המון חוטים מיותרים ולא כ"כ ברורה לי תמונת מערכת החשמל שצריכה להיות.

פורסם
הי,

מה שמוזר בהצפה שהיתה זה שחלקו הקדמי של הקרבורטור טפטף משהו כהה, ומחלקו האחורי של הקרבורטור טפטף משהו זהוב (שמן ?), לא היה לי כ"כ ברור מאיפה הוא נוזל ומה טיב הנוזל.

לגבי הרטבת הפלאג - במה להרטיב?

לגבי הכנת הצמה , איך אדע מהוא האורך המתאים של החוטים, כרגע יש לי באלאגן במערכת החשמל.

הכל עובד - אורות , הנעה אבל יש המון חוטים מיותרים ולא כ"כ ברורה לי תמונת מערכת החשמל שצריכה להיות.

*נזילה מהקרבורטור לא צריכה להיות בכל אופן,כשיש הצפה הצילנדר מוצף בבנזין לא כל הסביבה של האופנוע.

בשביל ליישר קו הייתי מציע לך לפרק,או לתת למישהו שמבין לפרק את הקרבורטור ולנקותו.

*הרטבת הפלג היא בבנזין כמובן

*את צמת החשמל בונים על האופנוע,משאירים תמיד עודף חוט ואחרי שהכל יושב במקום מקצצים כנדרש.

אם אצלך הצמה קיימת אין טעם לרוץ ולקנות\לבנות חדשה.

פשוט יש לעבור על הצמה הנוכחית ולתקן את העבודה שנעשה בה בצורה יפה,ועם אזולירבנד.

תנסה להבין לשם מה תוספות החוטים ואם הם מיותרים אז תוריד אותם.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

הי,

אכן בווספה מורכבת כבר צמה, ואני יכול לעבור על המערכת ולשפץ אותה,

העניין הוא שאני צריך שרטוט מערכת של החשמל.

יש לי משהו די בסיסי (צירפתי קובץ) אבל החוטים הקיימים לא בצבעים של החוטים שבתמונה.

למשל ראיתי שיש חוט שכאילו בכוונה נוגע בגוף הווספה - נראה כאדמה,

(הכניסו אותו בכוח בין גוף המנוע לכיסוי הפלסטיק)

לכן חשבתי לארגן צמה חדשה בצבעים שבשרטוט , כך גם אהיה בטוח איזה חוט מגיע לאיזה נק'.

VSD1.pdf

פורסם

מנסיון של הימים האחרונים, כאשר המנוע קר הווספה אוהבת צ'וק מלא, עם קצת גז ביד ומיד לסגור צ'וק

מצליח כל פעם...לדעתי הצפת את הקרבורטור...יכול להיות שהיצטבר לכלוך בפילטר הראשוני, מכיוון כניסת הדלק פתח את המכסה...(ברז דלק סגור) נקה את הרשת ונסה שוב-בהצלחה רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הי,

אחרי פירוק הקרבורטור, מעבר על מערכת החשמל , וכו' מרוב יאוש החלפתי פלאג ו ....

מכה ראשונה הווספה מניעה.

לא כ"כ ברור לי למה , בסה"כ היה ניצוץ בפלאג הקודם.

אכן נפלאות דרכי הבורא...

פורסם
הי,

אחרי פירוק הקרבורטור, מעבר על מערכת החשמל , וכו' מרוב יאוש החלפתי פלאג ו ....

מכה ראשונה הווספה מניעה.

לא כ"כ ברור לי למה , בסה"כ היה ניצוץ בפלאג הקודם.

אכן נפלאות דרכי הבורא...

כבר נאמר...אל תידרוש בניסתר ממך....נוסעת מפמפמת....המשך לסוע בזהירות ווספה אחת סימן לווספות רבות כן ירבו....

ts.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היה לך פלאג אשר סיפק ניצוץ כחול ודק ,או הנגד במצת או ליכלוך בין הקטודה לאנודה ,בכל מקרה הניצוץ צריך להיות בצבע כתום בהיר עובי עד מילימטר , פרק את ראש הפלאג(מוברג על החוט) להניח אותו עד כ8 ממ מאיזשהוא חלק מתכת במנוע לתת קיק הניצוץ צריך לקפוץ אם לא חוט פלאג או כויל לא תקינים החלף חוט וראש פלאג עדיף של ngk

יגאל

פורסם

אכן, גם לי בג'אווה הייתה את אותה הבעיה: ניצוץ יש, דלק יש, לא מניעה. אחרי החלפת הפלגים- הניעה כמו חדשה! אז, זה שיש ניצוץ- עדיין לא אומר, שהפלג טוב.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הי,

תודה לכל המשיבים.

ממש כיף לדעת שיש לאן לפנות כאשר בעלי המוסכים הרגילים אומרים לך: "מה לעשות זה בן 40".

בקשר לצמה, נראה לי שאני אחבר חוטים חדשים לקיימים, אין לי חשק להתחיל להשחיל את הצמה

בשלדה, נראה לי שאם אני לא יודע בדיוק איך עודים את זה אני יכול להסתבך ממש.

בנוסף יש לי שאלה כמה זמן פלאג אמור להיות תקין?

שוב תודה רבה לכולם.

• תוכן חדש...