Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הענין הוא כזה: אוטוטו הבהמה תהיה מוכנה ותתחיל לשעוט ברחבי המדינה. מדובר ב- BSA M20 שיגרור סירה. האופנוע + סירה שופצו למצב של חדש דנדש ואני מבין שאם הוא ישרת אותי בנסיעות יומיומיות הוא מהר מאד לא ישאר כזה, אבל... מה עושים נגד הג-נ-ב-י-ם? האופנוע יחנה בחוץ בחניה המותרת בכביש ולא מתחת לבנין, וכול אחד יכול בעצם לבוא ו: א) לנסות "להרים" אותו, כולל הסירה. זה כבר לא כול כך קשה בימינו, כאשר האנשים הטובים הללו מסתובבים עם מנוף ומשאית. ב) לפרק ממנו חלקים יקרי ערך ומקוריים. אני מתכונן לקשור אותו עם שרשרת כבדה לעמוד התאורה וגם להשתמש עם עוד מנעול אופנוע שיחבוק את הגלגל האחורי לשלדה ולסירה. כמו כן הוכן כיסוי ברזנט (חדש לצערי ומבהיק) שיכסה את היצירה כולל הסירה. אשמח לשמוע רעיונות, מניסיון אישי וגם מדימיון פרוע, מה עוד להוסיף ולעשות על מנת להגן על התינוק (חבר הציע אזעקה לסלולרי?). ישנם ברגים המחזיקים ומחברים חלקים אשר נקדחו בראש והועבר בהם חוט תייל מנירוסטה, אבל שוב - גם זאת ניתן לחתוך ולפרק עם 'שבדי' עלוב מתוצרת סין... אל תבינו אותי לא נכון: אני יודע שלא ניתן להגן ב- 100% מפני הגנבים והמפרקים למיניהם, אבל בכול זאת ארצה לדעת שעשיתי את המיטב להגנת הכלי. מודה לכם מראש!

פורסם

מנסיוני אחרי למעלה מ 20 שנות אופנועות,הסתרת האופנוע היא החשובה ביותר כשמדובר בגנבים או מזיקים מזדמנים. נסה למצוא מקום סגור או מוסתר,אפילו רחוק מביתך אצל חבר,מקום עבודה וכיו"ב ובסופי שבוע הבא אותו הביתה. זה מטריד והאופנוע לא תמיד זמין אבל יש שקט נפשי. הספיידר שלי למשל,חונה במקום עבודתי בחניון סגור עם שמירה 24 שעות...

אם אופציה זו אינה אפשרית או מקובלת עליך,קודם כל כסה אותו בכיסוי שאינו מושך את העין ושקשור היטב לאופנוע.

אם ניתן לקשור בשרשרת עבה את האופנוע לעמוד חשמל,גם זאת אפשרות ביחד עם כיסוי.

אם יש מישהו תמיד בבית,אזעקה עם ביפר היא פתרון טוב ויש להניח כי גנב ש"ילחם" עם הכיסוי יפעיל את האזעקה ואחרי שיגלה שמדובר בענתיקה,כבר לא יחפש אזעקה משוכללת וזה יתן לך או למי שבבית התרעה ודי זמן לפעול ע"מ לסכל את הגניבה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אצלי אישית, הסירה עומדת ליד הבית כבר שנתיים היא קשורה לעץ עבה מאוד.

ובנוסף אני מכסה אותה בכיסוי מיוחד, אף אחד לא מתקרב למקום!

פורסם

רכבתי על M-20 ללא סירה משך כשנתיים ככלי תחבורה עיקרי. אני לא בטוח שתרווה נחת משימוש ב BSA ליום-יום, מכל השיקולים שכבר נדושו כאן הרבה. כל קטנוע מודרני בינוני ישרת אותך טוב יותר ובמחיר נמוך יותר מאשר אופנוע אספנות.

ואם ויתרת על השימוש ליום-יום, הכי טוב זה לאחסן בחניה סגורה. גם האופנוע נשמר מגנבים וגם מפיגעי הסביבה. חניה ברחוב היא תמיד סוג של הימור.

נמרוד

פורסם

במידה ויש לך אפשרות לחנות מתחת לתקרה (כמו בבית על עמודים) זה יכול לסייע כנגד מנופים.

בנוסף, שינוי מקום החנייה מידי פעם הוא צעד טוב כמו הכיסוי.

מנעול דיסק (אם יש דיסק) יכול לספק הגנה נוספת.

מערכת אזעקה עם חיישנים מוסיפה הגנה נוספת ויש אופציה להתקנת ביפר ו/או חיבור לסלולארי.

אם יש לך חניון שעובד 24 שעות ליד הבית או קיוסק זה מעולה. אומנם אתה תתעצבן כשמישהו ישען לך על האופנוע ואני פעם גיליתי ילד בן חמש יושן בפוזיציית רכיבה על האופנוע שלי בעידוד אבא שלו, אבל העובדה שיש נפש חייה ליד האופנוע תרתיע גנב פוטנציאלי, אלא במידה והגנב קשור לשומר בחניון ...

כל אלו לא יתנו לך 100% הגנה.

הכי טוב לעשות ביטוח. זה לא בשמיים. בהערכה גסה מדובר בכ - 11% משווי האופנוע ואתה הולך לישון בשקט.

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

הלקח העיקרי שנילמד בתקופה האחרונה הוא - אם יש לך מערכת ההגנה, תפעיל אותה, ואם אין תרכיב אחת. הכי טוב להסתיר - לא רואים, לא יודעים, או כמו שאמר הנסיך הקטן "הדברים החשובים באמת סמויים מן העין..." רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...