Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב- YAD2 מתפרסמת כרגע 605SV (מנוע 3000 סמ"ק). לא ברור אם זו SV24 (הגרסה היוקרתית ביותר, מנוע V6 עם 24 שסתומים, 200 כ"ס), או SV "רגילה" (מפוארת באותה מידה, אך עם מנוע V6 ו 12 שסתומים, 170 כ"ס).

מדובר בדגם שנמכר במספרים מצומצמים בישראל. עיקר המכירות היו של גרסאות 2.0 ליטר החלשות והמאובזרות פחות. מעט מאוד מכוניות מדגמי SV שווקו כאן לאורך השנים.

קרוב לוודאי שהמכונית הזו לעולם לא תהיה נדירה באמת, ושערכה לא ירקיע שחקים גם בעוד 20 שנה (האמת שכלל לא ברור אם בעולם של יצור המוני, בו מפעלי רכב מייצרים מכונית שלמה ללא מגע יד אדם, ופס היצור פולט מכונית בכל 15 שניות, יש בכלל מכוניות סדרתיות מודרניות שיזכו למעמד שכזה אי פעם)

ובכל זאת, זו מועמדת לא רעה לאיסוף ושימור, דווקא הודות לחוסר ההצלחה לו זכתה בימי חייה.

עיצובה של ה-605 נחשב לאחד היפים והמוצלחים ביותר כשהחל שיווקה ב- 1990, אך בד בבד נחשב גם לגורם העיקרי לכישלונה המסחרי.

זאת משום שה-605 נראתה בתמונות (במציאות פחות) דומה עד כדי זהות לאחותה הקטנה, ה- 405 שהושקה שנתיים קודם לכן (שתיהן עוצבו על ידי סדנת פינינפארינה). בסגמנט היוקרה בו התחרתה, המראה חשוב לפחות כמו המנוע, השלדה וההידור הפנימי. והלקוחות הפוטנציאלים שנדרשו לבחור בין הפג'ו החדשה לבין התוצרת הגרמנית של מרצדס, ב.מ.וו. ואודי, פשוט לא יכלו להרשות לעצמם להיראות בפג'ו 405 מגודלת.

גם השילוב של אבזור אלקטרוני מכף רגל ועד ראש יחד עם בקרת איכות בינונית הוביל לרצף מתסכל של תקלות חשמליות שפגמו עוד יותר בשביעות רצון הלקוחות האמידים, ופגעו עוד יותר בתדמיתה של המכונית.

וזה היה חבל, כי מי שהתעלם מקיטונות הביקורת (המוצדקת, לעתים) מצא מכונית מעולה.

שלדה נפלאה (ויש שיגדילו ויאמרו מופלאה, בהתחשב בכך שמדובר בשלדת הנעה קדמית ארוכה וכבדה), שרהיטותה יכלה "לעשות בית ספר" למספר קומפקטיות מודעות לעצמן. התנהגות כביש מושחזת לצד שיכוך מהמורות משובח. המכונית הזו נבנתה בתקופה בה כל מכוניות פג'ו היו "מכוניות לנהג", ושלדותיהן כויילו להתנהגות כביש נפלאה. מחליפתה של ה-605, ה-607, כבר נבנתה בזמנים אחרים, לקהל אחר, והתנהגות הכביש שלה אינה עומדת בסטנדרטים של קודמתה.

אבזור פנימי עשיר, כולל מושבי עור חשמליים ודיפוני עץ בגרסאות ה- SV הבכירות.

מרחב פנימי גדול, שנשען על בסיס גלגלים של 2.80 ס"מ.

וגם ביצועים כלל לא רעים (בגרסאות ה- 3.0) - עד כדי מיאוץ ל 100 קמ"ש ב 8 שניות ומהירות סופית של 235 קמ"ש בגרסת SV24.

תשומת לב ממוקדת בבקרת איכות החל מ 1992 (בד בבד עם מתיחת הפנים ל-405, שטיפלה באותה בעיה) צימצמה משמעותית את התקלות החשמליות (גם אם לא חיסלה אותן לחלוטין).

האקזמפלר הספציפי שביד-2 מוצע ל"בעלי ידי זהב" - כלומר ניתן להבין מכך שהיא עושה בעיות לבעליה, פה ושם (נראה גם שאין לה טסט כרגע). אבל המחיר לפני מו"מ אטרקטיבי מאוד למי שמתכנן את תוכניותיו לטווחים ארוכים מאוד, ומחפש רכב לשימור 18 שנה, עד שיגיע לגיל אספנות.

אילו לא היו כל משאביי הכלכליים מופנים לרכישת מיטב תוצרת "סימילאק" ו"האגיס", קרוב לוודאי שהיא היתה עוברת לרשותי. :-)

פורסם

היו לנו במשפחה 2 גרסאות טורבו של הרכב הזה.

רק געגועים.......

מסתבר שהרכב של אימי נקנה עלידי חובב אמרקאיות לא קטן שהיה בעלים של קורבט 68וחצי.......

כל פעם שאנחנו נפגשים במקום לדבר על הקורבט..........

מדברים על ה605 אהבתי מאד את הרכב.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

בשימור מכונית שכזו יש קושי אמיתי,שוב אין מדובר ברכבים שמצריכים ידע מיכני גרידא וקצת הבנה ב"ברזלנות" כפי שנדרש ברכבי שנות החמישים (וקודם) ועד שנות השבעים. כאן מדובר במערכות חשמליות ובעיקר במערכות אלקטרוניות שמעט מאד אנשים ובעלי מקצוע יכולים לאבחן בהן תקלות ולתקנן. ברכבי יוקרה כאלו יש גם הרבה רכיבים שאינם תחליפים או זהים לשאר רכבי המותג ולפעמים קשה מאד להשיגם.

וגם המכניקה אינה פשוטה ומצריכה ידע,כלים יעודיים ומקום לעבודה ולא זה המקרה של אחזקת פורד אסקורט או אופל קדט ישנה.

גם העמדת הרכב ובמיוחד רכב כזה "עתיר ממברנות,מחזירי שמן וגומיות" לא תעשה לו טוב,מצד שני תחזוקתו במידה ונרצה לנסוע עליו במשך 20 שנה תעלה בהמון המון כסף וזמן.

לפעמים הלב מושך לכיוון אחד וההגיון והשכל הישר לכיוון אחר,בגלל זה טרם רכשתי פיאט 130...:-(

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ספיידרמן תודה!

דיברת בהגיון בעוד אני עוד רגע יוצא לכוון הרכב עם חבילת מזומנים...

ארנון ילד רע, רע, רע!:nono::drinking::screwy::hihi:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני יוסיף את השקל תשעים שלי.

הפיג'ו 605 היתה מכונית מצויינת בעלת פוטנציאל עצום שניכשלה בדברים הטריוויאלים ביותר-מנועים גרועים(למעט ה 24V),איכות גימור נמוכה ואמינות נמוכה יחסית שהיתה פועל יוצא של בקרת האיכות הנמוכה.אם ב 205 או ב 309 העיניין היה ניסלח איכשהו,במכונית סאלון זהו מפתח לכישלון.

רובן המכריע של מכוניות הסאלון נימכר בגרמנייה,ולמול מכוניות הסאלון הגרמניות-מרצדס W124,אודי 100 וב.מ.וו סידרה 5 לפיג'ו 605 לא היה הרבה להציע.

חבל שפיג'ו לא למדו את הלקח מה 604 שהיתה מכונית הפאר הראשונה של פיג'ו,שתחלואי איכות ואמינות הימאיסו אותה אפילו על אוהדיה המושבעים ביותר.

למקבילתה מבית סיטרואן,ה XM היו אותן מיגרעות,פלוס מינוס,אך היה בה קסם סיטרואני שדי קשה היה לעמוד בפניו..ל 605 המופנמת לא היה אותו קסם,למרות שהיא היתה מהנה בהרבה לנהיגה.

גירסת ה V6 עשתה שימוש בפיתוח של מנוע ה PRV ששופר בצורה ניכרת,נוספה לו מערכת ניהול ממוחשבת של בנדיקס וגלי איזון שהפכו את פעולתו לנעימה בהרבה,למרות שביצועיו לא היה מדהימים(מנהיגה על XM שצויידה באותו מנוע).

ברגע שהוצג דגם הטורבו 2.0 150 כ"ס הפך דגם ה V6 לדי מיותר,בייחוד בשל הפרש המחיר העצום בינהן.

פוטנציאל אספנות?אולי בעוד 15-20 שנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פוטנציאל אספנות?אולי בעוד 15-20 שנה.
מסכים, וכתבתי זאת בהודעה המקורית.

רק שבמחיר שמבקשים עבורה עכשיו, היא אוטוטו הולכת לגריטה.

ואז, בעוד 15 שנה, מישהו ייכנס לפורום וייקטר שהוא לא מוצא 605, למרות שהוא תמיד רצה.

ואז אני אצטרך למצוא לינק להודעה הזו ולהגיד לו "אמרתי לך".

וההודעה לא תהיה זמינה כבר, כי הודעות ישנות ישמרו בגיבוי (השרת של CarsForum יהיה באותה תקופה על הירח, ויעבוד דרך שידור צ'אקרות ישירות למוח של המנויים).

ואז אתה תצטרך לרדת לארכיון במרתף שבאחוזה של קובי כדי לאתר את הגיבוי.

ותכעס.

ותתעצבן.

בשביל מה ?

אני בסך הכל מנסה לחסוך את כל כאב הלב הזה, ולהגיד להוא מ"עוד 15 שנה" שיזיז את הישבן עכשיו.

:-)

פורסם
ואז אתה תצטרך לרדת לארכיון במרתף שבאחוזה של קובי כדי לאתר את הגיבוי.
אתה באמת חושב שאני אבזבז מקום פנוי במרתף על גיבוי לשרת???

הוא יהיה מלא עם חלקי חילוף ל- Jaguar E-Type, MG TF1500, Simca 1000 Coupe, MGC Roadster, MG ZA Magnette ואולי גם איזה Triumph-Twin קטן לשעות הפנאי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אלפא ספיידר, למשל, היא מכונית נחמדה מאד. הבעיה שבשביל לנהוג בה צריך מבנה-גוף שנקרא "הקוף האיטלקי", כלומר רגלים קצרות וידיים ארוכות. מכיון שאני נראה יותר כמו "דוב ג'ינג'י מצוי", אין לי אפשרות פיזית לנהוג בנוחיות במכוניות החביבות, המחלידות והמתפרקות האלו.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אתה באמת חושב שאני אבזבז מקום פנוי במרתף על גיבוי לשרת???

הוא יהיה מלא עם חלקי חילוף ל- Jaguar E-Type, MG TF1500, Simca 1000 Coupe, MGC Roadster, MG ZA Magnette ואולי גם איזה Triumph-Twin קטן לשעות הפנאי.

מה עניינים איתך?

עצלן...

יאללה סימקה :yum:

http://cgi.ebay.fr/SIMCA-1000-coupe-Bertone_W0QQitemZ280022318451QQihZ018QQcategoryZ119750QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

קרוב לוודאי שהמכונית הזו לעולם לא תהיה נדירה באמת, ושערכה לא ירקיע שחקים גם בעוד 20 שנה (האמת שכלל לא ברור אם בעולם של יצור המוני, בו מפעלי רכב מייצרים מכונית שלמה ללא מגע יד אדם, ופס היצור פולט מכונית בכל 15 שניות, יש בכלל מכוניות סדרתיות מודרניות שיזכו למעמד שכזה אי פעם)

זה דיון לגמרי אחר, אבל דווקא במציאות כזו, כאשר מוצרים אלקטרוניים ומכניים בכלל ורכב בפרט, מתוכננים לאורך חיים מסויים, ויש עידוד להחלפה של כאלו מוצרים בפרקי זמן קצרים יחסית, אז למרות סדרי הגודל של הייצור, ספק אם בכלל ישאר משהו בעוד מס' עשרות שנים.

מורן.

פורסם

ה 605 יכולה להעלות תהיות ודיון ארוך אודות הנושא : מהם המרכיבים מהם מיוצרת קלאסית אמיתית?

מנוע ? - אבוי למדבקת הטורבו של ה 605 - מעולם לא נראה טורבו כל כך משעמם ומונוטוני כמו ב 605. גם ה 3 ליטר הרגילה לא מעוררת השראה יתרה.

פשטות/העדר מורכבות- אלקטרוניקה כל כך קלוקלת לא תאפשר להשאירה בחיים עוד 20 שנה. בקרת מזגן שעובדת כראוי ב 605 הופכת למצרך נדיר, ומה עם מערכות החשמל המתעייפות האחרות.

עיצוב/ושיק - 405 לארוכי רגליים. אמנם לרוב הצרפתיות יש שיק, אך את השיק/מושבי עור/לוח שעונים מרשים השאירו ב PSA ב XM ואילו ב 605 הושתל לוח שעונים המיועד ליושבי בתי אבות. 2 דלתות - בחלום. קבריולט - כנ'ל.

שושלת/מסורת - חבל שה 604 לא מצליחה לקבל את מדבקת האקזוטית/קלאסית. ואם לא היא אז בודאי לא מחליפתה.

איכות נהיגה/נסיעה - נופלת בין הכיסאות - לא מנהלים מדהימה, לא ספורטיבית במיטבה.

אז אולי בעוד 20 שנה יהיה מי שירכוש אותה, ישמר אותה, ישפץ אותה אך עליו יהיה לזכור שלא חפץ נדיר ומבוקש בידיו אלא רכב שבשעתו הוביל אנשים ממקום אחד לשני בביטחה ובנוחות מסויימת.

אילן

פורסם
זה דיון לגמרי אחר, אבל דווקא במציאות כזו, כאשר מוצרים אלקטרוניים ומכניים בכלל ורכב בפרט, מתוכננים לאורך חיים מסויים, ויש עידוד להחלפה של כאלו מוצרים בפרקי זמן קצרים יחסית, אז למרות סדרי הגודל של הייצור, ספק אם בכלל ישאר משהו בעוד מס' עשרות שנים.

מורן.

מה ? המאזדה שלוש שלי לא תהיה אספנות בעוד 29 שנים :shock: אני מוכר מיד ..... :lol:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

היו לי שתי 605

אחת מודל 91 היתה לה בעיה ב ABS . מגבר הבלם (בוסטר) היה חשמלי והתקלקל ונזל עוד בתקופת האחריות וגם אחריה. לשבחם של פז'ו המגבר החשמלי של הבלם וה ABS והוחלפו ע"ח פיז'ו גם אחרי גמר האחריות.

לשנת 91 היתה גם בעיה במזגן.

השניה שלי היתה שנת 96 טורבו ובאופן כללי לא היו לה בעיות יוצאות דופן. נהנתי משתיהן.

ה- 607 פחות כייפית בנהיגה מה 605 אבל היא ממש דור אחר מבחינת הגימור והאביזירים. אין לה את אותה תחושת "הכיף" בנהיגה אבל אם לא שמים לב מגיעים מהר מאוד לפי שתים מהמהירות החוקית כי פשוט לא מרגישים בנסיעה.

ה607 הרבה יותר אמינה מה 605. אין לי בעיות איתה ולמרות שכבר גמעה כ 234,000 ק"מ הכל פועל ופרט לטיפולים לא השקעתי בתיקונים ברכב. גם החלקים זולים משמעותית מה 605. פנס אחרוי עלה לי ב 607 300 ש"ח וב 605 עלה 1000 ש"ח.

היום ה 607 אצל אשתי ואנחנו עדין נהנים ממנה.

לדעתי, שני הרכבים לא ניתנים להפעלה כרכב אספנות בעוד 30 שנה כי סביר שאז לא תהיה תוכנה מתאימה להפעלתם. כן, במשך חיי ה607 עידכנו לי בחברה כמה וכמה פעמים את התוכנה ע"י חיבור ישיר למרכז בצרפת והורדת תוכנה משם.

לא יהיו "ג'וקים" וחישנים אלקטרונים.

גם היום קשה לומר שחשמלאים מבינים את מערכות האלקטרוניקה ב- 607 .

ב605 היה לי מהנדס חשמל, עולה חדש, שמצא פתרונות יצרתיים וחסך לי הרבה כסף.

יש המון חלקי גומי ופלסטיק שלא יחזיקו 30 שנה.

אבל בעוד 30 שנה לא יהיה דלק וכל רכבי האספנות יעמדו!

כל האמור לעיל נכון גם לגבי יתר המכוניות של שנות השמונים ואילך בהן יש הרבה פלסיטק וחישנים.

לסיכום רכב אספנות רק עד תחילת שנות השבעים, גג אמצע שנות השיבעים.

אז להנות כעת מהרכבים החדשים ולשמור על הישנים.

שלמה דן גדרון

פורסם

במסגרת המאמץ המשותף.

במוסך שאני מבקר (מידי פעם בפעם,ככה פעם בשבוע),תמיד,אבל תמיד,תהיה שם ה 605 טורבו על הליפט.

ותמיד,אבל תמיד,הגיר יהיה למטה כי הוא בדיוק התפגר (פאר ה ZF מימי ה BX)

הבעלים הוא עורך דין צרפתי שכבר יצא לי להכיר...

שאלתי אותו איך יש לו זמן להגיע לבתי משפט אם כל הזמן הוא במוסך

מה שכן,הוא אומר,מאחר והרכב מדהים-הוא מוכן לאכול הכל ע"מ להשמיש אותו.

מוכר...

• תוכן חדש...