Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי יפאן - השרשור הרשמי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדינה כמו יפאן , שם ספורט מוטורי עדיין חוקי יערך בסוף השבוע הקרוב הסיבוב ה-11 של אליפות העולם בראלי .

זוהי הפעם השלישית בלבד שהראלי הזה , שמרכזו בהוקאידו , נערך במסגרת ה-WRC .

הראלי עצמו כולל 27 קטעים תחרותיים , SPECIAL STAGES , שיערכו על פני כ-345 ק"מ בדרכי עפר שונות .

הקטע המיוחד של הראלי , ה-SUPER SPECIAL , הוא באורך של כקילומטר וחצי והמתחרים יעברו עליו בראלי 5 פעמים , זאת לאחר שקטע זה שימש גם כקטע ההרצה והחימום , ה-SHAKE DOWN .

מרקוס גרונהולם היה המנצח כאן בשנה שעברה , והוא זה שניצח גם בראלי הקודם באליפות , בפינלנד .

ראלי יפאן יחד עם פינלנד הם שני מרוצים בהם סבסטיאן לואב עדיין לא ניצח ומעניין מה יהיה הפעם .

לואב מגיע לראלי הזה עם יתרון של - 31 נקודות באליפות וזה כשלא נשארו יותר מדי נקודות בקופה .

שלישי בדירוג דני סורדו הספרדי של סיטרואן .

סובארו בראשות פטר סולברג כבר יודעים שהעונה הזו אבודה מבחינתם ואולי אפילו יסיימו אותה ללא נצחון ולכן עסוקים שם יותר בהכנות לעונה הבאה הן מבחינת הכנת הרכב והן בשינויים פרסונליים בקבוצה .

טושי אראי , נהג הראלי היפני שבעברו כבר מספר מרוצים ב-WRC בקטגורייה הבכירה ואשר בשנים האחרונות העדיף להתרכז ב-PWRC עם אימפרזה קבוצה-N יחזק הפעם את הקבוצה הבכירה , בתקווה להצלחה יפנית .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ראלי יפאן והשעות המוזרות שלו ...

כנראה שסבסטיאן לואב בחר בטקטיקה של איסוף ניקוד בטוח והוא ממוקם שני אחרי מרקוס גרונהולם בתום ה-LEG הראשון , בהפרש של עשר שניות בלבד .

מצד אחד הפרש של עשר שניות זה מעט מאד ומספיקה טעות אחת קטנה של הפיני בכדי שלואב יכבוש את המקום הראשון במקומו .

מצד שני בהחלט יתכן , אם כי נדיר ביותר , שלואב ילחץ במטרה לצמצם את הפער ולהלחיץ את גרונהולם ויעשה טעות . תזכירו לי רק מתי לאחרונה לואה עשה טעות שממש עלתה לו במרוץ ? זהו בדיוק .

הדרוג -

1 - מרקוס גרונהולם - פורד פוקוס

2- סבסטיאן לואב - סיטרואן קסארה

3 - מירקו הירבונן - פורד פוקוס

4 - מנפרד שטוהל - פיג'ו 307

5 - דני סורדו - סיטרואן קסארה

8 - פטר סולברג - סובארו אימפרזה - איבד כשתי דקות בגלל בעיות בלמים .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

סוף הקטע ה-15 , ביום השני כמובן ומה שצפינו אתמול קורה .

סבסטיאן לואב תופס את ההובלה בראלי לאחר שמרקוס גרונהולם מסתחרר לו עם הפורד פוקוס .

היום החל בתקיפה של גרונהולם שהגדיל מעט את הפער ואז בעקבות צמצום זמנים של לאוב ולחץ שהתגבר על הנהג הפיני , הוא עשה טעות סיבסב את הפוקוס ואיבד זמן יקר .

לואב , שעדיין לא ניצח בראלי יפאן , לא היה צריך יותר מזה וכעת הוא ראשון , בהפרש של כ-28 שניות .

1157163286.jpg

אלון ששאל על סולברג .

כנראה שזו ממש לא השנה שלו . סולברג נאבק עם בעיות בלמים קשות באימפרזה הכחולה , בראלי הביתי של סובארו .

פרודרייב וסובארו הורידו ציפיות עוד לפני הראלי כאילו ידעו בעצם שאין הרבה למה לצפות . בינתיים הנהג השני של סובארו , כריס אטקינסון עושה את העבודה וממוקם רביעי , רק מקום אחד אחרי מירקו הירבונן , הנהג השני של פורד .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

ובסופו של היום השני , למרות נזק שנגרם לצמיגים בקסארה בעקבות נחיתה לא טובה מצליח סבסטיאן לואב להוביל בהפרש של 25 שניות ליומת גרונהולם , שסבל גם הוא מפגיעה בצמיגים .

מי שמתחיל לחזור לתמונה , לפחות לניקוד יותר טוב ואולי למצב רוח טוב יותר זה פטר סולברג שקבע בשלושת הקטעים האחרונים של היום זמנים שמיקמו אותו באופן קבוע בין שלושת הראשונים ובדרוג הכללי הוא כבר צמוד לדני סורדו כאשר נותר ביפאן עוד יום נסיעה .

מי שמעוניין לעקוב אחרי הקרב בין לואב וגרונהולם יאלץ לעשות זאת בשעת לילה מאוחרת , אפשרי גם כאן -

www.rally-live.com

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

סבסטיאן לואב מנצח את הראלי ה-27 בקריירת ה-WRC שלו , בראלי יפאן ,שם עדיין לא ניצח , לאחר קרב מותח עם מרקוס גרונהולם .

ההפרש בין השניים בסיום-.....5 שניות . מדהים , אין מילה אחרת לתאר את זה .

למרות שבסוף היום השני גרונהולם הודיע כי הקרב אבוד למעשה , הוא החל את היום השלישי במתקפה וצימצם את הפער עד לאותן 5 שניות שהוכרעו בסופו של דבר רק בקטע המיוחד האחרון - קילומטר וחצי של סופר ספיישל מיוחד לקהל .

מירקו הירבונן מסיים שלישי וכריס אטקינסון מציל את הכבוד של סובארו במקום הרביעי .

דני סורדו מסיים שביעי ופטר סולברג שמיני ומאוכזב .

מי שיצא בכל זאת מרוצה הוא טושי אראי היפני שסיים לבסוף שישי עם הסובארו השלישית .

לכל מי שעקב אחרי הראלי הזה ביורוספורט ניתן היה לראות כי מדובר בראלי מאד מהיר מצד אחד ומאד צר , שבילים חלקים וצרים בין עצים שגרמו להרבה צרות לנהגים ולמכוניות .

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

ורק שתראו עד כמה לא מקלים ראש ב-WRC .

דני סורדו שסיים את הראלי במקום השביעי נפסל והוצא מהתחרות וזאת לאחר שהשופטים שמו לב , מתוך מצלמת ה-IN CAR שסורדו והנווט שלו מרק מרטי , לאחר שעצרו במיקום התאונה של פרז וחזרו לרכב , לא סגרו את חגורות הבטיחות שלהם כמו שצריך והמשיכו לאחר מכן בנסיעה עד לקו הסיום .

כל הארוע הגיע לידי השופטים "באשמת" קבוצת קרונוס בכלל שביקשו שסורדו יקבל זמן כללי בגלל ההעיכוב שנגרם לו כתוצאה מהתאונה .

לשופטים לא היתה דרך לבחון את הארוע אלא רק באמצעות מצלמות ה-IN CAR וכך התגלה סיפור אי חגירת החגורות...

סולברג הרוויח מכך מיקום נוסף .

דובי

* התמונה לקוחה מראלי קטלוניה שהיה מוצלח יותר עבור הצוות .

3.jpg

פורסם

בהחלט היה ראלי מעניין מאד ומתוח עד הרגע האחרון.

אם כי בסופו של דבר, לי לפחות יש תחושה שהיה מגיע למרקוס לנצח כאן ובהפרש גדול אם לא היה מסתבך ביום השני. אך אין לדעת איך לואב היה נוהג אם הוא היה זה שצריך לנסות לטפס למקום הראשון כי היום ראו אצלו נהיגה די בטוחה שמטרתה הייתה לשמור על המקום הראשון, אשר אפשרה למרקוס לצמצם את הפאר ל5 שניות בלבד.

פורסם

חברים יקרים...

סב' לואב שוב הוכיח שהוא הנהג של הדור הנוכחי...

הוא יודע מתי לתת בראש ומתי להרגע והכי חשוב לא לעשות טעויות!!!

לדעתי סולברג לא יעלה לטופ שוב...אולי מקום שלישי, רביעי (עם הרבה כבוד בכל זאת) כי לדעתי הפריחה שלו היתה קצרה...

וגרונהולם כבר נתן את שלו למרות שהוא ממשיך להוכיח מה הוא שווה...הרבה מאוד...

כרגע כיסא המלך של לואב והיורש לדעתי הוא מיקו (דובי...מיקו ולא מירקו) הירבונן שמתחיל לאט לאט להשתלב בפסגה והוא עוד צעיר מאוד ועתידו לפניו...(אשמח לשמוע את דעתכם)

אבל כל זה יקרה אחרי לפחות עוד שתי אליפויות של המלך הבלתי מעורער, שובר השיאים של כל הזמנים והפיבוריט שלי אם לא הבנתם...

כבודו:סר סב' לואב

ביי

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
אם כי בסופו של דבר, לי לפחות יש תחושה שהיה מגיע למרקוס לנצח כאן ובהפרש גדול אם לא היה מסתבך ביום השני. אך אין לדעת איך לואב היה נוהג אם הוא היה זה שצריך לנסות לטפס למקום הראשון כי היום ראו אצלו נהיגה די בטוחה שמטרתה הייתה לשמור על המקום הראשון, אשר אפשרה למרקוס לצמצם את הפאר ל5 שניות בלבד.
לא מסכים, אסטרטגיה זה חלק ממירוץ. וביום השלישי והאחרון לא ראית נהיגה שקולה מלואב, זה גרונהולם שלחץ חזק מאוד (איך לואב אמר זאת במבטא צרפתי: Flat Out) ולואב לחץ גם כן בכדי לשמור על ההובלה (זה לא שקול - זה לנהוג על הקצה). ראה את המרחקים של לואב וגרונהולם מהירבונן שסיים שלישי ביום האחרון (10-30 שניות לסטייג') http://www.wrc.com/page/StageTimes/0,,10111~20061126,00.html.

לסלי, לדעתי להירבונן יש עוד הרבה מה להוכיח, גם על דובאל אמרו שהוא צעיר כישרוני ומבטיח והוא איבד את מקומו בקבוצת סיטרואן (קרונוס זה בעצם סיטרואן בתחפושת). מה שהקנה להירבונן מקום בקבוצת פורד הייתה ההופעה המדהימה שלו בשנה שעברה בראלי קורסיקה (או סרדיניה, תמיד אני מתבלבל בניהם). לטעמי, אם כבר יורש - אני מהמר על דניאל סורדו (הטבלה לא משקרת).

האמת שאני צפיתי למרקו מרטין עתיד מזהיר (ופייט לא קטן עם גרונהולם , לואב וסולברג שדי מאכזב השנה), אך התאונה המצערת די מעקבת זאת ואני בספק אם הוא יוכל לחזור לאותה יכולת (הלוואי וכן!). אישית אני מקווה לראות קצת יותר מג'יג'י גאלי - אני אוהב את הטמפרמנט שלו, זה מוסיף הרבה צבע.

וזה מה שמוביל אותי לשאלה אחרת, אני התחלתי לעקוב אחרי מירוצי ראלי לפני 10 שנים כשמאקינן שלט בענף. באותה תקופה היו נהגים מוכשרים רבים ובעיקר קבוצות רשמיות רבות , מה שאין כל כך היום.. (הכוונה לקבוצות)

אין עוררין על שליטתו של לואב ובמיוחד על כשרונו. אבל (השאלה הזו מופנת לזקני הראלי בפרט) האם לואב היה שולט בראלי אם היו סביבו קבוצות חזקות נוספות עם צוותים מוכשרים? האם הוא היה מצליח להגיע לשיא כזה של נצחונות בתקופה כזו קצרה (4 עונות)?

כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות, אבל הייתי רוצה לשמוע דעה מהותיקים יותר ובמיוחד מאלה שעקבו אחרי ראלי עוד מלפני שליטתו של מאקינן.

אגב, זה רק אני או שאני חושב שהאתגר היחיד שנשאר ללואב זה לנצח את ראלי פינלנד? (אני סבור שאחרי שהוא ינצח שם (אם וכאשר), הוא באמת יוכתר כגדול מכולם)

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אלון , מפאת קוצר הזמן (חמש וחצי בבוקר ואני בדרך לעבודה ) אתייחס רק להשוואה המתבקשת בילן לואב לבני התקופה הקודמת .

אין לי כלל ספק שהוא קורץ מחומר של אלופים והיה נותן פייט טוב לכולם .

די שנזכור את עונתו בסיטרואן במקביל לקולין מקריי וקרלוס סיינז בתחילת דרכו והתוצאות שהשיג מיד כשהתיישב בקסארה .

יותר מכולם לואב מזכיר לי נהג ראל אגדי אחר - וולטר רוהל . שקט , חלק ומדוייק ,שלא נלחץ וכמעט ולא עושה טעויות .

אפרט בהמשך

דובי

פורסם

שלום לכם, נראה שאנו שוכחים כמה דברים חשובים שקשורים לתחרויות ראלי, והחשוב ביותר זה אמינות הרכב שהנהג נוהג בו, ולא זה שאין נהגים טובים,או מוכשרים כמו לאב ועוד, אבל בואו נחזור קצת אחורה, ודובי אתה טוב בזה, בוא תתן לנו סקירה ב 3 שנים האחרונות מתי לאב יצא מהמתחרות בגלל תקלה תכנית??? וכנל היה גם בקבוצת פיגו בשנים האחרונות,הקבוצות האלו העמידו רכבים אמינים,ופחות תקלות מקבוצות אחרות.כולל בחירת צמיגים נכונה,ואם נחזור לאחר ונדבר על טומי מאקינן לדוגמא שנהג במיצבישי אז הוא שלט בראלי כל זמן שהקבוצות האחרות לא העמידו רכב שיכול להתחרות בהם. וכן ישנם כמה נהגים מוכשרים היום, ואני לא יודע מה היה מנצח במידה וכולם היו נוהגים באוטו סוג האוטו.וזה אותו הדבר כמו בF1 כל זמן שלפרארי לא היה הרכב הנכון להחרות,שומאכר כמה שהוא גדול נהפך לנהג מהשורה, וברגע שפרארי מצאו מענה לבעיות שלם הנה לכם שומאמכר חזר לחדשות. ודבר נוסף זה גיל הנהג, אז אומרים שנהגים מבוגרים יש להם נסיון וכל הסיפור,אז הכל טוב ויפה רק להנהגים היותר מבוגרים מאבדים לפעמים את החדות בנהיגה, את התעוזה, ואז מגיע איזה שטינקר בן 20 ונוסע כמו מטורף ולא דופק חשבון ומתחיל לנצח, ובגלל זה הספורט הזה כלכך מעניין לדעתי לפחות.

חברה המשיכו לנהוג בזהירות

פורסם

אין ספק שבשביל לנצח צריך רכב אמין, אבל גם לסגנון הנהיגה יש השפעה ישירה על בלאי מערכות הרכב. חלק גדול מהכשרון של לואב הוא הנהיגה ה"חלקה" אשר מצמצמת את העומס והבלאי על מערכות הרכב למינימום.

עד כמה שזכור לי, שותפיו לקבוצה של לואב כן סבלו פה ושם מבעיות אמינות (במיוחד בעונות הקודמות).

שחר

פורסם

הסיטרואן קסארה WRC מכונית אמינה בצורה בלתי רגילה , יחסית לכל מכונית WRC אחרת .

לשותפיו של לואב התעוררו תמיד בעיות די באשמתם ופחות באשמת המכונית .

לאחר הראלי כאשר נשאל לואב על ההישג שלו הצטנע בדרך הרגילה ואמר שאינו מחשיב עצמו לנהג הגדול בהיסטוריה רק בגלל שיש לו את מרבית הנצחונות ואמר שקרלוס סיינז טוב יותר ממנו (אני לא בטוח) .

לואב נותן קרדיט ענק לצוות של סיטרואן שסייע לו בכל הדרך עד היום .

אני מקווה שגם ה-C4 WRC תהיה לו פחות טובה .

1157385619.jpg

דובי

• תוכן חדש...