Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתחיל בכמה תמונות (לנשום עמוק):

hr2.jpg

hr4.jpg

נשמעות אינסוף פעמים דעות שונות, האם לשפץ למצב מקורי או לא, האם לשדרג או לא וכו'.

ברצוני להביע דעה/פנטזיה (שעוד תתגשם, מבטיח) לגבי הטרנד שנקרא HotRod.

ראשית, קצת היסטוריה:

עוד משחר ההיסטוריה המוטורית, רבים רצו כי מכוניתם לא רק תיקח אותם ממקום למקום, אלא תעשה את זה מהר. והיו כאלו שרצו עוד יותר מהר. בשנות העשרים והשלושים רבים הסבו את מכוניותיהם הסטנדרטיות ובכללן מכוניות כגון פורד T, פורד A וכן רודסטרים אחרים למכוניות למירוצי רחוב. שתי מכוניות הנעמדות להן זו לצד זו, חברתו הבלונדינית של אחד מהנהגים עומדת בין שתי המכוניות עם מטפחת לבנה ועם הסימן הניתן ממנה שעטו להן המכוניות קדימה במהירות אל עבר קו הסיום אשר הוגדר מראש, בדרך כלל כמה מאות מטרים בקו ישר מקו הזינוק. שאיפה מתמדת זו למהירות הביאה רבים ממתחרים אלו לנסות ולשבור שיאי מהירות במדבריות שוממים כגון מדבר מוחבי בקליפורניה. הגדיל ועשה וואלי פארקס אשר שבר לראשונה את מחסום מאה המייל לשעה ולימים היה ממקימי ארגון ההוט-רוד הלאומי בארה"ב.

hr6.jpg

אז למה בעצם?

ובכן, נשאלת השאלה, למה לקחת מכוניות קלאסיות, מהתקופה המייצגת אבן דרך בעולם התחבורה, כגון הפורד מודל T ודומותיה ולהפוך אותן למפלצות כביש? התשובה: חלומות נועדו להגשמה.

לקיחת מכונית משנות השלושים המוקדמות, הפשטתה חלקי הפח שלה, פירוקה המכאני המלא והכנתה לשיפוץ, היא תהליך מוכר לכל משפץ, עד הנקודה שבה אותו משפץ מחליט מה הוא עושה הלאה - בונה מכונית מקורית? מכונית משופרת קמעה? או הוט-רוד.... התשובה שלי במקרה הזה תהיה ללא ספק, עזבו אותי מקוריות, תנו לי הוט-רוד!

hr1.jpg

לכאורה, לא צריך לעשות הרבה כדי להפוך פורד או שבי משנות השלושים להוט-רוד... מורידים כנפיים, מחליפים מנוע-גיר-דיפרנציאל, חקצצים 10-20 ס"מ מגובה הגג, צובעים בצבע שחור-מט או אפילו בצבע ייסוד וזהו, יש לכם הוט-רוד רד-נקית... תשקיעו עוד כמה (עשרות) אלפים ותקבלו תוצאה כמו בתמונות המצורפות...

אותן מכוניות הוט-רוד זוכות למכלולים מכאניים מהחדשים והמתקדמים ביותר כיום, לרבות בלמים, בולמים, מערכות היגוי, מערכות הינע וכו' (ישנם כאלה המחפשים מנוע Flat-Head המתאים לתקופה) וככאלה, הן בטוחות ומהנות לנהיגה (לדעתי כמובן) הרבה יותר מאשר המקור, אשר היה נפלא לזמנו...

מה יותר נפלא מאשר לעלות על מכונית עם מראה של פעם, עם חיספוס, אופי ייחודי וחד-ערכי (כל מכונית שנבנית, נבנית בעיצוב אישי), להדביק את הדוושה לרצפה ולזנק קדימה בתאוצה עוקרת איברים פנימיים? מה יותר נפלא מאשר לצאת לעקיפה עם מנוע בעל מומנט פי ארבע מרוב מכוניות הספורט הנמכרות היום בישראל?

בקיצור, מדובר בתרבות לא מוכרת בארצנו, שוודאי תתקל במכשולי רישוי כאלה ואחרים, אך ללא ספק, אשמח לראות אותה כאן וטוב דקה אחת קודם...

hr7.jpg

hr8.jpg

hr9.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

הדעה שלי היא שרכב ישן עד כדי כך צריך להשאר כמו שהוא ושיש רכבים יותר מתאימים ל''התעללות'' מסוג זה, לא חסר.

ובכל מקרה תמונה שמתקשרת אצלי בראש לנושא, הוט רוד מספרינט :shock: (יותר בכיוון של פרארי, אבל הרעיון דומה להוט רוד)

album_pic_php5.jpg

album_pic_php6.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ליאור... כרגיל אתה אוהב בומבסטים מידי.................

תן לי RAT ROD אני אהיה מבסוט עד השמיים!

נקנח באיזה סרטון אחד או שניים...

ותמונות של כמה מחברי מארה"ב שמשום מה זנחו לאחרונה את ה LT1 והא LS1 ואת המודלרי

ועברו לרכבים ישנים!

DSC00986%201.JPG

DSC00988%203.JPG

DSC00989%204.JPG

DSC00995%205.JPG

DSC00999%206.JPG

DSC01002%207.JPG

DSC00966resize.JPG

DSC00967-1resize.JPG

DSC00972-3resize.JPG

DSC00974-4resize.JPG

DSC00971-2resize.JPG

IMG_0104.jpg

IMG_0108.jpg

IMG_0128.jpg

graf_4.gif

nightmare_racing.jpg

]

ועכשיו לסרטים

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

פי 4 מומנט ממכוניות ספורט , אוקי סגנון מיוחד וברוטלי , אוקי

יש לדבר הזה יכולת לתקוף סיבובים ?

מרכז כובד גבוה וצמיגי בלון האלה בהחלט לא מצביעים על שום כוונה כזאת

הנעה אחורית + משרוקית , נחשו איזה אוטו יש לי :-)

פורסם
פי 4 מומנט ממכוניות ספורט , אוקי סגנון מיוחד וברוטלי , אוקי

יש לדבר הזה יכולת לתקוף סיבובים ?

מרכז כובד גבוה וצמיגי בלון האלה בהחלט לא מצביעים על שום כוונה כזאת

שאלה מצחיקה אתה שואל...

לא ידועה העובדה שלכל רכב יש שימוש אחר? אחד נועד לנסיעה עירונית, השני לנסיעה בינעירונית נוחה, אחר משמש לנסיעה ספורטיבית במעלה כביש מפותל ואחר, משמש להאצות בישורת. אני מדבר כמובן על מכוניות בנות ימינו. כל אחת מיוצרת למטרה אחרת. הרי אתה לא מצפה מפג'ו 106 ראלי שתהיה מכונית שתאיץ ישר כמו משוגעת. אתה לא מצפה מיונדאי אקסנט שתגהץ סיבובים.

לפי הנ"ל, לכל רכב יש את הייעוד שלו. גם למכוניות חדשות, גם למכוניות קלאסיות וכך היה מעולם. כל רכב נבנה לשימוש שלו וכל רכב שמשפצים, ייבנה לייעוד שלו, על-פי אהבתו ודרישתו של המשפץ... לא ככה?

הדעה שלי היא שרכב ישן עד כדי כך צריך להשאר כמו שהוא ושיש רכבים יותר מתאימים ל''התעללות'' מסוג זה, לא חסר.

ובכל מקרה תמונה שמתקשרת אצלי בראש לנושא, הוט רוד מספרינט :shock: (יותר בכיוון של פרארי, אבל הרעיון דומה להוט רוד)

על איזה רכבים אתה מדבר שמתאימים ל "התעללות"? אתה בעצם מדבר על מכוניות חדשות יותר? תראה לי איזה מכוניות חדישות יחסית יש כיום, בעלות מראה, אופי וייחודיות כמו אלו של פעם... איך אפשר להשוות את סגנון בניית הרכב, השימוש בבחומרים היום לעומת העבר... מה הייחוד בנהיגה ברכב חדיש "משופר"? הונדה סיביק עם ספויילרים? סובארו טורבו עם ספויילר קצת יותר גדול? מיצובישי אקליפס בצבעים זרחניים עם אולטרה-סגול? עזוב, אני נשאר עם הענתיקות ;-)

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

נכון , כל אחד והקפריזה שלו , ההוט רודים (שכבודם במקומם מונח) בשבילי משולים למונשיינ'ס בהכנה ביתית , חזקים , ודופקים חזק את הראש , כלומר עושים את העבודה

לעומת זאת האסכולה הארופאית (איטליה, צרפת , גרמניה , אנגליה) מציעה קוניאק משובח , משאירה חגיגה של טעמים בכל חלל הפה , ודי חזקה בשביל שתתחיל לצחקק אח"כ בצורה חסרת רסן :mm_tongue

הנעה אחורית + משרוקית , נחשו איזה אוטו יש לי :-)

פורסם

כן אל יש דרך ראויה מבחינתי שהאנטיקה אמורה להראות בדרך הזאת ולהשמר בדרך הזאת.

הענתיקות האלה בקרוב יהיו נדירות,גם הרכבים ההם שהיה אותם פעם כמו זבל לאט לאט נכחדים, יש להם חלק חשוב בהיסטוריה ולא מגיע להם להפוך למשהו כזה.

יש רכבים חדשים שניתן לשפר לקו ישר, תמיד ניתן לבנות לבד ועוד ועוד!

לרכב ישן לא מגיע התעללות כזאת ומבחינתי זאת התעללות, הרכב נושא איתו היסטוריה, עבר, כאשר הופכים אותו להוט רוד מוחקים את כל ההיסטוריה שלו ואת כל העבר שהיה לו ובזה הורסים משהו חשוב ומבחינתי חשוב יותר ממראה של... ומזה שיש לו המון כ''ס בגלגלים האחוריים, דברים אלו ניתן להשיג בדרך שונה מלהרוס רכב ישן.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יותר מדי כסף, פחות מדי תרבות, דקה אחת קודם כבר עברה לה מזמן.

אני חשבתי על זה בזמנו, (אפילו פתחתי שירשור בנושא) לא עלו בידי יותר מדי תוצאות, צריך המון ידע מכני וטכני ואין יותר מדי עזרה באינטרנט - לשם הבהרה - מספיק עזרה למשל; אם אתה רוצה לגדוש את הרכב שלך, כנס לכל פורום שמחזיק מעצמו בחו"ל ויעזרו לך שם עד רמת הבורג.

מסקנות שחורות משהו, אבל בתור אדם שחשב על זה - זה מה שעצר אותי :

בעיות הרישוי יהיו כבדות מנשוא.

הזמנת חלקים\קיטים\דברים מגניבים להוט רוד יהוו משכורות שלמות לעובדי המכס שלנו.

הרכב לא יסע יותר מ200 מטר בלי סקודה שצורחת עליו לעמוד בצד.

אין פה מספיק רדנקס.

בקיצור אנחנו בישראל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
שאלה מצחיקה אתה שואל...

על איזה רכבים אתה מדבר שמתאימים ל "התעללות"? אתה בעצם מדבר על מכוניות חדשות יותר? תראה לי איזה מכוניות חדישות יחסית יש כיום, בעלות מראה, אופי וייחודיות כמו אלו של פעם... איך אפשר להשוות את סגנון בניית הרכב, השימוש בבחומרים היום לעומת העבר... מה הייחוד בנהיגה ברכב חדיש "משופר"? הונדה סיביק עם ספויילרים? סובארו טורבו עם ספויילר קצת יותר גדול? מיצובישי אקליפס בצבעים זרחניים עם אולטרה-סגול? עזוב, אני נשאר עם הענתיקות ;-)

כל מילה חקוקה בסלע.

רוני

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

ליאור, חיממת אותי. :-)

והנה שני הסנטים שלי...

אני חושב שאין לתרבות ה- HotRod דבר וחצי דבר עם פורום אספנות, או אספנים בכלל.

אם אספנות היא שימור של הישן והנוסטלגי, Hot Rod זה ההיפך משימור.

ההיפך מנוסטלגיה.

זה חילול של אותה מכונית ישנה, של ההיסטוריה, של התקופה שהיא מייצגת.

זה סר טעם בעיני כמו לקחת את ונוס ממילו, להתקין לה חזה סיליקון ענק, לצבוע את שפתיה באדום זנותי, להוריד את חצאיתה כדי שתהיה בעירום מלא, לקשור לה אזיקים מעור, ולהעמיד מאחוריה פסל זקור של קן (לבלתי מעודכנים - הבעל של ברבי).

זכותו של מי שרוצה לעשות זאת, רק שלא יתייצב עם יצירתו בפתח הלובר בפריז, וירצה להציגה בטענה שמעשיו הם עוד זרם לגיטימי בעולם האומנות...

ודרך אגב, גם אין לתרבות ה- Hot Rod, לדעתי, דבר וחצי דבר עם תרבות נהיגה ותרבות כביש.

לנסוע מהר בקו ישר יכולה גם עגלת תינוק שהצמידו לה מנוע סילון, ואין תמיהה על שהתרבות הקלוקלת הזו הגיעה מארה"ב - המדינה שהמציאה את המכונית בתחילת המאה, וכמעט הרגה אותה לקראת סוף אותה מאה. עם אוטוסטרדות אינסופיות ו Cruise Control מיליוני אמריקאים אינם מבינים כלל מה המשמעות של "לנהוג". מירוצי ראלי לא מוכרים להם. על פורמולה 1 הם לא שמעו. המרוץ הנערץ עליהם הוא נאסקאר: להיכנס לאיזה אמא רוחנית של הוט רוד, ולעשות מליון הקפות של מסלול אליפטי... :x

פורסם

ידידיי היקרים, על טעם וריח, אין להתווכח ;-)

כל מה שתגידו, נכון. כל מה שאני אומר, נכון. עניין של דעה וטעם.

אגב, אם אתם רוצים לשמור על המכוניות הללו כפי שהם, תוציאו נגדי צו הרחקה ביום שתפורסם אחת למכירה ;-)

ליאור.

נ.ב.

זה סר טעם בעיני כמו לקחת את ונוס ממילו, להתקין לה חזה סיליקון ענק, לצבוע את שפתיה באדום זנותי, להוריד את חצאיתה כדי שתהיה בעירום מלא, לקשור לה אזיקים מעור, ולהעמיד מאחוריה פסל זקור של קן (לבלתי מעודכנים - הבעל של ברבי).

:x

ארנון.. יש לך במקרה תמונה של הנ"ל, אחרי התהליך המדובר? :shock::lol:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

קצת היסטוריה מכוניות הhotrod נולדו מתוך צורך ולא הנאה ,הצורך היה במכונית מהירה שתצליח לברוח מניידות המשטרה המרשלים או השריף המקומי כשבתוכה הבריחו אלכוהול בייצור מקומי ממבשלות שיכר בהרים או ביערות לבארים באיזור ,צורך זה הוליד את "תעשיית" השיפורים למנוע ,ולאחר שהאלכוהול הפך חוקי נישארו המשוגעים עם המכוניות ועד מהרה החלו מתחרים ומכאן כבר הכל היסטוריה stock car racing ,open wheel,ועוד קטגוריות אשר קיימות רק שם .

מהי ההגדרה לקלאסיקה ,מכונית שמעלה בנו זיכרונות טובים? יצירה מוטורית מסובבת ראשים? מכונית שהשיווק שלה היה נכון ואגרסיבי (סרטים פרסומות סלבס שנסעו)האם הפורשה שנסע בה ג'יימס דין היתה הופכת לקלאסיקה אלולא היה נהרג בה?לפי דעתי היגואר e type פשוט לא יפה אבל נחשבת לקלאסיקה ממדרגה ראשונה .אני חושב שהעין היא זו שממלאת את הלב אל מול יצירה מוטורית מהוקצעת ומבחינתי התמונה של הספרינט למעלה אינה נופלת בעיני מההגדרה של קלאסיקה.

אם לקחת פורד T שניראת כמו קרון סוסים מהמערב הפרוע ולבצע section חיתוך של מרכז הבודי לכל אורכו והנמכת הגג נותנת תוצאה כה אקזוטית ויפה אז מבחינתי שיקחו e type ויסדרו לה את חוסר הפרופורציה בין גובה עמודי הגג לגובה הדלת והסף ושישימו ידית פתיחה חיצונית שהאצבעות יוכלו להיכנס ,אני מעריך ומוקיר כל אדם אשר יוכל ליצור יצירה מוטורית מפתיעה ואיכותית אשר כל החלקים בפרוייקט מחמיאים זה לזה

יגאל

פורסם

בלי להכנס לטעמים וריחות (למרות שאני דוקא בעד...) , סתם מחשבה מעשית שעלתה בראשי- המכוניות האלה עובדתית יותר קרובות לכרכרות מאשר למכוניות עכשוויות, מבחינה ארגונומית (תכנון חלל הרכב=תנוחת נהיגה=זוית הגה=וכו...) נראה לי ממש לא להיט לנהוג עליהן ובמיוחד לא נהיגה רגועה...

• תוכן חדש...