Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשירשור קיים בו הועלתה דעה חשובה ומעניינת אשר רק חלק ממנה ציטטתי, חשבתי לנכון להעלות את הרעיון לשירשור חדש.

...

במעט יהירות אך גם בלא מעט זהירות הייתי אומר שהאינטרס של אספני הרכב ושל התחביב הוא לעודד אספנים אך לא בהכרח לעודד "חסכנים".

אני סבור שיש ניגוד אינטרסים מובנה בין בעלי רכבי אספנות (חברי מועדון או לא) קיימים לבין המתעניינים הפוטנציאלים.

מצד אחד האספנים הקיימים מעוניינים שהקבוצה תישאר קטנה במתכונת הנוכחית על מנת שעלויות שהמדינה מטילה על הקבוצה יהיו קטנות ככל הניתן (ביטוח, טסט וכו') וההטבות ישארו כמות שהם (אפשרויות יבוא וכו'). המידה והקבוצה תגדל מעבר למסה הקריטית המחוקק יתעורר ויגזור גזרות אשר יפגעו בקבוצה.

תאונות של רכבים אספנות ו/או ניצול לרעה של התקנות הקיימות הוא רק דוגמא אחת. גם רכבים חבוטים והרוסים רבים שעליהם מתנוסס "אספנות" עשוי להעיר אירגוני סביבה מתרדמת ולשאול שאלות.

כרגע (והכותב אינו מעורה במלחמות חקיקה ו/או תיקנון קיימות) נראה שהמצב סביר כאשר התפיסה הציבורית של האספנים היא חיובית, בגדר תחביב יפה שאינו מזיק ואף מעלה חיוך מפעם לפעם.

מנגד, מינון נכון של מצטרפים חדשים הוא חיוני להמשך התפקוד של הקבוצה דבר שמזרים משאבים חדשים, מביא לאפשרות למכור רכבים קיימים ומשפר את השוק. יחד עם זאת, האינטרס הברור הוא שהמצטרפים החדשים יהיו בעלי ממון והון מסויים, באופן שלא ישנה את היחס של המדינה ושל הציבור כלפי התחביב.

נראה כי דווקא שהתקנה האוסרת לנסוע בין השעות 7 - 9, יהיה מקורה אשר יהיה, משרתת את האספנים ודואגת כי האיזון ישאר על כנו, מאחר שהדבר מחייב את רוב האספנים הפוטנצאליים, להחזיק בכלי תחבורה נוסף, והדבר אפשרי רק לבעלי הממון הנדרשים.

נראה גם, ואולי שלא במכוון ורק מאילוצים הכרחיים, כי גם העלויות של ההצטרפות למועדון החמש (כמדומני חברות לשנה אחת היא בשווי של כמחצית מעלות הביטוח חובה השנתית) פועלת כמסננת, אבל כאן המקום להדגיש כי אין חובה להיות חבר במועדון החמש.

אני סבור שגם הפורום, אולי שלא במכוון, משרת מטרה זהה, לאחר שפרוייקטים מדהימים מוצגים בו, כולל עבודות מנוע מדהימות (כמו של בני ל לדוגמא), ניקויי חול, בניות, אנשי מקצוע מעולים, פתיחות מנוע וסגירתו, יבוא מארה"ב של חלקים ועוד שרשורים ושרשורים על כמה שזה קשה או כמה צריך, עשויים להרתיע מצטרפים חדשים חסרי אמצעים וזמן, אשר יאמינו שלעולם לא יגיעו לאיכות הזו, ולכן גם ירתעו מלהצטרף.

עצוב לחשוב על תחום האספנות בארץ כתחום לבעלי ממון בלבד, ועוד יותר עצוב לחשוב שלנו האספנים יש אינטרס לסגור דלתות כלפי מסתננים.

אמנם יש פה ושם יוצאים מן הכלל אבל אלו הכרחיים להסתרת האמת, והאמת היא בדיוק כמו בציטוט.

רוני

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

זה בוודאי יהפוך לאחד מאותם שירשורים ארוכים ומלאי אמוציות, שתכליתם העיקרית היא "שיחרור אוויר ואנרגיות", אבל זו הרמה יפה להנחתה ואני לא עומד בפיתוי... לכן להלן התייחסותי, המובאת בכחול בגף הטקסט שלך.

בהמשך לשירשור קיים בו הועלתה דעה חשובה ומעניינת אשר רק חלק ממנה ציטטתי, חשבתי לנכון להעלות את הרעיון לשירשור חדש.

אני סבור שיש ניגוד אינטרסים מובנה בין בעלי רכבי אספנות (חברי מועדון או לא) קיימים לבין המתעניינים הפוטנציאלים. זו אמירה כללית מידי, ולכן קשה לי לקבל אותה. תגדיר קודם "מתעניינים פוטנציאלים" - האם הם כאלו שמחפשים רכב אספנות כתחביב, בנוסף על רכבם היום-יומי, או "אספנים-חסכנים" שמחפשים פתרון זול לתחבורה ממונעת?

מצד אחד האספנים הקיימים מעוניינים שהקבוצה תישאר קטנה במתכונת הנוכחית על מנת שעלויות שהמדינה מטילה על הקבוצה יהיו קטנות ככל הניתן (ביטוח, טסט וכו') וההטבות ישארו כמות שהם (אפשרויות יבוא וכו'). המידה והקבוצה תגדל מעבר למסה הקריטית המחוקק יתעורר ויגזור גזרות אשר יפגעו בקבוצה. לא נכון. מועדון החמש לא מעוניין שהקבוצה תישאר קטנה, להיפך. נשמח מאד אם מחר בבוקר יהיו עוד אספנים רבים, ובודאי שנרצה לראותם עימנו במועדון. כל זמן שההטבות ינתנו למי שהן אמורות להינתן, ולא ינוצלו לצרכים שא קשורים לענין, אין שום סיכון לגזרות.

תאונות של רכבים אספנות ו/או ניצול לרעה של התקנות הקיימות הוא רק דוגמא אחת. גם רכבים חבוטים והרוסים רבים שעליהם מתנוסס "אספנות" עשוי להעיר אירגוני סביבה מתרדמת ולשאול שאלות. נכון. לכן שימוש ברכב בסטטוס "אספנות" כפתרון לחסכון בביטוחים ואגרות, תוך תחזוקת שבר מינימאלית, פוגע בתחביב ומנצל בצורה לא נכונה את ההטבה שניתנה לנו ע"י המדינה.

כרגע (והכותב אינו מעורה במלחמות חקיקה ו/או תיקנון קיימות) נראה שהמצב סביר כאשר התפיסה הציבורית של האספנים היא חיובית, בגדר תחביב יפה שאינו מזיק ואף מעלה חיוך מפעם לפעם.

מנגד, מינון נכון של מצטרפים חדשים הוא חיוני להמשך התפקוד של הקבוצה דבר שמזרים משאבים חדשים, מביא לאפשרות למכור רכבים קיימים ומשפר את השוק. יחד עם זאת, האינטרס הברור הוא שהמצטרפים החדשים יהיו בעלי ממון והון מסויים, באופן שלא ישנה את היחס של המדינה ושל הציבור כלפי התחביב. האינטרס הוא לא לצרופם של "בעלי ממון", אלא לצרופם של כאלו שרוצים לעסוק בעניין כתחביב ולא כפתרון חסכני. רוב חברי מועדון החמש אינם "בעלי ממון", אבל נכון שיש להם סכום מסויים שאותו הם יכולים להקדיש לתחביב הזה.

נראה כי דווקא שהתקנה האוסרת לנסוע בין השעות 7 - 9, יהיה מקורה אשר יהיה, משרתת את האספנים ודואגת כי האיזון ישאר על כנו, מאחר שהדבר מחייב את רוב האספנים הפוטנצאליים, להחזיק בכלי תחבורה נוסף, והדבר אפשרי רק לבעלי הממון הנדרשים. התקנה הזו נועדה לשרת את האספנים, ולא לשרת את החסכנים. לכן, מי שאין לו "ממון" אבל רוצה לשלב את אהבתו לרכב קלאסי יחד עם צרכי היום-יום שלו, שלא ירשום את רכבו כ"אספנות". פשוט כך. הסטאטוס הזה לא נועד לרכבים שנוסעים קילומטראז' משמעותי יום-יום.

נראה גם, ואולי שלא במכוון ורק מאילוצים הכרחיים, כי גם העלויות של ההצטרפות למועדון החמש (כמדומני חברות לשנה אחת היא בשווי של כמחצית מעלות הביטוח חובה השנתית) פועלת כמסננת, אבל כאן המקום להדגיש כי אין חובה להיות חבר במועדון החמש. ראשית, נכון שאין חובה כזו. שנית, כבר הזכרנו בעבר שדמי החבר עומדים היום על 240 ש"ח לשנה. זו עלותו של מכל דלק. נא לשמור על הפרופורציות.

אני סבור שגם הפורום, אולי שלא במכוון, משרת מטרה זהה, לאחר שפרוייקטים מדהימים מוצגים בו, כולל עבודות מנוע מדהימות (כמו של בני ל לדוגמא), ניקויי חול, בניות, אנשי מקצוע מעולים, פתיחות מנוע וסגירתו, יבוא מארה"ב של חלקים ועוד שרשורים ושרשורים על כמה שזה קשה או כמה צריך, עשויים להרתיע מצטרפים חדשים חסרי אמצעים וזמן, אשר יאמינו שלעולם לא יגיעו לאיכות הזו, ולכן גם ירתעו מלהצטרף. אני חולק על דעתך. יש בפורום גם דוגמאות רבות של פרוייקטים צנועים, שזוכים גם הם לפירגון. יחד עם זאת, צריך לשאוף לסטנדרטים גבוהים ולהטיף ליותר מקצועיות במימוש התחביב. לטעמי האיזון הזה בפורום הוא במידה ראויה.

עצוב לחשוב על תחום האספנות בארץ כתחום לבעלי ממון בלבד, ועוד יותר עצוב לחשוב שלנו האספנים יש אינטרס לסגור דלתות כלפי מסתננים. אתה מדבר בשם עצמך כרגע. אין לי שום אינטרס לסגור דלתות בפני אוהבים אמיתיים של רכב קלאסי. יש לי כן אינטרס לחסום טרמפיסטים שמנסים להשתמש בסטטוס "אספנות" כפתרון לחסכון כספי לתחבורה היום-יומית שלהם. לא לכך הוא נועד. לגבי הנושא של "תחום לבעלי ממון בלבד" - תגדיר "ממון". אפשר לקנות רכב אספנות סביר בסכומים של 10-20 אלף ש"ח, ועלויות הטסט+ביטוח שלו לשנה יגיעו לעוד 1,000-1,500 ש"ח. תוסיף לזה טנק דלק לחודש, תיקונים מזדמנים, והרבה שעות עבודה עצמיות. אולי זה לא ביכולתם הכלכלית של כולם, אבל באמת שלא צריך להיות מיליונר בשביל זה... תחביב דורש בדרך-כלל כסף פנוי, אלא אם אתה אוהב לחרוש את שבילי הארץ (במקרה זה העלויות שלך יהיו מים ונעלי הליכה).

אמנם יש פה ושם יוצאים מן הכלל אבל אלו הכרחיים להסתרת האמת, והאמת היא בדיוק כמו בציטוט.

רוני

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

חובבי רכבי האספנות קיימים בכל שכבות הממון.

החל מאספן עם רכב ששוה (אם בכלל יצליח למכור...) 2000 ש"ח,

ועד לאספן על אשר מצליח למכור ב-150000 ש"ח, ונשאר "רק" עם 5 רכבים

נוספים באותה רמת הגימור.

לדעתי, אנו איננו צריכים לדאוג למחסום ממוני מול "פוטנציאלים חדשים",

איננו צריכים לפחוד מהסרת ההטבות, כל עוד נתעסק בתחביב כתחביב מכובד,

ולא ככיסוי לקומבינה.

המושג בעלי ממון שונה אצל כל אחד. יש שרואים באדם שיכול להקדיש לקניית

רכב 50000 ש"ח - בעל ממון. לאחרים נראה סכום זה נמוך למדי וכד'.

גם אם יהיו הרבה "חברים" במועדון האספנות (כוונתי לא רק במועדון ה-5),

אולם רכב מסוג יגואר ורכב מסוג לארק ורכב מסוג אסקורט וכו' יהיו במצב תצוגתי מכובד,

יסעו רק מפעם לפעם ולא ייראו על הכביש כל שעות היום, כלאמר ישדרו את

המסר של "אספנות יפה ממוסדת ומכובדת", הדבר לא יפגע בהטבות/ביחס/בראייתנו

על ידי האנשים שחושבים את עצמם לנורמלים ...

לכן, כדאי להגדיל את המעגל שלנו, אך לזכור תמיד, שלא נרויח לטווח הארוך - אם ננסה

לקמבן ולקצר הליכים בטווח הקצר.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אמרתי פעם ואני חוזר ואומר, מכל ידידנו היקרים, יש מעטים ביותר שניתם לכנותם אספנים, לא כל מי שמחזיק ברשותו רכב אספנות, הינו אספן. לי יש שתים - ואני אפילו לא מתקרב להיות אספן...

עידוד מצטרפים חדשים למעגל, הינו אחד הדברים הטובים והמעודדים לעיניין, בתנאי שנעשה מהסיבות הנכונות. יותר ויותר מוסכים מגלים לאחרונה, שוב, את ניפלאות רכב האספנות, כיוון שהשוק גדל ואיתו הסיכוי לרווח נוסף, החלקים המגיעים בדרכים לא דרכים, מפרנסים מאות משפחות והכסף הזורם בתחביב, מפיח חיים בגורטאות מתכת, שהיוו עד לא מזמן מפגע לסביבה. עם זאת, מאגר הרכבים מיצטמצם, במיוחד כאשר הרכב מגיע לידיים הנכונות. עיקרון הברירה הטבעית שולט גם בענף הזה, ומרים את העסק כלפי מעלה ברמת המחירים. ככל שירבו המתעניינים והחברים, תיגדל הדרישה ויגדל הידע, יגדל העניין והקבוצות, ותיתפתח תרבות חדשה של מורשת ושימור. מי ששומר כבוד לעבר, מכירו ומשמרו, יהיה בהכרח עשיר יותר בתרבות. מבנים היסטורים לשימור, רכבות, בולים, הם היסטוריה של כולנו, מי שמשמר אותם דואג גם לדור העתיד. ראו את מס' החברה הצעירים שנוספו אלינו לאחרונה - ככה מתחילה תרבות מוטורית, ככה מתחילה מסורת, ואולי בקרוב נהייה כאחד הגויים...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

צודק.

אני לא אספן רכבים.

אני הבעלים של מספר רכבים ישנים, זה שבארץ הם מוגדרים כ"רכבי אספנות" זה משהו אחר.

אני אספן של דברים אחרים כמו חוברות "בול" ו"פנטהאוז מגזין" מהתקופה שהציצים היו בשחור לבן ולא בדפי כרומו :)

haters will hate

פורסם

אם כבר נכנסים להגדרת האספנות, אחלוק עמכם את שני הזוזים שלי.

אכן לא כל מי שמחזיק רכב ישן הוא אספן, אלא מי שמחזיק אוספים גדולים יותר.

אני מסוגל לחשוב על מס' חד ספרתי של חברים בפורום שהם באמת אספנים, אבל אצל רובם הגדול, רוב הרכבים אינם במצב נסיעה, וזה נראה לי כמשהו שחוטא לעיקר. בפנטזיות שלהם כולם יסעו, אבל קשה לי להאמין בזה.

גם לי יש רצון עז לעוד כמה רכבים, וכל עוד אני רווק גם את היכולת הכלכלית לקנות אותם, אבל אני לא רואה טעם באיסוף של גרוטאות עם המון פוטנציאל. רכב צריך להיות במצב שמכבד אותו, או לפחות לא מבזה אותו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני סבור שיש ניגוד אינטרסים מובנה בין בעלי רכבי אספנות (חברי מועדון או לא) קיימים לבין המתעניינים הפוטנציאלים.

מצד אחד האספנים הקיימים מעוניינים שהקבוצה תישאר קטנה במתכונת הנוכחית על מנת שעלויות שהמדינה מטילה על הקבוצה יהיו קטנות ככל הניתן (ביטוח, טסט וכו') וההטבות ישארו כמות שהם (אפשרויות יבוא וכו'). המידה והקבוצה תגדל מעבר למסה הקריטית המחוקק יתעורר ויגזור גזרות אשר יפגעו בקבוצה.

תאונות של רכבים אספנות ו/או ניצול לרעה של התקנות הקיימות הוא רק דוגמא אחת. גם רכבים חבוטים והרוסים רבים שעליהם מתנוסס "אספנות" עשוי להעיר אירגוני סביבה מתרדמת ולשאול שאלות.

מנגד, מינון נכון של מצטרפים חדשים הוא חיוני להמשך התפקוד של הקבוצה דבר שמזרים משאבים חדשים, מביא לאפשרות למכור רכבים קיימים ומשפר את השוק. יחד עם זאת, האינטרס הברור הוא שהמצטרפים החדשים יהיו בעלי ממון והון מסויים, באופן שלא ישנה את היחס של המדינה ושל הציבור כלפי התחביב.

נראה כי דווקא שהתקנה האוסרת לנסוע בין השעות 7 - 9, יהיה מקורה אשר יהיה, משרתת את האספנים ודואגת כי האיזון ישאר על כנו, מאחר שהדבר מחייב את רוב האספנים הפוטנצאליים, להחזיק בכלי תחבורה נוסף, והדבר אפשרי רק לבעלי הממון הנדרשים.

נראה גם, ואולי שלא במכוון ורק מאילוצים הכרחיים, כי גם העלויות של ההצטרפות למועדון החמש (כמדומני חברות לשנה אחת היא בשווי של כמחצית מעלות הביטוח חובה השנתית) פועלת כמסננת, אבל כאן המקום להדגיש כי אין חובה להיות חבר במועדון החמש.

אני סבור שגם הפורום, אולי שלא במכוון, משרת מטרה זהה, לאחר שפרוייקטים מדהימים מוצגים בו, כולל עבודות מנוע מדהימות (כמו של בני ל לדוגמא), ניקויי חול, בניות, אנשי מקצוע מעולים, פתיחות מנוע וסגירתו, יבוא מארה"ב של חלקים ועוד שרשורים ושרשורים על כמה שזה קשה או כמה צריך, עשויים להרתיע מצטרפים חדשים חסרי אמצעים וזמן, אשר יאמינו שלעולם לא יגיעו לאיכות הזו, ולכן גם ירתעו מלהצטרף.

עצוב לחשוב על תחום האספנות בארץ כתחום לבעלי ממון בלבד, ועוד יותר עצוב לחשוב שלנו האספנים יש אינטרס לסגור דלתות כלפי מסתננים.

רוני

אני לא ממש הבנתי את מטרת השירשור... סתם הגיגך או משהו מעבר לכך.

בכל מקרה אני אענה לך - תחביבים רבים דורשים ממון - איסוף שעונים, סקי, צלילה ועוד ועוד.... אני לא מבין על מה מלינים - על כך שיש בעלי ממון בארץ או על כך שחלקנו לא כאלו??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני לא ממש הבנתי את מטרת השירשור... סתם הגיגך או משהו מעבר לכך.

בכל מקרה אני אענה לך - תחביבים רבים דורשים ממון - איסוף שעונים, סקי, צלילה ועוד ועוד.... אני לא מבין על מה מלינים - על כך שיש בעלי ממון בארץ או על כך שחלקנו לא כאלו??

נכון מאד,גם טיסה לחלל זה תחביב שאני לא יכול להרשות לעצמי, לכן אני לא נוסע, ועוסק בתחביב בו אני יכול על פי האפשרויות,ואין לי אלא להלין על עצמי. לכן כאחרים, גם אני ממליץ לכל אחד לנהוג על פי האפשרות הפיננסית. ערב טוב-זאב.

zeev

פורסם
:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...