Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ;-)

היום סוף סוף סיימתי פרויקט שהתחלתי לפני כחצי שנה - בניית דגם 1:18 של הפרינץ שאני בונה במציאות - ה-TTS. לא קלה הייתה דרכינו, שכן בכדי לבנות דגם שכזה, היה צורך בהשבתת שני דגמים של NSU ועוד דגם וחצי של מכוניות אחרות, בכדי שיתרמו חלקים להשלמת הפאזל (מראות מיוחדות/ספורטיביות, מצנן שמן קדמי, מושב ספורט/באקט, הגה, ג'אנטים, קרבורטורים ועוד ועוד). בסיום תהליך ה"פחחות", נשלח הדגם לקובי שגב (אמן בפחחות צבע למכוניות בקנה מידה אמיתי....ממוקם בפ"ת), אשר עשה עבודת צבע (בתנור, בדיוק כמו לרכב רגיל) מדהימה לדגם קטנטן (בבעלותו פיאט 500, לא גדולה בהרבה מהדגם ;-)).

כמו שרשום לאחד מחברי הפורום ברשימה - אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.... על-פי גישה זו בניתי את הדגם, על פי גישה זו אני בונה את הדבר האמיתי :)

ראשית, הדגמים שהיוו את הבסיס:

MBoth1.jpg

פירוק לגורמים, בדיוק כמו בפרוייקט אמיתי :):

tts1.jpg

ריפוד הרצפה בשטיח ובניית כלוב ההתהפכות מצינורות אלומיניום דקיקים:

ttsm13.jpg

הרכבת הג'אנטים המתאימים, דיגום המנוע, אגזוזו ויתר מכלולי ה"שלדה" (שימו לב למרכב שם מאחור, צבוע מחכה בסבלנות לתורו... בדיוק לפני העיטור בפס הניקל (טוש כסף, למי שסקרן) המעטר את היקף הרכב ומחדד את מראה ה....אמבטיה... ;-)) :

ttsm14.jpg

ממוקמת במוסך, מחכה להסרת הכיסוי:

ttsm1.jpg

(תופים בבקשה... )מיני פרויקט TTS, עד כמה תמוה שזה ישמע, חצי שנה של ליקוט חלקים ובנייה... שימו לב לניפוחי הכנפיים כמו ב-TTS המיועדת, מראות ה-Bullet ועוד ועוד...:

ttsm2.jpg

ttsm3.jpg

מושבי הבאקט עם ריתמת 4 נקודות (ההבדל מול הפרויקט ה"אמיתי", הוא שהמושב יהיה מתכוונן ומתקפל ולא קבוע כמו כאן):

ttsm4.jpg

ttsm5.jpg

ttsm6.jpg

ttsm9.jpg

המנוע.... כאמור שני קרבורטורים וובר 40, מחוברים להצתה אלקטרונית. דגש על מכסה טיימינג בצבע שונה מהבלוק וכנ"ל יתר חלקי המנוע...:

ttsm8.jpg

רק שמן איכותי בבקשה ;-):

ttsm10.jpg

הצצה לפנים הרכב - שטיח כמובן, לוח השעונים של ה-TTS, הגה כמו שיהיה לי ב-TTS (עד שמצאתי כזה בקנה המידה הזה...סיוט...)דוושות אלומיניום ועוד...:

ttsm12.jpg

עד כאן, הפרויקט הקטן.... :)

למי שסקרן לדעת איך מתקדם הפרויקט בקנה המידה הגדול יותר... אוטוטו הסדנא בגרמניה תסיים לבנות לי את הראשים (אלומיניום מוגדלים, מותאמים ליחס 11:1) והם יצטרפו ליתר חלקי המנוע ומכלולי ההינע שכבר כאן. מבחינת מתלים והיגוי, הכל כבר כאן, אייבאכים (הנמכה), בילשטיינים וכו'. מבחינת חלקי קוסמטיקה, כ-90% כבר כאן, נשאר לאתר ולייבא את יתר עשרת האחוזים, לפני שהרכב יעבור לשלב הבא, פחחות/צבע ותחילת הרכבת הפאזל... :)

שבוע טוב לכולם,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ענק! מטורף לגמרי!!

הפרויקט הכי הזוי שראיתי אי פעם (במובן החיובי)

ח"ח על ההשקעה

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אכן מדהים,

שאלה לגבי הראשים. אפשר לדעת באיזו סדנא מדובר? הם יוצקים את הראש?

מאיזה אלומינים בדיוק הראש עשוי? (או יותר נכון מה זה מוגדל?)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

נהדר!

ולשאלה המתבקשת: אם לדגם 1:18 לקח כחצי שנה, אז כמה לדבר האמיתי? :wink:

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם
אכן מדהים,

שאלה לגבי הראשים. אפשר לדעת באיזו סדנא מדובר? הם יוצקים את הראש?

מאיזה אלומינים בדיוק הראש עשוי? (או יותר נכון מה זה מוגדל?)

סדנא המתמחה בבניית גלי-זיזים וראשי אלומיניום בגרמניה, אם תרצה אוכל להעביר לך פרטים נוספים בה"פ. הראש או יותר נכון זוג ראשי אלומיניום במקרה הזה, הם עם שסתומים בקוטר 40 מ"מ יניקה (במקום 35 במקור) ו-35 מ"מ פליטה (במקום 32 מ"מ במקור) וכמובן, עושים התאמה לנפח 1300CC במקום 1200CC ושינוי מתאים ליחס דיחסה של 11:1. במקום נחושת רגילה כמובילת שסתומים משתמשים בקופר-בריליום וכך גם לגבי חלקים אחרים בראשים (קפיצים מחוזקים, תושבות קפיצים מטיטאניום וכו').

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

כאילו שהיה צורך בעוד הוכחה נוספת לשריטה עמוקה להפליא ובלתי ניתנת לריפוי... :lol:

נראה נהדר! 8)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שמע יחביבקי:

שראיתי שאתה כל יומיים קונה קלאסית נוספת אמרתי שאתה משוגע

שראיתי שאתה מפרק כל רכב לרמת הבורג אמרתי שאתה לא נורמלי

שראיתי שאתה מצפה כל בורג ובורג אמרתי שאתה פסיכי

שראיתי שאתה מפרק דגמים לרמת הבורג אמרתי שאתה יורד מהפסים

שראיתי ששיפצת ושיפרת כל בורג בדגמים של הרכב שפירקת ושיפצת לרמת הבוגר וציפית וניקית כל בורג ובורג אני מבין שכל מה שאמרתי ...צדקתי!

אדם נדיר אתה ,שיחקת אותה!

פורסם

ליאור,

כל הכבוד, אכן עבודה מדהימה - ורואים שזה מגיע אצלך מאהבה פנימית לרכבים קלאסיים.

מי יתן ויעברו תחת ידיך כמה שיותר רכבים קלאסיים. :)

פורסם

ליאור

פרוייקט מדהים, כל הכבוד

איך אתה מוצא זמן לכל הדברים האלו?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

מדגמנת במוסך שלי ...

כמו שרשום לאחד מחברי הפורום ברשימה - אלוהים נמצא בפרטים הקטנים....

מוסך קטן וביתי.

בענין המשפט - המקורי הוא "אלוהים נמצא בפרטים" והוא של לודוויג מיס ואן דה רוהה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתה דפוק בראש!

:screwy::silly::loco:

אבל איזה תוצאות מרשימות!

כל הכבוד!

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תוכן חדש...