Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה עם ליטוש אלומניום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בזה שביצעתי חיפוש אך לא מצאתי חומר מתאים.

ברצוני ללטש מספר חלקי אלומניום באופונע שלי ולהביאם למצב מבריק ככל הניתן.

אני יודע שיש צורך בנייר ליטוש מסויים ואבקה אבל אין לי שמץ איכן ניתן להשיג את החומר ודרך הפעולה.

גם הכנת החלק וגם אופן ביצוע הליטוש.

תודה לעוזרים בנושא, גלעד.

פורסם

היי

אם אתה מאיזור המרכז,

תוכל להשיג ערכה אצל:

"אברהם רוני חומרי ליטוש"

ברח' התחיה 14 קומה ב' חדר 201.

זה נמצא מול איצטדיון בלומפילד.

טלפון:

09-6818728

קניתי אצלו סט של שתי מברשות בד עגולות ושתי משחות (למעשה זה לא כל כך משחה אלא מוט קשיח), מותאמות לסוג המברשות.

כמו כן מברשת ראשונית של סקוטש.

ראשית מורחים חומר על הסקוטש ועוברים על החלק הזקוק להברקה.

אח"כ עם שתי המברשות האחרות.

המברשות מתחברות לכל מקדחת יד.

את הפנים כדאי לרחוץ אחרי שמסיימים את המלאכה ... :cry:

... ותודה לזאב שהדריך אותי בתורה הנ"ל.

DSCN3041.jpg

DSCN3047.jpg

DSCN3046.jpg

DSCN3054.jpg

DSCN3062.jpg

DSCN3066.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

היי אבי תודה על התשובה,

יש לי בבית מברשות כאלה אבל הם לא נתנו לי תוצאה טובה או שלא עבדתי נכון ולכן חשבתי בכיוון הניירות ליטוש.

p8270260jk9.th.jpg

יכול להיות שלא קיבלתי תוצאה יפה בגלל מהירות סיבוב נמוכה ?

בהתחלה חיברתי את המברשות למברגה חשמלית אבל ראיתי שהיא איטית מידי וחלשה מידי לעבודה כזאת,

העברתי את המברשות למקדחה שולחנית ואכן היה שיפור אבל נראה לי שהמהירות סיבוב עדיין נמוכה

כי המכשיר עובד יותר על כח.

בתמונות שלך אני רואה שאתה משתמש במקדחה חשמלית אז אני אבדוק איך זה עובד ביחד.

בנוסף שמתי לב שנשארים לי קצת סימנים על האלומיניום כנראה מהחומר ורק אחרי ניקוי עם מים וסבון זה יורד.

דאג לעבוד עם ציוד מגן מתאים כמו בגדים ארוכים, משקפי מגן , מסכת אבק וככפות גומי איכותיות.

אתה גם תישאר נקי אחרי העבודה וזה גם יותר בריא.

פורסם

Tamir&Gilad בוקר טוב.

אני רואה בצילומים שיש לך רק את המברשות העשויות בד.

מברשת הסקוטש היא מאד חשובה, מאחר והיא מורידה מהאלומיניום קצת חומר,

ועל ידי כך "מעלימה" חריצים וחורים. זו המברשת המופיעה למעלה מימין בתמונות שצירפתי.

המצב של מכסה השסתומים שלי היה קטסטרופלי לפני הטיפול, ואומנם עדיין אין לו מראה

חלק ב100% אך ממש ללא השוואה למה שהיה קודם. את ההחלקה הראשונית

חשוב לעשות עם הסקוטש.

אני השתמשתי במקדחה מהירה וגם זה מחוסר ברירה.

טוב יותר להשתמש במכשיר של מנוע עם אבני ליטוש בצדדים - כאשר מחליפים

את אחת האבנים לדיסקיות הליטוש.

אך צריך את הסוג החזק והגדול והמקצועי. לי יש את זה שמוכרים בהום סנטר,

הוא מתאים להשחזות פה ושם, אך לא לעבודה הזו.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

אלומניום לא מצריך שום ציפוי,

אלומנים כמו נרוסטה הם המתכות שהכי קל וכיף לעבוד איתם.

התוצאה פשוט מדהימה!כעקרון לא חייב את המברשת סקוץ' ואפשר להשתמש בנייר ליטוש(סוג הנייר תלוי בטיב השטח) עד אשר מגיעים לתוצאה משביעת רצון,לאחר מכן צריך לעבוד עם חומרי ההברקה,יצא לי לראות חומרי הברקה בארץ,רק לא זוכר איפה ואיזה חברה.

הבעיה העיקרית העומדת בפני ההברקה היא רגישות האלומניום בפני התחמצנות והתוצאה לא מחזיקה לזמן רב,הפתרון הוא ציפוי אנודייז שקוף או צביעה בחומר(לכה?) המתאימה לאלומניום.

אני חפרתי בארה"ב בחיפוש אחר חומרי הברקה וקניתי סט של CRAFTSMAN ועוד מלא חומרים...

ובעזרת גוגל:

http://www.irinfo.com/polish/html/polish.html

http://www.nomma.org/support/finishing/Aluminum%20Polishing/Aluminum%20Polishing.html

אבי בהזדמנות ראשונה שיצא לנו להפגש אני אביא חומר מיוחד שיגרום למכסה שסתומים שלך להבריק כמו שלא האמנת שהוא יכול להבריק.

באירוע בצפון אתה תהיה?כי אני כנראה שאהיה.

רק תציע לי משהו מעניין בתמורה:mm_tongue

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אבי - מספר הטלפון שרשמת, תקין ? כי התקשרתי היום ונאמר לי שהגעתי לבית פרטי.

עמית - איזה נייר ליטוש מומלץ ? הבנתי שיש צורך להשתמש באבקה בנוסף לנייר זה נכון ?

פורסם
אבי - מספר הטלפון שרשמת, תקין ? כי התקשרתי היום ונאמר לי שהגעתי לבית פרטי.

היי

זה המספר שרשום אצלי.

יש לי גם מס' טל נייד: 052-3596884

או שתברר ב 144

אבי.

המקום הנכון:

פורסם

עמית ידידי, אני הצעתי לבחור דרך קלה כדי למנוע ממנו שיפשופים מיותרים...אתה מכניס אותו "לעובי הקורה"...למה לעבוד על האלומיניום עם אפשר לצפות...קניית כול החומרים העבודה ובסוף אנודייז הם הוצאה לא מבוטלת ...תן לו בציפוי והיה לך זמן חופשי לעשות דברים אחרים והכי חשוב לא יכאבו הידיים

פורסם
עמית ידידי, אני הצעתי לבחור דרך קלה כדי למנוע ממנו שיפשופים מיותרים...אתה מכניס אותו "לעובי הקורה"...למה לעבוד על האלומיניום עם אפשר לצפות...קניית כול החומרים העבודה ובסוף אנודייז הם הוצאה לא מבוטלת ...תן לו בציפוי והיה לך זמן חופשי לעשות דברים אחרים והכי חשוב לא יכאבו הידיים

אתה שוכח דבר אחד חשוב:

ההנאה שבעשיה עצמית.

זה דבר שלא קונים בכסף, אך שווה הרבה ...

זו הסיבה שהעדפתי לשלם על כל הסט כ- 100 ש"ח ולא למסור "לאחד מבעלי המקצוע השכנים שלי שיכין לך ..." כפי שהציע לי המוכר של אבזרי הליטוש.

ערב טוב - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

אבי - תודה על העזרה אני כנראה ארכוש את המברשת שחסרה מחר.

בעיניין הציפויים -

מישהו יודע איכן ניתן לצפות חלקים באנודייז ? כנראה שחלקים כמו ראש מנוע וכד' יצופו באנודייז שקוף.

מייקל - תודה על העצה, חלק מהחלקים באמת יעברו ציפוי כזה או אחר.

וכמו שאבי ציין אין תחליף לעבודה אישית, זמן יש לי לביצוע העבודות ובנוסף לזה אני לומד המון דברים חדשים תוך כדי ואם כל חלק הייתי שולח למוסך לתיקון או לליטוש לא הייתי לומד הרבה.

בסופו של דבר דרך העבודה העצמית אני מרגיש יותר מחובר לפרוייקט וסיפוק רב מזה שאני אחראי בלעדית לתוצאה הסופית.

הרי מה יותר קל מלשלוח את האופונע למוסך ולומר להם...תקנו לי א' ב' ג'.

האופונע שלי רחוק מלהיות אספנות כי הוא מודל 95' אבל רמת הפרוייקט גבוהה ביותר.

עד לפרט הגומיות והברגים - כל מה שצריך להיות חדש מוחלף בחדש ומה שצריך לשפץ משופץ.

האופנוע כרגע במצב של שילדה ומנוע חוץ מזה כלום לא מחובר.

והכי חשוב הכול מבוצע על ידי!

פורסם

סוג הנייר יקבע ע"פ טיב השטח.

כלומר אם האלומניום פגום\גימור ירוד אז אין טעם לעבוד עם נייר מים אלה להתחיל עם משהו יותר גס(נייר 0).

חשוב לא להשתמש בנייר גס היות ואת השריטות שלו יהיה צורך להוריד גם.

בסופו של התהליך תעבוד עם נייר מים על רטוב ואז תקבל תוצאה מרשימה.

לאחר מכן תעבוד עם משחת ההברקה,עד לקבלת הברק.

מייקל

ציפוי אנודייז זול משמעותית מציפוי ניקל,

אגב עניין ציפוי האלומניום בניקל הוא בר ביצוע?כלומר עשית זאת בעבר?

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

מאחל לך המון הצלחה והנאה בעבודת הליטוש,אגב באיזה אופנוע מדובר? אני שואל כבעל אופנוע סוזוקי 1100 שנת 80 ששופץ לפני כמה שנים...ועיקר החלקים נצבו בצבע אפוקסי...

• תוכן חדש...