Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחלתי לפני מספר שבועות קצר את פרוייקט שיפוץ הוולבו שלי.

עד עכשיו התעסקתי בצד המכני. המכונית עברה טסט והיא במצב מכני טוב. יש עוד קצת דברים לשפר אבל בגדול אין בעיות מהותיות.

הגעתי לצד האסטתי של השיפוץ ופה התחילו הבעיות. עשיתי סיבוב אצל מספר פחחים והתמונה נראית כך: במחיר של סדר גודל 5000-6000 אני מקבל פחחות וצבע שמבוססת על הרבה חומר ללא שיחזור חלקים. במחיר של 20000-25000 אני מקבל פחחות טובה כולל שיחזור חלקים בעייתיים כמו דלתות ומכסה תא מטען. במחיר של כ 30000-35000 אני מקבל שיפוץ כמו שהייתי רוצה, קרי, שיחזור מלא של החלקים, הכנה לצבע כמו שצריך וצביעה ברמה גבוהה.

את כל השיפוץ המכני אני עושה לבד אבל הפחחות גדולה עלי.

לסיכום, האופציות שנראות לי הגיוניות הן או ללכת על אופציית מריחת החומר שזה יראה רע ויחזיק מספר שנים מוגבל, או ללכת על האופציה היקרה ביותר ( אני חושב שאין טעם להיות באמצע ) או לא לשפץ את המכונית.

בחירת האופציה היקרה אומרת להשקיע במכונית כ 50000 ש"ח, אם עושים פחחות וצבע כמו שצריך אז כמובן מביאים גם הרבה חלקים, אטמים וכו מחו"ל.

האם יש היגיון להשקיע כ 50000 ש"ח במכונית ? התקציב שלי הינו מוגבל ויכול להיות שכדאי פשוט את הסכום הזה להשקיע במכונית אחרת. אשמח לדעתכם.

אורן

אני מצרף כמה תמונות להמחשת המצב האסטתי.

תא מטען.gif

דלת שמאל.gif

חלון קדמי.gif

פורסם

עוד אופציה, זולה בהרבה מ 50,000 ש"ח, היא למצוא רכב אחר במצב פיסי טוב מהרכב שלך ולהשתמש בו כמחסן חלקי חילוף. עוד אפשרות היא לחפש דלתות, מכסה תא מטען וכו' בכל מיני פרוקיות. בשל העובדה שהרכב היה די נפוץ בזמנו אני מניח שאפשר למצוא מציאות.

אתה יכול לפנות ליעקב טורטן, יש לו הרבה וולוואים ישנים. הוא לא זול, אבל יש לו חלקים, רכבים לפירוק ורכבים ברי-שיקום:

02-6789898 - הטלפון במוסך שלו.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

יניב,

תודה. הבעיה היא שיש המון מקומות במכונית שדורשים שיחזור. אם זה היה רק דלתות או מכסה תא מטען הייתי מחפש את הפתרון הזה.

אורן

עוד אופציה, זולה בהרבה מ 50,000 ש"ח, היא למצוא רכב אחר במצב פיסי טוב מהרכב שלך ולהשתמש בו כמחסן חלקי חילוף. עוד אפשרות היא לחפש דלתות, מכסה תא מטען וכו' בכל מיני פרוקיות. בשל העובדה שהרכב היה די נפוץ בזמנו אני מניח שאפשר למצוא מציאות.

אתה יכול לפנות ליעקב טורטן, יש לו הרבה וולוואים ישנים. הוא לא זול, אבל יש לו חלקים, רכבים לפירוק ורכבים ברי-שיקום:

02-6789898 - הטלפון במוסך שלו.

פורסם

מאיפה אתה בארץ ?

הפחח שלי רמז (במפרץ חיפה ) שדובר עליו כבר כאן לא פעם ישמח לראות את הרכב ,

זה פרוייקט שיפוץ של יותר מחודשיים , שלושה ברמה שאתה רוצה

אבל שווה בדיקה !

המחירים הם לא בטווח הגבוהה שתארת , יותר זול ועבודה ברמה גבוהה !

אתה יכול ליצור איתי קשר ואבוא אתך אליו .

תראה שם עבודות , ותוכל לבוא לראות גם את המוריס שלי מקרוב ולהתרשם .

ביי

ובכל מקרה בהצלחה .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לדעתי צריך לעשות הערכה כוללת...

כלומר להעריך הוצאה נדרשת לפחחות צבע..סלון פנימי..אביזרים ..חלקים אוטומטיבים וכו...

לא הגיוני להשקיע בפחחות וליסוע על צמיגים בלויים במושבי סמרטוטים...

כשתהיה הערכה כוללת- יהיה יותר פשוט להחליט אם לשפץ או למכור

(דוגמא בוולו 144 שהיתה לי העריכו שיפוץ סלון מעורב17000 ש"ח)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

גש אל "מוסך חיבה" שברח' ישראל בק 22 ת"א, טל' 03-5616868 ובקש את שרון.

הוא מתמחה בוולבו ויש לו כמה 121 במוסך וגם חלקים למכירה ותראה מה ניתן לרכוש ממנו, הן בחלקי פח חיצוניים והן בחלקים פנימיים ואז זה אולי יוכל לסייע לך בעבודת השיחזור והשיפוץ.

את מחירי הרמה הגבוהה ממי קבלת?

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ממרום טל מראשון

גש אל "מוסך חיבה" שברח' ישראל בק 22 ת"א, טל' 03-5616868 ובקש את שרון.

הוא מתמחה בוולבו ויש לו כמה 121 במוסך וגם חלקים למכירה ותראה מה ניתן לרכוש ממנו, הן בחלקי פח חיצוניים והן בחלקים פנימיים ואז זה אולי יוכל לסייע לך בעבודת השיחזור והשיפוץ.

את מחירי הרמה הגבוהה ממי קבלת?

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ראיתי רקבונות חמורים אצלך ....השיטה היותר איכותית ויותר יקרה היא כמובן חיתוך וריתוך....

הבעייה היא נקודת הריתוך הופכת רגשה מאד לחלודה...

א. מכסה תא מטען- ניתן אחרי הריתוך לצפות באבץ. יקר אבל פתרון לאורך זמן

ב. דלתות- יתכן שניתן למצא מקום שיסכים לציפוי אבץ (טכנית צריך כאן טיפול מיוחד בנוזלים כלואים)

מאד יקר אבל פתרון לאורך זמן

ג. רקבונות סביב שימשה קידמית- ניתן לרתך...לא ניתן לצפות באבץ!! או תהליך אלקטרוליטי אחר

כל הגנה בצבע תהיה חלקית....החלודה והריקבון ישובו...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ממרום טל מראשון

הבנאדם מקצוען, והמחירים בהתאם.

אני קיבלתי על הרכב שלי הצעת פחחות+צבע כללית ב-5,000 שקל, והכין אותי להפרד מהאוטו לפחות לחודש. בסוף בחרתי באופציה זולה יותר. ההסבר למה, שתי שורות למטה:

תשאל את עצמך בסופו של דבר מה אתה רוצה מהאוטו. מצב תצוגה או שימוש יומיומי.

אם אתה רוצה אותו למצב יומיומי, לך על האופציה הזולה, ובלי להתחסד. הרי ידוע שבשימוש יומיומי הרכב יקבל פה ושם מכה ושריטה ועיקום... ויכאב לך הלב ועוד יותר בכיס לחזור לתיקונים כל כמה פרקי זמן.

אם אתה רוצה מצב תצוגה... תתחיל לחסוך. ושיהיה בהצלחה. :-D

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

לאחר שראיתי את הסכומים הצפויים להשקעה מה דעתך על הרעיון של יבוא אישי,כבר היו הרבה דיונים בנושא וכפי שאני זוכר המחיר אף נמוך ממחיר ההשקעה שדיברת עליו, לדוגמא:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volvo-b-122-antique-vehicle-runs-great_W0QQitemZ270018232382QQihZ017QQcategoryZ6458QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

פורסם

אכן זאת ההתלבטות. הרכב הוא לא לשימוש יום יומי ולא נראה לי הגיוני להכנס להשקעות גבוהות כל כך לרכב מסוג זה. לעולם לא אקבל אפילו חצי מההשקעה.

אורן

לאחר שראיתי את הסכומים הצפויים להשקעה מה דעתך על הרעיון של יבוא אישי,כבר היו הרבה דיונים בנושא וכפי שאני זוכר המחיר אף נמוך ממחיר ההשקעה שדיברת עליו, לדוגמא:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volvo-b-122-antique-vehicle-runs-great_W0QQitemZ270018232382QQihZ017QQcategoryZ6458QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

פורסם

אני מסכים לחלוטין, אך כאשר אני רוצה להשקיע את התקציב המוגבל במכונית, צריך לעשות את זה בצורה החכמה. תמיד יש את הבחירה למכור את הוולבו ולקנות משהו אחר

חוששני שזה השיקול האחרון בהובי כמו שלנו...

ואשתי תשמח להעיד על כך באופן אישי... ;-)

• תוכן חדש...