Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לבנות LED ANALYZER של 0 עד 5 וולט, עבור הרכב כמובן, שיקבל אינפורמציה מחיישן ספציפי שזה טווח הפלט שלו.

טרם רכשתי ידע מורחב באלקטרוניקה - לכן אזדקק לעצת המומחים בעניין המעגל שמצאתי והאם נראה לכם שהויא יעשה את העבודה.

1_84032547.jpg

למיטב הבנתי במעגל הנ"ל יש 10 LED-ים שידלקו אחד אחרי השני לפי מדרגות של כ-0.5 וולט - וזה מה שאני צריך.

מעבר לג'וק עצמו, הלוח, הנגדים, הלדים והקבל - יש עוד משהו שצריך לקנות\לדעת ?

תודה לעוזרים

איציק

LED.JPG

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

LM3914 - Dot/Bar Display Driver

המעגל הזה נלקח היישר מדפי הנתונים של הרכיב שבהם כבר נתונות דוגמאות שימוש נפוצות.

לכן, אין צורך בשום תוספות.

לגבי החישובים לא התעמקתי בנתונים המדוייקים שלו ולכן הייתי ממליץ ללכת לפי ההסברים המפורטים בדפי הנתונים.

בהצלחה.

פורסם
LM3914 - Dot/Bar Display Driver

המעגל הזה נלקח היישר מדפי הנתונים של הרכיב שבהם כבר נתונות דוגמאות שימוש נפוצות.

לכן, אין צורך בשום תוספות.

לגבי החישובים לא התעמקתי בנתונים המדוייקים שלו ולכן הייתי ממליץ ללכת לפי ההסברים המפורטים בדפי הנתונים.

בהצלחה.

חיובי, זה PDF עם מספר וריאציות פופולאריות לרכב הנ"ל.

תודה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמור לעבוד בלי שום בעיות

בסירטוט הקבל סינון מצויין כאופציה

אל תוותר עליו

הרכב הוא מקום מעוד רועש (מבחינה אלקרומגנטית(

יום טוב גם לך

פורסם

איציק שלום,

חבל שאתה לא מציין לשם מה המעגל (חיווי חיישן למדה ? מצבר ?), מכיוון שזה התחביב שלי (מילדות) ויש לי המון מעגלים מתוכננים היטב למטרות שונות עם מעגל מודפס.

על-מנת לחסוך מקום עדיף להשתמש LED BAR GRAPH כאשר 4 לדים אדומים 3 ירוקים ו-3 צהובים הרכיב LM3914 מתאים גם למטרה זו.

המעגל פשוט ואין הרבה מקום לטעויות.

את הרכיבים תוכל לרכוש באריהב ראה קישור או סימנטוב בת"א.

http://www.arihav.com/Data/Res.asp

10-Element Bar Graph Array.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק

המעגל צריך להתחבר לחיישן MAP שאינו תלוי במערכת ההזרקה (ז"א חיישן נפרד שלא מחובר לכלום ויחובר רק לזה). המתח שהוא מוציא נע בין 0 ל 5 וולט (5 וולט = 1 אטמוספירה \ 14.5 PSI בקירוב, כל וולט שווה ערך לסביבות 150-200 מיליבאר).

מאחר וה LED BAR GRAPH שציינת לא עונה על הדרישות אני כנראה אצטרך להשתמש בלדים "רגילים" על המעגל (לאחר מדידות שביצעתי על הרכב עם וולט-מטר, החלטתי שאני צריך 5 ירוקים, 3 כתומים ו-2 אדומים).

בזמנך הפנוי, אשמח לקבל סיוע (שנינו גרים ברמת-גן, ככה שזה טוב...).

בעניין קניית הרכיבים, מה בנוגע ל"שמסי" מרמת-גן\גבעתיים ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

שמסי הפרסי יש לו את הרכיבים אבל לא את כולם.

לאחר התבוננות נוספת במעגל קיימת בעיה מסויימת למדוד מתחים כאלה ולקבל תוצאה שכול לד ידלק במתח מסויים בגלל חוסר הדיוק של הרכיבים. מסיבה זו הם השתמשו בנגדים מדוייקים של 3.83 קילואוהם ו-1.21 קילואוהם, נגדים בדיוק של 1 אחוז לא נמכרים ביחידות בודדות ובמיוחד לא אצל שמסי.

סימן טוב מוכר נגדים בדיוק של 1 אחוז בכמויות של 100 יחידות.

לכן נהוג לבנות מעגלים כאלה עם פוטנציומטר (נגד משתנה) ואז מכיילים את המעגל לרצף הדלקה נכון.

כמו כן הייתי מוסיף דיודה פשוטה ממשפחת 1N4002 בטור לפלוס לצורך הגנה נגד קוטביות הפוכה, כמובן יש להתחשב שמפל המתח על הדיודה הוא בסביבות 1.1 וולט, כלומר במקרה כזה מתח המקור חייב להיות לפחות 8 וולט ולא 6.8 וולט.

מצורף שרטוט.

untitled.JPG

פורסם

תודה מרק

אז לסיכומו של עניין אתה אומר שאת 2 הנגדים הנ"ל להחליף ב-2 פוטנציומטרים של עד 4-5K כל אחד - ולהוסיף לרשימה גם דיודה אחת (לא בעיה).

יש עוד משהו שצריך לדעת ?

האם יש לך מעגל דומה, יציב יותר, בהישג יד ?

אגב, המתח הנכנס למעגל הוא מתח מצבר (12-14 וולט) כך שלא צפויות בעיות בעניין הזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כמו כן הייתי מוסיף דיודה פשוטה ממשפחת 1N4002 בטור לפלוס לצורך הגנה נגד קוטביות הפוכה, כמובן יש להתחשב שמפל המתח על הדיודה הוא בסביבות 1.1 וולט,

מרק, לא ברור למה אתה רוצה "להגן" על המעגל מפני חיבור הפוך ? הרי מדובר בחיבור חד פעמי ולא מערכת שניתקת פעמים רבות ויש חשיבות להגנה מסוג זה. פשוט צריך לשים לב לחיבור נכון.

מעבר לזה, מפל מתח על הדיודה שציינת (4002) הינו 0.6-0.7 וולט ולא יותר.

איציק - הייתי ממליץ להשתמש במייצב מתח ל8 או 9 וולט בשביל למנוע תקלות. למרות שהרכיבים האלה יודעים לעבוד עם מתחים גבוהים מזה, עדיף לעבוד בממתח נמוך יותר.

פורסם

מומלץ לבדוק מדפי הנתונים מה התנגדות המבוא של הג'וק.

נרצה התנגדות גבוהה כדי לא להעמיס על הרכיב הנבדק (חיישן במקרה שלנו), ז"א שלא נמשוך זרם גבוה מהחיישן, דבר שעלול להשפיע על תפקודו.

לוולטמטר טוב יש התנגדות של כ 10 מגה אום ומעלה.

פורסם

היי,

אני חושב שתוכל למצוא אצל א. אבן אלקטרוניקה בשד' הר ציון 22 תל-אביב (מוכר בעיקר לתלמידים פרוייקטים) נגדים מדוייקים גם ביחידות בודדות, עדיף שתקפוץ אליו מאשר לשמסי שעסוק במכירת מאווררים/טייפים....

אני אנסה למצוא פרוייקט כזה אצלי במחשב.

תמיד תוכל לפנות אלי לקבל עזרה.

פורסם

תודה מרק, חשבתי להמנע להגיע מלאיזור ת"א בשביל זה (מה גם שבמהלך היום אני עובד - ואחה"צ אני בספק אם הוא פתוח) אבל נראה מה אפשר לעשות בנדון.

אם יש לך שירטוט של מעגל אחר על המחשב שלך (משהו פשוט כמו זה שכבר הצגתי) - אשמח אם תשתף אותנו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבן אלקטרוניקה הוא בין הבודדים באיזור שדרות הר-ציום שפתוח עד השעה 18:00 וגם ביום שישי.

מצאתי פרוייקטים אחרים לרכב די מעניינים בחלקם ומבוססים על הרכיב LM3914 ככה שתוכל ללמוד דבר או שתיים.

מצורפים קבצים.

Lambda Probe Readout for Carburettor Tuning.pdf

PRECISION BAROMETER-ALTIMETER.pdf

Battery Voltage Guard.pdf

• ספונסר פורום
פורסם

אהלן איציק,

אני בניתי את המעגל הנ"ל אחד לאחד לחיווי מתח חיישן למבדה,עובד כבר שלוש שנים מעולה.

את כל החלקים רכשתי אצל א.אבן אלקטרוניקה

במידה ואתה מעוניין אני יכול לרכוש עבורך את החלקים ממנו ותקפוץ לקחת בערב(אני גר בחולון)

• תוכן חדש...