Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש מצבר 6V (גדול)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתוב בכותרת - מחפש מצבר 6V (גדול-כלומר, לפחות 80-90 אמפר-שעה). מדובר במערכת חשמל של המשאית העתיקה, שעובדת על 24 וולט, ובנויה מ-4 מצברי 6V, כ"א מהם- 180א"ש! העניין הוא, שנראה לי, ששלושה הסתדרו אחרי הטעינה האיטית, לפחות אני מקווה, אבל הרבעי בכלל היה טעון "הפוך" (לא הבנתי עדיין, איך בדיוק זה קרה), ואחרי ש"הפכתי" אותו חזרה - כבר לא מקבל טעינה! אז, אני בעצם לא יכול לחבר את המעגל - המצבר הדפוק יהרוס לי את כל הזרם! מה שאומר, שאני צריך או מצבר 6V אחר, או לחילופין- להחליף את כל הזוג "הבעייתי" באחד של-12- אבל אז גם הוא צריך להיות מספיק חזק - להערכתי- לפחות 80-90 א"ש, וגם זה מינימום של המינימום. למישהו יש רעיונות/הצעות? אני לא ממש רוצה להוציא עכשיו עוד סכום מכובד- האוטו בעיקרון כמעט לא הולך לנסוע, לפחות בזמן הקרוב...

פתאום עלה בי הרעיון: אני מוכן להחליף את המצבר 6V הטוב מהזוג "הבעייתי" לאחד טוב של 12V! כלומר, כמובן, כאשר שניהם ייבדקו, ואכן יהיו תקינים. שוב - אני צריך מצבר די חזק - לפחות 80-90 א"ש, רצוי ביותר- יותר חזק!

תודה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לא אמרתי, שלא אהבתי - האופנוע מחכה לשיחזור פיירינג! ובין כל ה"פרוייקטים"- כרגע בעדיפות נמוכה, יחסית (יסלח לי הסוס הוותיק שלי - לרגע לא שכחתי/הפסקתי לאהוב אותו:shock: )!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום גנאדי!

לדעתי יהיה זול יותר לקנות 2 מצברי 12 וולט ולחבר אותם בטור במקום 4 מצברי 6 וולט.

המחיר של שני מצברי 12 וולט בקיבול הרלוונטי זול בהרבה ממצבר 6 וולט בודד, ולו רק מפני שאין צורך לייצר אותם במיוחד והם נמצאים במלאי של כל ספק מצברים.

אם יש לך בעיות עם ההסבה אשמח לעזור לך.

להזכירך, נפגשנו בזמנו אצל ברק כשהבאת את ערמת החלודה שאתה קורא לה פורד D.

אלכס.

פורסם

אין לי בעיה להרכיב אותם- יש לי בעיה ליקנות אותם חדשים - המחיר... לדעתי- זוג אחד דווקא בסדר (בדקתי עם בודק מצברים עם העומס), ועוד אחד מהזוג השני- גם, אז חסר אחד! ככה שבטוח אין צורך להחליף את שני הזוגות - רק בצד אחד. לכן אני מחפש כרגע אחד של 6... אגב, אני לא חושב, שהם בייצור מיוחד - אני חושב, שמשתמשים בהם לגנרטורים/מערכות אל-פסק גדולות, ובעוד מקומות, עד עכשיו- אלה, שיש לי- יחסית חדשים. אבל שוב- אפשר גם לשים במקום זוג אחד- 12V, אפילו שזה לא הכי בריא בגלל ההבדלים בקיבול, אבל זמנית- הכל יעבוד- האוטו צריך לנסוע לטסט בימים הקרובים פשוט...

פורסם

ביררתי לפני חצי שנה יש מצברים 6 וולט גדולים עלות בסביבות 1200 שח מעונין דבר איתי

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

אתמול הרכבתי את כל המצברים, כפי שחשבתי- הרבעי- הדפוק, הורס את כל העסק... לפחות בצד אחד היה טעון - הצלחתי להניע עם הכבלים בלי בעיה הפעם. אגב, אני די בטוח, שכל המערכת עובדת על 12, מלבד המצב של ההתנעה - שאז המעגל הופך ל-24. לפחות, כשאני שם זוג בכל צד (מבלי לחבר את השני)- המערכות באוטו עובדות, אך אין התנעה. זה גם מסביר, למה כל המצברים היו פרוקים- הכל כנראה מחובר במקביל (זוג לזוג), ואז בגלל הדפוק אחד- כולם מתפרקים- אין מפסק מינוס כללי! הפעם ניתקתי ידנית. 1200 ש"ח למצבר- באמת מעל ומעבר, אכן כבר כדאי ליקנות אחד של 12 בחצי-מחיר:? !

פורסם

שים לב שמצבר רכב ומצבר של מערכת אל-פסק הם שני סוגים שונים מהותית.

מצבר של מערכת אל-פסק נועד לעמוד בפריקה עמוקה (עד ריקון כמעט) מדי פעם בזרם סביר.

למצבר רכב נגרם נזק מפריקה עמוקה.

מצבר רכב נועד לעמוד בזרמי התנעה גבוהים מאוד לכמה עשרות שניות (300A אפילו)

מצבר אל-פסק לא מסוגל לעמוד בזרמים כאלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני יודע. אבל: א. ראיתי לא מעט UPS ים, שמשתמשים במצברים כמו של רכב.

ב. מצבר של UPS עומד יפה מאד בעומסים של ההתנעה - ויעידו על כך: סיירה עם מנוע

2000, שהייתה לי, וואנדורה, פיירמונט, ואימפלה של דימה - כל אלה הניעו, וחלקם

עדיין מניעים, ממצברי UPS של 24 א"ש! אני מתאר לעצמי, שחיים ארוכים ומאושרים

זה לא מוסיף למצבר- אבל למי אכפת, כשזה זמני, והמצבר לא עלה כלום!

אבל, כל זה לא עוזר לי במשאית - להניע מנוע דיזל ענק לא נראה לי, עם כל הרצון הטוב, שמצבר 20

א"ש של UPS יהיה מסוגל! ככה שכאן צריך משהו "קצת" יותר רציני מזה!

• תוכן חדש...