Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזוב אותך משטויות, מה אתה צריך גומיות. האוטו יכול לסוע גם בלי זה :wink:

זה גם חוסך לך הרבה משקל, אתה תרגיש את זה כשתתחיל לסוע באוטו :shock: .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עזוב אותך משטויות, מה אתה צריך גומיות. האוטו יכול לסוע גם בלי זה :wink:

זה גם חוסך לך הרבה משקל, אתה תרגיש את זה כשתתחיל לסוע באוטו :shock: .

עקיצה לגבי הכוח של אסקורט, אה?

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

לא, יש לי גם רכב עם 60 כ"ס וגם אסקורט. אסקורט אחת הספיקה לי, אני חוזר להשקיע במשהו קצת יותר "מכונית עם אופי" מאשר פחית עם 4 גלגלים שלא נוסעת, לא עוצרת, לא מרווחת, לא נוחה, לא נראת טוב (פה זה כבר עניין של טעם אבל לדעתי אין בה משהו מיוחד) אבל לא אוכלת דלק. חודש אחד הספיק לי, אני רק מקווה שהמנטה שלי לא תעשה לי עכשיו "דווקא" כי בגדתי בה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא, יש לי גם רכב עם 60 כ"ס וגם אסקורט. אסקורט אחת הספיקה לי, אני חוזר להשקיע במשהו קצת יותר "מכונית עם אופי" מאשר פחית עם 4 גלגלים שלא נוסעת, לא עוצרת, לא מרווחת, לא נוחה, לא נראת טוב (פה זה כבר עניין של טעם אבל לדעתי אין בה משהו מיוחד) אבל לא אוכלת דלק. חודש אחד הספיק לי, אני רק מקווה שהמנטה שלי לא תעשה לי עכשיו "דווקא" כי בגדתי בה.

תשמע... עכשיו פגעת בי קשות. אתה יודע שאין מה לדבר על טעם וריח ובכל זאת קובע פה עמדה. לדעתי ולדעת עוד כמה וכמה אנשים אסקורט היא בעלת אופי חזק ביותר, נוחה, יפה וגם נוסעת.

זה שאין לך יד אוהבת לאוטו הזה לא הופך אותו לאוטו חרא.

תמכור כבר את האסקורט כדי לא להמשיך "להתאכזב", אללק...

פורסם

חותם!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תשמע... עכשיו פגעת בי קשות. אתה יודע שאין מה לדבר על טעם וריח ובכל זאת קובע פה עמדה. לדעתי ולדעת עוד כמה וכמה אנשים אסקורט היא בעלת אופי חזק ביותר, נוחה, יפה וגם נוסעת.

זה שאין לך יד אוהבת לאוטו הזה לא הופך אותו לאוטו חרא.

תמכור כבר את האסקורט כדי לא להמשיך "להתאכזב", אללק...

עם כל הכבוד לדבריך ועם הרבה כבוד לשיפוץ שלך!

ניתן לומר שהיא יפה, ניתן לומר שהיא נוחה (על טעם וריח) וניתן לומר עוד דברים אך נוסעת היא בטח ובטח לא, תלוי מה ההגדרה שלך ב''נוסעת' כי אפשר לנסוע ואפשר ''לנסוע''

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

רק שאלה, עד כמה כבודו בקי בפורד ובמנוע KENT בפרט, שהוא קובע כאלה דברים?

אני לא מתכוון להכנס לויכוח. רק אגיד, שרכב שלא נגעו במכאניקה שלו 30 שנה לא ייסע גם אם הוא אלפא וגם אם הוא יגואר.

אני אומר שמנוע KENT XFLOW 1300 תקין ומכוון היטב עושה את העבודה ב-110%. עומד בקצב וגם יותר מזה. ועם שיפורים מינוריים אפשר להגיע להרבה יותר מקצב רגיל.

פורסם

תשמע: בתור אחד, שזה היה האוטו הראשון הפרטי שלו, ובא ישר מהטרנספורטר- טנדר: המושג "נוסע" הוא יחסי מאד. כמובן, שאחרי הטרנספורטר, כשפבעם הראשונה התיישבתי מול ההגה של האסקורט- אמרתי לעצמי: "מה זה החרטא הזה?!"! כי מה לעשות - אין מה להשוות מנוע 2000 עם 1100 בן יותר מ-20!

אבל, עם הזמן למדתי להאריך את מה שיש לי ביד (ולהזכירך - הייתי אז ילד- בן 17!). האוטו הזה מתאפיין בעיקר ביכולת שלו לנסוע בכל מצב ובכל עומס: זה לא משנה, אם הוא עם נהג יחיד ששוקל כ-60 ק"ג, או עם 7 (!!) אנשים בפנים, או 6- אבל חלקם, איך נגיד, די מלאיים, או עם עומס מטען בבגאז ועל הגג- הוא תמיד נוסע, ותמיד מגיע (אם כי, לוקח לו זמן) ל-140 קמ"ש שלו! ללא פשרות. בין אם זו נסיעה למכולת, ובין עם זה לאשדוד, חיפה, ואף רחוק יותר! ואף פעם לא קרה, שהייתי צריך להזמין לו גרר.

נכון- "שורף אספלט מיקצועי" הוא לא. אבל מי אמר, שהוא צריך להיות כזה? -וכן, בהחלט יש לו אופי בהתנהגותו!

אז, חברה הצעירים כאן, מי שאין לו ממש מושג, על מה הוא מדבר - אנא! :roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
רק שאלה, עד כמה כבודו בקי בפורד ובמנוע KENT בפרט, שהוא קובע כאלה דברים?

אני לא מתכוון להכנס לויכוח. רק אגיד, שרכב שלא נגעו במכאניקה שלו 30 שנה לא ייסע גם אם הוא אלפא וגם אם הוא יגואר.

אני אומר שמנוע KENT XFLOW 1300 תקין ומכוון היטב עושה את העבודה ב-110%. עומד בקצב וגם יותר מזה. ועם שיפורים מינוריים אפשר להגיע להרבה יותר מקצב רגיל.

יצא לי לנהוג ב 1100 בלבד ואני חייב לומר שזאת לא אחת החויות המהנות שהיו לי.

אחרי האלפא שלי גם הרבה רכבים נראים לי ''עגלה'', כן האלפא הוא גם הרכב הראשון ככה שאין הרבה למה להשוות אך יצא לי לנהוג בכמה וכמה רכבים ואסקורט 1100 פשוט לא נוסעת (היא נוסעת אבל איך שהיא נוסעת זה...).

אני מבין את האהבה לרכב ואת ההתגוננות שלך (לך אומרים שהרכב לא נוסע? לי אומרים שהרכב 24 שעות במוסך, שטויות...), אישית אני לא מוצא משהו מושך באסקורט הזאת, פוטנציאל אולי יש בשפע, שיפורים גם אבל זה נראה רחוק כשאתה רואה אחת מקורית ועוד יותר רחוק כשאתה נוסע באחת!

ולא לשכוח, רציתי ועדיין לא הייתי מתנגד לפיאסטה 1.1 שלאט לאט הייתי מעביר מקצה שיפורים קל... עד אז לא הייתה זזה באמת, אין לי בעיה עם רכבים שלא כ''כ מאיצים, אבל לא צריך לעשות מאסקורט משהו שהיא לא!

אל תשכח שהאסקורט היא רכב עממי משנות ה 70 והוא מעולם לא יועד להיות ספורטיבי (מלבד כמה דגמים)!

וגם לי היא לא נוחה וכל שאר הדברים...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אף אחד לא דיבר על ספורט. אני מדבר על מנוע 1300, הבדל עצום מ-1100.

פשוט נורא מרגיז שאומרים "האוטו לא נוסע" ולא עושים רבע דבר כדי שהוא ייסע.

מתי ראית פעם אחרונה מישהו מכוון הצתה באסקורט כמו שצריך? או מכוון CO? או שם שמן נורמלי? או פלגים מתאימים? או כבלי הצתה טובים?

בטח לא נוסע...

1300 שלי נסע לא פחות טוב מאלפא סוד 1200 (67 כ"ס) שהייתה לי.

נכון, אסקורט הוא רכב עממי. אבל הוא גם רכב גאוני בתיכנון שלו.

פורסם

דרך אגב, אני לא חושב, ותקנו אותי, אם אני טועה, שהשאלה היא בכלל קשורה ל"קלאסיקה" - לא נראה לי, שמישהו כאן לא יסכים, שאסקורט MK1, בין אם "נוסעת" או לא - היא רכב קלאסי אמיתי בכל כ"מ (חוץ ממחירו, אולי), שמסמל תקופה שלמה בכלל, ובתולדות ארץ ישראל בפרט! לא נראה לי, שעל זה יהיה וויכוח כאן! ואם כבר- חלק לא מבוטל של הרכבים "הקלאסיים"- לא ממש מהנים לנהיגה, ולא ממש נוחים במובנים האחרים, לפחות בהשווה לרכבים המודרניים הרבים- אין מה לעשות, הסטנדרטים עלו, אבל זה לא עושה אותם פחות נחשקים בעיניי אספנים רבים!

פורסם

אני דיברתי על 1100, נסעתי בה ולא אהבתי את זה וצירפתי תאור קטן של הרכב בעיניי זה הכל.

המון בהצלחה לך בשיפוץ ותוכיח לכולנו (כל מי שחושב כמוני) שהטענות שלנו שגויות.

נראה לי אני ואלעד רגילים לרכבים שזזים טיפה יותר טוב מאסקורט ושונים לגמרי גם בתכלית וגם בפועל, אני רגיל לספרינט שלי והוא רגיל למנטות שלו (אני מאמין כך לפחות) ואסקורט בשבילי זה כמו מכה, זה הכל, זאת רק דעתי!

אני מחפש יותר את הספורטיביות ברכב ועוד כמה דברים, אין את זה באסקורט ולכן גם לא נהנתי מהרכב! אם אתה מחפש משהו שונה ממני שיהיה לך בכיף!

כל אחד והזווית ראיה שלו.

גנאדי, תולדות א''י ורכבים קלאסיים זה לא מושג רחב לצערנו (לא רחב כמו שיכול היה להיות).

בהצלחה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...