Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נפל לידינו קטר-שבו, מודל מאמצע שנות ה-50 (השנה המדוייקת לא ברורה עדיין). הרכב במצב לא מזהיר, הרבה ריקבונות, נדרש שיפוץ יסודי, גם קוסמטי וגם מכני.

כדי להתחיל, אני מחפש ספרות טכנית, באנגלית, על הרכב הזה. הפתרון הקל הוא לקנות דרך האינטרנט אבל יש כמה וכמה ספרים כאלה, והם לא זולים, אז אם יש למישהו בפורום ספר כזה אשמח לראות אותו ואם אפשר גם לצלם.

בנוסף, אם יש לכם מידע על אפשרויות להשגת חלקים בארץ - אשמח לשמוע.

IMG_0049 (Small).JPG

פורסם

מדובר במכונית הראשונה שיוצרה על ידי רנו לאחר מלחמת העולם השנייה. מנוע אחורי והנעה אחורית, תפיסה שהיתה מקובלת בזמנו לגבי מכוניות קטנות (חיפושית, פרינץ וכו'). אין שילדה נפרדת - המרכב נושא גם את החלקים המכניים, עם חיזוקים כאלה ואחרים.

מנוע בנפח 750 סמ"ק, 19 כ"ס, גיר שלושה הילוכים. ארבע דלתות בסידור מיוחד שהקדמיות נפתחות אחורה, כלומר צירי כל הדלתות מורכבים על הקורה המרכזית.

יוצר מ-1946 עד 1961, בסה"כ יוצרו למעלה ממיליון כלי רכב כאלה. שרדו יחסית די הרבה, יש גם כמה משופצים בישראל.

המחליף של רכב זה היה הדופין.

פרט מעניין: הקטר-שבו הורכב ברישיון על יד חברת הינו היפנית, שהשתמשה בו כבסיס לפיתוח הקונטסה.

דרך אגב, מישהו יודע מדוע קראו לו קטר-שבו (ארבעה סוסים)? הרי אין לזה כל קשר לכוח האמיתי של המנוע.

690.jpg

פורסם

קשור לשיטת המיסוי לפי נפח מנוע?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
דרך אגב, מישהו יודע מדוע קראו לו קטר-שבו (ארבעה סוסים)? הרי אין לזה כל קשר לכוח האמיתי של המנוע.
ראה כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=998639#post998639

וגם כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=998669#post998669

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
איפה רב הפורום !

זאת האימאימא של עליזה , לא?

אני כאן.

זו אכן הסבתא של עליזה,כשאמא שלה היתה הדופין.

יתרה מזאת,בשנותיה הראשונות(61'-62')ה 4 עשתה שימוש במנוע ה 747 סמ"ק שמקורו בקטאר-שבו.

מה שייחד את הקאטר-שבו היתה העובדה שהיא היתה המכונית הראשונה בעולם שהיתה בעלת הגה בשיטת מסרק ומוט משונן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רכב נחמד ומעניין, וניראה לי שלא רואים הרבה כאלה אצלינו.... נשמח לשמוע פרטים על השיפוץ וגם תמונות נוספות יתקבלו בברכה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...