Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום, ביום רביעי ביצעתי לאסקורט שלי ניקוי חול פנימי וחיצוני. הרכב מאז חונה בחניה פתוחה, כלומר פתוח לאקלים של הדרום.

זוהי הפעם הראשונה שאני מבצע ניקוי חול לרכב, והייתי רוצה לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על פח הרכב החשוף עד לביצוע צבע היסוד.

כמובן שאני בטוח שהרכב העלה כבר סימני חלודה, נאמר לי ששפשוף הפח באמצעות טינר מוריד את סימני החלודה.

תודה מראש לעוזרים.

רמי מינץ

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אסור להשאיר את הפח חשוף אחרי ניקוי חול - כל העבודה תרד לטימיון. יש לצבוע בצבע יסוד מהר ככל האפשר.

אפשרות נוספת היא להכניס את הרכב ל"אחסנה יבשה", רצוי באטמוספירה ללא חמצן... בקיצור - לצבוע, ומהר.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תודה קובי.

את זה אני יודע, לא הייתי מאורגן מספיק, יש לי פחח שעובד על הרכב, פשוט הייתי עסוק יותר מדי בסיום הניקוי חול, לקח לי כ4 שעות, ו 2טונות חול!

אני מקווה שיום ראשון כבר נתחיל לעבוד על הפח.

גם ככה הרכב יחכה עם הצבע יסוד עד שכל תיקוי הפח יסתיימו.

DFC

פורסם

שאלה זו טוב שהיתה נשאלת לפני הניקוי חול ולא לאחר .

לפי הזמן שעבר , כבר המצב לא טוב היות ואפילו שעות לאחר ניקוי חול

המצב מתחיל להיות גבולי .

לטובתך אתה בדרום ופחות לח אצלך, אולם בכל מקרה ההמלצה היא לצפות את הרכב מייד לאחר ניקוי החול !

דרור .

שבת שלום, ביום רביעי ביצעתי לאסקורט שלי ניקוי חול פנימי וחיצוני. הרכב מאז חונה בחניה פתוחה, כלומר פתוח לאקלים של הדרום.

זוהי הפעם הראשונה שאני מבצע ניקוי חול לרכב, והייתי רוצה לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על פח הרכב החשוף עד לביצוע צבע היסוד.

כמובן שאני בטוח שהרכב העלה כבר סימני חלודה, נאמר לי ששפשוף הפח באמצעות טינר מוריד את סימני החלודה.

תודה מראש לעוזרים.

רמי מינץ

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
תודה קובי.

גם ככה הרכב יחכה עם הצבע יסוד עד שכל תיקוי הפח יסתיימו.

טעות. קודם כול יש לצבוע יסוד. אח"כ ורק אח"כ מיישמים חומר פחחות, מלטשים ושוב צובעים ביסוד! זאת על מנת שיהיה צבע יסוד מתחת לחומר פחחות, האחרון מכיל לחות ומעביר לחות. האמור לעיל הוא כמובן לא הליך מוכר וכמעט ולא מיושם על ידי בעלי המקצוע בארץ, לצערנו.
פורסם
טעות. קודם כול יש לצבוע יסוד. אח"כ ורק אח"כ מיישמים חומר פחחות, מלטשים ושוב צובעים ביסוד! זאת על מנת שיהיה צבע יסוד מתחת לחומר פחחות, האחרון מכיל לחות ומעביר לחות. האמור לעיל הוא כמובן לא הליך מוכר וכמעט ולא מיושם על ידי בעלי המקצוע בארץ, לצערנו.

זה הענין, אנשים שעובדים עם מתכות אמרו לי שאני חייב לצבוע בצבע יסוד על בסיס אפוקסי (לא זוכר את שם הצבע) לפני שאני מתחיל לעבוד עם הפח, ורק אח"כ כבר מורחים את החומר פחחים ומבצעים את כל החיתוכים למינהם.

לעומת זאת הפחח שאמור לעבוד על הרכב שלי אומר שלא צריך לצבוע פריימר לפני מריחת החומר פחחים. ובגלל זה נוצר העיקוב הזה.

מאוד יכאב לי לעשות טעות בשלב כ"כ בסיסי, ואז לבנות על בסיס לא תקין.

DFC

פורסם

הגריז אכן מעכב את החימצון, למעשה, הרבה חומרים שומנים יעשו את אותה העבודה... זו הסיבה שמובילים דיסקים של בלמים בתוך ניילון עם טיפה שמן.

הבעיה היא שאח"כ אתה צריך לנקות את הגריז וזה ממש לא כיף.

מוטי

פורסם

למרוח גריז על הרכב נשמע לא הגיוני מפני שיהיה קשה לצבע להידבק לפח גם אם מנקים את הגריז הכי טוב שאפשר.

תקנו אותי אם אני טועה...

רועי.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

נכון מאוד, נוהגים לכסות ברזל חשוף בשמן. אבל לנקות את כל השמן לקראת הצביעה זה בעיה.

היום ראיתי את הרכב, הוא התחיל להעלות סימני חלודה שטחיים, אבל לאחר שעה וחצי של שפשוף צמר פלדה עם טינר הכל ירד, והרכב התחיל להבריק!

אני מאוד מקווה שהרכב יצבע כבר ביום ראשון.

רמי מינץ

DFC

• תוכן חדש...