Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריחות של רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה אומנם קצת מטומטמת אבל אני מבקש לנסות לענות עליה ברצינות ;).

אני בטוח שכל אחד ממכם בעלי מכוניות אספנות או לא, שם לב לעובדה שבפנים מכוניות האספנות, יש ריח מאוד מיוחד ונעים, לא יודע איך לתאר זאת, זה פשוט "ריח של ישן".

איך אתם מסבירים את הריח הזה, שנמצא רק במכוניות אספנות ומכוניות עתיקות.

אשמח לתשובה עניינית.

ד"א הריח הזה היא חלק מהאהבה הגדולה שלי לרכבי אספנות, שאני מאמין ביום מין הימים תהיה בבעלותי אחת (לא רק הריח גורם לי לאהוב, אבל זה חלק מהחבילה).

תודה רבה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

ניצחתי את בנצי, אצלי זה רק דלק. :|

וברצינות, אם יש עצי ריח עם ריח של רכב חדש,

מי ירים את הכפפה וייצר ריחות של פעם? כמו של הסובארו 83'

שהיתה לנו פעם, ועד היום אני נזכר בה ובריח שלה בעצב...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ערב טוב.

ראשית, השאלה איננה "מטומטמת", לפחות לא בפורום "השפוי" הזה . . .

ולעצם הנושא, מכוניות האספנות אינן בשימוש יומיומי, והדבר משפיע בכמה היבטים:

• לא נכנסים/ות אליהן בכל יום כמות גדולה יחסית של בני אדם, עם כל מיני חומרים ומשחות ותכשירים וכד' כפי שנכנסים/ות לרכב רגיל.
  • הן באמת ישנות ויש להן "וותק" של הגיל, והניסיון והתכולה שהיתה בהן בכל השנים הרבות.
  • הן נמצאות במשך מרבית ימי השבוע/השנה במצב סגור, אשר מונע את האוורור ולעיתים אף גורם לקצת טחב וכד'.
  • הסיבה החשובה יותר מכל אשר חירטטתי לעייל היא, שאנו האוהבים וסוגדים לרכב האספנות, נותנים לו תמיד קרדיט - גם כאשר זה לא מגיע לו. יתכן, שאנו לעיתים טועים וחושבים שיש לרכב ריח, ואומנם אף אחד לא מבין על מה אנחנו מדברים . . .

אז, שנהיה בריאים, ושנפנטז על איזה ריח שאנו רוצים בו, העיקר שנשמור על חוקי התנועה ועל הרכב.

לילה טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
שאלה אומנם קצת מטומטמת אבל אני מבקש לנסות לענות עליה ברצינות ;).

אני בטוח שכל אחד ממכם בעלי מכוניות אספנות או לא, שם לב לעובדה שבפנים מכוניות האספנות, יש ריח מאוד מיוחד ונעים, לא יודע איך לתאר זאת, זה פשוט "ריח של ישן".

איך אתם מסבירים את הריח הזה, שנמצא רק במכוניות אספנות ומכוניות עתיקות.

אשמח לתשובה עניינית.

ד"א הריח הזה היא חלק מהאהבה הגדולה שלי לרכבי אספנות, שאני מאמין ביום מין הימים תהיה בבעלותי אחת (לא רק הריח גורם לי לאהוב, אבל זה חלק מהחבילה).

תודה רבה.

לעומת כל מרוכזי הטוסטסטרון, אנ בהחלט מבינה על מה אתה מדבר ומאופו זה בא (ותפסיקו לערוך לי הודעות אני אומרת מאופו) אני מסניפה "עתיק" אני בהחלט מבינה על מה אתה מדבר, כמוני כמוך, ריח נפלא, HIGH אמיתי, כבר אין לי, אבל אחזור ובגדול

אירית

פורסם

יש קשר ישיר בין טיב החומרים לבין הריח.

לעור טוב ולעץ משובח יש ריח עמוק שהזמן והשהות הממושכת בחלל סגור רק מעצימה אותו.

אם לדוגמא תכנס לחנויות בשוק הפשפשים שמוכרות סחורה אמיתית מפעם תפגוש את הריח המדובר.

בסמטת התיירים בשוק, בחנויות המוצרים "בסגנון" של פעם, פשוט אין אותו.

זה לא רק ריח של פעם, זה גם ריח של איכות ושימוש בחומרי גלם שנועדו לשרוד קצת יותר משנה (בניגוד למוצרים הזולים של העולם המודרני).

פורסם
יש קשר ישיר בין טיב החומרים לבין הריח.

לעור טוב ולעץ משובח יש ריח עמוק שהזמן והשהות הממושכת בחלל סגור רק מעצימה אותו.

אם לדוגמא תכנס לחנויות בשוק הפשפשים שמוכרות סחורה אמיתית מפעם תפגוש את הריח המדובר.

בסמטת התיירים בשוק, בחנויות המוצרים "בסגנון" של פעם, פשוט אין אותו.

זה לא רק ריח של פעם, זה גם ריח של איכות ושימוש בחומרי גלם שנועדו לשרוד קצת יותר משנה (בניגוד למוצרים הזולים של העולם המודרני).

יואל!

מפיך ישק דבר

אירית

פורסם

תודה אירית :-).

בנצי ואיתי, האוטו החליט לתת לכם לחוות מה שהוא מרגיש, עד כדי כך הוא בקשר טוב איתכם...שהוא נותן לכם גם להנות מהדלק המשובח.

אבי- תודה, כמו שחשבתי, הריח הזה הוא כתוצאה אולי מכך שהאוטו סגור די הרבה.

אבל, פה אני מתקיל אותך, באוטו של ספיידרמן, אהרון, במפגש פיאט אצל המוסך של דני זומרשטיין (פיאט 124 ספיידר), כאשר ריחפתי מעל הרכב תוך התבוננות והתפאלות, קיבלתי מכת ריח רעננה של אותו הריח, והאוטו שלו פתוח!...ז"א שהוא לא סגור, אולי הוא שם הרבה את הגג.

עריכה:

יואל- תשובה יפה, לא חשבתי על כך

פורסם

אבי- תודה, כמו שחשבתי, הריח הזה הוא כתוצאה אולי מכך שהאוטו סגור די הרבה.

אבל, פה אני מתקיל אותך, באוטו של ספיידרמן, אהרון, במפגש פיאט אצל המוסך של דני זומרשטיין (פיאט 124 ספיידר), כאשר ריחפתי מעל הרכב תוך התבוננות והתפאלות, קיבלתי מכת ריח רעננה של אותו הריח, והאוטו שלו פתוח!...ז"א שהוא לא סגור, אולי הוא שם הרבה את הגג.

עריכה:

יואל- תשובה יפה, לא חשבתי על כך

לכן, כתבתי את הסיבה האחרונה, האהבה לרכב ולטירוף,

אשר נראה לי שהיא האמיתית והרצינית מכולן . . .

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אצלי בds יש תמיד ריח של השמן ההידראולי. (בסיטרואן...אם אין נזילה...כניראה שאין גם שמן) השמן של הסיטרואנים הוא צימחי ואני מוצא את ריחו די נעים, או ...שאולי זאת האהבה למכונית

אריה

פורסם

אכן כן !

פעם ראשונה שמתי לב לזה בשנות החמישים. היה לנו אורח מארה"ב והבן שלו כנכנס למכונית של אבא שלי אמר כי הוא "מכיר את הריח" כי לאבא שלו היתה מכונית כזו. ה"בן" הזה היה אצלי בשבוע שעבר, אחרי 30 שנה של העדרות מהארץ, וכשנכנס לרכב חזר שוב על כך שלמכונית יש ריח מיוחד שמזכיר לו את המכונית של אבא שלו

אני יכול לומר כי לכמה מכוניות שהיו לי היה ויש ריח שקשור למודל כמו למשל, לפיאט 600 יש ריח ברור, לקדילאק 54-56 יש ריח ברור.

הריח היה כשהן היו חדשות והריח נשאר 50 שנה לאחר מכן.

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.:-D

שלמה דן גדרון

פורסם

ל"רכב" שלי יש ריח מוזר... בהתחלה חשבתי שהריח מגיע מהריפודים... אחרי שהוצאתי את הספסלים, חשבתי שהוא מגיע מהריפודים או מהריפוד גג, אז פרקתי גם אותם...

אחרי זה פרקתי את כל הדיפונים, את הדש, ואת כל החשמל...

עכשיו הוא רק שילדה, ועדיין יש לו את הריח הזה.... לדעתי זה ריח של ריקבון...;)

סתם... זה לא.. זה הריח של האוטו, ואחרי שאני חוזר הביתה מיום עבודה עליו, אני עדיין מריח אותו עלי...

משוגע? אולי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

האמת היא שכשהתחלתי לקרוא את השירשור הזה, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות...

לקח לי קצת זמן ואז נזכרתי שגם אני נוהג להסניף את הסוסיתא ויש בה ריח שמגיע באמת מתקופות אחרות שלא תחזורנה עוד לעולם.

האם זהו סימפטום שמעיד על משהו? :loco:

האם עליי ללכת ולהיבדק? :shock:

פורסם

ריח של רכב אספנות שילוב מנצח של:

חלודה+כמה סוגי שמנים+נוזל בלמים(DOT3 בלבד)+דלק

מכור חזק לריח, ממליץ להכין קצת בבקבוק לנסיעות ארוכות.

שניה אני חוזר אני הולך ל..........................

לילה טוב שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

• תוכן חדש...