Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...מאד סימבולי העניין שבדיוק לאחר הגראן-פרי האמריקאי באינדיניאפוליס , ולאחר פארסת הצמיגים של השנה שעברה , החליטו דווקא השבוע ב-FIA על מעבר לצמיגים אחידים לכל הקבוצות , החל מעונת 2008 .

הכתובת היתה על הקיר כבר מזמן וה-FIA חיפשו ועדיין מחפשים דרכים שונות ומשונות להוזיל עלויות ולגרום לתחרותיות .

ה-FIA ביקשו כבר מזמן מספקי הצמיגים השונים להענות למכרז לאספקת הצמיגים , אלא שרק ברידג'סטון נענו לאתגר הזה .

מישלן הודיעו מראש כי הם מוותרים ויעזבו את הפורמולה-1 בסוף 2007 , באם לא תהיה תחרות עם יצרן אחר זה ממש לא מעניין אותם , לפחות לא כרגע .

התקנה תיכנס לתוקף ב-2008 ותישאר כך במשך 3 עונות , כלומר עד סוף עונת 2010 , אם בין-לאדן לא יהרוג אותנו קודם...

אני לא יודע עד כמה זה מזיז לכם , אבל לי לפחות הפורמולה-1 נחשבת כפסגת הפיתוח הטכנולוגי , בספורט המוטורי בפרט .

הכנסת צמיג אחיד לפורמולה-1 מסרסת את כל העניין , לפחות מבחינת צמיגים .

וזו רק ההתחלה , כי הם גם מתכננים לנו פתאום שימוש בחלקים מכניים אחידים כאלו ואחרים ומחר נהפוך את הפורמולה-1 למרוצי קאפ ...

יבואו אנשים ויגידו שהקבוצות שמשתמשות כיום בברידג'סטון זוכות ביתרון כלשהו , בטח כשמדובר בפרארי , אבל יש להם שנה-שנתיים להתאמן ולהתרגל ואני מאמין שיהיו קבוצות נוספות שיעברו כבר מהשנה הבאה לברידג'סטון .

אגב , גם בראלי עוברים לצמיגים זהים לכולם , אבל על זה בהמשך...

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני כלל לא בטוח שזה מה שיגרום ליותר תחרותיות .

במקרה הטוב זה יעשיר את חשבון הבנק של ברידג'סטון...

היום זה צמיגים , מחר זה מנועים וכו' .

פורמולה-1 צריכה להיות קטגורייה פתוחה בה כל יצרן/קבוצה שמתחרים יכולים להשתמש במנוע/צמיגים/שילדה חופשיים .

מה שאני כן רוצה לראות בפורמולה-1 זה את החופש לבחור את הקומבינציה המתאימה , כמובן בהתאם לכסף של כל קבוצה .

אני לא מחפש חסכון בכסף בקטגורייה הזו .

מבחינתי כל קבוצה תהיה רשאית לקנות שילדה/מנוע מאיזה יצרן שתירצה , משהו בדומה לסדרת ה-CHAMP CARS בארה"ב , כמו שהיתה פעם !!!

תארו לכם מכונית לדוגמא עם שילדת רנו ומנוע פרארי...

כיום קבוצות חייבות לייצר לבד שילדות ויכולות לקנות מנועים .

בואו נאפשר להם לרכוש גם שילדות , הקומבינציות השונות יגרמו ליותר עניין ולא צמיגים אחידים .

בנוסף לדעתי צריך לפתוח את אופציית המנועים - לא רק V-8 אלא שכל אחד יבנה מה שמתאים לו .

בשנות ה-80 היתה אופציה למשל עם 3 ליטר אטמוספרי או 1.5 ליטר מוגדש טורבו וכל חברה יכלה לבחור לעצמה את מבנה המנוע .

ב.מ.וו התחרו עם 4 צילינדרים , פרארי בחרו ב-V-6 , אלפא היו עם מנוע בוקסר והקוזוורט היה V-8 .

מה רע בזה ?

תנו עניין ובלאגן ולא אחידות !!!

דובי

פורסם

אחידות =פחות יצרני=אין תחרות

אין תחרות=קקה בלבן!

נותנים לחברה אחת מונופול,יעצר פיתוח צמיגים,יעלה מחירים,ובסופו של דבר גם פחות טוב לצמיגי כביש הרגילים שנשענים על טכנולוגית צמיגי המירוץ(באיחור קטן של 10-20 שנה)

פורסם

דווקא מצב של צמיגים זהים יגרום לקבוצות חלשות יותר מבחינה כלכלית להתקרב לקבוצות הגדולות ולהוות איום ממשי, דבר שיגביר את התחרותיות.

פורסם

ככל שתהיה יותר אחידות, ככה תהיה יותר תחרותיות אמיתית בין הנהגים.

המחירים לא יעלו אלא להיפך הם ירדו כיוון שהם ייבחרו ע"י מכרזים (או פוליטיקה וכאן אין מה לעשות).

מצד שני בהחלט יכולה להיות בעייה של האטה בפיתוח אבל אני מאמין שיש אינטרס מסויים של החברה שתיבחר כיוון שפיתוחים במסלול המרוצים הופכים למזומנים ברכבי כביש.

אני בעד.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

אני דווקא די מזדהה עם דבריו של דובי. ז"א, אני חושב שהכוונה הישירה שלו היא הנטייה המגמתית בפורמולה 1 להפוך את הספורט לחסר כל אופי וייחוד בין הקבוצות. יכול להיות שזה יתרום במידה כלשהי לתחרותיות , אבל בסך הכול מדובר פה בעוד מהלך תמוה לנסות להחיות סדרת מירוצים שלאט לאט גוססת ומתבוססת בדייסה שרקח לה ברני.

למעשה , עצם השיטה הזו של "פתרונות מהשרוול" מידי כמה זמן, מנציחה עד כמה מותר וצריך להעביר ביקורת שלילית לפני שבאמת יהיה מאוחר מידי והעסק יראה כמו ONE-MAKE SERIES.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

עזבו אתכם מאחידות הצמיגים (שאני אגב נגדה, כלומר מצדד בדברי דובי),

מה שבאמת יכול להחזיר את התחרותיות הוא הקטנת גודל הצמיגים וקביעת תקנות מאד מגבילות בתחום האירודינמי, כך שלמכונית תהיה הרבה פחות אחיזה (יחסית להיום). אז נחזור לראות נהגים מחליקים במהיריות שמאפשרות גם לתקן, טעויות נהיגה שלא נבלעות בתוך היכולת הגבוהה של המכונית, ו... יותר תחרותיות בין הנהגים.

דני G.

פורסם

כבר היו תקופות של אחידות ב F1. בסוף 91 פירלי פרשו, גודייר נשארו לבד. בשנים 92- 94 היה ספק אחד, ולא היו תידלוקים. זה הוביל לכך שבאופן מיידי הצמיגים הפכו להרבה יותר קשים, ובהעדר תידלוק ראינו מרוצים רבים של רכבת מכוניות. למשל בהונגריה.

ב 94 התחילו התידלוקים ואז כולם עצרו והבעיה הזו נפתרה. אם אני לא טועה ברידג'סטון נכנסו ב 98 ומאז אין בעיות, במובן הזה שיש עצירות.

פורסם

תזכורת קצרה:

בעונות 1999-2000 היה לנו ספק צמיגים יחיד (בריג'סטון נכנסו ב-97 והיו שותפים לאספקת הצמיגים ביחד עם 'גודייר', עד שהאחרונים פרשו בסוף עונת 98' והשאירו את בריג'סטון לבדם).

מה עוד היה לנו?

תלונות חוזרות ונשנות מצד הקבוצות הבריטיות (מקלארן בראשם) על כך שלמרות החוקים, הדורשים אספקת צמיגים אחידה וזהה לכולם מצד בריג'סטון, היצרן היפני מספק צמיגים עם מפרט עדיף-מפרט טוב יותר- ל"פרארי" בכוונה לחלוק עם היצרן האיטלקי רב ההילה והמסורת את הזכיה באליפות העולם. פרארי ושומאכר היו עדיפים מבחינה שיווקית-פרסומית, מאשר קבוצה חסרת זוהר ואפורה כמו מקלארן, המתמודדת השניה על התואר.

דעתי זהה לדעתו (הבלתי צפויה, ת'אמת) של דובי- אני תומך במצב של ריבוי ספקי צמיגים\ מנועים (ז"א, מעורבות של כמה שיותר יצרני רכב)\שלדות וכו'...

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

עד היום עצם זה שהיה יצרן אחד בתקופה מסויימת לצמיגים היתה מהלך שהתפתח כתוצאה ממדיניות של חברה כזו או אחרת ולא ככפייה מצד ה-FIA וזו הבעייה הראשונית מבחינתי .

אין שום סיבה שבעולם , לפחות כרגע , שה-FIA יקבעו על באיזה צמיגים ישתמשו .

מכונית פורמולה-1 ומרוץ פורמולה-1 אלו הם דברים מורכבים וזה מה שהופך את כל העסק ליותר מעניין .

ברגע שמוציאים את הצמיגים מהמשוואה החיים של חלק מהמרכיבים נעשים קלים יותר . למה ...?

כמו שציינתי קודם לכן , פורמולה-1 צריכה להיות פתוחה עד כמה שיותר .

כמו שאמר דני קודם לכן - אין ספק שהפתרון הוא בקיצוץ הכנפיים והכנסת הסליקס ואם נרצה להיות קיצוניים יותר בואו נחזיר את השליטה במכוניות לנהגים ולא למערכות הממוחשבות .

אז נכון שפורמולה-1 זו מעבדת פיתוח נהדרת ליצרני המכוניות , אבל כמדומני שלפחות כיום , זירת הפורמולה-1 מהווה יותר מאבק של יוקרה מאשר שדה קרב לפיתוחים כאלו ואחרים .

ברגע שאנחנו משווים את הצמיגים בין כולם אנחנו יצרים אופצייה לבינוניות כלשהי .

אני לא מחפש פורמולה-1 אחידה אצל כולם ושרק יכולת הנהג תקבע , יש מספיק קטגוריות כאלו מסביב .

אני רוצה מלחמה בכל החזיתות .

ניר

הונגריה לא דוגמא טובה , זה פשוט חרא של מסלול , ואני אהיה שם באוגוסט בכדי לראות את זה מקרוב...:-D

דובי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש פה בעיה כפולה שכל אחד מתייחס רק לצד אחד של המשוואה:

1. ככל שהקבוצות יותר שוות והרכבים פחות טכנולוגיים ישנה יותר תחרות ויותר עניין בליגה

2. ככל שיש יותר חופש לתחרות ויתרון לכסף יש התפתחות מואצת של טכנולוגיות שבסוף מוצאות את דרכן אל הכביש ...

המארגנים חייבים לשלב בין הבעיות, אם ניצור אליפות עם רכבים אחידים אז אכן תהיה יותר תחרותיות אבל פחות חדשנות. בסופו של דבר זה גם יוריד את רמת העניין. אם יתנו לקבוצות אפשרויות רבות מדי להתפתח יכול להווצר מצב שהקבוצה העשירה תנצח תמיד תוך החזקת הטכנולוגיות הטובות ביותר, ובסופו של דבר אובדן עניין בליגה.

מה שמנסה לעשות ברני הנחמד זה ליצור יותר עניין תוך כדי שמירה על קידמה טכנולוגית ואני חייב לציין שבינתיים זה די מצליח לו, בשנים האחרונות חלה עליה בעניין בספורט . הצעדים שהולכים להכנס בקרוב גם יוסיפו אולי עקיפות (הכנף המפוצלת) דבר שיוסיף עוד המון עניין. בינתיים נראה שהבחור יודע מה הוא עושה. סך הכל הצמיגים היו גורם מאוד משפיע. דווקא המכרז שמתקיים כל שלוש שנים יכול כן לדחוף את החברות להשיג התפתחויות טכנולוגיות להשגת המכרז, כאשר במקביל לא יהיה יתרון כה גדול לחלק מהקבוצות...

• תוכן חדש...