Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד חזון למועד.

נקודה למחשבה-האם הייתי קונה MGF כשהסינים הם אלו שאחראים על ביקורת הטיב,ההרכבה והשירות של מכונית עדינה ומורכבת זו?

כשגם צפוי שהמחיר יהיה בריטי ולא סיני (מי שירכיב אלו בריטים שמרויחים פי 50 מסינים..)

:shock::conf::loco:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

נקודה למחשבה, האם בכלל היית קונה MGF מודל 2007?

לא משנה איזה קוסמטיקה מרחו עליה, זה עדיין רכב בן 12 בתכנון שלו ועדיין מאזדה מיאטה נראית לי יותר מתאימה לאתוס של MG.

פורסם

המיאטה היא לא הדוגמא המתאימה...המלצה שלי שכל מי שיכול, שירכוש היום מיאטה רצוי מהשנים הראשונות ששוקו בארץ...יכנס לסוכנות וימלא אותה בכל חלקי החילוף האפשריים...ויאפסן אותה היטב. בעוד עשרים שנה תהיה לו המכונית הקלאסית האחרונה ..... ולתחילת השירשור, אם הסינים יתמחרו את הרכב כפי שתימחרו את שאר המכוניות והקטנועים שלהם, זאת אומרת פחות משליש המחיר לרכב מקביל... הרי שיהיה בידייהם קלף חזק, שלא הייתי ממהר לפסול-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
נקודה למחשבה-האם הייתי קונה MGF כשהסינים הם אלו שאחראים על ביקורת הטיב,ההרכבה והשירות של מכונית עדינה ומורכבת זו?

:shock::conf::loco:

אפשר לחשוב שהאנגלים עשו עבודה טובה יותר...

כידוע אחת הסיבות שתעשיית הרכב הבריטית נפלה היא האמינות הגרועה (בכל היצרנים, MG, רובר, אפילו ליגואר לא היו חסרות בעיות).

פורסם

כידוע אחת הסיבות שתעשיית הרכב הבריטית נפלה היא האמינות הגרועה (בכל היצרנים, MG, רובר, אפילו ליגואר לא היו חסרות בעיות).

אתה צודק לגמרי ולכן מה שכתבתי הוא בבחינת קל וחומר,אם הבריטים לא הצליחו בבריטניה,אינני חושב שהסינים יצליחו שם.

אגב,אם היו מחזירים לייצור את ה MGB וה MGB-GT ההיסטוריות ויוצרים מפעל נישה היה הרעיון מוצלח הרבה יותר,המכונית זולה יותר וגם נמכרת יותר.

פורסם

אין שום טעם להחזיר את ה MGB לייצור,אפילו כמכונית נישה;עם כל הכבוד ל MGB(ויש הרבה,נהגתי עליה הרבה)המזדה מיאטה מכונית טובה לעין ערוך,זולה בהרבה לייצור ומתאימה לתקנים של זמננו(בטיחות וזיהום אוויר).

דווקא הרעיון בהחייאת מותג "אבוד" אצל יצרנים במזרח חיובי בעיקרון;בתחילת שנות ה 80' החיו בדרום קוריאה את פנתר,והחזירו אותה לייצור סדיר(ע"י סאנגיונג),ואני מעריך שבתימחור נכון גם ה MGF יכולה להצליח,סה"כ היא היתה רודסטאר קטנה וחביבה בעלת מנוע מרכזי ומיכללי הנעה מעולים של רובר,ושלא כמו יצירות מופת(..)כמו המונטגו והמאסטרו,היא לא ביישה את הסמל המתומן שבחזיתה,ובהחלט נחשבה לברת תחרות למיאטה.

רובר היתה דוגמא מצויינת לחברה שחוסר יעילות משווע גרם למותה בטרם עת,למרות שהמכונית האחרונה שלה מפיתוח עצמי,ה- 75,נחשבה למכונית ראוייה בהחלט.

מסיבות די דומות קרסה תעשיית האופנועים הבריטית המפוארת של שנות ה 60',כשבזמן שהיפנים השקיעו בפיתוח מוצרים חדשים,טובים ואמינים,היו היצרנים הבריטיים עסוקים בסיכסוכי עבודה אין סופיים,כשוועדי העובדים לא ראו מילימטר מעבר לקצה אפם,ובמקום להשקיע בפיתוח עסקו באירגון שביתות ושיפור תנאי שכרם.

כשהונדה הציגה בסוף שנות ה 60' את ה CB750 ליצרנים הבריטיים לא היתה תשובה,והם ניסגרו אחד אחרי השני,כשגם תמיכה מלאכותית של הממשלה הבריטית לא ממש סייעה.

אותו סיפור,פחות או יותר,היה גם מנת חלקה של בריטיש ליילנד;שורה של מותגים מיותרים בעליל,כשחלקם היה ממש על גבול המגוכך(וולסלי,וונדן פלאס),מוצרים מכוערים ומיושנים(מוריס מרינה ואוסטין אלגרו,למשל)בעלי איכות נמוכה ואמינות ירודה,היתבססות על השוק המקומי בלבד(כידוע,הפטריוטיזם הוא מיפלטו האחרון של הנבל..)ותימחור גבוה מידי בשווקי היצוא.

גם מזלה של רובר לא שפר עליה;יחסית לתוצרת בריטיש ליילנד,רובר ייצרה מכוניות טובות,יחסית,כמו ה SD1 למשל,וגם השת"פ עם הונדה היפנית היה רעיון מצויין,מפני שהוא נתן לרובר גישה לטכנולוגיות ושיטות ייצור מודרניות,ואיפשר לרובר לפתח קו מוצרים חדשים שישכיחו את חרפת המאסטרו והמונטגו.

בסוף שנות ה 80 הוצגו ה 413 וה 820 החדשות שלא היו אלא הונדות עם קישוטי עץ מתוצרת בריטית,אולם הם לפחות הציגו אמינות ואיכות ייצור טובות שאיפשרו לרובר לייצא אותן.

הבעייה של רובר החלה כשקו המוצרים מבוססי הונדה החל להיתיישן,ובשל יחסי עבודה גרועים ומשכורות מנופחות,תקציב הפיתוח לא איפשר להחליף אותן בדגמים מודרניים,והם החלו לעבור מתיחות פנים אין סופיות,עד שהמכירות היתדרדרו לתהום ורובר נימכרה ל..ב.מ.וו.

הגרמנים הבינו די מהר שהם נפלו בפח ומיהרו להיפטר מתפוח האדמה הלוהט הזה,לא לפני ש"משכו" ממנו את לנד-רובר,חטיבת רכבי השטח המאד מוצלחים של היצרן הבריטי.

מאוחר יותר קנו הסינים את רובר,וכיום עתידה די לוט בערפל.חבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תוספת קטנה לחן...תעשיית הרכב השכילה להבין מזמן, כי שום חברה, גדולה ככל שתהיה, לא תוכל להיות רוויחית לעד, ולעמוד לאורך זמן בדרישות מכל הגורמים שמסביבה, לכן חברו ענקי היצרנים לאגודות משותפות, תוך ניצול הנקודות החזקות אצל כל יצרן ויצרן.. מכוניות זהות רבות נמכרות בשמות שונים, וחלק מהרווחים של חברות מסויימות, הם התשלום עבור השם המפואר של העבר. למרות שהקשר בין הרכב החדש לישן מקרי בהחלט ע.ע מיני...

היצרן הראשון שישכיל ליצר מכונית עממית נטולת פוזה, שמציגה יכולת כביש אמיתית, אמינות, ומראה טוב

ותעמוד בסטנדרט הבטיחות והתקנות הארופיאיות-תכה ובגדול-רן

פורסם
...

היצרן הראשון שישכיל ליצר מכונית עממית נטולת פוזה, שמציגה יכולת כביש אמיתית, אמינות, ומראה טוב

ותעמוד בסטנדרט הבטיחות והתקנות הארופיאיות-תכה ובגדול-רן

מי רוצה לקנות מכונית נטולת פוזה?

כל מי שקונה מכונית מיונדאי עד רולס רוייס ופרארי מנסה להגיד משהו בבחירת המכונית שלו.

היפנים יצרו מכוניות זהות נטולות פוזה ומאוד אמינות.

זה בעיקר מה שגרם לפשיטת רגל ההמונית שלהם.

טויוטה נשארו עצמאיים כי הם היו הראשונים.

והונדה נשארו עמצאיים כי הם היו שונים,ספורטיביים בעיקר.

יצרן רכב חייב להתאים לכל מדינה.לא כמו פיאט שחושבים שמה שמתאים לאיטלקים מתאים לכולם ולא מוכרים לנו מכוניות אוטומטיות.

מכונית 3 קופסאות,1.6,אוטומתית מתאימה למדינה אחת.זה מה שבארץ מחפשים אבל לא בשום מקום אחר.

יצרני הרכב הבריטים שמייצרים ביצור המוני נפלו.

יצרנים יפנים עובדים יופי באנגליה.

יצרני פורמולה 1 עובדים יופי ובלי בעיות אמינות באנגליה.

יצרני מכוניות אינדי ויצרני מנועי אינדי עובדים יופי ובלי בעיות אמינות באנגליה.

יצרני הרכב הבריטים נפלו בגלל שהם אנגלים.

כל אחד שעושה שם קצת כסף עובר לגור באיזה ארמון ישן בכפר רחוק,לא מעניין אותו מה קורה בחברה שלו,נותן ל 10 אירגוני עובדים לדפוק לו את החברה...

אייל

פורסם

בלי פוזה הכוונה לחיפושית הפתוחה, 204 הפתוחה.. ועוד מכוניות עממיות וזולות שיוצרו במטרה להגיע לקהל הצעיר בגילו, כיסו ורוחו...בעצם זהו גם הקהל עם הדרישות הקטנות ביותר, האנגליה נימכרת הלוטוס סופר אלן עם מגוון מנועים פשוטים וסטנדרטים שילדה מינימליסטית בנוייה היטב והמון קסם...זו הנוסחה שתביא...מכונית לכל פועל-רן

פורסם

סופר סבן אולי, והיא קייטרהאם, כבר מזמן לא לוטוס. בכל אופן, זו בהחלט לא מכונית לכל פועל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נכון, הלוטוס לא מתאימה להגדרה.

אבל צריך לזכור מה עשה את רכבי הספורט הבריטיים לכל כך מצליחים - הם היו קטנים, קלים, מבוססים על מכלולים מייצור המוני ולא יקרים במיוחד.

מבחינתי, הדבר הכי קרוב למכונית ספורט בריטית קלאסית היה אם מישהו באנגליה היה לוקח מכלולים מהפיאסטה החדשה או הווקסהול קורסה החדשה, משקיע מה שפחות בייצור חלקים ייחודיים (כמו דיפרנציאל אחורי וגלי הינע...) ועוטף את הכל בבודי קל - זה היה רכב ספורט בריטי קלאסי.

בלי דיפונים יוקרתיים, חלונות חשמל, גג חשמלי ושאר ירקות שורש.

אני לא מדבר על משהו ספרטני כמו סופר-7, אבל גם לא על איזו CC סיסית וכבדה.

פורסם

לאשפוז-קוראים לה פיאט ברקטה,היא דווקא איטלקיה,מקסימה,זולה והצליחה לא רע בכלל..

מדיניות שיווק תמוהה גרמה לכך שלא יובאה לישראל,תמוה במיוחד לאור שיווק אחותה-הפיאט קופה היקרה יותר שזכתה וזוכה להערכה רבה וצפויה להיכנס לפנתיאון הקלאסי (אם מישהו ידאג לשמור אחת כזו במצב מקורי ושמור..)

פורסם

הפיאט ברקטה בהחלט קפצה לי לראש כשחשבתי על זה. וגם פורד סטריט קא.

אבל מה, יש לה הנעה קדמית והיא לא מספיק ספרטנית וזולה לטעמי.

אני זוכר בכתבה על אחת מתערוכות הרכב הגדולות בחו"ל מתי שהוא בסוף שנות השמונים דגם תצוגה של רואדסטר שהיה מבוסס על סיטרואן AX ובודי מפיבר. זה כבר נשמע לי יותר מעניין.

• תוכן חדש...