Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוי ואבוי, קניתי אספורש !!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הפרצופים ההמומים מאתמול וכמות ההודעות והמיילים שקבלתי החלטתי לעצור פה את השמועות.

כן, אלעד נוסע בפורד אסקורט. ולא, זה לא קבוע, זה פתרון זמני. וכן, זו האסקורט של ליאור.

הסיפור/תירוץ בקצרה- שפכתי מנוע עם המנטה A (היה צפוי, אחרי שנה וחצי עם 60% נפילת לחץ) והמנטה B תקועה עמוק בפרויקט ההסבה לידני שהולך ומסתבך (וכרגע תקוע בגלל מחסור במזומנים). ובגלל סדר היום העמוס שלי (צבא ועבודה- משהו צריך לפרנס את המשפחה, בכל זאת 3 מכוניות זה לא משחק) אני חייב גלגלים. ראיתי שליאור פרסם את האסקורט שלו למכירה, אמרתי לעצמי הנה רכב פשוט ואמין בוא נקנה אותו. באמת שלא חשבתי מה האלטרנטיבות שלי, פשוט חפשתי רכב כמה שיותר זול וכמה שיותר אמין (חובה אספנות כדי שאני אוכל להעביר את הביטוחים של המנטה עליו).

דבר אחד לא ברור לי, מה אנשים כ"כ אוהבים ברכב הזה?

א) הוא לא בולם.

ב) הוא לא נוסע.

ג) הוא לא נוח.

ד) הוא לא מרווח.

ה) העיצוב שלו חיצונית ופנימית לא מדהים/מושקע.

אם היו מציעים לי מנטה VS אסקורט הייתי בועט את האסקורט ולוקח את המנטה מבלי לחשוב פעמיים (וזה לא בגלל שיש לי 3 כאלה בבית). האמת שאתמול במפגש אחרי רצף של דאחקות מפי צמד חמד (ע"ע פן חרפי וירון אבוטבול) התחילו השאלות, "למה לא קדט? למה לא חיפושיט? למה לא GM (לא יהיה לכם קשה לנחש מי שאל/ה את זה)?". אז הנה התשובה שלי, מפאת חוסר הזמן והעובדה שנפל לי אקזמפלר דיי טוב לידיים הייתי חייב לקפוץ על ה"מציאה".

לא צפיתי לקנות חורכת אספלט, אבל כבר הרבה זמן שלא נסעתי ברכב כ"כ גרוע (ואני עוד חשבתי שהמנטה 1200 שלי גרוטאה). מצטער אנשי פורד, אין לי כוונה לרדת עליכם או משהו אבל הרכב הזה באמת בית שימוש לפחות בתצורה המקורית שלו (על פוטנציאל אני לא מדבר, כי כמו שבאסקורט שמים קוזי אז גם במנטה נכנס V8 ). ובואו נצחק קצת על נפלאות ההרכבה הישראלית:

מסתבר שהרכב שלי היה אמור להיות עם הגה ימני, איך אני יודע את זה? הסוויץ בצד שמאל והפתח של המכסה מנוע בצד ימין (של הנוסע). כנראה במפעל נתקעו עם סטוק של אסקורט עם הגה בצד ימין אז מה שהם עשו פשוט להעביר את ההגה לצד שמאל, אז מה אם הסוויץ בצד שמאל והפתח של המכסה מנוע בצד ימין. אני בטוח שאם אני אפרק את הדשבורד אני אמצע את החור של ההגה הימני. לצחוק או לבכות?

אז מה התוכניות לפרויקט?

קוזי- ממש לא. מצטער לאכזב אתכם אבל יש לי כבר בבית פרויקט שיפורים שמחכה לימים טובים והבסיס שלו הרבה יותר טוב מהאסקורט.

דבר ראשון שאני הולך לעשות חודש הבא זה לשים בלמי דיסק מקדימה ובוסטר. הרכב פשוט לא עוצר נקודה. ממש סכנת חיים ואני לא מבין איך אנשים נוסעים בדבר הזה (ואל תגידו לי ככה זה רכבים ישנים, יש לי בבית 3 רכבים בלי בוסטר אבל עם דיסקים מקדימה והם בולמים כאילו הרכב נכנס בקיר). אח"כ הרכב יקבל צמיגים חדשים ובולמים חדשים. בבטיחות אני לא חוסך שקל.

פחחות הרכב כנראה לא יעבור בידיים שלי, אין לי כח להכנס שוב לפרויקט כזה במיוחד עם רכב שלא מדבר אליי (וגם יש המון עבודה על הרכב הנ"ל למרות שלפי מה שהבנתי מבעלי אסקורט יש לו מעט חלודה ביחס לרכבים בשוק). קוסמטית אני לא הולך להשקיע ברכב, כבר הציעו לי גריל חדש וגומיות לדלתות אבל הפנתי אותם באלגנטיות לבעלים הבאים של האוטו הזה.

המנוע של הרכב פשוט פנינה, בסרק לא שומעים אותו עובד, המנוע היחיד חוץ מהמנוע של המנטה האדומה מהקריות שאני שומע שעובד כ"כ יפה (הלוואי והמנוע של המנטה שלי יעבוד ככה). למרות שיש לי אופציה לקנות מנוע 1.3 בזול אני לא אכנס לפרויקט הזה.

ועכשיו נעבור לתודות:

תודה לליאור שגילה הרבה נכונות לעזור לחברים בצרה גם אם אין להם כסף לקנות ממנו את האוטו :lol:

תודה למר ZIGI שב"ה יעשה קאמבק בימים הקרובים (הוא כבר הופיע אתמול במפגש עם טיפה אבק וכורי עכביש מהמערה שהוא הסתתר בה), על הגיר שסדרת לי ועל הברנדה שלך שתתרום קצת חלקים לגרוטאה שלי.

תודה לגרוטאה שלי, שהיתרון היחיד שלה זה צריכת דלק פנומנלית, נסעתי קריית אריה-גבעתיים-רמת גן-מפגש-תחנת דלק בתל ברוך עם מד דלק על 0 (כי לא היו לי מפתחות לפתוח את המיכל דלק וליאור העביר לי אותם רק במפגש).

REDROZE שנוסע (רשמית) בגרוטאה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שיחה נוקבת עם מומחה אסקורט לשעבר (אזולאי) ונוכחי (בןעצי) אני חוזר בי. מסתבר שככה מגיע האוטו. מי הטיפש ששם פתח למכסה מנוע בצד של הנוסע ??? כאילו פאק, אני צריך לצאת מהאוטו, לפתוח את הדלת של הנוסע רק בשביל לפתוח מכסה מנוע?! טוב נו, זו פורד.

ובואו נמשיך עם העליצות לשבת בבוקר (קמתי על הצד הטוב):

כאשר ZIGI בא לקנות את הרכב מהבעלים הקודמים הוא ביקש ממנו את המפתחות בשביל לעשות סיבוב, הבנאדם עונה לו "בשביל מה אתה צריך מפתחות?! יש לך קיסם" :-D

פורסם

אז נכון אלעד.

זה שלוחצים (ודוחפים ובועתים) על הדוושת בלם זה לא אומר שהרכב צריך לעצור....

וזה שלוחצים על דוושת הגז זה לא אומר שהרכב צריך לינסוע...

והיא גם לא מרווחת ונוחה כמו סיטרואן cx (צריך לשבת כדי להבין את ההשוואה...).

והעיצוב שלה לא כמו של סיטרואן ds (שזכתה לא מזמן במספר תארים...).

וצריך גם ליהיות אקרובט כדי ליפתוח מכסה מנוע ממושב הנהג.

וריח הגאזים שחודר לרכב.

אבל יש לי רק זכרונות טובים מהאסקורט שהיתה לי.... יש לה חן, (והכונה לא לפרחי), וקסם שיש רק לאסקורט... כל פעם שאני רואה אסקורט אני נזכר בה.... ועוד תיהיה לי אחת שוב mk1 כמובן.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אני רק... אהמממ... :biglaugh::hihi::roflmao:

ג.

שברח אתמול מוקדם מסיבות טובות...8)

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

האסקורט 1300 הגיעה עם מגבר בלם (בוסטר) שאמנם לא נתן לה יכולת בלימה של סיטרואן C5, אבל לפחות איפשר לה לעצור בביטחה.

אלעד נגע בנקודה נכונה: בניגוד לטרנד (אחד מיני רבים-ראה NSU פרינץ, מיני) שהתפתח לאחרונה, שיצר את הרושם כאילו האסקורט MK1 הינה מכונית ספורטיבית או מכונת נהיגה מוחלטת, אלעד בא ופשוט אמר את האמת. האסקורט היתה סה"כ מכונית עממית אמיתית, פשוטה להפליא וכפועל יוצא אמינה באופן מוחלט, ובהתחשב במה שנע כאן על הכבישים בתחילת שנות ה-70 זה היה הישג לא מבוטל כלל ועיקר.

בתקופה שבה בעל המכונית, בייחוד אלו בעלות מנוע אחורי וקירור מיים, לא ידע אם המכונית לא תירתח לו בעלייה או לא תניע בבוקר, האסקורט היתה פטורה מהבעיות הנ"ל, ובנוסף תחזוקתה היתה פשוטה להפליא ולא דרשה דוקטורט במכונאות.

לשפר אותה לא כדאי; במחיר שיעלו השיפורים אפשר לקנות אלפא ג'וניור "מוכנה" שעדיפה עשרות מונים על האסקורט גם אחרי שיפורים, בייחוד בהתנהגות כביש.

בתור תחבורה בסיסית להעביר פרק זמן מסויים היא נחמדה, בדיוק כמו חיפושית או וולבו 144, אך לא יותר מכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המבחר בארץ לרכבי אספנות הולך ופוחת, מדינה שהוקמה בערך חמישים שנה אחרי המכונית הראשונה, והיתה עסוקה בדברים קיומיים אחרים, ואחריהם בתקופת צנע, שפל, ושוב במלחמות, מן הסתם לא תשמר בקירבה אוצרות מוטורים אקזוטיים, החיבור הייבשתי, סגור ממזרח צפון ודרום, כך שהפתרון הראלי האמיתי שנישאר הוא הים והאוויר, דבר המייקר עלות ולכן המצאי המוטורי בארץ מסתכם לאסקורט 1100 מתפוררת ופרינץ 1000 כמה 127 חבוטות, ו....זהו בעצם(יכול להיות שאני מגזים ויש עוד כמה מכוניות שנות השבעים ) בינינו כמה מכוניות משנות החמישים מכירים מחפשי האוצרות בארץ? כמה כאלה נישארו עדיין נעלמות? וגם משנות השישים לא נותרו הרבה,ההזנחה, הלחות, החלודה, סוחרי הברזל עושים את שלהם,אז כשאין מה שאוהבים, אוהבים מה שיש, וכל אחד נוטה אחרי חלומו אחד קונה אסקורט ומפנטז על מנוע קוזיי....(וכמה באמת ביצעו זאת?) השני קונה לו ביאנקי או 127 וחולם באיטלקית....

השילוב של זמן, כסף והיזדמנות, משחק תפקיד ראשי בבחירת הרכב לשימור,באירופה ובארה"ב הנתונים שונים וההזדמניות רבות...אבל אנחנו נולדנו פה....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אלעד אלעד

כל מה שאמרת נכון

אבל כמי שהאסקורט דור ראשון שמשה לו כרב יומיומי במשך 5 שנים, וקרעתי בזמן הזה 3 אסקורטים שונות, אני חייב לומר לך שכתמיד באספנות זה בכלל לא משנה. אסקורט דור ראשון תרבוץ אצלי בסופו של דבר.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

כן, אלעד נוסע בפורד אסקורט. ולא, זה לא קבוע, זה פתרון זמני. וכן, זו האסקורט של ליאור.

כמעט שלא הגבתי לשרשור, אך אינני יכול להתאפק.

ברור שלא כל אחד מאיתנו אוהב את אותו הרכב, אך

לשמוע "מחבר מועדון שרוט לחלוטין" שאלה כזו?

כנראה שאני לא הבנתי את המשפט שכתבת . . . :cry:

בידידות - אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

א) הוא לא בולם.

ב) הוא לא נוסע.

ג) הוא לא נוח.

ד) הוא לא מרווח.

ה) העיצוב שלו חיצונית ופנימית לא מדהים/מושקע.

אלעד ,

קודם כל תתחדש - בכל זאת פתרון מיידי וסביר בהחלט בהתחשב במגבלות הזמן והאילוצים .

אולם , כשאני משווה תמיד בין פורד אסקורט לבין אופל קדט , אין מקום לספק . הקדט עדיפה על האסקורט אלף מונים .

באותה תקופה הקדט והאסקורט פנו לאותו קהל יעד ,

הנתונים הטכניים של הרכב היו דומים , אסקורט בנפחים של 1100

ו - 1300 , הקדט בנפחים של 1100 , 1200 , ומאוחר יותר S 1200

מבנה הרכב די דומה וגם גודלו הפיזי .

למרות זאת הקדט הרבה יותר נעימה לנסיעה , שקטנה מאוד , ההגה הרבה יותר רך וקל לסיבוב (כזכור בשניהם אין הגה כח )

משום מה קדטים לאחר כמה שנים כשהיו כבר משומשות היו שמורות ויפות , והאסקורטים חבוטים וממש לא שמורים .

הדבר התבטא כמובן גם במחיר הרכב .

אלעד - כתבת נכון , אני הרגשתי כך גם כן שהיתה לי אסקורט לפני המון שנים (כשהמושג אספנות לא היה קיים אפילו ) אמנם היתה אסקורט 1300 שנת 73 או 74 אבל תמיד היתה לי סמפטיה יתרה לאופל קדט.

אולם ראה איזו תהילה יש כיום לאסקורט למרות כל מה שנרשם כאן .

מענינות הסיבות . כיום בקרב הצעירים פורד אסקורט מככב ופופולרי

הרבה יותר מאופל קדט - והסיבות עם כל בעלי האסקורט איתם ....

בכל מקרה - אספנות "תוצרת הארץ" :-)

סעו ותהנו - והעיקר , בזהירות !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אבי, אני חושב שלקחת את זה קצת קשה מדיי. נסה לקחת את זה בדיוק כמו חן.(להבא,פן חרפי בלבד!) אני לא מתכוון שהרכב לא ראוי לאספנות אלא שאני ממש לא מבין הסיפור שאנשים פה בפורום עשו ממנו. כנראה רובם לא נסעו ברכב. אני נסעתי ברכב, ונסעתי גם במנטה וקדט שהם היו המתחרים באותה תקופה ואין מה להשוות.

יובל, אמרו לי שפעם הסתובבו בארץ אלפי אסקורטים- עכשיו אני מבין לאן כולם נעלמו :wink:

לירוי, אני יכול להבטיח לך שמבחינה מכאנית הרכב יתוחזק ברמה גבוהה, מבחינת פחחות מישהו אחר כבר יצטרך כבר להכניס לברוך הזה.

פורסם

תתחדש!

יצא לי לראות אותה ליד המוסך ב... סה''כ נראת טוב, מצב סביר ++

עוד חשבתי לעצמי כשראיתי אותה אם זאת של ליאור שפורסמה למכירה או שלא.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מתי הספקת לראות אותי? אתמול הרכב חזר לכביש לקראת הצהריים? כולה עשיתי איתו 2 סיבובים קטנים בשביל לכוון את הקלאץ'.

תגיד, אתה אורב לבעל המוסך? כל שישי אני פק"ל שמה, אני מושקע בהרבה רכבים/כסף שמה אז אם אני מחסיר יום שישי אחד הוא שולח לי אנשים הביתה למרות שאני גר בניין ליד הבעלים. אמרתי לך, תרים פעם טלפון ואני אכיר לך את הנפשות הפועלות. הייתי אפילו מסדר לך שמה עבודה אבל אתה צעיר מדיי.

פורסם

דרור ואלעד,שניכם צודקים.

הקדט היתה מכונית טובה בהרבה מאסקורט.מנועה היה "חי" יותר,ההגוי והתנהגות הכביש היו טובות בהרבה,נוחות הנסיעה עדיפה,ובנוסף היא היתה אמינה לא פחות.

אך אסור לשכוח שהקדט כחדשה היתה יקרה בהרבה,גם בשל אפליית המיסוי ממנו נהנתה האסקורט שיוצרה בארץ,ומוצא בעייתי משהו לרבים וטובים שנימנעו באותם שנים לקנות מכוניות מתוצרת גרמנייה.

האסקורט נעלמה מהכבישים בדיוק מאותן סיבות שהסובארו 1300 DL מתחילת שנות ה 80' נעלמות כיום-בסך הכל הן היו מכוניות פשוטות ועממיות,ובשעתן אף אחד לא סבר שכדאי לשמרן באופן מיוחד,ואט אט הן הפכו למכוניות תפרנים עד שנעלמו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הלוואי עליי עבודה כזאת...

אולי הם מתעסקים גם באלפא? :lol:

מתי ראיתי? לא ממש בטוח לגבי איזה יום זה היה, כל יום נראה אותו דבר בעבודה ככה שקצת קשה לומר, אני זוכר פתחתי ת'חלון והיא עמדה למתה... עוד השארת אותה באמצע ולא חנית.

לא היה לי מושג שזה אתה אבל עכשיו הבנתי שזה היית אתה.

המוסך הזה עם כל הפורשים, אני בהפסקת אוכל, רואה פורש והנה כבר יש תאבון.

יום חמישי נדמה לי, חבר שלי איחר לעבודה, מסכן על הבוקר מסטול בא לעבודה עם חיוך עד השמיים ומנסה לפלות מילים ''ראיתי 2 פורשים עכשיו, הן פירפרו, האיצו מהר'', חצי יום שמעתי על זה אח''כ :shock:

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...