Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עכשיו ב - ebay פיז'ו 202 1940

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבדיחה של הגשש לגבי אבחון "2 אופנועים או מכונית" מרחוק בלילה לא תופסת פה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפיג'ו 202 שיוצרה בין 38' ל 49' היה מנוע 1.1 עם 30 כ"ס.

היא נחשבה למכונית מוצלחת לתקופתה,והוחלפה ב 49' ב 203.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
"Puissance fiscale : 6cv"

?!

6 כ"ס? 6?? איך זה זז?

ה- Puissance Fiscale אינו ההספק של המנוע בכ"ס. זהו פקטור שמדרג את המכוניות בצרפת לצרכי מיסוי וביטוח, משהו כמו "קבוצת המס" אצלנו. כיום הם מחשבים את הפקטור לפי הספק המנוע ולפי זיהום האוויר שהוא יוצר. בעבר היו מכניסים בחישוב גם את הנפח.

לדוגמא: סיטרואן 2CV (דה-שבו) היא בקבוצת המס הנמוכה ביותר, אבל ברור שהמנוע שלה מוציא יותר משני כ"ס...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אם טעיתי, אני מתנצל..:oops:

אבל, באותו דף תחת הספק מצוי הספק של 6bhp י(brake horsepower).

יתר על כן, זכור לי שהייתי רואה תוכניות רכב בצרפתית (היה באו פעם), ותחת הספק היה מספר כ"ס, וcv, ליד.

הם התייחסו ל"שוו" (סגול בש', ושורוק (?) ב-ו') במקום כ"ס.. הבנתי שזה פחות או יותר 1:1 כ"ס לCV..

תודה מראש, אור.

פורסם
אם טעיתי, אני מתנצל..icon_redface.gif אין צורך, כל יום לומדים משהו חדש.

אבל, באותו דף תחת הספק מצוי הספק של 6bhp י(brake horsepower). נכון - אני מניח שהצרפתי שפרסם את המודעה טעה וכתב שם את ההספק הפיסקלי במקום את הספק המנוע.

יתר על כן, זכור לי שהייתי רואה תוכניות רכב בצרפתית (היה באו פעם), ותחת הספק היה מספר כ"ס, וcv, ליד.

הם התייחסו ל"שוו" (סגול בש', ושורוק (?) ב-ו') במקום כ"ס.. הבנתי שזה פחות או יותר 1:1 כ"ס לCV..

תודה מראש, אור.

CV הוא קיצור בצרפתית ל- chevaux, או בעברית "סוסים". הם משתמשים בזה בשני הקשרים:

• Puissance Moteur - הספק המנוע בכ"ס לבלימה. בשנים האחרונות הם מעדיפים למדוד ב- Kw (קילו-וואט).
  • Puissance Fiscale - דרוג מבחינת מס וביטוח, ביחידות של "סוסים". אפשר לומר שככל שהמכונית חזקה וגדולה יותר, ההספק הפיסקאלי שלה יהיה יותר גדול, אבל החישוב השתנה פעמים מספר לאורך ההיסטוריה המוטורית שלהם והוא תלוי במספר גורמים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

סיטרואן 2CV (דה-שבו) היא בקבוצת המס הנמוכה ביותר, אבל ברור שהמנוע שלה מוציא יותר משני כ"ס...

29...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

באמת תהיתי לי לאחרונה הענין ה202. לא זוכר שראיתי כאלה בארץ. וודאי שלא לאחרונה.

יודע שהיו כאלה טנדרים...נכון שהיו כאלה טנדרים בשירות צה"ל אי שם בשנות החמישים.

האם יש כאלה פרטיות??

אריוס

• תוכן חדש...