Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלק השני בצמד הצפון אמריקני הגיע אלינו הישר ממסלול האינדי , ארה"ב .

כולם זוכרים את עלילות השנה שעברה ואיך זה שתמיד יש שערוריה כלשהי חייב להיות שומאכר מעורב בזה...:wink:

המסלול באינדיניאפוליס נבנה במיוחד לטובת הפורמולה-1 כ-INFIELD למסלול האובלי המפורסם .

מכוניות הפורמולה-1 עושות שימוש רק בחלק מהמסלול האובלי ונוסעות בכיוון ההפוך לכיוון האמריקאי...

us.gif

את המרוץ של השנה שעברה כולם ירצו לשכוח .

בקצרה - בגלל בעיית צמיגים של מישלן , וחוסר יכולת ורצון מבחינתם לקחת אחריות על מה שיקרה במרוץ , החליטו כל קבוצות מישלן לזנק למרוץ ומיד לפרוש ממנו לרחבת הטיפולים וכך לאחר הקפת החימום ראינו פרישה המונית שהשאירה את צמד הפרארי עם ג'ורדן ומינרדי על הגריד.

יום ראשון , שמונה בערב , יזנקו כולם ל-73 הקפות .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

המרוץ האמריקאי בגרסתו העכשווית , באינדי , התחיל את דרכו בשנת 2000 כיוזמה של מי אם לא ברני אקלסטון , להחדרת הפורמולה-1 לארה"ב .

קולטארד , במקלארן , פסל בזינוק ומיכאל שומאכר השתלט על המרוץ , בריקלו סייע ב-1-2 לפרארי .

מיקה האקינן , זוכרים אותו...? פרש עם בעיות מכניות .

2001 , האקינן מנצח ומיכאל שומאכר , שכבר נקבע כאלוף עולם , מסיים רק שני .

2002 ומיכאל שומאכר , אולי בהשפעת המרוץ האוסטרי , שם בריקלו נאלץ לוותר לו על הנצחון , מאט בכוונה לפני קו הסיום ונותן לבריקלו את הנצחון , כשראיתי את זה אז בא לי להקיא בפעם השנייה באותה עונה .

2003 שוב ניצחון אדום , מיכאל שומאכר לפני קימי רייקונן .

2004 שומאכר מנצח , בריקלו שני וסאטו על הפודיום בשביל הונדה , שלישי .

2005 פארסה . מה הקהל האמריקני עוד צריך בשביל לזרוק את הפורמולה-1 משם...?

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

פורסם

ועכשיו לקצת דעה אישית .

בשנים האמיתיות של הפורמולה-1 הגיעו הנהגים מהסדרה הזו בכדי להתחרות באינדי 500 , היהלום שבכתר המרוצים האמריקאי ואולי המרוץ החשוב בתבל .

ג'ים קלארק , גרהאם היל וג'קי סטיוארט היו בין אלו שהיו שם והשאירו את חותמם על המרוץ הזה .

500 מייל של מסלול אובאלי ומהירות דימיונית כמעט לאורך זמן , טקטיקות , תדלוקים ודגלים צהובים ובעיקר ביצים גדולות .

כששאלו את מיכאל שומאכר האם הוא ירצה לנהוג באינדי הוא ענה שזה מסוכן מדי ואני חושב שהוא סתם פחדן...

ז'אק ווילנייב היה פה וניצח .

באם הפורמולה-1 רוצה לחדור לשוק האמריקאי זו הדרך לעשות זאת .

לשלוח את המכוניות לאינדי 500 .

איך ? תקנונית ? חוקים ?

אני בטוח שאם ברני ירצה מספיק גם על המכשול הזה ניתן להתגבר .

דובי

פורסם

לפחות יש שינוי לקראת הזינוק היום .

מיכאל שומאכר ופיליפה מאסה יזנקו ראשונים ב-1-2 של פרארי , קו ראשון כולו אדום וזה חידוש .

יותר מזה , אלונסו רק חמישי , ואנחנו כבר מכירים את הזינוקים של אלונסו , אז בטוח שעד הפנייה הראשונה יהיו שינויים .

מי ששימח אותי היה ז'אק ווילנייב שהתמקם שישי ומראה שב.מ.וו מתקדמים בפיתוח הרכב שלהם וגם ז'אק עצמו מצליח להתחבר למכונית שלו וממשיך את היכולת מקנדה , רק שהסיום לא יהיה זהה...

רייקונן...איזו אכזבה , רק מקום תשיעי לפיני המעופף ואולי , נכון לעכשיו , קורה משהו לא טוב במקלארן .

תסתכלו איפה מונטויה...

השמחה של מיכאל שומאכר היתה כאילו שיחררו לו איזו חגורת לחץ מהביצים .

מצד אחד יש לו על הגב את "פרשיית מונקו" שמוכיחה שהוא כנראה כבר לא ישתנה לעולם ומצד שני , באינדי שנה שעברה הוא "זכה" באחד מרגעי השיא של הקריירה שלו .

מיכאל צריך יותר מהכול לנצח היום באינדי בצורה מוחלטת , לגרום לכולם לשכוח משנה שעברה , לנסות לגרום להם לשכוח גם את מונקו (מה שלא יקרה , לפחות עד הפעם הבאה שלו...) .

מיכאל צריך לנצח היום בשביל עצמו , בשביל פרארי וגם בשבילנו .

נצחון שלו היום ישאיר לנו מעט טעם להמשך העונה .

נצחון של אלונסו ו...בדיוק ככה .

דובי

1.jpg

פורסם

קודם כל, האינדי עצמו איבד בשנים האחרונות הרבה מהיוקרה שלו - זאת בעקבות הספליט בין KART ל IRL. כל סצנת הסינגל סיטר בארה"ב שוקעת. האוהדים מבולבלים והרייטינג בצניחה מתמדת.

לגבי F1 באינדי - מדובר על שתי פורמולות שונות לגמרי.מכונית F1 כמו שהיא נראית היום לא יכולה להתחרות באינדי - היא לא בטיחותית על המסלול הזה ( המסלול האובלי המקורי). מעבר לכך - יש הבדלים רבים - סוגי מנועים, שילדות , משקל מינמלי. בקיצור זה לא דומה. לא ניראה מכוניות F1 מתחרות באינדי בעתיד הנראה לעין, וזה כלל לא על הפרק.

לגבי הפחדנות של מייקל, אני לא חושב שהוא פחדן. הוא לא צריך להוכיח כלום לאף אחד. אין לו מה להרוויח באינדי - רק להפסיד. הוא ראה ביחד איתנו כל מני דברים רעים קורים באינדי. הוא ראה את בן הזוג הראשון שלו ב F1 ( אם לא סופרים את המרוץ בספא 91) שובר את שתי הרגליים בהכנות לאינדי ב 92, והיו עוד מיקרים. בשביל מה זה טוב ?

עוד פרט קטן: גם מונטויה ניצח באינדי.

פורסם

9 מכוניות שרדו.

2 מכוניות המקלארן עפו בפתיחה.

מאסה זינק מצויין ועקף את שומכר (WTF?) אלונסו פתח במקום החמישי והחליף מקומות עם פיסיקלה במקום השלישי.

במסוף פיסיקלה עבר אותו והשאיר אותו מאחור.

בעצירת התדלוק כבר שומאכר עבר את מאסה, בעצירה השנייה כבר טרולי וראלף שומכר עברו את אלונסו שהגיע למקום השישי. ראלף פרש מבעיות טכניות

שומכר מאסה פיסיקלה טרולי אלונסו (אם אני לא טועה).

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

להתייחס למירוץ הביזארי הזה בזהירות הראויה. עזבו רגע את כל ההתרסקויות , לא הייתי ממהר לדבר [עדיין] על חזרה של שומאכר ופרארי משום שאלונסו חזר וטען שהוא לא מרוצה מה SET-UP של המכונית.

יחד עם זאת - לדעתי פרארי עשו איזשהו צעד טכנולוגי מינורי כלשהו בין התנודה מיבשת אחת לאחרת לצמצום הפער מרנו..

בכל מקרה היה כיף לראות את שומי מבסוט סוף סוף.. ובעיקר את החיבה למאססה..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

dddaaaammmmmm.....

אתם ראיתם את היידפלד????

פאק! זה היה אחד החזקים! :-D

ממש היה אחלה מירוץ עם הרבה אשקן ועקיפות יפות מאוד

הרבה זמן לא ראיתי את שומאכר כל כך שמח לאחר זכיה במירוץ.

מאסה באמת נהג מצוין

נהג אחד שלא כל כך מזכירים אותו הוא ליוצי(או איך שקוראים לו)

היה לו מירוץ מצוין והיה ישב הרבה מאוד זמן על קולטהארד ורוזברג ואחרי לא מעט עקפות הוא עקץ בצורה יפה מאוד את רוזברג!

הפעם הוא קיבל הרבה זמן מסך עקב כל הפרישות שהיו.

נהג לפי דעתי,אם יעבור לקבוצה יותצר טובה,הוא יכול להיות בין הטובים בסבב.

אני מאוד נהנתי!

הקרב על האליפות נפתח מחדש והלוואי ומירוץ הבא יהיה טוב כמו שהיה...

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

פורסם

טוב חבר'ה אז עכשיו נישאלת השאלה מה זה ה- APC שאילדיס לא יכל להסביר

אני כמובן שנהנתי מהמירוץ. היה טוב כי היה מהכל אקשן, עקיפות, פיט סטופים שמשנים מיקום.

היה מעניין בקיצור, הלוואי שזה יתן קצת מוטיבציה עכשיו כשהכל נפתח להלחם ברנו כמו שאמר מאסה.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אז אני מבין שנהנתם...

אבל היו תאונות , אז איך נהנתם ? לא ככה דובי ?

היה מירוץ מהנה לצפייה עם 6 פורשים כבר בזינוק . היידלפד כנראה היה אלוף ארצו בקפיצה לגובה . מרשים .

מאכזב היה לראות את ראלף שומאכר פורש ( שוב ) לקראת הסוף עקב תקלה .

מאכזב היה לראות את אלונסו מקבל נקודות . הוא סוגר לנו את העונה מוקדם מדי .

היה מירוץ טוב .

היה כייף לראות את שומי מפרגן למאסה . אלו דברים שכייף לראות בספורט .

יאשה , שהצליח להסב קארט רגיל לקארט נכים תוך 10 דקות בגלל שהמירוץ התחיל...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

חיכיתי עם הסיכום שלי עד שעננת האבק מהגלגול של היידפלד ישקע.

לפעמים או אולי בדרך כלל פנייה ראשונה במסלול , כמעט כל מסלול מרוצים , גורמת לבעיות , ובכל זאת אנו נתקלים שוב ושוב באותה תאונה בגלל אותו נהג או שניים שמחליטים שבמקום בלמים אפשר לעצור בעזרת המכוניות מלפנים או מהצדדים .

אני כבר לא מדבר על הספקטקולריות של התאונה אלא על הנזק שנגרם לחפים מפשע .

אל תבואו ותגידו שאלו תאונות שבלתי ניתן למנוע אותם...נהגי הפורמולה-1 אמורים להיות , לפחות חלקם , הנהגים הטובים ביותר שיש .

זה מאד יפה לבוא ולהגיד שזאת תאונת מרוצים אבל ראבאק מי גרם לה...? אני...?

תפרקו את תאונת הזינוק לגורמים ותראו כמה חפים מפשע היו שם , פשוט היו במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון , גם אם הזמן הזה מוגדר בחלקיקי שניות .

מספיק שנהג אחד השתמש ברגל במקום בשכל ורבע גריד הלך הביתה עוד לפני ההקפה הראשונה , ואז חצי שעה של SC שמבזבזת סתם הקפות .

רצינו לראות מרוץ וראינו איך הנהגים מחממים צמיגים ושמענו את אילדיס מבלבל את המוח .

ציפינו לסוף שבוע עלוב של מקלארן לאור הקפות הדרוג אבל אני חושב שאפילו רון דניס ונורברט האוג לא חשבו שיקפלו את הציוד כל כך מוקדם .

הנהג שלי במרוץ הזה הוא ללא ספק ויטאנטוניו לוזי .

למרות שלא כל כך בטוח עד כמה המכונית שלו נחותה משמעותית אם בכלל מהמכוניות שמרכיבות את אמצע הגריד ולמטה , הוא מוכיח שכאשר הוא יכול , הוא נותן פייט טוב כל הזמן .

V-10 מול V-8 , פרארי של רד-בול מול קוזוורט , זה ממש לא משנה , כאשר אנחנו צופים במרוץ , לרגע שוכחים את הפרטים הקטנים ומנסים להנות מהלחימה העיקשת , רואים שיש לו את זה .

הויכוח לגבי הסירוס של הV-10 , באם הוא טוב ועד כמה הוא טוב החל עוד לפני פתיחת העונה .

אני לא בטוח שצפו אותו עד כדי כך . כולם קיוו שטורו רוסו פשוט ימלאו עוד שורה על הגריד , 2 מכוניות נוספות ב"רשימת-ברני" אבל מסתבר שהאיטלקי העקשן והכשרוני לא חשב כך .

פרארי החזירו לנו מעט עניין לאליפות וזה ממש לא משנה אם מיכאל עקף בגלל הוראות קבוצתיות או בגלל שמאסה היה איטי יותר בכניסה והיציאה מהפיטס , בטיפול עצמו הוא היה יותר מהיר בשנייה..

הרי לכולנו היה ברור שמיכאל יסיים את המרוץ לפני מאסה , ואני בטוח שגם מאסה היה חותם על תוצאה כזו לפני המרוץ .

מצחיק אותי כל פעם מחדש לשמוע את הרדיו בין הנהגים לפיטס ואת העידוד שהנהגים מקבלים בכדי ללחוץ יותר חזק...היי ,אלו נהגי מרוץ והם אמורים ללחוץ חזק ...או שמישהו שכח את זה ....

דובי

2.jpg

1.jpg

1.jpg

פורסם

ועכשיו קצת לעניינים שלשמם התכנסנו באינדי .

אליפות הפורמולה-1 תוכרע השנה בין אלונסו לבין....עצמו .

אז נכון שהאליפות נפתחה מעט ויש סיכוי תיאורטי ואולי ממשי בעצם לצמצום הפערים בין פרארי , מיכאל שומאכר בעצם , לבין רנו .

אבל המעידה של אלונסו ואולי בעצם של הרנו שלו היא לא משהו שיהיה לאורך זמן וההוכחה לכך היא פיסיקלה .

האיטלקי מרומא הוכיח שהוא מהיר (והעידוד בקשר עזר לו ) ותחרותי , ניהל את המרוץ שלו בצורה נהדרת .

אז נכון שבזינוק אלונסו עבר אותו אבל את זה צפינו מראש , ידענו שאלונסו מזנק טוב יותר , אבל כמו שאנחנו יודעים מרוצים צריך לסיים וכמה שיותר גבוה בניקוד יותר טוב .

אלונסו לא חזר מארה"ב בידיים ריקות וזה חשוב לו להמשך השנה .

לעומתו מי שכנראה יצא לגמרי מהמרוץ (ובאינידי זה היה תרתי-משמע...) הוא קימי רייקונן .

מונטויה כבר מזמן לא בענינים ורייקונן הולך ומצטרף אליו למה שנראה כאחת העונות הגרועות של מקלארן . גרועות בסטנדרטים שלהם .

נחזור לפרארי . צמד הפרארי הוכיח כי המגמה שהחלה בקנדה ממשיכה בעצם .

בקנדה מיכאל שומאכר היה מהיר , מהיר מאד אפילו והפרארי בהחלט היתה תחרותית , יש כאלו שאמרו שאם המרוץ היה נמשך עוד 10 הקפות בקנדה , מיכאל היה עוקף את אלונסו , והנה הגיע האינדי והוכיח שאולי ההכרזה הזו לא היתה סתם .

לא היה מצב של סיכון ואפילו לא הקלוש ביותר , על הנצחון של פרארי ומיכאל שומאכר , המקום השני של מאסה , בונוס ענק .

מישהו ראה את ג'נסון באטן לאחרונה...? ככל שנמשכת העונה הוא הולך ודועך , ומה שנראה כעונה שהולכת להיות מבטיחה מבחינתו , הופכת לסיוט מושלם ואולי בסוף הוא יצטער על החוזה בהונדה .

בריקלו לעומתו , לאט לאט מוצא את מקומו בקבוצה וימים יגידו אם הוא לא זה שיביא את הנצחון היוחל .

ראלף שומאכר חוזר מצפון אמריקה בידיים ריקות .

לאחר האכזבה בקנדה טויוטה בטוח קיוו למשהו קצת יותר טוב . זה לא קרה .

טרולי ממשיך את עונת הנדנדה שלו והגיע הזמן לקצת יציבות .

גם המכונית עצמה , בטויוטה היא הסיבה לחוסר היציבות הזו . טויוטה פיתחו את ה-106B שנראה בינתיים כלא מספיק טוב . הפיתוח החל מאוחר , הזעזועים שעברה הקבוצה כאשר גסקויין הלך , שאולי בעתיד יעשו רק טוב , בינתיים זה עדיין לא זה ואולי בכלל לא זה .

הענק היפני מצפה ליותר , השאלה כמה סבלנות תהיה שם .

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

ואחרי כל מה שכתבת דובי,

פוגי שואל :

1. כמה לדעתך שילמו פרארי לרנו, בשביל שאלונסו יוותר למייקל פעם אחת ?

וגם

2. מתי יחליטו סוף סוף ב FIA לשלול למונטויה את ה Super License שלו ?

ליוג'י איידה הם עשו את זה דיי מהר, אבל בפועל מונטויה גרם ליותר תאונות השנה..(ובכלל).

לפי מה שאני ראיתי בשידורים החוזרים של התאונה בתחילת המרוץ, מונטויה היה זה שגרם לכל הבלגן שהוציא 8 מכוניות מהמרוץ בפניה הראשונה. רעבאק - 8 מכוניות !!!

דני G.

• תוכן חדש...