Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי רכב לפירוק, ממש בזול אני חייב לציין אבל הרכב ללא רשיונות, זה אמור להפריע לי?

מה הדברים שאני צריך להמנע מהם בקניה של רכב ללא רשיונות? לא לשים אותו ליד הבית אלה במגרש (אני אנסה לברר לגבי אפשרות כזאת)

הרכב הוא ספרינט ולוצ'ה ככה שלי יש פחות חלקים שאני יכול לקחת משם, אבל במחיר שמוכרים אותה אפילו לקנות אותה רק בשביל להתנסות עליה זה שווה!

בכל מקרה מה החלקים המכאניים שאני כבר יכול לקחת מספרינט ולוצ'ה לספרינט שלי? המנוע שלה ''בסדר'' כל השאר כנראה רקוב מאוד (עלה במוחי סרן דיסק אחורי? אבל זה קצת הזוי וסתם מיותר)

לא ממש משנה מה המחיר, אבל נאמר שמאוד מאוד זול, יומיים עבודה עם משכורת מינימום וכמובן לא לשכוח גרירה שזה עוד יום עבודה (פםשוט לא בא לי לרשום את מחירה)

לא משנה עד כמה היא רקובה תמיד יהיו חלקים שניתן להוריד אני מאמין, אבל צריך באמת לראות מה מצבה ומה יש ומה אין.

ולא משנה כרגע אם אני מוכר את שלי או לא.

הבעלים לא יודע איזה שנה הרכב אפילו וקנה אותה כביכול בשביל להעביר את המנוע שלה לסוד טי איי (אגב גם עומדת למכירה בזול), כנראה שהרכב בלי מספרים ובלי שום מסמך.

כמו כן ההבדלים בין ולוצ'ה לשלי ענקיים, השאסי הוא אותו שאסי אבל החלקים ובסיסם ברכבים שונים, הסרנים אצלי הם על בסיס אלפא 33 דור ראשון ובולוצ'ה הם על בסיס הסוד, השוני הוא גם בפנים הרכב ברוב הדברים (דש, מושבים וכו'), חיצונית הן זהות מלבד פגושים ועוד כמה דברים, מנוע? זהות.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם אין לך רשיונות אין הרבה מה לעשות עם הבלוק של המנוע של הספרינט הנ"ל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם חס וחלילה היה הולך לי מנוע לא הייתי חושב לשים 1.5 (כרגע יש 1.7)

אם כבר אז 1.6 של 145 שגם ניתן לאשר וגם יש לי מאיפה להשיג אחד (אבל לא נכנס לזה)

אני גם בטוח שהמנוע של הספרינט לא מקורי אם הוא עוד במצב בסדר, ספרינט עם מנוע מקורי זה מאוד נדיר אפילו לרכבים משנת 88 (ותחשוב על אחת מ 82 +-)

בכל מקרה המנוע לא כ''כ מעניין כי אני לא הייתי חושב לשים אותו אצלי ובעצם אין סיבה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני לא יודע מה החוק אומר במקרים כאלו - אבל ....... אני בכל מקרה (אם הייתי קונה) הייתי מחתים את המוכר על מסמך שמאשר ( עם מספר ת.ז. שלו ) שהוא מכר לי את הרכב לחלקים .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

כבר רעיון טוב, השאלה שעולה גם בעקבות מה שאמרת היא על מה עוד להחתים? על כך שהשיג את הרכב בדרך חוקית (בלתי אפשרי בלי רשיונות), על כך שלא גנב את הרכב? משהו שימנע בעיות.

על לחנות ליד הבית ניתן לשכוח נכון? (גם ככה פינינו לא מזמן את הספרינטים פה מהרחוב, ולהן היו רשיונות, עם אחת בלי רשיונות ניתן להסתבך מלבד צו פינוי של הרכב?)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני לא יודע מה החוק אומר במקרים כאלו - אבל ....... אני בכל מקרה (אם הייתי קונה) הייתי מחתים את המוכר על מסמך שמאשר ( עם מספר ת.ז. שלו ) שהוא מכר לי את הרכב לחלקים .
בקש שיהיה כתוב שהרכב לא גנוב או מוחרם אלא ירד מהכביש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בקש שיהיה כתוב שהרכב לא גנוב או מוחרם אלא ירד מהכביש...

גילי

זה לא משנה ! הוא יכול לכתוב גם שהאוטו של סבתו הצולעת - זה לא מעניין , רק שיכתוב ע"ג דף נייר שהוא זה שמכר לך את האוטו .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

יאמי! פירוק. :yum:

תעשה זכרון דברים עם המוכר שבו מצוין כי הרכב היה בבעלותו ברגע הקניה, והרכב נמכר לפירוק בלבד.

אם אפשר להזיז את האוטו בדחיפה (במידה והוא נמצא בתוך אריאל) לחנייה פרטית/סמוכה לבית - תזיז אותו, ובסופ"ש אחד אפשר להתלבש טוב טוב על פירוק של כל החלקים ולהשאיר שלדה בלבד.

רק עצה שלי - תכין לך לפחות חדר או מחסן של 2X2 לאחסן את החלקים - לא נעים להסתובב עם כל החלקים האלה בבגאז' (גם משקל - וגם שבאים לקניון השומר פותח את הבגאז' ורואה המון חוטים וצינורות וברגים - לא נעים. (קרה לי עם שומר בקניון בת-ים:oops:)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אני צריך לברר לגבי המגרש שבו עומדות הספרינטים.

פשוט יש מישהי ברחוב שכל דבר מפריע לה, אם הספרינט תעמוד פה אז תהיה פה מהר מאוד משטרה... :(

ונראה עד כמה מצב האוטו גרוע, אני אנסה להגיע אליה בימים הקרובים (היא בת''א)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ביניינו- אני לא בטוח, ששוה לך בכלל להיתעסק עם האוטו, שכמעט כלום לא מתאים לך (וזה מה שהבנתי), רק בגלל, שאתה יכול ליקנות אותו בזול! יש לך כסף מיותר? -לא נראה לי!

בכל מיקרה: פעם, לפני כמה שנים, קניתי קאפרי לחלקים, ללא רישיונות. חתמנו עם המוכר על "זיכרון דברים". מכוון, שהיה קרוב מאד לכל האיזורים ה"רלוונטיים" מבחינתי - פשוט נסעתי איתו בהתחלה לבסיס, שבו אחסנתי אותו, ואחרי זה- אליי הביתה. שם הוא עמד כשנה, ולא הייתה לי שום בעיה עם זה, שבלי רישיונות- אבל היו עליו מספרים. עד שבסוף החלטתי לפרק אותו (השכים לא אהבו את האוטו הנוסף עומד)- ואת הדרכו האחרונה הוא עשה בכוחות עצמו למוסך של החבר שלי... הוא תרם לי כסאות, גלגלי מגנזיום, ועוד כל מיני חלקים אחרים. אבל שוב- היה מדגם מאד דומה לשלי. לא הייתי נוגע בו, לו היה שונה, וכלל לא משנה המחיר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

איזה עולם משונה :lol:

לך אין הרבה מה לעשות איתו אבל אתה רוצה לקנות בגלל שזה זול...

לי יש הרבה מה לעשות איתו אבל אין לי מקום להעמיד אותו (ברחוב אי אפשר וגם לא חוקי לרכב שאין לו ביטוח חובה).

אולי תקנה אתה ותמכור לי חלקים נבחרים ? :wink:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דבר איתי בפרטי :)

ותעדכן בקשר למשאבת ברקס...

בנתיים אני קורע את התחת בשביל הספרינט שלי (בוקסות, ציריות, מחזיר שמן בגיר ועוד כמה וכמה דברים יותר קטנים), הולך דווקא לא רע (הקריעת תחת :wink:) חלום לסיים עם רוב הדברים במתלים וכל השטויות שם, מחיצוני בנתיים לא ממש אכפת לי ואני אעשה נגיעות קטנות, פנימי פרוייקט לבד ובנתיים חוץ מהתכנון אין הרבה, לשים לבובה וובר 40, פיךטרים פתוחים של K&N

ולעשות קונס אויר ע''י חיתוך של המכסה מנוע וכיפוף (בלי פיבר כלל).

או שיש זמן ואין כסף או שיש כסף ואין זמן :(

למה אני חושב לקנות אותה? בעבר אני מאמין היא הייתה ממש עוזרת לי, אפילו בשביל החלונות (אחד נשבר ועם אחד שבור קניתי שזה עלה כ 450 ש''ח החלונות + 300 ש''ח האגזוז ועוד כמה דברים שאפשר להוריד)

באמת חבל שהיא לא מהדור שלי, היה לי הרבה יותר מה להוריד ועוד צריך לראות מה בכלל מצבה.

אם יזדמן לי אז השישי הזה אני אסע לראות.

ואצלי לשים את הרכב ברחוב זה ממש בעיה, עד לא מזמן היו פה 4 ספרינטים כולל שלי ואז זה הפריע לאיזה זקנה ועכשיו נשארו רק 2.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עמית, זה כנראה הרכב הראשון שאתה קונה לפירוק, ולכן אני אסביר לך כמה כללים:

1. לא קונים רכב לפירוק אם לא מנצלים לפחות 50% מתכליתו.
  2. לא קונים עוד רכב אם אין כסף לרכב אחד (אני נתקעתי שבועים בלי דלק רק בגלל שקניתי פיאסטה לפירוק)
  3. הפירוק של היום הוא הכאב ראש של המחר - אתה תפרק המון דברים שתצטרך לאחסן - ואם אין לך איפה, או מה לעשות איתם זה חתיכת וואג'העראס להפטר מהם. לבסוף אתה תשבר, ימאס לך לסדר את הבגאז' אחת-פעמים-שלוש לשבוע, מהמשקל העודף ומהבלאגן שיהיה לך מאחורה ותתחיל לזרוק חלקים לפח.
  4. לצאת כמה שיותר מהר מהסרט שתוכל למכור מהר-מהר את החלקים לבעלי ספרינט וולוצ'ה. אני לא יודע עוד כמה ספרינטים כאלה יש בארץ, אבל אני מניח שאפשר לספור אותן על עשר (חמש?) אצבעות.
  5. פירוק זה כיף (ותאמין לי שזה כיף "לשחוט") אבל שזה מתבצע באמצע הרחוב, עם אנשים שלא כ"כ מבינים מי ולמה וחושבים שאתה איזה וונדליסט מזדמן ומזמינים משטרה ופקחים (המזל שלי שהעמדתי את הפיאסטה שלי ליד הפיאסטה התורמת. ככה שהפקח עשה 1+1 והניח לי - ולבן(צי) לנפשנו.)

תזכור את כללים 1 ו-4. הם הכי חשובים וכדאי ללמוד מהם.

אם אתה כבר מחפש ספרינט לפירוק - תחפש ספרינט כמו שלך. ככה תוכל לנצל אותה כמו שצריך ולא להתאכזב כל פעם מחדש שתפרק ותראה (שעוד) חלק לא מתאים לך ואין לך כ"כ מה לעשות איתו.

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

חתום ומאושר ע"י המומחים.:arrow:8):mm_yeah::idea:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...