Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי קנדה , קנדה , כמה זכרונות מעלה הגראן-פרי הזה אצל חובבי הפורמולה-1 .

אצל חלק מאיתנו כל אזכור של קנדה יחד עם פורמולה-1 ישר מקפיץ את ז'יל ווילנייב מול העיניים , אצל אחרים , אולי בעצם זה אותם אנשים , ז'אן אלזי עם הפרארי בנצחונו היחיד כאן .

יום ראשון הקרוב , מרוץ מס'-9 באליפות העולם בפורמולה-1 במונטריאול , קנדה .

70 הקפות בשעת ערב מוקדמת בישראל , למי שלא יראה מונדיאל... על האי המלאכותי שנבנה שם .

הגראן-פרי הקנדי נערך לראשונה בשנת 1967 , במוספורט MOSPORT , ובשנת 1978 נערך לראשונה במסלול במונטריאול .

המנצח היה לא אחר מאשר ז'יל ווילנייב .

במהלך השנים עבר המסלול שינויים קוסמטיים שונים אך שמר פחות או יותר על הצורה הנוכחית שלו .

בשנה שעברה זינק כאן ג'נסון באטון מעמדת הפול וקימי רייקונן היה זה שחצה את קו הסיום ראשון , אני בטוח שהם מוכנים לחתום על זה גם עכשיו...

מזג האויר צפוי להיות גשום בקנדה , מה שאולי יכניס קצת עניין בשעמומון שהיה לנו לאחרונה .

canadian.gif

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גשם = מירוץ מעניין מאוד!

מת על מירוצים עם גשם!!! :-D:lol::-)

מתי מתחיל המירוץ?,נורא חשוב לי לדעת את השעה.

דובי מחכה לתשובה...

נ.ב.: רציתי להוסיף לכל מי שלא כל כך חזק בתחום זה שהמירוץ נקרא על שם ז'יל וילנב כמו שאמרת, שהוא היה אבא של זאק וילנב וז'יל שהיה נהג נהרג באחד המירוצים שבהם השתתף בפורמולה 1.

אני לא זוכר באיזה שנה ואיזה מסלול אבל הנה עובדה נוספת שקשורה למסלול ולמשפחת וילנב.

שבת שלום לכולם!

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

פורסם

לגבי שעות שידור -

על פי ערוץ הספורט השידור מתחיל ביום ראשון ב-19:50 .

לגבי ווילנייב - המסלול , ולא המרוץ , נקרא על שמו , ואכן הוא אבא של ז'אק .

לגבי מותו של ז'יל , דיסקסנו בזה בעבר , בסמוך ליום האזכרה למותו ולגראן פרי באימולה .

דובי

פורסם

ת'כלס - זה פחות או יותר המירוץ שיקבע אם אלונסו לוקח את האליפות השנה או לא.

23 נק' הפרש , אם שומאכר לא מצמצם דרסטית (כלומר שאלונסו לא יסיים במיקום גבוה - כי עד עתה אלוזסו סיים 2 בכל המירוצים אותם לא ניצח , כך שהפער קטן ב-2 נק בלבד בכל פעם) - העסק נראה סגור.

סוף סוף מירוץ בשעה נורמלית בשבילנו...

פורסם

לא רק שהמרוץ הזה עשוי לקבוע את האליפות,

גם גדר הבטון שאחרי השיקאן שמוביל לישורת זינוק/סיום עשויה לקבוע לא מעט דברים במהלך המרוץ עצמו (כפי שקורה כמעט בכל שנה). תוסיפו לזה את אופצית הגשם (למרות שאני לא ממש זוכר מתי בפעם האחרונה היה מרוץ ממש גשום שם), ו.... יש למה לחכות.

דני G.

פורסם

ועוד קצת עובדות לפני שמתחילים -

המסלול הקנדי נמצא מעט מאד בשימוש במהלך השנה , דבר שמוביל לאספלט ללא הרבה חומר צמיגי עליו , מה שבאופן ישיר גורם למעט מאד אחיזה בצמיגים , לפחות בשלבים הראשונים של סוף השבוע , ומכאן שקבוצות רבות ירצו לחפש פה אחיזה , מה שאומר הרבה משחק אוירודינמי .

מבנה המסלול - ישורות מהירות שבסופן פניות איטיות מביא לנו מסלול שמקשה מאד על הבלמים והצמיגים .

הקבוצות ילכו , במקרה של סוף שבוע יבש על צמיגים קשים .

הזכרנו כי המסלול קרוי על שם ז'יל ווילנייב . חשוב לדעת , לאוהדי איירטון סנה , ואני בתוכם , כי השיקאן והפנייה בסוף ישורת הזינוק נקראים על שם הנהג הברזילאי .

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם

ועוד כמה דברים -

הנצחון של ז'יל ווילנייב בקנדה 78 היה הנצחון הראשון של נהג קנדי בפורמולה-1 , והוא עשה זאת במדי פרארי , כמובן .

שנת 82 זכורה לנו בדרך כלל כשנה שווילנייב נהרג .

גם המסלול הקנדי במונטריאול חזה במוות בשנת 82 , תחת גשם זלעפות וכמעט ללא ראות הוזנק המרוץ של 82 .

דידייה פירוני בפרארי דומם מנוע על הגריד וריקרדו פאלטי האיטלקי , שלא ראה אותו , התנגש בו מאחור ונהרג במקום .

בגלל בעיות של ספונסרים הגרן פרי של קנדה נעדר מעונת המרוצים של 1987 וחזר רק שנה מאוחר יותר , עם שינויים בפיטס ובמסלול .

המרוץ של 1989 ראה נצחון ראשון לטיירי בוטסן הבלגי ולמנוע ה-V-10 האטמוספרי של רנו .

1991 , נייג'ל מנסל מוביל את כל המרוץ ובהקפה האחרונה , בטוח בנצחונו החל מנופף לקהל , רק בכדי ש...מכוניתו תשבוק חיים ונלסון פיקה יזכה מההפקר וינצח .

1995 , זאן אלזי ביום הולדתו ה-31 ובמרוץ הפורמולה-1 ה-200 שלו מנצח את המרוץ בפרארי , נצחונו היחיד של הצרפתי החביב בקריירת הפורמולה-1 העשירה שלו .

1999 , מיקה האקינן מנצח לאחר ששלושה אלופי עולם , היל , שומאכר ווילנייב פוגשים את הקיר באותו המקום ותאונה של פרנזן גורמת למרוץ להסתיים תחת SAFTY CAR .

2002 , מיכאל שומאכר חוגג את הנצחון ה-150 של הסוס האיטלקי הצוהל בפורמולה-1 .

2004 , מיכאל שומאכר מנצח בפעם השביעית בקנדה , דבר שאף נהג לא עשה לפניו בשום מרוץ .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

ואי אפשר גראן-פרי קנדי בלי ז'אק ווילנייב .

הנהג הקנדי שהיה אלוף הפורמולה-1 ב-97 , התחתן לאחרונה עם חברתו מזה שנים והפך לבעל מאושר .

בנוסף לכל זה , לכבוד המרוץ הקנדי , שיחרר לעולם ז'אק ווילנייב , סינגל ראשון מתוך דיסק שהוא אמור להוציא בקרוב .

מי שרוצה לשמוע את הסינגל , שאגב נשמע נחמד , יכול להיכנס לאתר הרשמי של ז'אק ווילנייב ולשמוע אותו שם .

ווילנייב עצמו נמצא תחת לחץ כבד משני גורמים .

הראשון , האם החוזה שלו בב.מ.וו יחודש לשנה הבאה , שאלה גדולה .

השני הינו הלחץ שמופעל עליו לחזור ל-GPDA ממנו התפטר לאחר "סאגת שומאכר במונקו " .

ז'אק ווילנייב אף פעם לא היה נהג "שמיישר קו" עם כולם .

תמיד אמר את אשר על ליבו , גם אם זה לא תמיד מצא חן בעיני האנשים שמולו .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם
אחרי מקצה דרוג משעמם לגמרי - גם מחר מצפה לנו מירוץ משעמם בטירוף.

יפה... אתה יכול לחזות גם לי את העתיד?

to finish first first you have to finish

פורסם
היה היום משעמם .

מילא מישהו היה מתרסק , אבל כלום . נאדה .

...

לא בשביל משהו , אבל מאד צורם לי שמישהו , חובב ספורט מוטורי , מחפש עניין במרוצי מכוניות דרך התרסקויות ותאונות .

אז נכון שאולי העניינים משעממים ולא ממש מענינים , אבל מכאן ועד לרצות לראות התרסקויות...

דובי

פורסם

למי שמעוניין בהתרסקיות יש את סידרת havoc- שיהנה.

אני מצטרף לדברים של דובי ומסתייג מהכמיהה הזו להתרסקויות.

• תוכן חדש...