Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרצדס פתחו לא מזמן את המוזיאון החדש שלהם בשטוטגרט , גרמניה .

מה לזה ולספורט מוטורי ...? ובכן , בשנות ה-30 מרצדס היו מהמובילים בתחום ומשם לאחר מלחמת העולם השנייה המשיכו ושלטו , עד אותה תאונה נוראה בלה-מאן (55...? ) .

בהמשך חזרו לזירה והכל כאן לפנינו במוזיאון -

http://forums.autosport.com/showthread.php?s=&threadid=88272

מה שלא מוצג עדיין לקהל , נמצא כאן -

http://forums.autosport.com/showthread.php?s=&threadid=88276

אני רשמתי לי את המוזיאון הזה כיעד לביקור בשנים הקרובות מאד .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

עקבתי אחר הבניה של המוזיאון החדש ולפי מה שהבנתי הוא היה אמור להיפתח ב-07'. כנראה שטעיתי.

ראיתי כבר לא מעט תמונות מהמוזיאון החדש ובהחלט יש מה לראות (אני מקווה שמכונית האליפות של האקינן מעונת 98' מוצגת שם).

עכשיו כל מה שנותר זה לחכות שהבניה של המוזיאונים החדשים של ב.מ.וו ופורשה תסתיים ולטוס לביקור משולש. בנייתם אמורה להסתיים לקראת 07'. לפורשה, למיטב ידיעתי, יש מוזיאון (חצי-רשמי) קטן נוסף בעיר גמונד (Gmund), אוסטריה.

בנוגע למערבות של מרצדס-בנץ במירוצים, לא ניתן לסכם זאת בכמה משפטים בודדים אבל רק להבהיר:

בגלל סיבות ברורות (מלה"ע ה-2) מרצדס-בנץ פרשו ממירוצי הגרנד פרי בסוף שנות ה-30.

הם חזרו באמצע שנות ה-50 למירוצי הגרנד-פרי ולמירוצי ה-TT למיניהם (שכחתי את השם המדויק של המירוצים הללו-הפאנאמריקנה, טארגה-פלוריו,מילה-מילייה), כאשר השיא, לדעת רבים, הוא הניצחון המדהים במילה מילייה של 55'- סטרלינג מוס ונווטו, עיתונאי הספורט המוטורי של מגזין MOTORSPORT, דניס סטיוארט ג'נקינסון (DSJ, או "ג'נקס") חוצים ראשונים את קו הסיום ב-300SLR.

הפרישה ממירוצים (סוף 'פרק ב') הגיע מספר מירוצים לאחר הלה-מאן הטראגי של '55-ולא מיד אחריו.

במהלך שנות ה-60 וה-70 מרצדס-בנץ השתתפו בסבב הראלי העולמי אך בפרופיל נמוך-עד-לא-קיים, עם דגמי הקופה השונים ("פאגודה",450SLC) נהוגים ע"י יוג'ין בורינגר וביורן ואלדגארד השוודי ואם-אני-לא-טועה, אף ניצחו בראלי קניה-ספארי אחד או שנים. בצוות הנהגים הרשמי היו גם הנהגת איווי רוסקוויסט והנווטת אורסולה וירת'.

בסוף שנות ה-80' מרצדס-בנץ חזרו לזירת המירוצים באופן רשמי, ביחד עם קבוצת המירוצים של פיטר סאובר השוויצרי. הפעם הם העדיפו להתרכז במירוצי הטורינג-קארס ובעיקר במירוצי ה-GT\סיבולת.

שיא ההצלחה בשת"פ הזה (סאובר-מרצדס-בנץ) היה במירוץ 24 השעות של לה-מאן של 89', כאשר דגם ה-C9 של מנואל רויטר, סטנלי דיקנס ויוכן מאס ניצח במירוץ. אגב, במהדורת הלה-מאן של 91', צוות הנהגים של הקבוצה כלל גם אחד, לא מוכר, בשם מיכאל שומאכר (המכונית שאותה חלק עם פריץ קרויצפוינטר וקארל ונדלינגר סיימה במקום ה-5)-זה היה מספר שבועות לפני שעשה את הופעת הבכורה שלו ב-F1, בגרנד פרי הבלגי, בספא.

השיתוף פעולה עם סאובר הסתיים שני עונות בלבד לאחר חזרתה של מרצדס-בנץ ל-F1, בעונת 93'. מנהלי תכנית ה-F1 במרצדס-בנץ החליטו שסאובר הם שותף קטן מדיי והם לא יגיעו איתו להישגים המצופים (ניצחונות, אליפויות...). לקראת עונת 95', מנועי המרצדס-בנץ הניעו את המכוניות של קבוצת מקלארן, הגדולה יותר וכל השאר- היסטוריה.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מכיוון שהשרשור הנוסף שנפתח בנושא הזה נעלם ובמהלך חיפוש בפורום מצאתי את השרשור הזה החלטתי להעלות אותו ולהחיות אותו .

לפני זמן מה נשלח חיליק , חבר שלי , במסגרת עבודתו לשטוטגרט וכמובן שקיבל גם משימה מיוחדת ממני לבקר במוזיאון ולהביא הוכחות מצולמות שאכן היה שם...:lol:

את העניין המיוחד שיש לי במכוניות התקופה כבר העליתי במספר פעמים בפורום ואעשה זאת בעתיד בצורה מסכמת וממצה אבל בינתיים תהנו מפיסת ההיסטוריה הזו בתמונות -

דובי

m_1.JPG

m_2.JPG

m_3.JPG

m_4.JPG

m_5.JPG

m_W25.JPG

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

נזכרתי שהייתי במוזיאון בגרמניה לפני חצי שנה, מי מכיר את האוטו ? (הגיע לי לגובה של הפופיק)

nicecar.jpg

המפעל של פולסווגן:

w.jpg

הסתובבתי מלא שם וראיתי פנסיונרים שאני מניאק אם אבא שלהם לא היה פאשיסט:

(תירגמו לי את זה, והם בהחלט לא היו רוצים לארח אותי בביתם)

antiisrael.jpg

antiisrael2.jpg

פורסם
נזכרתי שהייתי במוזיאון בגרמניה לפני חצי שנה, מי מכיר את האוטו ? (הגיע לי לגובה של הפופיק)

[ATTACH]74955[/ATTACH]

זה מסרשמידט קבינרולר לא?

• תוכן חדש...