Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב... שלב ההכנות לניקוי חול עבר עוד שלב, ועכשיו זה ניראה יותר אופטימי מלפני כמה שבועות עקב "הפתעה" שזכיתי לה...:wink:

בקיצור, אני צריך המלצה לצבע יסוד, עדיף כזה שמכיל אבץ, וכזה שלא יעשה לי בעיות עם הצבע של הרכב בעתיד...

איפה קונים, מה מבקשים וסביבות מחירים...

עוד משהו, ניקוי חול...

המלצות, תובנות וכו'...

איזה חול לבקש, האם כדאי להישתמש בחומר שחיקה אחר? יש לי כמה דברים שאני רוצה לנקות. דבר ראשון פח עם חלודה, פח עם צבע ישן וכו'...זה מרבית העבודה...

דבר שני זו הזפת בכל מיני מקומות (את רובה אני אשאיר כי אין טעם להסיר משהו שאין מתחתיו חלודה והוא טוב)...

דבר שלישי זה מקומות שיש בד דבוק (זה צמר סלעים מכוסה עם שיכבת בד יוטה שעבר איזה כמה צביעות ושמן מנוע ועוד "הפתעות" והוא נהיה סופר דביק וקשה לקלף אותו)

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אם מדובר בשכבת צבע עבה ובפח דק, הייתי ממליץ להוריד קודם באמצעים כימיים, כגון תמיסת סודה קאוסטית או חומר יעודי לכך. הדבר יעזור אח"כ בהתזת החול: ייתן יותר רגש וימנע התזה ממושכת על אותו אזור בפח. חול רגיל יעשה את העבודה והכוונה לחול נודד, לא חול ים. חול כזה תמצא בצידי דרכים. לאחרונה ראיתי כזה בדרך שמובילה מיבנה לכור בשורק. החול כול כך נקי שגם אין צורך לסנן אותו.

צבע: רד מענין הצבע עם האבץ. גם תעשית הרכב לא צובעת איתו, מקסימום מגלוונת את המרכב בציפוי אלקטרוני. זהו צבע סמיך ומיועד יותר לתעשיה ולא לרכב. אין צורך. מה שכדאי לך להתיז על המתכת החשופה (לא יאוחר משלוש-ארבע שעות) הוא צבע חומצי הניקרא Etch Primer (טמבור לרכב, המשביר 15 א.ת. חולון). אני בחרתי ב- No. 283150 A+B (שני חלקים) ולאחר מכן יישמתי Compact Filler No. 28560 . אחרי כול זאת צבעתי ביסוד של Standox הניקרא

Standox 2K Primer Red Brown . כעת לטש קלות עם נייר יבש 320 או רטוב 700-1000. צבע בצבע מילוי (פילר). צבע בצבע העליון הסופי.

דגשים: שים לב לבחור ולצבוע כול שכבה בגוון אחר על מנת שתוכל לראות היכן כבר צבעת והיכן לא. כלומר אם הצבע החומצי מגיע בגוון בז', אז כשתגיע לצבע היסוד,אל תבחר בגוון בז', אלא באחר. תקפיד לעבוד עם מקשה הנכון לכול סוג צבע. לפעמים יש שוני ביניהם. כנ"ל גם עם מדלל. היכנס לאתרים של חברות צבע מובילות ותוכל ללמוד הרבה (וגם להבין מדוע המון צבעים בארץ לא יודעים לעבוד...).

בהצלחה.

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לו להוריד את הצבע עם פן של פחחים.

הנימוק הוא דווקא לשם שמירה על הפח, ניקוי חול יוצר ברוב הפעמים עיוות של הפח.

(הכוונה של המעטפת החיצונית).

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
טוב... שלב ההכנות לניקוי חול עבר עוד שלב, ועכשיו זה ניראה יותר אופטימי מלפני כמה שבועות עקב "הפתעה" שזכיתי לה...:wink:

בקיצור, אני צריך המלצה לצבע יסוד, עדיף כזה שמכיל אבץ, וכזה שלא יעשה לי בעיות עם הצבע של הרכב בעתיד...

איפה קונים, מה מבקשים וסביבות מחירים...

עוד משהו, ניקוי חול...

המלצות, תובנות וכו'...

איזה חול לבקש, האם כדאי להישתמש בחומר שחיקה אחר? יש לי כמה דברים שאני רוצה לנקות. דבר ראשון פח עם חלודה, פח עם צבע ישן וכו'...זה מרבית העבודה...

דבר שני זו הזפת בכל מיני מקומות (את רובה אני אשאיר כי אין טעם להסיר משהו שאין מתחתיו חלודה והוא טוב)...

דבר שלישי זה מקומות שיש בד דבוק (זה צמר סלעים מכוסה עם שיכבת בד יוטה שעבר איזה כמה צביעות ושמן מנוע ועוד "הפתעות" והוא נהיה סופר דביק וקשה לקלף אותו)

תודה מראש,

גילי

נתחיל ניקוי חול תעשה עדין אם כבר אם זה רק חלודה ופח נקי מחומר וצבע אתה יכול לשלוח לחומצה

צבע מכיל אבץ יש ZRC זינגה ועוד כול עושים את העבודה מעולה

בקשר לזפת לא יודע מה איתך אני הורדתי הכל והתזתי הכל חדש תחש אם יש כיסי אוויר בזפת מה קורה לפח

הורדת חומר כמו שקובי אמר בלאוור(פן) או ברנר

לדאוג שהפח תא יתחמם שפכטל גם יעזור כאן

וזהו דבר חשוב שאחרי שהאוטו נקי לצבוע ישר ביסוד

או להכניס לפחחות ישר ושהפחח יעשה את זה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
חול רגיל יעשה את העבודה והכוונה לחול נודד, לא חול ים. חול כזה תמצא בצידי דרכים.
היום (יום שישי) ראיתי בכביש ירושלים - ת"א בקטע שבין נתב"ג לת"א עובדים שאספו חול שהצטבר בין שני הנתיבים. הם אספו המון - כמה שקים מהסוג הגדול (באלות). שבת שלום והצלחה
פורסם

צבע: רד מענין הצבע עם האבץ. גם תעשית הרכב לא צובעת איתו, מקסימום מגלוונת את המרכב בציפוי אלקטרוני. זהו צבע סמיך ומיועד יותר לתעשיה ולא לרכב. אין צורך. מה שכדאי לך להתיז על המתכת החשופה (לא יאוחר משלוש-ארבע שעות) הוא צבע חומצי הניקרא Etch Primer (טמבור לרכב, המשביר 15 א.ת. חולון). אני בחרתי ב- No. 283150 A+B (שני חלקים) ולאחר מכן יישמתי Compact Filler No. 28560 . אחרי כול זאת צבעתי ביסוד של Standox הניקרא

Standox 2K Primer Red Brown . כעת לטש קלות עם נייר יבש 320 או רטוב 700-1000. צבע בצבע מילוי (פילר). צבע בצבע העליון הסופי.

הערה, יש מקומות שבו קוראים לאטש פריימר, ווש פריימר. החומר מאד נוזלי ואפשר למרוח אותו עם מברשת. אחרי ניקוי חול להמנע מלגעת במתכת בידיים חשופות, יש חומצות שומן בעור, ולמרוח את הווש פריימר מוקדם ככל האפשר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

OK, שוב אני מעלה את השאלה...

איפה אני קונה חומר לניקוי חול ומה בדיוק ליקנות... יש מקומות שאני צריך להוריד שכבות של חלודה ובמקומות אחרים רק צבע. כמו כן, יש מקומות שיש זפת ושכבות בידוד...

אילו צבעים לקנות במידה ואני לא מעוניין בציבעי טמבור?

כמו כן, כלי עבודה לפחחות (שופין מיוחד של פחחים זה מה שממש חסר לי, סט פטישים ודולים יש לי כבר, כמו כן, סט של שפאכטלים ומשייפת)

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...