Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלארק נוסע לטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניי חודש בערך גיליתי מספר נקודות חלודה בלארק ,לקחתי את מקדחת העמוד שקניתי והחלתי מגרד את החלודה שם ממיר וממלא בחומר,החלקתי הכל ובאותו זמן חיפשתי מקום על מנת לצבוע את הרכב,חברי הטוב בעל לארק כמו שלי איפשר לי לצבוע את הרכב בחנייה שלו.התאמנתי בצביעה התוצאה יצאה לא משהו,למרות השימוש במסייכה ואביזריי בטיחות אחרים,הורעלתי קלות,את הרכב הכנסתי למוסך להעבירו טסט הוחלפו בוקסות פרונט,תפוחיי הגה והרכב עבר טסט אך אבוי המנוע לא עובד עגול,פרקנו את הראש שסתום נישרף למזלי לחבר שלי היה ראש מנוע נוסף השגתי חלק מהחלקים, וכרגע הרכב כבר שבועיים חונה לו במוסך עם טסט אני מתכוון לצבוע אותו מחדש אצל בעל מקצוע,אולי בגוון המקורי קרם ולתת לרפד מקצועי,ולהזמין עוד דברים לרכב שייצא יפה כך אני מאמין.

ניסיתי כחלק מהתחביב לעשות לבד אבל יש דברים שאולי לא צריך לעשות לבד

למדתי:)

עופר בן צבי

פורסם

אתה עוצר לנשום לפעמים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אתה עוצר לנשום לפעמים?

ראית מה שהוא כתב:

"למרות השימוש במסייכה ואביזריי בטיחות אחריםהורעלתי קלות,"

אז השאלה מה הוא נושם שיוצא לו לא לנשום....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עכשיו אני מבין למה אני לא אוהב לכתוב כאן כל התגובות הכל כך מפרגנות לכאורההההההההההה

תחשבו על זה""חברה""

עופר בן צבי

פורסם

שים לב שהעירו לך שני מנהלי פורומים.

לא סתם חבר'ה שכותבים כאן אלה שני מנהלים.

הם לא העירו לך כי הם לא אוהבים אותך / את הרכב שלך.

הם לא העירו לך כי הם מחפשים "להיכנס" במישהו.

הם לא העירו לך בשביל "לא לפרגן".

הם העירו לך (ודיי בעדינות יש לציין) בגלל 2 סיבות:

הראשונה - לא כיבדת את שאר המשתתפים, תוך עשיית שימוש נכון בכללי הפורום:

שימוש בסימני פיסוק, במקום הנכון ובזמן הנכון או כמו שקובי פעם אמר:

"מר פסיק, אדון סימן שאלה וגברת נקודה הם חבריך, עשה בהם שימוש מושכל"...

השניה - העירו לך על מנת שתפיק לקחים ובפעם הבאה שתכתוב כאן, יהיה לנו קל ונעים לקרוא.

כשנוכל לקרוא ולהבין משפט, משפט, יהיה לנו הרבה יותר קל להגיב בחזרה בתגובות מפרגנות.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם
שימוש בסימני פיסוק, במקום הנכון ובזמן הנכון או כמו שקובי פעם אמר:

דווקא לא אני אמרתי - ציטטתי את כלל 12 ברשימת הכללים של קארספורום. הבעיה כאן דווקא לא היתה פסיקים, אלא משפט אחד ארווווך. טוב - די עם זה - אני בטוח שהמסר הובן.

ועכשיו לנושא עצמו - עופר - מכיוון שלארק הוא היום רכב נדיר במקומותינו ולי אישית יש נוסטלגיה עמוקה לדגם שלך, אשמח מאד לראות גם תמונות של התהליך. מאיפה אתה משיג חלפים כמו תפוחים, בוקסות ואטמים? האם נשאר עוד בחנויות הותיקות בארץ, או שצריך לייבא הכל?

בברכה,

קובי (שבילה בתור ילד הרבה שעות במושב האחורי של לארק מודל 1963, מס' רישוי 209-603).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

כן קובי

לא קל להשיג חלפים לרכב הזה חלק מהחלקים היו לי, חלק רכשתי אצל שטרית, אוטו רפי, צנטרל, זחל בחיפה, מאירמן, וחלק היה עליי לקנות בחול דרך איביי. יש אצל מישהו מנוע חדש ואני במשא ומתן עימו לגביי המחיר וכמובן לגביי תקינות המנוע. לעומת זאת, המכונאי שלי מעדיף לעשות אוברול כללי למנוע הנוכחי שכבר נסע מעל מיליון ק'מ מאז האוברול הראשון ב1970.

לכן אני כבר מחפש ראש מנוע חדש..............................

עופר בן צבי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תמונות תהיינה בסיום השיפוץ של הרכב - כרגע הוא נראה נורא.

בינתיים את 2 ראשי המנוע הסעתי לחרט שקבלתי עליו הרבה המלצות כאיש מקצוע מעולה.

במקביל טיילתי רגלית 3 וחצי שעות (כן 3 וחצי שעות) ברחובותיה היפים של תל אביב, נכנסתי לחנויות חלקים ושסתומים בעיקר. חזרתי בידיים רייקות ולא מצאתי שסתומים. חזרתי לירושלייים ובדרך עצרתי בלטרון לאכול דבר מה ולהרגע קצת מהיום. ממליץ על הפונדק שנמצא שם - האוכל מצויין, תוך כדי שאני מתבונן בחוברת של סטודיבייקר.

חזרתי הבייתה וישר שלחתי מייל והזמנתי את החלקים הנותרים: 6 שסתומיי פליטה לראש מנוע ועוד מספר חלקים שהייתי זקוק להם.

מקווה שהעבודה על הראשים תסתיים בקרוב והמנוע יורכב חזרה וישוב להסיע את הלארק ברחבי הארץ.

עופר בן צבי

פורסם

היי עופר

במהלך התיקונים והאחזקה שאנו עושים לרכב מעת לעת, אנו מנסים לעשות במו ידינו

הרבה עבודות "ניסיוניות", דברים שאיננו יודעים ובקיאים בהם.

יש ליקויים/תקלות שמופיעים שוב ושוב במשך השנים, ואם איננו מצליחים בפעם הראשונה,

אנו לומדים מהניסיון ולהבא מקוים לטוב.

בנושא הפחחות והצבע, אין הרבה הזדמנויות שאנו מתעסקים בנושא במשך השנה, כמו למשל

בנושאי פלגים/פלטינות/ברקס/צופר/מזגן וכד'.

לכן, מאחר וזה "אירוע" שחל מידי כמה שנים - רצוי לדעתי לתת את העבודה לבעל מקצוע.

וכאן עולות כמה שאלות:

• מי יהיה מוכן להחעסק עם הגרוטאה שלנו?
  • מי גם טוב וגם לא יקרן במיוחד?
  • מי יגמור עם הרכב בזמן סביר, לפני שתיגמר לנו הסבלנות?
  • מי מבין את הצורך בליטוש מיוחד כאן או שם בדיוק כפי שנראה לעינינו?
  • ועוד כהנה וכהנה,

אבל, זה כבר נושא לשירשור אחר . . .

אז בינתיים, שיהיה לך בהצלחה בשיפוץ, ושתהנה מהתוצאה.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אט אט החלו להגיע החלקים למנוע שעבר כבר חריטה,ראשהמנוע שופץ,הגיעו שסתומים,בוכנות,מיסביי מנוע ראשיים,מיסביי מנוע לבוכנות,טלטלים לא היה צורך,אטמים,פקקים לבלוק מנוע,גומיות לשסתומים,משאבת שמן,משאבת מיים,קרבורטור,בתקווה שהמנוע יונע בקרוב קיימת התלבטות לגביי צבע או מקורי שהיה קרם,

או כחול כפי שהיה עד עכשיו,אולי שמפנייה,חום מטלי עם גג לבן,עד כמה שידוע לי,אם יש למישו הצעה אשמח :)

עופר בן צבי

פורסם

עופר שלום,האם אתה מכניס את האוטו לפחח בירושלים? אם כן,לאיזה פחח? כי אני מחפש פחח טוב לרנו 5 GT שלי.

האם יש תמונה להמחשה של הרכב? כי אני לא יודע איך לארק נראה.

פורסם
קיימת התלבטות לגביי צבע או מקורי שהיה קרם, או כחול כפי שהיה עד עכשיו,אולי שמפנייה,חום מטלי עם גג לבן,עד כמה שידוע לי,אם יש למישו הצעה אשמח :smile:
קרם דה-לה קרם.

(אל תבגוד במקוריות... :wink:)

• תוכן חדש...