Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לא מזמן חיפושית , ואחד הדברים , שהיתי רוצה לעשות כבר בהתחלה , זה להתקין שעון חום מנוע ( למעשה שעון חום שמן).

אודה מאוד להסברים ממישהוא שעשה / יודע איך ניתן לעשות את זה .

תודה .

פורסם
קניתי לא מזמן חיפושית , ואחד הדברים , שהיתי רוצה לעשות כבר בהתחלה , זה להתקין שעון חום מנוע ( למעשה שעון חום שמן).

אודה מאוד להסברים ממישהוא שעשה / יודע איך ניתן לעשות את זה .

תודה .

הרבה תוספות ושיפורים מכניסים בחיפושית

על שעון חום אני שומע פעם ראשונה - חיפושית לא מתחממת

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

איך הגעתה לזה שחיפושית לא מתחממת ?

לחיפושית יש מספר אופציות לשעון חום

1 החלפת היוניט הקיים באחד שהמנורה נדלקת בטמפרטורה נמוכה יותר

כך זה חוסך להוסיף שעון פיזי

2 קיט לחיפושית שמתחבר לבורג ריקון שמן עם שעון של VOD

3 קדיחה בבלוק להוספת יוניט ושעון

פרטים נוספים בפורום החיפושיות בתפוז

תריץ חיפוש

יש שם תמונות והסברים

בהצלחה יוסי

פורסם

אחרי קרוב ל10 שנים עם חיפושית (שנת 75) - בנסיעה יום יומית בעיקר בנסיעה עירונית

וללא שום בעיות חום, ואחרי אימות עם מכונאים שמתעסקים עם חיפושיות ובדיקה אצל אחרים

בעיית חימום בחיפושית היא אחת הנדירות

H. Ford

פורסם

תגיד מה קורה שהרצועה נקרעת ?

מה קורה שהטרמוסטט נתפס ?

מה קורה שיש נזילה מהגומיות של הרדיאטור שמן או מהרדיאטור עצמו ?

תחשוב על זה תחזיר תשובה

אין כזה דבר לא מתחמם בנורמל כן היא לא מתחממת ,המנורה נדלקת אך רק בטמפרטורת רתיחה

מה שאנחנו לא רוצים להגיע

בהצלחה

יוסי

פורסם

רדיאטור שמן? מקורי? באיזה שנים?

מנסיוני האישי, חיפושית אכן לא מתחממת בשימוש סביר ואפילו יותר מסביר. למרות זאת כפעם אחת בחמסין מזעזע הייתי צריך לעלות איתה מים המלח לכיוון ירושלים דרך מעלה אדומים, עשיתי הפסקות התקררות גם לנהג וגם לחיפו.

לעומת זאת, מנסיונו של אח שלי שלא יודע לבדוק שמן - מנורת ההתחממות בחיפושית היא אכן יותר מנורת "אופס, נדפקת" מאשר מנורת אזהרה.

פורסם
תגיד מה קורה שהרצועה נקרעת ?

מה קורה שהטרמוסטט נתפס ?

מה קורה שיש נזילה מהגומיות של הרדיאטור שמן או מהרדיאטור עצמו ?

תחשוב על זה תחזיר תשובה

אין כזה דבר לא מתחמם בנורמל כן היא לא מתחממת ,המנורה נדלקת אך רק בטמפרטורת רתיחה

מה שאנחנו לא רוצים להגיע

בהצלחה

יוסי

לכל השאלות שלך - התשובה היא לא יודע - לי זה מעולם לא קרה

אבל ראיתי חיפושית שהבעלים החכם שלה לא בדק שמן - אבל פעם אחת כשכן בדק

הוציא מדיד שמן לוהט (היה ממש אדום) ובכל זאת המנוע עבד

H. Ford

פורסם
רדיאטור שמן? מקורי? באיזה שנים?

מנסיוני האישי, חיפושית אכן לא מתחממת בשימוש סביר ואפילו יותר מסביר. למרות זאת כפעם אחת בחמסין מזעזע הייתי צריך לעלות איתה מים המלח לכיוון ירושלים דרך מעלה אדומים, עשיתי הפסקות התקררות גם לנהג וגם לחיפו.

לעומת זאת, מנסיונו של אח שלי שלא יודע לבדוק שמן - מנורת ההתחממות בחיפושית היא אכן יותר מנורת "אופס, נדפקת" מאשר מנורת אזהרה.

בדגמים רבים של החיפושית-1300,1500 ו 1600 יש מצנן שמן,והוא ממוקם בחלקו העליון של המנוע.

חיפושית,בניגוד לרוב המכוניות מיתחממת דווקא בנסיעה מהירה,ומיתקררת בסיבובי סרק.

אין נורת היתחממות בחיפושית,אלא נורית לחץ שמן,וכשהשמן הופך לממש דליל היא עלולה להבהב בסיבובי סרק.

שעון החום הנפוץ ביותר לחיפושית ממוקם במקום מדיד השמן(!),כך שיש לו שימוש כפול,השעון פשוט מאד להתקנה ונותן אינדיקצייה מצויינת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בדגמים רבים של החיפושית-1300,1500 ו 1600 יש מצנן שמן,והוא ממוקם בחלקו העליון של המנוע.

חיפושית,בניגוד לרוב המכוניות מיתחממת דווקא בנסיעה מהירה,ומיתקררת בסיבובי סרק.

אין נורת היתחממות בחיפושית,אלא נורית לחץ שמן,וכשהשמן הופך לממש דליל היא עלולה להבהב בסיבובי סרק.

שעון החום הנפוץ ביותר לחיפושית ממוקם במקום מדיד השמן(!),כך שיש לו שימוש כפול,השעון פשוט מאד להתקנה ונותן אינדיקצייה מצויינת.

אין עליו....מומלץ בחום......רן

אין על מי,רנצ'יק?

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הסיבה שאין שעון חום בחיפושית, זה שמשרעת טמפרטורת העבודה הוא מאוד גדול, משהו בין 60-120 מעלות אם אני זוכר נכון, ומשתנה בהתאם למהירות סיבוב המנוע, עומס, טמפרטורת הסביבה, איכות השמן ועוד.

הכלל שאני מכיר הוא שאם אפשר להחזיק את מדיד השמן ביד - הטמפרטורה בסדר. אם הוא חם מידי למגע, צריך לתת למנוע לנוח תוך כדי עבודה בסרק (בהנחה שהאוורור שלו תקין).

נמרוד

פורסם

בחיפושית שלי מותקן שעון חום פשוט סיני שמראה מה החום.

אצלי ברכב הוחלף יוניט לחץ השמן לכזה של VDO עם שני עוקצים, לשעון ולנורית. מחירו בארץ שערוריתי (600 ש"ח) בארה"ב הוא עלה 25 דולר (ועוד 25 לשעון). לחץ השמן הוא כמובן אינדיקציה לטמפ' לכן חסכתי בשעון טמפ'. את היוניט של השעון התקנתי ע"י הוספת מחבר T נחושת של חיבורי לחץ גבוה (ולא, אין צורך לקדוח בבלוק).

משרעת הפעולה מבחינת טמפ' של מנוע החיפושית גדולה באמת אבל כמו כל מנוע יש לו טמפ' אופטימום ואני הופתעתי מאוד אחרי התקנת שעון הטמפ' אצלי שאם אני לא נוסע לפחות 25 דק' במהירויות 90-100 קמ"ש הוא לא מתקרב לטמפ' אופטימלית (95 מעלות). בחורף בכלל הבעיה מחריפה ולא בגלל שרק אחרי רבע שעה של נסיעה אני מתחיל להנות מהחימום...

זו גם הסיבה לכל הוויכוחים איך ומתי מתחילים נסיעה בחיפושית. כשאין תרמוסטט צריך להמתין עם מנוע פועל מס' דקות לפני תחילת הנסיעה. כשיש תרמוסטט מניעים ונוסעים.

אצלי הדבר הבא שאני מתקין זה תרמוסטאט.ואני יודע שיש בזה אלמנט של סיכון אבל בשביל זה יש שעון לחץ שמן.

דרך אגב, השמועה אומרת שבווריאנט היוניט לחץ שמן יושבת ברדיאטור ואז אפשר פשוט להחליף את הרדיאטור אצלך בכזה עם הברגה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

המון תודה לכולם , אני כנראה אלך על השעון המתואר בתגובתו של חן פרחי

פורסם

לא יודע מי מאלו שהגיבו מבין משהו במנועים האלה אבל מה"קצת" נסיון שלי אני יכול להגיד לך עדיף לך להתקין שעון לחץ שמן של VDO שהיוניט שלו מתלבש במקום היוניט המקורי יש כאלה שנותנים לך אופציה להשאר עם הנורה המקורית בסקאלה בנוסף.

ברגע שהמנוע מתחמם הלחץ שמן יורד לכן זה מדד טוב יותר ממד טמפרטורה,בנוסף שעון לחץ שמן יכול להתריע לך על עוד בעיות תוך כדי נסיעה, מד טמפרטורה מחברים על הראשי מנוע בדרך כלל כדי לא לטגן שסתומים.

יש בעיות התחממות בחיפושית שבדרך כלל נובעות מתחזוקה ירודה , לכלוך על הצילינדרים והראשים ,אבל יכולות להיגרם כתוצאה מעוד הרבה גורמים כמו למשל טרמוסטט תפוס או כיוון הצתה מאוחר , או שסתומים סגורים...

מנוע חיפושית אוהב לחיות בסל"ד שבין 2400 ל 3600 סטיה לכיוון מעלה או מטה מזה והמנוע מתחיל להתחמם , מערכת הקירור לא מספקת מספיק רוח.

פורסם

לחץ שמן נמוך יכול להעיד גם על משאבה חלשה ולאו דווקא על התחממות ולכן רצוי בכל זאת למדוד את טמפרטורת השמן.

למען הסר ספק - משאבה חלשה תגרום להתחממות בנסיעה ארוכה משום שהחיכוך במנוע גדל וסירקולציית השמן דרך הרדיאטור והראשים חלשה יותר ולכן כדאי להחליף מיידית.

יום טוב

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תוכן חדש...