Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המטרד חזר (אני) - עוד רכב מעניין! MAZDA RX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ אני יודע שאין כאלה, יש סיבה למה לא יובאו? ניתן ליבא או שההגה בצד ימין בלבד?

הרכב נראה מהמם.

דוגמא לרכב: http://www.cardomain.com/ride/565513

http://www.cardomain.com/ride/492956

נראת כמו מפלצת אמיריקאית רק קטנה יותר.

מצטער על השיגוע בזמן האחרון, ככה זה שמגלים את העולם בגיל הזה :wink:

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

המכונית הזו לא יובאה לארץ משום שבשנות השבעים לא היה ייבוא של מאזדה (או כל רכב יפני אחר חוץ מסובארו) לארץ.

יוצרו כאלו עם הגה שמאלי, כך שאתה יכול לשקול ייבוא (כלומר, אחרי שימאס לך מהאלפא).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי שאלה שיש לי, זה מנוע רטורי?

הבנתי שכן, אז אם מביאים אותה לארץ מקבלים באותה חבילה בעיות טיפולים קשות... הרי מנוע רטורי וארץ לא הולך טוב ביחד, אני צודק?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הבנתי שכן, אז אם מביאים אותה לארץ מקבלים באותה חבילה בעיות טיפולים קשות... הרי מנוע רטורי וארץ לא הולך טוב ביחד, אני צודק?

עמית.

קודם כל "רוטורי", או באנגלית Rotary. הבעיות יכולות להיות בשלוש נקודות עיקריות:

1. לא תמצא חלפים - כל חלק, ולו הקטן ביותר, תצטרך לייבא.
  2. סיכוי נמוך שיש מכונאים בארץ שמכירים את המכונית הזו - אין כיום אף מכונית עם מנוע רוטורי שמיובאת בייבוא סדיר.
  3. האמינות הבסיסית של המנועים האלו בשנים הראשונות של הטכנולוגיה הזו היתה נמוכה יחסית. המאזדה המדוברת יוצרה בשנות השבעים, בסה"כ 10 שנים אחרי תחילת הייצור הסדרתי של מכוניות עם מנוע רוטורי.

שורה תחתונה - למה להסתבך... תישאר עם האלפא. אתה עוד ב"רומן הראשון" שלך - תמצה אותו לפני שאתה ממשיך הלאה :wink: .

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

נו בחייכם, זה לא שאני רץ להחליף? למי יש כסף? אם היה היית רואה אלפא בין היפות בארץ :wink:

לא סיימתי להציק, יורד למטה לשמן כמה שטויות ברכב...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש אחת בארץ שאני יודע עליה, ממש לא סטנדרטית.

היא שייכת לבחור שעבד על המנוע והוא מטפל בה לבדו, הכל בחצר הבית - ככה שאם איכשהו תהיה לך כזו, רק שתדע שיש לפחות אחד בארץ שמבין בוואנקלים...

פורסם

OK, אני מכריז בזאת, שסופסוף נימצאה מזדה, שממש מוצאת חן בעיניי, לפחות חיצונית! (טוב, אני מעליב כאן את ה-626 5 דלתות מהדגמים האחרונים, שתמיד יהיה לה מקום שמור אצלי בלב, אבל היא "חדשה" יחסית, אז זה לא נחשב:wink: ).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
נו בחייכם, זה לא שאני רץ להחליף? למי יש כסף?

אתה מחזיק ספרינט בגלל אילוצים כספיים...?

אני מאוכזב ממך, עמית... אל תדבר איתי שבוע...

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

עמית.

קודם כל רוטארי.

שנית, כל רכבי מאזדה שהסימול שלהם מתחיל באות R מונעים במנועים רוטאריים, כן, כולל הטנדר R100.

שלישית, המנוע הספציפי של ה-RXים (3,4,7 ועוד) אמין מאוד כל עוד שומרים בו על טמפרטורת שמן ידידותית לסביבה (יעני תוסיף קולר שמן) ולא מגדישים אותו.

כשמוסיפים למנועים הנ"ל טורבינה הם מייצרים כמות כוח פנטסטית אבל הירידה באמינות המנוע פנטסטית לא פחות.

מוטי

פורסם

1. כמו שנאמר, יש אחת כזאת בארץ.

2. מישהוא ציין כאן לא מזמן שהיא ירדה לשיפוצים לפני איזה שנתיים ולא חזרה מאז.

3.חבר מאוד טוב שלי, הוא שיבא את האוטו לארץ (כעולה חדש מארה"ב). במשך השנים הרכב שופר ושופר אין סוף פעמים. מזה כ 5 שנים היא לא בבעלותו.

אותו חבר הוא מכונאי רכב ובעל סדנת שיפורים שעבדתי בה(לשעבר).

את המנוע של האוטו הזה פירקתי במו ידי לגורמים עשרות פעמים (לשיפורים, לא תקלות).

המנוע הפגין רמה גבוה מאוד של אמינות ובנוסף, ברגע שאתה מבין את המבנה של המנוע, הוא הרבה יותר קל לתיקון. פרוק המנוע להחלפת גומיות "בוכנה" (מה שבעצם משמש כרינגים) הוא תהליך פשוט ומהיר ביחס להחלפת רינגים במנוע "נורמלי".

גלוק, תאמין לי שהיא לא מוצאת חן בעניך רק חיצונית, היא גם נוסעת מצוין, נסעתי עליה בזמנו המון.

דרך אגב, אם זה רק החיצוניות שלה שמוצאת חן בעניך, שים לב כמה היא דומה לפורד מבריק מאותו שנתון . המבריק יותר איטית אבל

1. הרבה יותר פשוטה לאחזקה בארץ.

2. יש כמה וכמה חתיכות ממנה בארץ.

3. עלות הקניה והאחזקה יהיו זולות משמעותית.

mav.jpg

rx.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה מחזיק ספרינט בגלל אילוצים כספיים...?

אני מאוכזב ממך, עמית... אל תדבר איתי שבוע...

נמחק הראל ברצינות, מאילוצים כספיים מחזיקים ספרינט?

תשווה בין DL ל Sprint

ירדתי לשמן כמה דברים וחזרתי ב 4 בבוקר עם ידיים שחורות (אני לבן)

מנגנון של הרמת החלון נדפק, ז''א לא יכולתי לנעול את הרכב, ז''א פירוק והוצאה של כל מנגנון החשמל והרמת החלון... לאחר הבנה שהשן שנשברה זה מרוב התיישנות ולאחר שבירת עוד שן בנסיון לקימבון (שיניים התופסות קבל שמוע ע''י מנוע...), בסופו של דבר הצלחתי לחבר דמוי שן ולהעביר אותה במנגנון, עובד כמו חדש (רק שהמסילה טיפה עקומה) אבל אידיוט שכמותי בילבל בין כבל ההרמה לקבל ההורדה ולכן כשנעל את הרכב החלון במקום לעלות ירד... בכל מקרה כבר היה מוקדם בבוקר ואמרתי לעצמי שאתקן זאת אח''כ... בנתיים החלון הורם וכו'...

אין כמו חברים שישבו איתי עד 4 בבוקר לתקן חלונות :wink:

מעייף...

תודה רבה לכולם, מה שבעצם נובע זה שאם מביאים את הרכב הוא כנראה יהיה אמין אבל קשה יהיה למצוא בן אדם שבאמת יבין בהם, וכל דבר שקשור למנוע ידרוש הזמנה מחו''ל?

rx4 הכי אהבתי!

הרכב באמת נראה מדהים, מהמשקל בכלל הייתי בהלם! ועכשיו גם הבנתי שהיא נוסעת לא רע בכלל...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...