Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת BX בXM

jlavi2002
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לכאורה לא אספנות אבל ללא ספק מכוניות מיוחדות.

אני בעל BX1900 שנת 1992 מוצע לי להחליף ב XM.

אני ער לפער בתדמית המכוניות כמו גם לפערים בעלות האחזקה.

מה המלצות הפורום..??

:roll:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

איזה XM זו? יש מספר רמות מבחינת נפח המנוע והגימור.

יש לי חבר טוב שהיתה לו אחת מודל 92 עם מנוע 3000 ורמת גימור מהודרת ביותר (עדר פרות בריפוד , מחשב דרך ועוד ועוד)

הוא מכר אותה כי התקלות הרסו אותו כולל תקלת לחץ בהגה (יש שם הגה הידראולי פרוגרסיבי שמתיישר גם בעמידה במקום) שלא נפתרה לאורך כל התקופה שהאוטו היה אצלו.

נמרוד

פורסם

תראה,

אם עד היום הצלחת לעמוד בכבוד בבעיות של ה - BX (יותר נכון להתעסק עם המכונאים..)

לא נראה לי שתהייה לך להבין את הראש של ה MX.

ה MX מהודרת יותר ומפוארת יותר אך אל תשכח שהיא סיטרואן, כלומר חשוב לבדוק מי היה האבא והאמא שלה עד היום.. - טיפולים בזמן וכו'.

נקודה נוספת , מדוע רוצה הבן אדם להחליף רכב בזול יותר... - נשמע לי חשוד , אל תשכח את עלות החלקים והעבודה של המכונאים בארץ וכן את רמתם (בלי לפגוע באף אחד!)..

מיני ואין שני לה!

פורסם

א. מחירי XM בדכ גבוהים יותר ממחירי BX בישראל ארהב ואוסטרליה. באנגליה

לאותם שנתונים (XM ראשונים) הBX GTI לעיתים יקר מן הXM

ב. נכון שיש הרבה דגמים ווריאציות. אני מדבר על 2000S.

ה2000SI דגם שאין לו קשר ל"פרות של טקסס" מקסימום "שדות כותנה בגורגיה"

ג. ההגה כח נשען על המערכת ההידרופנאומטית (כמו הBX) אבל יש בו כמה חידושים

כמו חזרה למצב 0 גם בעמידה. נעילת כוון (שמונעת בריחת הגה עקב בורות בכביש)

וניתוק ההגה מן הגלגלים (אין אפשרות להרגיש את הכביש בהגה)- ברור משוכלל יותר

מתקלקל יותר

ד. המערכת ההידרוPנאומטית שודרגה למה שקרוי אקטיבה1- השוני המרכזי הוספת שני SPHERES ןכמובן כתריסר סנסורים ומחשבי בקרה.

ה. המנוע כמובן מוזרק (הBX שלי עם קרבורטור סולקס).

ו הBX אמור להימסר ב"טרד אין " אבל המחיר לא יהיה זהה

"

פורסם

אם האוטו נראה לך במצב תקין +

והמחיר שאתה צריך להוסיף הוא שולי.. (יחסית לכיס שלך)

אז סבבה!

אני חושב שה XM היא מכונית נפלאה..

ובכל מקרה תתחדש

מיני ואין שני לה!

פורסם

יש למכירה ברמת השרון (אני יכול להסביר איפה אם זה מעניין) XM יד 1

96, שני ליטר טורבו. צבע ירוק. ניראית טוב מאוד!

פורסם

אז ככה,

בתור מי שהיו לו BX מכמה סוגים... וגם XM בשנתיים האחרונות..

אני יכול להגיד כמה דברים:

קודם כל ה-XM אמינה משמעותית מה-BX ובמיוחד בכל מה שקשור למערכת ההידרופניאומטית שמרבית הצנרת שלה עשויה ממתכת (כמו בקסנטיה) בניגוד ל"תמנונים" מגומי ב-BX.

דבר שני, רק בדגמים בעלי מנוע V6 היה הגה עם מיקוד חוזר (כמו ב-SM המיתולוגית) מנועי ה-2000 השונים הגיעו עם הגה רגיל (מה שלא רע בכלל כי שיפוץ של ההגה המתוחכם יכול להגיע ל15,000 ש"ח).

בנוסף, מושבי עור היו גם אופציה בתשלום למנועי 2000 (כמו שלי למשל :-)

בעיות עיקריות בדגם: העומס של אלקטרוניקה ומיחשוב גורר בעיות חשמל קטנות אך טורדניות שלא קיימות ב-BX (בעיקר משום שב-BX פשוט אין את כל החישמול הזה)

ואם כבר הנושא עלה - אז קצת פרסומת:

הרכב שלי למכירה, הוא מופיע גם בלוח פוקוס, 92, יד שניה, 129,000 ק"מ, מנוע 2000 עם מושבי עור שחורים - והיא באמת באמת (וממש לא מליצה) הכי יפה בארץ - 32,000 (שזה המחירון אגב עם המושבים).

HFturbo

פורסם

In short: No.

XM's before 1995 have many complex electrical problems. So, if you want an XM, take a newer one.

The BX 19 is generally without major problems. That is to be expected... the BX was on the market for ten years in 1992. The XM was on the market only one year in 1992.

Ronald

• תוכן חדש...