Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עברנו טסט נוסף עם ה164 אבל המליצו לי על החלפת צמיגים....

היכן מומלץ? צמיגי אליאנס??

בתודה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בנושא הצמיגים אין תשובה חד משמעית, למעט להשקיע בצמיג טוב (חברה ידועה ומוכרת) ברכב שלך לא תוכל להבחין בהבדל באחיזה, אולם במחיר תבחין בקלות....אם מדובר ברכב שמרבה לנוע בכבישי הארץ, אפשר להשקיע את ההפרש במחיר ולפנק אותו בקלבר או מישלין טובים, אבל זה יהיה יותר על מנת לצ'פר את עצמך מאשר הרכב. אליאנס מהדור האחרון, יספיקו בהחלט ולא יגרמו למשבר אימון בינך לבין מנהל הבנק-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

על צמיגים אני ממליץ על "צמיג ישיר" בפ"ת המחירים הכי זולים ומשמעותית,

לגבי אליאנס אני ועוד רבים ממש לא מרוצים מהם למרות שהם זולים, אלו צמיגים שאתה תצטרך להחליף לא בגלל שחיקה אלא בגלל היתייבשות מהירה,

היו לי כאלו באוטו והצמיג היה ניראה לא שחוק אבל ניפסל בגלל יובש וסדקים וכל מי שאני מכיר שיש לו ניסיון עם אליאנס אמר את זה,

אני מעדיף צמיג סיני ולא אליאנס.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

יש לי אליאנס על הסובארו, למעלה מ-50000 ק"מ ושלוש שנים של נסיעה לא רגועה במיוחד, ללא בעיות מיוחדות, וללא יובש, אולי בהשפעת האקלים הירושלמי... בסובארו הקודמת שלי היו מישלין ואני לא יכול להעיד על הבדלים משמעותיים, שיצדיקו את ההפרש במחיר, לגבי הצמיג הסיני? לא מכיר....

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש צמיגים סיניים מאוד מומלצים בשם "GT", עלותו זולה מאוד, אך הוא מספק את הסחורה בטח שבטח יותר טוב מאשר "אליאנס" שפשוט לא עומדים בעומס ומתייבשים.

לאחר נסיון טוב עם הצמיגים הללו אצלי ואצל אחי ברכב (וזאת כמובן אחרי המלצה של חבר ילדות של אבא שלי שאמר לנו בדיוק איזה צמיגים לרכוש) הרכבו סט של ארבעה צמיגים כאלו על הרכב של אבי(מונית סקודה אוקטביה) אבי עושה באיזור ה120000 ק"מ בשנה כלומר הוא מחליף סט כל 5-6-7 חודשים גג...

הצמיגים הללו על הרכב ממתחילת חודש אוגוסט 2005 ועברו מעל 80000 ק"מ ועדיין כוחם בהם, אני ממליץ בחום לפעם הבאה.

במידה 165/70R13 סט עלה לי 810 ש"ח כולל הרכבה.

אצל אבי אני לא זוכר את המידה (אוקטביה אמביאנט פלוס) הסט עלה 1100 כולל הרכבה.

צמיגי "בני ליס" רעננה..בדיוק על צומת רעננה.

לכל מי שמבקש המלצה על מקום.

under construction..

פורסם

אני שמתי ברכב שלי צמיגים במידה 165/65R13 של חברת GT רדיאל. 4 צמיגים חדשים, 550 ש"ח אצל אנטון ביפו.

אני יודע שיש צמיגים יותר טובים מאלה, אבל הם עושים את העבודה כמו שצריך לטעמי. אני לא אלאה אותך בדיבורים על אחיזה בסיבובים - אבל נוחות הנסיעה השתפרה. באופן ניכר!

אליאנס זה בזבוז כסף לטעמי. לא הייתי נותן צ'אנס לאליאנס.

Picture007.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

לי יש צמיגי GT על ה-244, ולמכונית כמוה זה בהחלט מספיק.

בקורולה הוחלפו לטא מזמן צמיגים קדמיים ל-GT ומאז היה מרעישה כמו ג'יפ במהירויות גבוהות. לו הרכב היה שלי הייתי זורק את זוג הצמיגים הקדמיים לפח וקונה זוג נורמלי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חשוב לזכור צמיג הוא פונקציה של צרכים ויכולת, גם למיקי (שומאכר) יש כמה וכמה צמיגים לאותו ה"רכב" לצרכים שונים, ואצלו העלות גבוהה יותר, (גם המשכורת) הרכב נמוך יותר, ועובד קשה יותר... חברות מוכרות מפרסמות באתר שלהם את הנתונים והיכולות של כל צמיג וצמיג...יש להתאים את הצמיג לרכב, לא רק במידה, בלחץ האויר ובמראה, אלה בעיקר בסוג השימוש, ולזכור כי הטמפ' בארץ גבוה מאוד יחסית ולכן יש לבחור צמיגים המיועדים לארץ טרופית, לתחזוקת הצמיג יש משמעות מכרעת על אורך חייו ולא ניתן להקיש על אורך חייו של צמיג זה או אחר, על סמך ניסיון של אחר....גם את הצמיג האיכותי ביותר ניתן להרוס בק"מ הראשון....ישנם צמיגים למהירויות מסוימות וצמיג למהירויות גבוהות במיוחד....כך שבפועל רכב איטי או כזה שאינו מגיע למהירויות גבוהות אין צורך אמיתי לשלם את ההפרש במחיר....דבר נוסף נושא יבוא הצמיגים החברות הגדולות אינם מקמצות בנושא היבואנים וכך מובטח שהצמיג שרכשת הגיע לארץ בתנאים נאותים ולא על גבי ספינת מסע, על הסיפון הרטוב ממי ים, במשך שלושה חודשים חשוף לשמש......

חשוב להקפיד על מועד יצורו של הצמיג...ככל שמועד יצור קרוב לשימוש בו כך עדיף...חשוב לדאוג להתאמה מלאה וזהות שווה בין הצמיגים, לא רק בשם החברה אלה גם בדגם הצמיג...חברת מישלין לדוגמא מייצרת מס' גירסאות לאותו צמיג באותו הגודל, חלקם מיועדים לנסיעה בבוץ ושלג (MS) וחלקם לכביש יבש...הסיבה האמיתית לקניית מחברה מוכרת ואמינה היא בקרת האיכות אותה עובר הצמיג...ככל שהחברה גדולה יותר מבוצעת בקרה זו למידגמים קרובים יותר. ונימנעת עליית צמיג לקוי לכביש. ההשקעה של חברות אלה במחקר ופיתוח, מבטיח כי הצמיג שרכשת הינו מהטכנולוגיות המתקדמות ביותר ולא פס יצור מיושן שהועבר לארץ העולם השלישי...וניתן גם לקבל אחריות על הצמיג, הפאנצ'ר מאכר (נקר?) שלך לא ימהר לספר לך את זה, אבל ניתן לקבל צמיג חדש במידה והוכחת פגם ביצור בצמיג שלך גם לאחר תקופת שימוש לא מבוטלת.....

נושא הצמיגים הוא מדע שלם, וקיים תחום מקצועי שלם רק בנושא זה לכן תמיד עדיף לקנות מגורם מוכר וותיק בנושא, מאשר מחברה עלומה שרק המוכר והמודיעין האירני מכירים....

בקיצור: בעת הרכישה שווה לבחון את הצרכים האמיתיים של הרכב, התקציב הנתון להשוות מחירים ומבצעים, ולרכוש בתבונה.

על קיברו של אופנוען נכתב: נולד ומת בגלל חור בגומי.

סעו בזהירות-רן

* כתבה זו אינה מויעדת לחברי FS :wink:

• תוכן חדש...