Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אם במקרה מישהו חשב שזנחתי את ה-TTS... שיחשוב שוב ;-)

הרעיון שלי בפרויקט זה הוא בניית מכונית ספורטיבית חזקה, במצב תצוגה/מוזיאון. משמע, הכל חדש/משוחזר למצב חדש, הכל מושלם, עד רמת הבורג הקטן ביותר.

בד"כ רואים התקדמות בפרויקט כשגוף הרכב מתקדם בתהליך הפחחות והצבע וכו', אך במקרה הזה, בשל העובדה שהרוב המוחלט של החלקים מיובא מחו"ל (גרמניה בעיקר) וחלקם מיוצרים בהזמנות מיוחדות, בסדנאות מרוצים בגרמניה (חלקי המנוע לדוגמא), הפרויקט לוקח זמן...

לדוגמא, את הבוכנות המיוחדות של MAHLE (מי שמכיר, יודע מה זה אומר ;-)), ניתן היה להזמין ולייצר רק לאחר סיום העבודה על הצילינדרים, אשר עברו חיזוק ותהליכים כאלו ואחרים בסדנה המתמחה בבניית מנועים למכוניות מרוץ מקוררות אוויר (פורשה בעיקר). כך גם חלקי מנוע אחרים, אשר כל אחד ואחד מהם, "מחכה" לחלק אחר שיסיים את תהליך הייצור ואז, ניתן יהיה להתאים בין החלקים בשלמות הרצויה.

המטרה בבניית המנוע הינה מנוע בעל גוף אלומניום, צילינדרים מחוזקים וראשי אלומיניום, בנפח 1299 סמ"ק, בוכנות מחוזקות וקלות (Forged Pistons) ביחס דחיסה של 11:1, שתסומים מוגדלים (40 מ"מ יניקה ו35 מ"מ פליטה), האדרס, מערכת הצתה אלקטרונית רב נקודתית בעלת תזמון משתנה (בהזמנה מיוחדת מ-Mallory Ignition US) ועוד ועוד...

לגבי יתר חלקי ומכלולי הרכב, ה-TTS זכתה לפינוק מיוחד של בולמי בילשטיין מסדרת המירוצים, מתכווננים וכן לרביעיית קפיצי אייבאך, עם אפשרות לשליטה בגובה הרכב. בערכת ההיגוי חודשה לחלוטין, כל הגומיות וכו' כבר מחכות להן בארגזים להרכבה.

מבחינה קוסמטית, למעט הג'אנטים והצמיגים, כל חלקי הרכב החיצוניים כבר כאן. מבחינת פנים הרכב, רון-קאר (רפד רכב מהרצליה) דואג לייצור דיפוני הדלתות והדיפונים האחוריים וכן בבוא העת לשטיח והתקרה. מושבים מיוחדים יוזמנו מחו"ל. יתר "איבזור" הפנים כבר כאן, כגון לוח השעונים המיוחד של ה-TTS, ידיות הדלתות השונות, ידית הילוכים, דש-בורד, ריתמות 4 נקודות ועוד, הכל כאמור, חדש דנדש...

לכשיגיעו כל (!) החלקים, עניין של עוד מספר חודשים אני מניח, הרכב יכנס לסדנא לצורך בניית כלוב ההתהפכות הפנימי ומשם, לפחחות וצבע, כאמור, למצב תצוגה (משמע, בכל פינה ברכב, גם בחלקים פנימיים, תא מנוע וכו', הפח יטופל ויצבע כאילו והיה זה חלק חיצוני).

קצת תמונות מהחלקים שאיכשהו שלפתי מהארגזים, רק בכדי להעשיר את העין ;-)

בלוק המנוע של ה-TTS (אלומיניום), נבדל ממנועי NSU אחרים בחיבורי השמן הקדמיים, המיועדים לחיבור צינורות למצנן שמן חיצוני קדמי. הצילינדרים מונחים עליו לצורך "הדגמה" :)

TT_Parts3.jpg

הבוכנות... הגביע הקדוש של מנועי ה-TTS המשופרים, מתוצרת MAHLE, יחס 11:1 כאמור, במשקל של כ-300 גרם לבוכנה(!) מימין לבוכנות, משאבות בלם מקוריות של ATE:

TT_Parts2.jpg

TT_Parts1.jpg

משאבת שמן מיוחדת ל-TTS. שימו לב למין שכבה אמצעית במשאבה. בכדי לייצר משאבה בעלת ספיקה גבוהה, חותכים ממשאבה זהה רצועה מרכזית, מייצרים גלגלי שיניים גדולים יותר ובכך, מאפשרים פעולה המספקת יותר שמן בזמן נתון (בכדי להגיע למצנן הקדמי וחזרה). במקור, למשאבה מחובר פין המתחבר למשאבת הדלק המכאנית, אך ל-TTS שאני בונה תהיה משאבת דלק חשמלית. עוד בתמונה, סמל מקורי חדש של TTS ופקק שמן אלומניום שיוצר ב-CNC:

TT_Parts4.jpg

משאבות בלם חדשות של ATE, הלקוחות מVW TYPE1. במקור הקוטר של הקליפר הוא 38 מ"מ, ל-VW יש קוטר של 40 מ"מ ובדיוק אותם חיבורים... לא חוכמה להאיץ, חוכמה גם לבלום ;-). בנוסף, כמובן, דיסקות בלם חדשות:

TT_Parts5.jpg

TT_Parts8.jpg

בסופו של דבר, המנוע יצטרף לנשום....אם דרך זוג פילטרים פתוחים (K&N) שיחוברו לזוג ה-Weber 40, או אם דרך השופרות. תלוי בשימוש הרצוי....

TT_parts7.jpg

צריך גם להסתובב.... בשביל זה יש הגה אלומיניום מצופה עור, עם מתאם מיוחד ל-NSU, מתוצרת חברה גרמנית שאני לא זוכר את שמה... אך היא אמורה להיות ה-TOP בכל מה שקשור להגאים...:roll:

TT_Parts6.jpg

עד כאן החלקים שיש לי ב"שלוף"... אם זה מעניין, אני אשמח בהזדמנות להוציא עוד כל מיני חלקים מהארונות ולדאוג להסברים הנחוצים :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

we are not worthy, we are not worthy..bow.gif

:wink:

עידו

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

בסדר ליאור שכנעת אותי שאתה מספיק רציני, סופונסר מתאים, משכורת חודשית משופרת ובונוסים לזכיות. ואני מוכן לנהוג עבורך ברכב....לצוות מסלול אני אדאג (אימייל כבר נישלח לאנגליה)-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

נובה, אסקורט, מיני, TTS ...

ליואר, אתה לא בסדר, ככה עקפת אותי בשקט בשקט עם כמות המכוניות שלך, אני רואה שאתה מכריח אותי להכין את מנהל הבנק שלי לרכישה נוספת כדי להחזיר את כבודי האבוד ...

כמובן שיהיה לך המון בהצלחה עם כל ה"גרוטאות" שלך, אני כבר לא יכול לחכות לראות את המוצר הסופי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הי ליאור

יצרן הבוכנות המחושלות של " "מאלה" הוא

http://www.wahlspezialkolben.de/

הוא נמצא ליד שטוטגרט שם נמצא המפעל של "מאלה"

ביקרתי אצלו לפני כשנתיים והוא עושה בוכנות בדיוק למטרות כאלה.

הבוכנות במכונית סאאב 96 שהתחרתי באשקלון וניצחתי גם את ה-TTS של פרייס (ולפעמים הוא ניצח אותי) הייתה עם בוכנות כאלה, גם בSONETT יש לי בוכנות מחושלות כאלה.

ליאור - חשוב מאוד לתת מרווח גדול מאוד בין הבוכנה לצילינדר - יותר ממה שהם רגילים לתת בגרמניה

כי חם בארץ, אל תשכח לומר להם.

גם לך אחרי הלוטוס אשמח לכוון את הווברים DCOE יש לי את כל הספרים והרבה נסיון מהסאאב V4 בכיוון הקרבורטורים

DSCN0003.JPG

פורסם
זאת הולכת להיות אמבטיה מאד מאד מאד מאד מאד מהירה

קובי, תיארת את זה בדיוק מירבי. :mm_yeah:

ליאור, סחתיין על אסופת החלקים המושקעת! בהצלחה בפרוייקט ה-TTS.

תראה איך גרמת לדוד נמרי להתעורר בבוקר יום שישי. כבוד הוא לנו שהוא כאן. :-)

דניאל

MCS 2008

פורסם

שורה תחתונה עם הבוכנות המיוחדות והשופרות המהממים תן לנו קצת מספרים או יותר נכון הערכה של כמה על כמה (כמה כח סוס על כמה משקל)...?בכל מקרה נראה מדהים.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• אחראי פורום
פורסם

פרוייקט מדהים! חלקים כ"כ יפים גורמים לי וויברציות...:-)

שני דברים:

מאיזה חומר עשויות הבוכנות? כ"כ קלות ואמורות לשאת בעומסים גדולים-

בטח סגסוגת מיוחדת, אבל מעניין אותי איזה.

ו...אם תוכל למצוא את שם היצרן של ההגה- אני ממש רוצה להחליף

את הגה 60 האינץ' המקורי שלי וזה פשוט יפהפה (אל תדאג, לא אותו אחד בדיוק :wink: )

תודה, בהצלחה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ליאור - חשוב מאוד לתת מרווח גדול מאוד בין הבוכנה לצילינדר - יותר ממה שהם רגילים לתת בגרמניה

כי חם בארץ, אל תשכח לומר להם.

מה הקשר?

המנוע יעמוד על אותה טמפ'...

אני הייתי בודק את % ההתרחבות בהתאם לטמפ' של החומר ממנו עשוי הבלוק והחומר של הבוכנה והאם ישנו אלמנט בעיצוב הבוכנה המונע את התרחבות הבוכנה בצורה רגילה ואם כן אז כמה למה וכו....

אבל ליאור בונה אצל המקצוענים אני בטוח שהם כבר התעסקו במתמטיקה.

אגב יש קירור שמן לבוכנות?

אם כן תכין קולר בריא , מחקרים מראים שכשאר יש קירור שמן לבוכנות משהו כמו 30 אחוז מהחימום נוצר רק במקום זה.

לדעתי לא לעשות את העבודה על המנוע מוריד 50% מהכיף.

ברכות על הפרוייקט הנהדר !

שבת שלום!

• תוכן חדש...