Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

האם רכב מיושן/אספנות/קלאסי/נדיר יכול להוות עילה וצידוק למחדל קיצוני של מכון רישוי ??

פרק א' - הקדמה

שנים אני מבצע טיפולים/העברת טסטים למכוניות אשר ברשותי, כאשר לא מעט מהן היו קלאסיות/אספנות וכו'.

לא פעם ולא פעמיים נתקלתי כמו רבים מכם בתגובות של בעלי מוסכים - עוד פעם הבאת את הטרנטה או לחילופין אין לנו זמן/מקום פנוי. אפשר להבין זאת - זכות כל מכונאי לבחור לו את הרכבים שמכניסים יותר כסף לשעה.

פרק ב' - היום בבוקר הכנה לטסט.

נסעתי הבוקר אל המוסך , בו אני נוהג לבצע טיפולים לרכבים שברשותי. אני סומך על המוסכניק שלי מזה שנים.

יש לי 2 רכבי אספנות ועוד שניים מיושנים אך מדהימים (לפחות מבחינתי).

אחת מהמיושנות היא אותה סיטרואן XM שכתבתי עליה כאן בפורום בעבר.

החלטתי לגשת היום לבצע טסט שנתי לרכב, ולכן הגעתי איתה למוסך וביקשתי מהמוסכניק להחליף כל מה שנדרש בלי לחסוך (הוחלפו 2 תפוחי הגה, גומיית הגה, גומיית ציריה, ברקסים קדמיים).

כהכנה לטסט הותקנו 4 צמיגים איכותיים חדשים, לפני חודש הוחלפה ציריה כך שהרכב לפחות מלמטה נראה כמו חדש. ממש כך.

פרק ג' - הטסט עצמו

ביקשתי מהמכונאי שייתלווה איתי לבדיקה לבדוק שהכל תקין. הוא הצטרף אלי כאזרח מן השורה !!!

הגענו למכון הרישוי, פתחנו מכסה מנוע לזהות מספר מנוע/שלדה. הבוחן לא מצא, ולכן אמר לו המכונאי שלי שהמספר מלמטה, וכבר 7 שנים הם מעבירים את האוטו הזה טסט וכל פעם מחפשים ומחפשים. המכסה הורד והרכב עלה על הבור. המספר כמובן התגלה ונמצא תואם לכתוב ברישיון.

הבוחנים התמוגגו ואמרו שניכר שהכל חדש, אין נזילות, הרכב לא מעשן, אורות, בלמים - הכל בסדר ובהתאם לכך הרכב עבר טסט ללא דופי. קיבלתי אישור ומדבקה לשמשה ויצאנו (המכונאי ואני) מהמכון שמחי לב בדרכינו חזרה אל המוסך שלו)

פרק ד' - הנסיעה חזרה

לא בכדי הפרק הזה נכתב באדום

בין מכון הרישוי למוסך ישנה דרך בינעירונית מהירה של 6-7 קילומטרים כאשר המהירות המותרת בה היא 90 קמ'ש.

האצתי את הרכב ולפתע תוך כדי נסיעה, התרומם מכסה המנוע ונצמד בכל הכח לשמשת הרכב.

אינני יודע מה היה קורה לו המכונאי היה נוהג....

בכל מקרה לאור מחשבות של שנים מה יקרה לי וכיצד אתנהג בסיטואציה שכזו, הגבתי בקור רוח קיצוני, נצמדתי לפס ההפרדה בין שני מסלולי הכביש, הבטתי במראה, האטתי בזהירות, גיליתי לצערי שאין שוליים גבוהים והאטתי עד למצב של עצירה, תוך ירידה לשוליים המסוכנים והמאוד נמוכים , בזהירוות מחשש של אפשרות תאונה מאחור.

מיותר לציין שמכסה המנוע ברכב זה רחב מאוד כמעט 2 מטר וגם ארוך מאוד כך שלא נותר מרווח שממנו ניתן לראות משהו מקדימה.

פרק ד' - בודקים הנזק וחזרה למכון הרישוי

חלקי פלסיק מסביב למכסה נעקרו, המכסה בסיטרואן מורם על ידי שני פיסטונים או איך שלא קוראים להם אשר פשוט נעקרו ועפו אל הכביש. השמשה למזלי לא התפוצצה, ולמזלינו ניצלנו בנס מארוע מחריד זה. כמו לאחר הסתערות אמרתי למכונאי "בדוק מצב החומר" הוא כמובן לא הבין את דברי (למעשה הוא היה קפוא כמו בסצנה מתוך הסרט עידן הקרח). יצאנו מהרכב, גילינו שהמכסה הפך ממכסה קמור להיות כמו מכסה מנוע של האמר או נ'נ אביר - ישר בצורה שלא ניתן לשחזרו) אספנו את החלקים מהכביש וחזרנו למכון הטסטים.

פרק ה'- התגובה במכון הרישוי ומסקנות אישיות

כשחזרנו הבוחנים אמרו ...וואו, איזה מזל שאתם בחיים ובאותה נשימה שאלו אם אולי תפס הביטחון, לאור העובדה שזה אוטו ישן לא היה תקין.לא רק שהוא היה תקין, אלא שהתושבת שהוא נצמד/נכנס אליה כביטחון (לצערי מפלסטיק קשיח) פשוט נעקרה/נשברה. ואז החלו האשמות כגון המכונאי שלך הוריד את מכסה המנוע ולא אנחנו וכד'. אני יודע שהבוחן עשה זאת כי ישבתי בתוך הרכב בעת הטסט, אבל לך תוכיח...

אני איש עקרונות ונלחם על הצדק באופן קיצוני, אך הפעם עשיתי חשיבה מאוד מהירה. אני בעצם צריך אותו - את המכונאי. הוא יעדיף לא להסתכסך עם הבוחנים כי הוא בעצם צריך אותם, כי כך זה במדינה שלנו ולכן אף אחד לא ישתדל לשים אצבע מאשימה על הצד השני, וכולם יעסקו רק בניסיון לישר את מכסה המנוע. וזה בעצם מה שקרה חמישה בוחנים ואחד מכונאי מנסים לישר ולישר.... חסר היה שרק יגידו לי משפט בסגנון הינה תראה זה כמו חדש כי אז הייתי מתפרץ עליהם כך, שהם היו מתחבאים כולם בתוך הבור של הבדיקות, למשך שבועיים ולא מוציאים את האף.

קיבלתי באותו רגע שתי החלטות שאותי הם מרגיזות אך אני לא מתחרט עליהן:

א. לא להאשים אף אחד - יש לי יכולת להשיג מכסה מנוע כזה, והמכונאי הבטיח שאם אביא כזה הוא יצבע אותו על חשבונו לצבע התואם.

ב. לישם מה שאני חושב עליו בשבועיים האחרונים - למכור את הרכב (אולי רבצה עליו קללה - למרות שאני לא מאמין בשטויות, ולמרות שהרכב קיבל אצלי במהלך השנים פינוקים והשקעה לא נורמלית - גיר משופץ, מנוע לאחר אוברול איכותי - וכמובן כל מה שנדרש.) כשהגעתי הביתה אשתי אמרה לי שזה סימן שצריך למכור.

מסקנות אישיות :

* המכונאי הגיע בתור אזרח - באחריות המכון על עובדיו לוודא סגירה.

* לסמוך (תמיד חשבתי כך) רק על עצמי וגם ליישם זאת בכל זמן נתון

* להתקומם ולהתריס על משפטים כגון - "הרכב מיושן/ענתיקה/טרנטה זה היה צפוי - מקומם לשמוע שמנסים לטפול אשמה על היות הרכב מיושן/אספנות - לעיתים (לפחות אצלי) הרכבים הישנים מתוחזקים יותר טוב מכל רכב חדש.

* לשקול ללכת לבית הכנסת לתפילת הגומל

הייתי חייב לפרוק בפניכם את אשר קרה לי היום

מעניין מה דעתכם

אילן שהחליט למכור סיטרואן XM מטופלת באהבה עם מכסה מנוע שמתאים להאמר חדש או לשמש כשולחן פינג פונג.

פורסם

קודם כל תעשה ברכת הגומל כי קיבלת את חייך במתנה,אחר"כ תחשוב אם למכור או לא,זה יכל להגמר גרוע ביותר המחדל הזה.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם
קודם כל תעשה ברכת הגומל כי קיבלת את חייך במתנה,אחר"כ תחשוב אם למכור או לא,זה יכל להגמר גרוע ביותר המחדל הזה.

אתה צודק.

לא מאחל לאף אחד להקלע לסיטואציה שכזאת ועוד בלמעלה מ 90 קמ'ש

אילן

פורסם

עזוב את הרכב לדקה - העיקר שיצאת מזה בסדר גמור.

למכור או לא, זו כבר החלטה שלך, אבל החיים שלך שווים יותר מכל סכום כסף שהוצאת על הרכב.

בהצלחה בהמשך - תעדכן

יוליה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
עזוב את הרכב לדקה - העיקר שיצאת מזה בסדר גמור.

למכור או לא, זו כבר החלטה שלך, אבל החיים שלך שווים יותר מכל סכום כסף שהוצאת על הרכב.

בהצלחה בהמשך - תעדכן

יוליה

תודה על התמיכה.

אפרופו כסף ...... אם אני אמכור את מכסה המנוע כמכסה חלופי לג'יפ האמר (כעת אחרי שהוא חטף את ההתיישרות של חייו, הוא מתאים לדגם הגדול...), הרי שאחזיר חלק ממהשקעה.

סתם... הומור שחור......

פורסם

הרבה מזל שיצאת מזה בשלום ושהנזק הוא חומרי.

אני עדיין לא מבין למה צריך למכור את הרכב- המקרה הזה היה יכול לקרות עם כל רכב (גם רכב חדש לגמרי)

לפי דעתי תחכה כמה ימים ואז תראה אם נמאס לך מהרכב.

אסף

פורסם

סיפור מצער וכואב.

אני כבוחן רישוי ברכבים של שרוטים (רכבי אספנות, רכבי יוקרה, סיטרואנים, לאנצ'יות, אלפות וכד'....) מבקש מבעל הרכב להרים את המכסה ואח"כ ליסגור אותו כי אני יודע שלבעלים של הרכבים האלו יש סנטימנטים שונים מאשר לבעלים של מאדה או טויוטה וכד'...

בנוסף כשאני עובד בעמדת זיהוי אני מבקש מבעל הרכב ליבדוק שהמכסה מנוע סגור בסיום "הטסט". (כול זה ע"מ לא להגיע למקרים דומים.).

אבל עם כל הצער והכאב על המקרה אני חושב שהאחריות הינה על הנהג הנוהג ברכב. כמו שנהג משאית אחראי על קשירת המיטען לארגז/מישטח וכו'... כך גם נהג של רכב צריך ליבדוק שהרכב אכן כשיר לנסיעה, וזה אומר צמיגים תקינים. אורות פועלים, מפעם לפעם ביקורת לרכב (כל אחד שמכיר את הרכב שלו ויש לו חוש טכני יכול לבצע בבית... כמובן שבחכמה ובמחשבת תחילה). וכן גם שהדלתות יהיו סגורות כולל: מכסה מנוע, ומכסה תא מטען.

טיפ קטן:

כשאני מצביע על מישהו שהוא אשם יש 3 אצבעות שמצביעות עלי. וזה אומר קודם כל מה אני עשיתי כדי למנוע את הדבר..... אני בטוח שעם קצת תשומת לב הבעיה היתה נמנעת.

מאחל המון בריאות, ושמח שנימנע אסון בזכות איכות מיומנות הנהיגה של פותח השירשור.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

תגובת המכונית היא תגובה צפויה לצערי....ידים זרות חיטטו בה, נישלחו למקומת אינטימיים, היא בטראומה, ולא פלא שבעטה...אין תחליף לבעל הרכב להיות האחרון שמבצע בדיקת בטיחות...אתה ולא מלאך, אתה ולא שרף.... אתה בלבד....למכור אותה עכשיו יהיה להוסיף חטא על פשע.....

ובקטע היותר רציני, כולם חכמים לאחר מעשה, הנזק נעשה ונותר רק ללמוד לקח ולהפנים, העיקר הבריאות, כל השאר זה כסף......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
...אין תחליף לבעל הרכב להיות האחרון שמבצע בדיקת בטיחות...אתה ולא מלאך, אתה ולא שרף

סיפור מצער וכואב.

אבל עם כל הצער והכאב על המקרה אני חושב שהאחריות הינה על הנהג הנוהג ברכב.

משה אזולאי.

בהמשך לתגובותיכם, אכן למרות הספק המסויים שהיה לי בעניין, קיבלתי כאמור באותו רגע החלטה לא להצביע על אף אחד כאשם אלא ללקק פצעי ולהמשיך הלאה.

ולהוסיף צרה על צרה גיליתי לפני 5 דקות שאת הרכב היומיומי שלי גנבו בלילה. כשהצרות באות הן באות בצרורות....

אילן

פורסם

מיכסה מיתרומם - מחלה של סיטרואנים. קרה לי לפני שנים לא מעט בds. המיכסה של הds עשוי אלומיניום, אין סיכוי לתקן. לא אלאה אתכם.....אומר רק ....יבאתי מכסה משומש מחול שעלה 100 דולר

ןלהביא אותו עלה......עשרת מונים

אריה

פורסם

אריוס , למיטב נסיוני עם תוצרת סיטרואן , מעולם הפגוש לא נפגש עם השמשה..

ולאילן, ברכת הגומל בהחלט במקום, אבל גם מקומה של ה XM בבית שאוהב אותה..

שבת שלום..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
שלום לכולם !

כשחזרנו הבוחנים אמרו ...וואו, איזה מזל שאתם בחיים ובאותה נשימה שאלו אם אולי תפס הביטחון, לאור העובדה שזה אוטו ישן לא היה תקין.לא רק שהוא היה תקין, אלא שהתושבת שהוא נצמד/נכנס אליה כביטחון (לצערי מפלסטיק קשיח) פשוט נעקרה/נשברה. ואז החלו האשמות כגון המכונאי שלך הוריד את מכסה המנוע ולא אנחנו וכד'. אני יודע שהבוחן עשה זאת כי ישבתי בתוך הרכב בעת הטסט, אבל לך תוכיח...

אני איש עקרונות ונלחם על הצדק באופן קיצוני, אך הפעם עשיתי חשיבה מאוד מהירה. אני בעצם צריך אותו - את המכונאי. הוא יעדיף לא להסתכסך עם הבוחנים כי הוא בעצם צריך אותם, כי כך זה במדינה שלנו ולכן אף אחד לא ישתדל לשים אצבע מאשימה על הצד השני, וכולם יעסקו רק בניסיון לישר את מכסה המנוע. וזה בעצם מה שקרה חמישה בוחנים ואחד מכונאי מנסים לישר ולישר.... חסר היה שרק יגידו לי משפט בסגנון הינה תראה זה כמו חדש כי אז הייתי מתפרץ עליהם כך, שהם היו מתחבאים כולם בתוך הבור של הבדיקות, למשך שבועיים ולא מוציאים את האף.

קיבלתי באותו רגע שתי החלטות שאותי הם מרגיזות אך אני לא מתחרט עליהן:

א. לא להאשים אף אחד - יש לי יכולת להשיג מכסה מנוע כזה, והמכונאי הבטיח שאם אביא כזה הוא יצבע אותו על חשבונו לצבע התואם.

ב. לישם מה שאני חושב עליו בשבועיים האחרונים - למכור את הרכב (אולי רבצה עליו קללה - למרות שאני לא מאמין בשטויות, ולמרות שהרכב קיבל אצלי במהלך השנים פינוקים והשקעה לא נורמלית - גיר משופץ, מנוע לאחר אוברול איכותי - וכמובן כל מה שנדרש.) כשהגעתי הביתה אשתי אמרה לי שזה סימן שצריך למכור.

אילן שהחליט למכור סיטרואן XM מטופלת באהבה עם מכסה מנוע שמתאים להאמר חדש או לשמש כשולחן פינג פונג.

לפי הסיפור שסיפרת - האשמה היחידה (גם מוסרית וגם משפטית) היא שלך בלבד!! - כי בפתיח לסיפור "מבינים" הקוראים כי אתה מאשים אחרים במה שקרה לך.....

במכוניות השייכות לי - אין סיכוי שאני אסע מבלי להבחין כי מכסה המנוע אינו סגור עד סופו. ועדיין ייתכן כי תפס מכסה המנוע לא היה תקין (עקב גילו וגם/או עקב היותו מתוצרת צרפתית "משובחת") ומכסה המנוע עקב טילטולי הכביש "פתח" את מכסה המנוע עד לסגר הביטחון - ומשם לרוח ולפלסטיקה הצרפתית כבר היה חלק בלתי מבוטל במה שקרה.

רק אציין כי סגר הביטחון בכל מקרה היה אמור להחזיק את מכסה המנוע - שהרי בעבור מקרה שכפי שקרה לך הוא נועד מלכתחילה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

וואו!

זו מודעת המכירה המקורית ביותר שנתקלתי בה בתקופה האחרונה! אין ספק שעכשיו כ-ו-ל-ם יודעים שאתה מוכר את האוטו...

ובנימה רצינית יותר, אני מצטרף לאריוס: לסיטרואנים מסוימים יש מחלה של מכסה מנוע שנפתח בנסיעה. יש קליפס בטחון אומלל שאמור למנוע פתיחה מחלטת אם התפס הראשי משתחרר, אבל אם הוא קצת לא מכוון, זה נפתח בקלות מהרוח. היה לי GS ו GSA וידעתי מניסיונם של אחרים שיש בעיה, ולכן הקפדתי מאוד כל סגירה לוודא שידית התפס חוזרת באופן מלא למקום.

נמרוד

פורסם

אילן, תגיד תודה שלא קרה לך כלום!

אולי זה רעיון טוב למכור את הרכב ולהתחדש במכונית אחרת (או לשפץ את ה DS ביתר מרץ)

מה שבטוח שאני, כמה צעיר שאני ותמים, לעולם אינני עוזב את המוסך או את מכון הרישוי לפני שבדתי בעצמי כל חלק שנגע בו אדם אחר.

אם אפשר בידיים אם לא אז לפחות בעיניים.

שמור על עצמך

יהודה

• תוכן חדש...