Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים, אתמול בעת מבחן רישוי למכוניתי שנת 72, למרות שהתקנה אינה מחייבת, לרכב עד שנת 72,לבצע בדיקת זיהום CO - מכון הרישוי חייב לבצעה. הסיבה - מתקן הבדיקה מרושת ברשת המחשבים של כלל הבדיקות האחרות, ובאם דילגת על בדיקת ה- CO - הרי יסתבר לך שבעצם לא סיימת בדיקת הרישוי והמחשב הסופי "יזרוק" אותך החוצה.

על מנת לסיים את מבחן הרישוי צריכים לגשת למנהל המכון והוא, ע"י 3 פעולות במס' מחשבים "זיכה" אותי מבדיקה זו.

שאלתי - האם כך קרה לכולנו?, האם אין תקנות מוסדרות לבדיקת רכבי אספנות מבלי לערב את בדיקת ה -CO?

מצא

מצא משה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתוכנה שאני עובד איתה חותמים ידני. ז"א שניכנסים לסעיף זיהום אוויר ומסמנים שתקין. במקום לשדר את ערכי ה co.

סתם לידע כללי: באיזה מכון מדובר?

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
סתם לידע כללי: באיזה מכון מדובר

משה.

מדובר במכון שבנס-ציונה, עד כה נבחנתי במקום ובד"כ ,מאחר ומכוניותי תקינות, גם עברתי ללא תקלות וכניסות חוזרות, אתמול זה היה חידוש בשבילי ויתרה מכך זה מסבך העסק וכאילו דורש ממני ל"בקש טובה" מבעל המכון.

נדרש לסדר זאת דחוף ובאופן מסודר מול משרד התחבורה.

מצא

מצא משה

פורסם

אני לא מבין, אם לא אמורים לבדוק זיהום לרכב מתחת לשנת 72 אז זאת אומרת שאפשר לעבור טסט עם רכב מעשן ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אני לא מבין, אם לא אמורים לבדוק זיהום לרכב מתחת לשנת 72 אז זאת אומרת שאפשר לעבור טסט עם רכב מעשן ?

אופיר

לא בודקים את רמת הפליטה של ה co. אבל אם תגיע עים רכב מעשן קשה לי להאמין שיאשרו לך לצאת עם חתימת כשירות תנועה על רישיון הרכב. לפחות לא אצלי.

משה.

Moshe Azulay

פורסם

(1)רכב משנת יצור 72' חייב בבדיקת זיהום אויר.

(2)לרכב אשר פטור מבד' זו אין כל חובה לבצע אותה, המחשב אינו זורק החוצה, פשוט נותנים תוצאה של (0) אפס.

(3)לא, רכב שמעשן, גם אם הוא פטור מבדיקת CO, יפסל בטסט על סעיף "עשן-יתר".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
(1)רכב משנת יצור 72' חייב בבדיקת זיהום אויר.

(2)לרכב אשר פטור מבד' זו אין כל חובה לבצע אותה, המחשב אינו זורק החוצה, פשוט נותנים תוצאה של (0) אפס.

(3)לא, רכב שמעשן, גם אם הוא פטור מבדיקת CO, יפסל בטסט על סעיף "עשן-יתר".

אתה בטוח בסעיף השלישי?

תגדיר מה זה עישון יתר ? נראה לי קצת מוזר

כי זה חוק פתוח

בכל אופן תתחילו לסוע ברכבים תקינים לא בשביל טסט אלא בשבילכם

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

(1)אני בטוח בקשר לסעיף(ראה גם את תשובתו של משה).

(2)צודק, זוהי תקנה "פתוחה".

(3)התקנה מגדירה עישון יתר - "עשן הנראה לעין".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא רק שמקפידים על עישון, לפניח כמה שנים החליט בעל מכון רישוי להכשיל אותי באמתלא של מנוע מעשן. הוא רק לא הסכים לעובדה שמולו עומדת סאאב 96 שנת 1964 עם מנוע 2 פעימות. חצי שעה אחרי כן, הוא קיבל את ההודעה מאגף הרכב שירד מהעץ שעליו הוא טיפס. זה קרה במכון שאף אחד מעובדיו אינו נמצא בפורום זה או אחר.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
מדובר במכון שבנס-ציונה, עד כה נבחנתי במקום ובד"כ ,מאחר ומכוניותי תקינות, גם עברתי ללא תקלות וכניסות חוזרות, אתמול זה היה חידוש בשבילי ויתרה מכך זה מסבך העסק וכאילו דורש ממני ל"בקש טובה" מבעל המכון.

נדרש לסדר זאת דחוף ובאופן מסודר מול משרד התחבורה.

מצא

מצא ידידי, פשוט מצאת לך מכון, שאין לי דרך אחרת לתאר אותו, מאשר ח**.

אני גר בנס ציונה, שני מטר מהמכון הזה, והולך לקומפיוטסט בראשון, גם עם אוטו חדש אני לא נכנס לשם.

NSU Club Israel

פורסם

בכל מקרה, כבר כתבתי שנראה לי שעל המועדון לפעול לפטור מבדיקת זיהום אוויר לרכבי אספנות, או לחילופין לקבוע רף גבוה יחסית - עם השנים העניין הזה רק ילך ויחמיר. אפילו בקליפורניה הקפנית פותרים רכבי אספנות מבדיקת זיהום אוויר (שכשלון בה מהווה אחת העילות המרכזיות לגריטת רכבים במדינה הנ"ל)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פשוט מצאת לך מכון, שאין לי דרך אחרת לתאר אותו, מאשר ח**.
נדב, יתכן שיש צדק בדבריך, עד כה הצוות שהיה במקום הכיר אותי ואת רכבי טוב וידע את כמות ההשקעה שלי בהערות שלהם. עתה רוב הצוות הוחלף וכנראה או שצריך ל"חנך" אותם או לעבור לרשל"צ, כדבריך- נבחן הדבר, תודה.

מצא

מצא משה

פורסם

לא יודע מה איתכם.. אבל במכון רישוי בראשון לציון באזור התעשיה הישן (קומפיוטסט)

יש שלט על הקיר... "רכב מתחת לשנת 74 לא חייב בבדיקה לזיהום אויר"

לפי הבנתי... רכב עד שנת 74 מורשה לזהם את האויר...

הרי שאף אחד לא יכול להגיד לי לשים ממיר ברכב ישן שלא תוכנן מהמפעל שלא יזהם את האויר....

רק משנת 72 בארה"ב נכנס חוק נגד זיהום אויר... וזה גם לא נהיה סטנדרת עד שנת 74 בכל החברות.. לכן אני לא רואה איך רכב שנת 60 מחוייב לעבור בדיקת זיהום אויר שהוא יצא מהמפעל כשהוא מזהם את האויר...

אם יחזירו את מחירי הדלק למחיר של שנות ה60 אני מתחייב להתקין ממיר באוטו.. יש עיסקה?

פורסם
בכל מקרה, כבר כתבתי שנראה לי שעל המועדון לפעול לפטור מבדיקת זיהום אוויר לרכבי אספנות, או לחילופין לקבוע רף גבוה יחסית -

לרכבים עד כולל שת ייצור 1986 מותר עד 4.5% co.

ובאו לא נישכח שמלבד הזיהום אוויר שהרכב פולט תערובת עשירה בדלק לא תמיד מועילה לפעילות המנוע.

מי שרוצה שירות נוח יכול להגיע אלי. אבל הרכב חייב לצאת תקין.

משה.

Moshe Azulay

פורסם

חברה עם רכבים מתחת 73 יש יתרון עצום...

:wink:

פותחים CO עד הסוף לפני הטסט...

מגעים לטסט הבחור שבבור כמעט מתעלף פתאם הרכב בשניה יוצא החוצה........

:-D

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...