Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הגעתי בדרך משונה למקום מיוחד, שיש בו מכוניות ישנות במצבים שונים.

לא אוכל להרחיב על המקום כרגע את הדיבור מסיבות אישיות, אבל גם זה יגיע, סבלנות.

כרגע אני רוצה לשאול קצת לגבי מכוניות שראיתי שם :

חיפושית עם מספר 267XXX - איזו שנה זו ?

נמחק בעקבות בקשת בעל הרכבים

והכי טוב: רכב במצב גרוטאתי למדי אבל עם מספר 08-732 (כן, 4 ספרות) ובר שיקום, נסע עד לפני 20 שנה. נראה לי כמו רנו פורגונט אבל כל התמונות שמצאתי באינטרנט הן של רנו 4 פורגונט וזה לא זה, אז אם למישהו יש תמונה להשוות או שיכול להגיד לי אם זה הגיוני לפי מס' הרישוי, אודה לו מאוד.

כמו כן יש שם טנדר ויליס נמחק בעקבות בקשת בעל הרכבים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

טוב, מצאתי תמונות של רנו Juvaquatre

או דופינואז מסחרי, וזה זה כפי הנראה, אז נשאר רק אם מישהו יודע מאיזה שנה (נראה לי שלפני 1950)

פורסם

עמית, מאז שנת 90' יש חוקיות חדשה?

אני לא מצליח למצוא משהו משותף בין דגמים שונים של רכבים.

אני יודע שלמיצובישי היה בעבר את - 02 ואת 20.

פורסם

תודה עמית, וסליחה שהטרחתי. לא זכרתי שיש כזה דבר בפורום.

מסתבר שפורגונט זה טנדרון או מסחרית בצרפתית באופן כללי. את הפורגונט ע"ב הז'ובאקרט הזה או איך שלא קוראים לו הרכיבו גם בארץ, נכון ?

פורסם

בטבלה יש "חור" בין 225-238 [66-7] ל-244-254- [68] .

לפחות לפי מכונית אחת המוכרת לי - שהיא 243 ומשנת 66, ככל הנראה צ"ל

225-243 - 1966-7

244-254 - 1968

בנוסף, יש לשים לב שהשנה היא שנת הרישום בארץ, ולא שנת הייבוא. מכונית שהובאה לארץ

כמשומשת (למשל תושב חוזר) תשא לוחית מספר המתאים לשנת "עלייתה" ארצה.

:turn-l:
פורסם
עמית, מאז שנת 90' יש חוקיות חדשה?

אני לא מצליח למצוא משהו משותף בין דגמים שונים של רכבים.

אני יודע שלמיצובישי היה בעבר את - 02 ואת 20.

בוודאי, כל הסיבה לשינוי השיטה מזו של שנות ה-80 הייתה למנוע דהירה של "מר ישראלי" אל הסוכנויות לקניית רכב חדש(ניסו לרסן את הצריכה המוגברת) כי לשכן יש שנתון חדש יותר.

ניתן לזהות שנתון יצור ע"פ התג העשירי ב-VIN(מס' שלדה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

האם ניתן לדעת עד איזו שנה ניתנו מספרי רישוי בני 4 ספרות (או במילים אחרות : מתי עברו ל 5 ספרות) ?

פורסם

רישוי המכוניות בארץ החל ב 1923 במתכונת של השיטה הבריטית. ב 1936 עברו לשיטה שבה היו שלוש ספרות ואות מחוז (ים - ירושלים, ת- תל-אביב, כ - כרמל, ג - גליל, נ - נגב) מלווה בסוף באות M לציון מנדט.

ב 1948,עם הקמת המדינה, מחקו את ה M אבל נשארו עם השיטה, שבינתיים בגלל ריבוי כלי הרכב הפכה לארבע ספרות + אות מחוז.

ב 1958 שינו את אות המחוז לספרת מחוז: 6 - ירושלים, 2 - תל-אביב, 7- חיפה והצפון, 9- באר-שבע והדרום. כך נוספו לארבע הספרות ספרה חמישית. רכבים מסחריים ואחרים קיבלו לעיתים תוספת 0 בהתחלה. מסיבה זו לא ניתן ברכב בעל חמש ספרות לדעת את שנת הרישוי הראשונה.

נמרוד

• תוכן חדש...