Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סעפת של אופנוע שכנראה עשויה מנירוסטה או אל חלד, יש על הסעפת הרבה חלודה ופיח שהצתבר עם השנים.

מים וסבון מן הסתם לא עוזרים ולכן אני פונה לעזרתכם.

רציתי לדעת אם יש איזה חומר או שיטה לנקות את הברזל ולהחזירו למצב המקורי?

אני צריך משהו עדין כי הסעפת חיצונית ואני לא רוצה לנקות תוך כדי שיפוף או יצירת שריטות.

תודה מראש, גלעד.

פורסם

ניקוי חול

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

חס וחלילה ניקוי חול.

קודם כול, נירוסטה זה בעצם פלדת אל - חלד. נירוסטה גזורה מהמילים "Nie" שזה 'לעולם לא' או 'אף פעם' בגרמנית ומהמילה "Rost" , שהיא 'חלודה' בגרמנית.

איזה אופנוע הוא זה? האם מדובר בסוד? עליך לדעת בבירור האם אכן מדובר בנירוסטה או בציפוי ניקל. קשה לי להאמין שעל אופנוע ישן מורכב כחלק מקורי משהו מנירוסטה.

אם אתה רוצה להיות עדין, נסה קודם לשפשף החלק עם מברשת תחת מסיס כלשהו, כגון נפט, סולר או טינר/טרפנטין. לא מומלץ בנזין. לאחר מכן טבול בתמיסת מים עם סודה קאוסטית גרגירית אותה קונים בחנויות "טמבור" וכו'. שוב שפשף עם מברשת. כול האמור לעיל פועל נגד הפיח. בקשר לחלודה: כול מה שתוריד, באמצעים מכאניים או כימיים, יחזור על עצמו אם לא תדאג לאחר הניקוי למגן, כלומר ניקל חדש. אם מדובר באמת בנירוסטה - ניתן למרוח חומר כגון גריז סיליקוני.

פורסם

לפני השימוש בתותחים כבדים, אם מדובר בשמן ופיח, נסה להשרות בתמיסת סבון כלים ומים חמים למשך זמן ואז בעדינות להוריד עם ספוג כלים......

נפט יכול גם לעזור במקרה זה....ותרסיס ניקוי קרבורטור, (יש לנסות בפינה ניסתרת קודם, לראות שלא פוגע בברק)....שינוי הצבע על יד היציאה מהמנוע לא יחזור להיות בצבע שאר האגזוז אף פעם...חבל לנסות ולקלקל-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הוספתי כמה תמונות של הסעפת.

אני יודע בוודאת שניתן לנקות אותה כי שייפתי קצת עם סכין יפנית בפינה נסתרת והלכלוך ירד.

מקומות אחרים יש כתמי שמן וכד' , כמובן שמתכת ששינתה את צבעה אני לא יכול להחזיר למצב המקורי.

p51800016mr.th.jpgp51800028hh.th.jpgp51800037qs.th.jpgp51800046vy.th.jpg

פורסם

הייי

זה לא ניראה כמו נירוסטה... אלא מתכת אחרת מצופה ניקל...

אתה יכול ליראות את זה ע"י הקילופים הקטנים שיש ליד החיבור למנוע איפה שהבליטות (כמו גלילים קטנים מיתחת לפיית החיבור, עם הבורג אלאן עלהן)...

אם כל הצינור במצב טוב, ורק שם זה מיתקלף, ניחא, אבל אם כל הצינור מיתקלף, נקה אותו טוב, ושלח אותו לציפוי מחדש... עד כמה שאני יודע, ציפוי ניקל טוב מתחיל בניקוי ומירוק פני השטח. זו מרבית העבודה... אם אתה עושה את זה, זה יכול לחסוך לך בעלות בצורה ניכרת...

אגב, אם אני לא טועה, ציפוי ניקל טוב מתחיל עם ציפוי נחושת...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הסעפת הזו ירדה מאיזה R ישן? סביב 90-91 או משהו כזה?

אם כן זו לא נירוסטה, יש לי אחת כזו זרוקה במחסן, אני אבדוק מה ניתן לעשות איתה, היא תשמש לקורבן בשבילך. :twisted:

אופנוען

פורסם

פוליש טוב וחזק יוריד את הלכלוך בקלות .

אני ממליץ על פוליש של טמבור.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

סנו נירוסטה מבריק בניקוי משטחים תרסיס ייחודי לניקוי ולהברקה של משטחי הנירוסטה בבית ובמטבח. מתאים גם לניקוי ולהברקת משטחי כרום, ניקל או דלתות פלדה ומשאיר עליהן שכבת מגן עוטפת.

catalog_bot_02.jpg nirosta.jpg

פורסם

יש לסנו חומר שנקרא "סנו רב- מתכת" הוא מעולה בניקוי כל סוגי המתכות, ממליץ מניסיון!

אגב, הסעפת נראת כמו של הונדה CB מתחילת ה-80, זה זה?

בברכה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
בניגוד למה שנאמר עד כה, ניתן בהחלט להחזיר את הברק לצנרת נירוסטה ששונתה לצבע כתום האופיני לצד החם יותר, זה הקרוב לתאי השריפה.
איך אפשר ?

בקשר לשאר החומרים שהצעתם לי - סנו נירוסטה - מומלץ ?

אתם יודעים את שם המוצר שנמכר בהום סנטר או איך הוא נראה ? ושוב... מומלץ ?

פוליש אני מעדיף שלא כי אני מפחד משריטות על הסעפת עצמה.

Jalaad גלעד - אם אתה יכול אז תחזיר לי תשובה גם בהודעה פרטית בפל גז GILAD.

תודה לכולם על העזרה.

• תוכן חדש...