Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יצא לי לצפות לראשונה בשידור מירוץ גרנד פרי בערוץ הספורט (זה שודר ב-5, לא ב-5+ בו איני צופה מסיבות מצפוניות).

קראתי כאן מספר הודעות שהתייחסו לאיכות הפרשנות, אבל נראה לי שהביקורת לא שוגרה למטרה הנכונה. העובדה שהפרשנות חובבנית, עילגת, משמימה, טכנוקרטית ונטולת כל שנינות או חוש ביקורת אינה באשמת השדרים אלא שולחיהם. לקחו שני בחורים, שלפחות אחד מהם גם אוהב פורמולה 1 - ונתנו להם מיקרופון באולפן בתל-אביב. נסיון עיתונאי (אמיתי, במסלולים) בתחום או כושר ביטוי לא נכללו בדרישות התפקיד. לא פלא שהם נשמעים כמו זוג אוהדי כדורגל בסלון, כולל הפיצוחים.

ערוץ הספורט ממשיך לעשות את מה שעשה מאז ומתמיד: לעבוד עלינו. כפי שעצם שידור מירוצי פורמולה 1 ב-5+ ולא ב-5 אינו אלא עבירה (ערוץ הספורט אלוף בצבירת קנסות למועצת הכבלים, שמעולם לא פורסם ששולמו), הזלזול המופגן בכללי שידור ספורט אלמנטריים בונה על זה, שבמקום שתצביעו בשלט עוד תגידו להם תודה.

זוכרים את שדר הכדורגל שנענש מאחר שהעדיף לשדר מהחדר במלון ולא מהאצטדיון? גם ערוץ הספורט משתין על צופיו - אלא שהוא עושה זאת מהמקפצה. לפרשן גרנד פרי מהבית? התוצאה צפויה.

השבוע ישדר ערוץ הספורט את גמר גביע אירופה לאלופות; רוצים להתערב היכן יהיו השדר והפרשן?

פורסם

רוני

קודם כל תמיד קיימת הברירה הגרמנית ...שאולי השפה לא הכי ברורה אבל זה כמעט כמו מה ששומעים בעברית...לא ?

קשה להשוות במדינה כמו שלנו בין כדורגל לפורמולה-1 ולו מהסיבה הפשוטה שלכדורגל יש יותר קהל ויותר רייטינג ולכן גם היחס בהתאם .

מסכים בהחלט לגבי איכות השידור , אם כי יש לי הסתייגות אחת - אולי לא הכי אובייקטיבית , עיקר הטענות שלי מופנות לאלי אילדיס , במיוחד היום .

הוא משדר את המירוץ כאילו "ילד מתלהב" ולא שדר מקצועי .

הבעיה העיקרית שאני רואה כרגע זה לא אם משדרים את זה מהאולפןאו מהמסלול אלא האם הפרשנות מוסיפה לי משהו או לא...והיא לא מוסיפה לי , לפחות כרגע , כלום .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מצטער, אבל האשמה היא בכל "חובבי הרכב" ולא בקברניטי ערוץ חמש פלוס מינוס.

עם רייטינג נמוך כ"כ , ועלות גבוהה יחסית - אין לערוץ הזה שום דחף לשדר את המירוצים הללו - ועל כן הם רואים עצמם כאילו עושים לנו טובה גדולה בעצם שידור המירוץ (האמת ? היה עדיף שבאמת לא יצמידו פרשנים ,אלא ישיארו את פס הקול האנגלי ואת יללות המנועים).

כל עוד בקושי 5 צופים מתלוננים על כך שאין שידורים - אפשר להתייחס אליהם בתור מיעוט זניח.

פורסם

השאלה היא, אם כן, מה עושים כדי להוסיף קצת צבע לשידור של ערוץ 5.

את קורפל אני זוכר עוד מימי השידור באנלוגי בערוץ 5 הרגיל, ככה שלפחות הקול שלו מתחבר לי לפורמולה (ובכלל הוא די קבוע בשידורי ספורט מוטורי לסוגיו), אבל מה קשור אלי אילדיס לעניין? הוא פשוט לא מתאים לשידור של ספורט מוטורי...

שוב, לי אישית עדיף הכל, אפילו הרמה הזו, מאשר הגרמנית הכל כך דוחה הזאת!

אתם יודעים מה, היתה תקופה שנתתי לזה צ'אנס (מחוסר ברירה אמנם), וניסיתי ללמוד קצת את השפה. אך כלום - פשוט גועל נפש אחד גדול.

בכלל היה מירוץ די משעמם היום...

יום טוב.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
...כל עוד בקושי 5 צופים מתלוננים על כך שאין שידורים - אפשר להתייחס אליהם בתור מיעוט זניח.

שמר

זה לא רק 5 שמתלוננים , אין הרבה יותר מזה שצופים בשידור ישיר .

ובנוסף , לדעתי לפחות , בכדי להשיג שידור ממש ברמה , כמו אצל אחינו בניכר , צריכים מישהו עם ניסיון בתחום , רקע וכזה...אין , פשוט אין .

אז נכון יגידו אנשים שיש אנשים שמבינים פה יותר ומתעניינים בספורט הזה כבר הרבה שנים , אז מה , זה הופך אותם למבינים גדולים ?

יסלחו לי רוני אהרונוביץ או יעקב צלאל וכל שם אחר שאולי יעלה פה , אני לא חושב שהם מבינים היום יותר ממני או מכל מתעניין אחר , והכוונה שלי במתעניין זה באחד ממש מעניין אותו פורמולה-1 ולא כמו שאמר לי מישהו היום , לפני השידור , שפורמולה-1 זה משעמם (וכמה שהוא צדק היום...) .

אז יכול להיות שצריך שיהיה צוות שיכניס טיפה פלפל לשידור וקצת יותר עומק , ואולי צריך לשלוח אותם גם למירוצים עצמם דבר שאני לא ממש בטוח לגביו , כי ממילא בעמדת השידור רואים את המירוץ במסך קטן ומחשב צמוד, ובכדי לעשות ראיון זה או אחר בשטח...נו , זה לא סוף העולם , לפחות לא בשלב הזה .

יותר חשוב , מבחינתי , שיהיה פורמולה-1 , בכדי לקבע עובדות בשטח , בכדי שיתווספו אוהדים לספורט הזה ואז ביום מן הימים , ולא עוד הרבה זמן , נוכל גם לבוא בדרישות .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

נדמה לי שהביקורת קצת מוגזמת ולוקה בבעית ניסור הענף עליו אנו יושבים.

אכן, קטעים לא מעטים בפרשנות נשמעים כמו הקלטת הסאונד של צפיה במשחק כדורגל בסלון ועל כך גם אני השמעתי ביקורת בעבר.

אלא שהבעיה לדעתי היא בהיעדר פרשן שכפי שנאמר הניח את כף רגלו על מסלול מרוצים, לא כל שכן אחד שזמן הנהיגה שלו במכונית מרוץ אינו מסתכם במספר הקפות במסלול הקרטינג המקומי.

אין לי טענות כלפי בועז, אשר לפי דעתי ממלא את תפקידו בצורה טובה (כולל עניין הפוליטיקלי קורקט כשהוא נאלץ לשתוק על מנת שלא להביך את אלי כזה פולט שטויות ברצף). אני חושב שאילו היה פרשן טוב, בועז לא היה נופל למלכודת הפרשנות אליה הוא נקלע לעיתים בשל המחסור בפרשנות נדרשת.

סיכום,

כן לשידור בערוץ הספורט (רק שלא יהפכו את זה לסחורה סוג ב' בכל פעם שיש איזה משחק כדורגל בשידור חוזר שנשמע להם חשוב יותר).

כן לבועז בתור שדר ואף מנחה.

לא לאידליס שאולי עושה מלאכת צדיקים בפרשנות כדורגל (אין לי מושג, כדורגל פשוט לא מעניין אותי) אך אינו מתאים לפרשנות של מרוץ פורמולה 1 ואינו יודע להגיב נכון ובזמן .

דני G.

פורסם

גם הנסיון לשדר בערוץ הספורט לפני כמה שנים היה חלש מאוד מבחינת השדרנים באולפן,לא בטוח אם לא היה עדיף לצפות בשידור בRTL (במרתון שידור שלם ) עם ווליום מונמך.אין מה להשוות למירוצי האופנועים ביורוספורט, זה כידוע עולם אחר לחלוטין (ולרוב גם מעניין יותר) מהפורמולה1.

פורסם
שמר

זה לא רק 5 שמתלוננים , אין הרבה יותר מזה שצופים בשידור ישיר .

ובנוסף , לדעתי לפחות , בכדי להשיג שידור ממש ברמה , כמו אצל אחינו בניכר , צריכים מישהו עם ניסיון בתחום , רקע וכזה...אין , פשוט אין .

אז נכון יגידו אנשים שיש אנשים שמבינים פה יותר ומתעניינים בספורט הזה כבר הרבה שנים , אז מה , זה הופך אותם למבינים גדולים ?

יסלחו לי רוני אהרונוביץ או יעקב צלאל וכל שם אחר שאולי יעלה פה , אני לא חושב שהם מבינים היום יותר ממני או מכל מתעניין אחר , והכוונה שלי במתעניין זה באחד ממש מעניין אותו פורמולה-1 ולא כמו שאמר לי מישהו היום , לפני השידור , שפורמולה-1 זה משעמם (וכמה שהוא צדק היום...) .

אז יכול להיות שצריך שיהיה צוות שיכניס טיפה פלפל לשידור וקצת יותר עומק , ואולי צריך לשלוח אותם גם למירוצים עצמם דבר שאני לא ממש בטוח לגביו , כי ממילא בעמדת השידור רואים את המירוץ במסך קטן ומחשב צמוד, ובכדי לעשות ראיון זה או אחר בשטח...נו , זה לא סוף העולם , לפחות לא בשלב הזה .

יותר חשוב , מבחינתי , שיהיה פורמולה-1 , בכדי לקבע עובדות בשטח , בכדי שיתווספו אוהדים לספורט הזה ואז ביום מן הימים , ולא עוד הרבה זמן , נוכל גם לבוא בדרישות .

דובי

דובי, לפני 15 שנה , כשערוץ הספורט שידר תכנית בשם "ממסלול המירוצים" , וישבו שם רם לנדס ויעקב צלאל, התשלום עבור הפרשנות שלהם היה אולי אש"ל. היום [לכל הרוחות] בשנת 2007 אוטוטו, כשחוק הספורט המוטורי עבר [מעין חלום שנקווה שלא יהפוך לסיוט] , אני בטוח שקיימים אמצעים כלכלים להביא פרשנות ראויה. מה? הרי להוציא כספים על תכניות אינפנטיליות אחרות שאינן נוגעות למירוצי מכוניות יש בשפע לא?

היומרנות בערוץ 5 היא כה מביכה לאור העובדה , שדווקא אלי אילדיס שבאמת אוהב את התחום הזה [ועל כך מגיע לו קרדיט] נמצא בידיוק במקום בו הוא יכול להשפיע. במקום זה , וגם לאחר כל נהמות השמחה שלו בשידור ביום בו עבר החוק , הוא פשוט לצאת בידי חובה ולומר "הנה , יש שידורים, יש התייחסות" . העיקר שזה רלוונטי , חוק הספורט המוטורי= התייחסות לענף ה F1. משוואה מטומטמת מאין כמוה שצריך להיות די אמיץ בכדי לתת לה גושפנקא בשידור.

דבר אחרון - זה שצלאל או אהרנוביץ' לא מפרשנים זה בסך הכול הפסד שלנו [אני מרגיש מופסד בכל מקרה] ועם כל הכבוד לחובבי ה F1 בארץ דובי , אני מבטיח לך [מתוך היכרות אישית ארוכה עם הראשון] שאין פה אחד בארץ שיש לו יותר ניסיון בתחום הזה ממנו , וכבר יצא לי להתקל בכל מיני "פרשנים".

אם זה היחס שמגיע לנו במירוצי F1 [אפילו שכל מה שנשאר שם זה טכנולוגיה] , עדיף שיחסכו ממני את זה ויחזרו כשיבינו שאוהדי F1 הם לא אוהדים סוג ג' , אפילו אם הם מעטים. עובדה היא שאפילו לענף הרכיבה על סוסים הוציאו פרשנים מהבויידם- וכמה אנשים צופים בזה, 3?

אין תירוצים. נקודה.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
שמר

יסלחו לי רוני אהרונוביץ או יעקב צלאל וכל שם אחר שאולי יעלה פה , אני לא חושב שהם מבינים היום יותר ממני או מכל מתעניין אחר , והכוונה שלי במתעניין זה באחד ממש מעניין אותו פורמולה-1

דובי

דובי,

עם כל הכבוד לכל המעורבים- אני משוכנע שאני אישית הייתי נהנה מהמרוצים ה-ר-ב-ה יותר אילו אהרונוביץ היה מפרשן אותם. הוא עולה על שני החבר'ה הנוכחים בכל פרמטר אפשרי - בטח ברמת המקצועיות. הוא יכול היה לעשות עבודה טובה הרבה יותר. אני אומר את כל זה למרות שיש לי מחלוקות גדולות עם רוני כמעט על דבר.

פורסם

בל דבר אחד אתם חייבים להודות שהם גילו התלהבות:

:"מה זאת החיה הזאת? מה הוא עושה? אנחנו חייבים לברר מה זאת החיה הזאת...

מבטיחים לכם צופים יקרים שעד המירוץ הבא אנחנו נברר את מי הוא מחקה..."

באמת אני חייב להודות שזאת הייתה גולת הכותרת במירוץ (מישהו אמר משעמם ?!) הזה...

שבוע טוב לכולם

פורסם

אני חייב לציין כאן כמה דברים:

1) לא למהר לחשוב שאם קראנו כל פיסת מידע באינטרנט או בספר כזה או אחר, אנחנו מבינים כמו רוני אהרונוביץ, כריסטיאן דאנר או מרטין בראנדל.

2) ערוץ הספורט לא התעניין בשידור F1. רק כאשר נמצא ספונסר שהסכים לשלם עבור התענוג הזה, המנהלים שם הסכימו להרשות וגם זה הרבה בזכות דחיפה מבפנים של בועז ואלי. רק על זה מגיע להם שאפו.

זאת בדיוק הסיבה שכל הארגון הוא "ים תיכוני" במקרה הטוב. לבועז ואלי היו הרבה רעיונות (שאולי משהו עוד יצא מהם) אבל סדרי העדיפויות של ערוצי הספורט שמים את ה F1 איפה שהוא לפני הקריקט וגם זה כנראה רק בגלל הספונסר והאנשים מבפנים.

ערוצי הספורט (שכפי שרוני הטיב לנסח: טרם מוצה עימם הדין) חושבים רק על רייטינג וכסף ואת אלה לא מוצאים בישראל בהקשר של F1 או ספורט מוטורי. למעשה זה בכלל נס שהגיע הספונסר הזה שמשלם עבור הזכויות.

3) אולי אפשר היה להרים את השידור באנגלית של ITV נניח בצפייה בתשלום. כמה אנשים היו משלמים על זה וכמה? ב- 50 ש"ח לסוף שבוע אני חושב שמספר המשלמים היה גורם למבוכה אם לא לצחוק היסטרי. ב- 250 ש"ח בכדי לנסות לכסות את העלויות היו מגיעים לאפס מתעניינים עגול.

4) העיתוי של הדיון הזה מעניין כי במקביל ברור לכולם שהספורט של F1 על הקרשים מבחינת עניין אובייקטיבי. זאת בעיה כפולה ומכופלת במדינתנו נטולת התרבות המוטורית. כיצד אני אמור לשכנע חברים שלי לצפות במירוצים משמימים כאלה?!? לא רק שהמכוניות מתנהגות (ואני מצטט) "כאילו הן רכבת על מסילה" אלא שאין אפילו עקיפות מעניינות. בפורום אחר אני וניר התחלנו להשוות את העונה הזאת לעונה של 1991 ולחשוב על הסיבות לשינוי הכה גדול לרעה. מצד אחד עכשיו יש שלום פיננסי ב F1 ויכולים להתרכז בפתרון אמיתי של הבעיה. מצד שני ניר הזכיר שבברצלונה היו 130,000 צופים ומספרים כאלה נוטים לערפל את חושיהם של קרבניטי הספורט. התשובה שלי למספר הצופים בברצלונה היא שלמיטב זכרוני, לראשונה מאז 94 (וכולל אותה שנה) לא נמכרו כל הכרטיסים ליום המירוץ בסילברסטון.

הסיכום הוא שכרגע F1 בישראל היא בחיתולים אם לא בקשיי לידה אם לא בעצם בקשיי התעברות. השידור בעברית הוא דבר חיובי וחייבים לתת איזה תקופת ימי חסד. אני שותף לביקורת על אילדיס (לדעתי נדב יעקבי היה עדיף ושימו לב שמגיע לאילדיס גם תודה על תמיכתו מבפנים) וגם לבועז לא יזיק להיות יותר אסרטיבי ובכלל להסביר יותר דברים בסיסיים בספורט ולא לחפף ולהתייחס ל LT יותר. במצב העניינים הנ"ל זה המקסימום שאני יכול לראות.

פורסם

אם כך, באמת מגיע לאילדיס שאפו על כך שהוא דחף את השידורים החיים של F1 בישראל. כל הכבוד על היוזמה. אבל צריך להפריד בין יוזמה לבין היכולת להעביר שידור חי של מרוץ F1. לאילדיס אין לדעתי את היכולת הזו, וטוב היה עושה אילו היה מפנה את מקומו למישהו שכן מחזיק ביכולות הנ"ל.

פורסם
: ערוץ הספורט לא התעניין בשידור F1. רק כאשר נמצא ספונסר שהסכים לשלם עבור התענוג הזה' date=' המנהלים שם הסכימו להרשות [/quote']

משה, האר בבקשה את עיניי: מי הספונסר?

באשר למצב בו שרויה היום פורמולה 1, הפתרונות קלים, פשוטים, ומונחים על המדף.

ולדור שלא ידע את פורמולה 1, המלצה: צפו בשידורי סדרת צ'אמפקאר האמריקאית ביורוספורט (זה יוצא בימי ראשון בלילה). תוכלו לראות שם מכוניות מירוץ שנראות כמו מכוניות מירוץ (כולל סליקס), עקיפה בקרב על המקום הראשון (על המסלול ולא בחניית תדלוק), החלפת הילוכים (עם היד ולא הזרת), זנבות סוררים ונשלטים (שלא באמצעות בקרה אלקטרונית) - ונהיגה (הרבה נהיגה).

פורסם

הכל טוב ויפה, מכוניות מתנהגות וכו' - אבל איפה בתנ"ך כתוב שצריך להחליף הילוכים "עם היד ולא הזרת" ? סתם בגלל שזה יותר קשה לנהגים וככה עשו פעם ? לפי העקרון הזה המרוצים יהיו עוד יותר מעניינים אם הם יצטרכו להחליף הילוכים על הלשון. אני מודע היטב לעובדה שזה מאמץ את הנהג ומעודד טעויות שדווקא מקדמות עקיפות ( ע"ע העקיפה של בראנדל על ברגר במונקו ב 93 אם אני לא טועה), אבל אין מקום לשמרנות כזו בספורט הכי טכנולוגי בעולם.

דרך אגב, אם רוצים לדייק - הנהגים לא מחליפים הילוכים עם הזרת אלא עם כל 4 האצבעות למעט האגודל. הבקרה שמאפשרת להם להעלות\ להוריד הילוכים נמצאת מאחורי ההגה.

לגבי "תוכנית המדף", יש בה לא מעט רעיונות טובים.יחד עם זאת, הרעיון שהמשתתפים בסדרת ה"פרו קאר" יקבלו ניקוד לאליפות ה GP הינו מופרך מיסודו: זה "מעקם" לגמרי את הניקוד לאליפות. נהג לא יכול לקבל נקודות על מרוץ שבו רק חלק קטן מהמתחרים שלו השתתף והתחרה בכלל על מכונית כביש - זה מעוות.

• תוכן חדש...