Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

השאלה היא לגבי רכב קלאסי(לא אספנות ,זהו רכב משנות השמונים).

בהנחה שאני יודע מהו מחיר השוק של הרכב המסויים בעולם(בעיקר באירופה שם הוא יותר נפוץ)

ובהנחה שאני יודע גם מהו מחיר המחירון של הרכב המסויים(מחירון קלאסיק קאר הבריטי)

ובידיעה לגבי מצבו של הרכב הספציפי ונדירותו בארץ.

1.האם אני צריך להתייחס כנקודת פתיחה למחיר השוק או מחיר המחירון?

2. מהו המכפיל שאני צריך לעשות כדי להעריך שווי יחסי?

כלומר: רכב שנמכר בממוצע ב-10000 יורו באירופה יהיה שווה כאן???

ההכפלה הרגילה של ייבוא רכב אספנות ידועה לי, אבל פה המקרה שונה כיוון שרכב כזה אי אפשר לייבא לארץ (לפחות לא בעשר השנים הקרובות...).

לתשובתכם המפורטת אודה.

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

ג'ורג'י

ניראה לי ששוב קיבלת אמביציה מרכישתו האחרונה של ליאור, המפתח צריך להיות כמה אתה מוכן לשלם בהתחשב בכל הנסיבות שציינת וגודל ההשקעה העתידית ברכב, לדעתי צריך לעשות שיכלול בין המשתנים תוך התאמה למציאות בארץ. נדירות הרכב ומצבו.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ג'ורג'י

ניראה לי ששוב קיבלת אמביציה מרכישתו האחרונה של ליאור, המפתח צריך להיות כמה אתה מוכן לשלם בהתחשב בכל הנסיבות שציינת וגודל ההשקעה העתידית ברכב, לדעתי צריך לעשות שיכלול בין המשתנים תוך התאמה למציאות בארץ. נדירות הרכב ומצבו.

ליאור קנה/רצה ליקנות טיסן בן 40 שנה, לא? או שאני ממש לא מעודכן.. (למה אני תמיד האחורן שיודע?!)

ולשאלה...

יכול להיות רכב שבחו"ל יהיה שווה הרבה ובארץ כלום, ע"ע אלפות "ישנות" לדוגמא...

או רכב שבחו"ל לא שווה הרבה ובארץ כן... חיפושיט לדוגמא...

אני רציתי ליבא 914, שהיא לא ממש נפוצה כאן, אבל בגרמניה היא די נפוצה ודי זולה...

האיטמים שאני ראיתי בארץ נעו בין "רקוב" ל"רקוב לגמרי"... המחירים היום תמיד מעל 20K...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חיפושית (מהשנים הנכונות והיותר נכונות:wink: ) כבר שווה דיי הרבה גם בחו"ל...

בדיוק לתשובות האלה לא רציתי להגיע :?

יודע את כל משפטי המחץ "מחיר שהמוכר והקונה יהיו מרוצים" וכ"ו , בלה בלה...:sleeping:

קראו שוב את הבקשות שלי!

מקדם סביר והגיוני בהתחשב בכל מה שרשמתי, בבקשה!

אכן ליאור הכניס אותי לאמביציה ויש כמה כיוונים...:wink:

אפילו שהוא לא כ"כ עוזר:lol:

ג.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לדעתי החישוב הכי נכון יהיה לקחת את מחיר המחירון ע"פ מחירון ידוע ומכובד בחו"ל וע"פ זה לחשב כמה יעלה לייבא בארץ עם המיסים והכל -אם אתה מתכוון להביאו לארץ זה החשבון שאתה צריך לעשות, אם הרכב נדיר ומיוחד תוכל להוסיף קצת למחיר שיוצא "בארץ" , ישנה בעיה כל עוד אי אפשר לייבא לארץ ואם זו הכוונה הכל בתיאוריה...

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

יש רכב והוא נמצא בארץ...

אני צריך להעריך את שוויו.

ג.

•  

פורסם

:king::ok::roflmao:

ג.

•  

פורסם

באיזה רכב מדובר??

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אני לא חושב שיש נוסחא לדבר כזה.

רכב שכבר נמצא בארץ נסחר לפי כוחות שוק נטו, וברכב נדיר מדובר על שוק של קונה אחד ומוכר אחד. זה בכלל לא רלבנטי מה מחירו בחו"ל או "כמה היה עולה לי לייבא אם היה מותר" , כי אסור לייבא והרכב כבר פה ממילא. בד"כ החשבונות המסובכים נועדו כדי לשמש כקלפי מיקוח בתחילת המו"מ הכספי, אז תמציא חשבון שנוח לך, ולך על זה.

נמרוד

פורסם

ג'ורג'י

כיוון שנתת מעט מאוד פרטים ובצדק, כבלש הייתי מהמר שהמחיר במארקים ותזדקק לכובע בנסיעה....

המחיר צריך להיות פחות מהשווי בחו"ל וסכום שהוא הגיוני בעיינך או סכום של רכב דומה (אספנות) היום וחישוב גס כמה יעלה בעוד שנים....אין דרך אחרת-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...