Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים.אז כשוטה גדול

יום יבוא ונצטרך להיפרד ממכוניתינו הזוללות,במידה זו או אחרת, דלק מאובנים והמזהמת את כדור ארצינו ונעבור לטכנולוגיה יותר ירוקה.

האם מועדון החמש עסק בסוגייה הזאת?

2 הנחות הבסיסיות, שלי הן:

יהיה אפשר ל"שדרג" את המנועים למנוע ירוק יותר.

משרד התחבורה יקבע שנתון מסויים שממנו והילך יוכל להתבצע השדרוג.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

הגזמת.

המנועים היום הולכים ונהיים יותר ירוקים זה נכון,אבל מספר הקטן של מכוניות האספנות לא יעורר כזה גלים שיצטרכו להעביר חוק.

פורסם

כל עוד ישווק דלק מתאים נכול ליסוע בהן,אחר כך לפי מה שהבנתי נוכל לשים דלק 95 ולתת תוסף תחליפי לעופרת (מה שקיים היום בדלק).

השאלה היא אם יהיה אפשר לעבור לשימוש בדלקים מתקדמים יותר?

ועוד שאלה,האם יש אפשרות לעבור לגז ולתת מידי פעם קצת דלק עם תוסף ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מכוניות עם קרבורטור ניתן להסב ממש בקלות לגז. הרבה יותר קל מאשר להסב מכוניות הזרקה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
הנבואה ניתנה לשוטים.אז כשוטה גדול

יום יבוא ונצטרך להיפרד ממכוניתינו הזוללות,במידה זו או אחרת, דלק מאובנים והמזהמת את כדור ארצינו ונעבור לטכנולוגיה יותר ירוקה.

האם מועדון החמש עסק בסוגייה הזאת?

2 הנחות הבסיסיות, שלי הן:

יהיה אפשר ל"שדרג" את המנועים למנוע ירוק יותר.

משרד התחבורה יקבע שנתון מסויים שממנו והילך יוכל להתבצע השדרוג.

בית המקדש חרב מזמן, והספקנו מאז להחליף שילטון זה באחר... ולעבוור גילגולים ותהפוכות, בסוף שנות השמונים חתמו המדינות החברות באו"מ על אמנה המחייבת שמירה על כדור הארץ מאגריו ואיכותו נחש איזה מבין כל המדינות החתומות נחשבת למזהמת ביותר? רמז? היא ממש פה מעבר לפינה.....

עד שיחוקק החוק ועד שניראה בפועל משהו... נינינו כבר ימצאו פיתרון לסוגיה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בשבוע שעבר שמעתי הרצאה של מומחה מהטכניון על זיהום אויר מרכב.

הרכבים מלפני שנת 92 מזהמים עד פי אלף(!) יותר ממכונית חדשה. כלומר 2000 מכוניות אספנות יכולות ליצר זיהום אויר כמו 200,000 מכוניות חדשות!!!

לא הצלחתי לקבל תשובה אם ניתן להתקין ממיר קטלטי בלא חישן לרכב אספנות ואם זה יועיל נגד זיהום האויר.

אגב, לפי בדיקות של הטכניון ריכוז חד תחמוצת הפחמן, CO , הגבוהה ביותר הוא בתוך הרכב. הסיבה לכך היא שהרכב שואף את האוויר בחזית סמוך לצינור הפליטה של הרכב שלפניו.

התקן המוסמך קובע כי CO עד ל PPM 8 (חלקים למליון) אינו רעיל.

אחרי שעה נסיעה עם מזגן השואב אוויר מבחוץ (לא אוויר ממוחזר) עולה ברכב ריכז ה- CO ל 30 PPM ואחרי שמונה שעות נהיגה ל 60 PPM שזה כבר קטלני.

(המוות לא יקרה ברכב, הוא יקרה כשנלך הביתה ונאכל ארוחה כבדה ואז לא תהיה מספיק יכול בגוף לקלוט חמצן) .

לגרם אחד של CO יש שטח פנים של 200 מטר מרובעים זה מכיון שהוא בנוי משטחי גוף נקבובי.

להערכת הטכניון מתים בארץ כ 1300 אנשים מידי שנה כתוצאה מזיהום כלי רכב וסיבוכיו, אסטמה, סרטן ושאר "מרעין בשין"

הבוקר רכבתי שעה באופנים אני לא זיהמתי אבל הסנפתי אחלה כמות של CO זרחן ועוד זבל שיש בדלק.

חומר למחשבה.

שבת שלום

שלמה דן גדרון

פורסם
להערכת הטכניון מתים בארץ כ 1300 אנשים מידי שנה כתוצאה מזיהום כלי רכב וסיבוכיו, אסטמה, סרטן ושאר "מרעין בשין"

והשאר מתים מסיגריות , סקס ללא גומי , גומי מחלחל למי תהום , מי תהום מזוהמים , מזון מזוהם/מורעל/מרוסס , אוויר מזוהם .........

חביבי - תחיה ותהנה מהרכב וממה שניתן , הרי אנחנו יודעים שאו תהיה מלחמת עולם שלישית / השתלטות חייזרים / השתלטות מחשבים ........

ראה את קו המחשבה שלי על החיים - שורה אחת למטה ( מפי אבא שלי - נער בן 82 )

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

אפרופו

כתב ה- BBC נשלח לראיין אדם שעבר את שנתו ה-101 בראיון החגיגי נישאל הבחור מה סוד הצלחתו

הנ"ל אמר "אויר צלול, שינה מרובה, בלי אלכוהול, בלי בחורות, בלי עישון, אוכל בריא..." לפתע נישמע רעש חזק מהחדר השני, "מה זה?" שאל הכתב...."עזוב, אומר הזקן, זה אבא שלי חזר אתמול מאוחר בלילה שיכור מהפאב והביא איתו שתי חתיכות....."

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בגרמניה בכלל לא מעניין אותם איזה רכב אספנות יש לך, אם לא הסבת אותו לנסוע על נטול עופרת הוא לא יעבור טסט. נקודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הזמן שהאוטו בדרך כלל נוסע כל כך קטן שזה בקושי משפיע

אצלנו האוטו יוצא בשישי שבת ואולי עוד כמה נסיעות קצרות באמצע שבוע

לשים ממירים ושטויות כאלו לרוב מורידים מביצועי הרכב אז אין מצב שנשים

מה גם שאצלנו הורדנו את הממיר ( שוב מוריד כח וחבל)

אז לדעתי שימשיכו לזהם כמה שהם רוצים גם ככה הם לא נוסעים הרבה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

גם בביצתינו הקטנה לא יהיה מנוס מלעמוד בתקן כלשהו של זיהום אויר .

השאלה שאני שואל: לא שווה להתעסק בנושא הזה עכשיו בראיה ל5 - 10 שנים הבאות ולא לחכות לרגע האחרון .

אני אשמח לנסוע בסאאבי עד סוף ימי גם במחיר החלפת מנוע מקורח בירוק יותר.

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

השאלה שאני שואל: לא שווה להתעסק בנושא הזה עכשיו בראיה ל5 - 10 שנים הבאות ולא לחכות לרגע האחרון .

אני דווקא חושש למכוניות משנת 95 ומעלה. אחרי התקנות החדשות אנשים ימנעו מאחזקה של רכבים ישנים בגלל העלות האדירה של הטיפולים במערכת ההזרקה לצורך מעבר טסט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אל תשכח שהתפיסה היא שכמה שהרכב ישן כך הוא יותר מזהם.

ואני מדבר על מות הבנזין ובנוסף כנושא חדש שאולי צריך להעלות על סדר היום (ושוב ראיה לעתיד 10-5 שנים הקרובות).

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

עולם ירוק יותר הוא בהחלט נשגב, אבל הרבה לפני זיהום מכלי רכב יש גורמים מזהמים אחרים ולאו דווקא מעשי ידי אדם כמו למשל פעילות וולקנית , אבק וגז מתאן שנוצר מפעילות עיכול של בקר וצאן (אני משתדלת להיות נימוסית ולא לנקוב בשם המפורש) הנה לך עוד פתרון אפשר למשל לבטל את ל"ג בעומר.

redbud.gif

אירית

ficak.JPG

• תוכן חדש...