Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות מודעת מכירה מאוד מעניינת באיביי, החלטתי לחזור לתחביב ילדות/נעורים שלי - טיסנים.

בתור נער שהטיס טיסני רדיו ממונעים, תמיד חלמתי שיהיה לי טיסן בצורה של המטוס, שלדעתי הינו מטוס הקרב היפה ביותר שנוצר מעולם, ה- F-51 מוסטאנג.

הנה עברו להם כמה שנים ונתקלתי במקרה במודעת מכירה באיביי, בה נמכר דגם לבניה של מוסטאנג משנת 1964(!), מתוצרת סטרלינג , חברת טיסנים שכבר לא קיימת אך הייתה ידועה כיצרנית טיסנים באיכות ובדיוק מושלם לדגם האמיתי.

אותו מוכר מכר קיט מושלם וחדש באריזה של אותו טיסן, לבניה עצמית, ניתן כמובן ללא שום בעיה להתאמה למערכות הרדיו והמנועים של ימינו.

בארה"ב (אין לי מושג אם פה זה גם קיים) מסתבר, יש עניין רב מאוד בטיסנים המוגדרים כ-vintage, משמע טיסנים מפעם, שנבנים היום ומוטסים צד לצד עם טיסנים "בני-ימינו". לדעתי, כמי שחובב את כל מה שקשור לפעם, לטיסן משנות השישים, יש קסם רב בהרבה מזה המיוצר היום בסין/מלזיה/וואט-אבר...

נתונים טכניים למי שבעניין... מוטת כנף מכובדה של 165 ס"מ, אורך 125 ס"מ, למנועי 35-60.

צפוי לי ביקור במוזיאון חיל האוויר, בכדי לבדוק אפשרות של צביעת הטיסן כמו הספיט השחור האגדי :smile:

הדגם יוצא לארץ הקודש מחר, הבנייה תתחיל בהקדם :smile:

תמונות של האריזה:

mustang.JPG

mustang1.JPG

למי שלא יודע איך נראה ה- F-51 מוסטאנג...בבקשה...קלאסיקה אמיתית:

P-51D_8.jpg

P-51C_2.jpg

P-51D_11.jpg

P-51D_9.jpg

P-51D_5.jpg

IDFAF~P-51D~No.~146.jpg

2415738vkscan.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המוסטנג הוא לא P-51 ?

אני רואה שעל הקופסה כתוב F-51.

מישהו יודע אם יש הבדל? או 2 שמות לאותו מטוס?

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

In 1946, the designation P-51D (P for pursuit) was changed to F-51D (F for fighter) because of a new designation scheme throughout the USAF. During the Korean War, F-51s, though obsolete as fighters, were used as tactical bombers. Because of its lighter structure, and less availability of spare parts the newer, faster F-51H was not used in Korea in place of the D model. With the planes being used for ground attack, their performance was less of a concern than their ability to carry a load.

The F-51 was adopted by many air forces, the Israeli Air Force using them in the War of Independence (1948) and in Operation Kadesh (1956). The last Mustangs were discarded by the USAF in 1957. Many remain airworthy across the globe, in private hands. A few of those have been modified for extra speed for competing in air racing

יש גם סיפור ארוך על מוסטנג שנגנב מישראל לשבדיה

אבל זה אחד המטוסים היפים שיש והוא טס הרבה בארצות הברית אצל אספנים ומרוצי מטוסים

ליאור אני רוצה לראות אותו עם הTTS

דוד נמרי

פורסם

מטוסי המוסטנג הוברחו לארץ מארה"ב, עקב האמברגו שהטיל המימשל האמריקאי על מכירת נשק לצדדים הלוחמים במזרח התיכון, כשהם מפורקים וארוזים בארגזים, ועליהם כתוב "קומביינים תוצרת אינטרנשיונל". רק שני מטוסים הוכשרו לטיסה מבצעית בזמן מלחמת העצמאות.

המוסטנג הראשון היה כשיר לטיסה בראשית נובמבר 1948, והוא הופעל במקביל למטוסי הספיטפייר והמסרשמידט. מטוסי המוסטאנג שכושר הריקוט והצליפה שלהם היה טוב בהרבה העפילו על ביצועי הספיטפייר ובמבצע אל חמה ב 1951 היו אילו מטוסי המוסטנג מטייסת הקרב הראשונה שסיימו את מה שהספיטפיירים לא הצליחו.

בתחילת 1956 עקב הגעת מטוסי הסילון הצרפתיים - אורגאן ומיסטר. כמה טייסות בוכנתיות נסגרו זמנית, ובמקומם הוקמה טייסת מוסטנג חדשה בעקרון (תל-נוף) ביוני אותה שנה נפתחה מחדש טייסת מילואים "העקרב" כטייסת מוסטנג שנייה, והיא פעלה מרמת-דוד.

בזמן מלחמת סיני, שפרצה ב-29 באוקטובר 1956, עדיין פעלו מטוסי המוסטנג לתקיפה ולהפצצה של מטרות קרקעיות, כולל כוחות חי"ר של האויב. היתרון של מטוסי המוסטנג היה בתקיפה בטווחים ארוכים מאוד, והעובדה שלא נזקקו למכלי דלק חיצוניים.

משימה נוספת לא שגרתית יחודית ומטורפת בלשון המעטה של מטוסי המוסטנג הייתה ניתוק כבלי הטלפון בסיני על מנת לשבש את התיקשורת בין היחידות בצבא המצרי באמצעות המדחף ו/או הכנפיים.

לצורך האימונים לקראת המשימה הזאת הוקם מתקן אימונים מיוחד: ארבעה עמודי טלפון, שעליהם התקינו זרועות-עץ, ועל כל זרוע חיברו כבל-טלפון מנחושת

המוסטנג מטוס הקרב הבוכנתי הטוב ביותר – הסוף המבזה בינואר 1961 הוצא המוסטנג סופית משירות. מטוסי מוסטנג רבים מצאו דרכם לבתי ספר מקצועיים, קיבוצים ולגינות ציבוריות, בנוסף הסיפור השנוי במחלוקת של גניבת המוסטנג ומכירתו לשבדיה שהזכיר דדי, ושימורו של המוסטנג היחידי שנמצא במוזיאון חיל האוויר ששואף לימים טובים יותר.

אירית

פורסם

מציאה מעניינת, תתחדש!

ד"א, Top Flite מייצרים P-51D בקנ"מ מושלם כמעט לחלוטין למקור, כך שהיית יכול לחסוך לעצמך די הרבה חיפוש ולקנות אחד חדש מה"סוכנות".:-)

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם
מציאה מעניינת, תתחדש!

ד"א, Top Flite מייצרים P-51D בקנ"מ מושלם כמעט לחלוטין למקור, כך שהיית יכול לחסוך לעצמך די הרבה חיפוש ולקנות אחד חדש מה"סוכנות".:-)

זה כל העניין... לא רוצה "חדש".... רוצה טיסן מפעם, של מטוס של פעם :)

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אתה באמת רוצה להטיס טיסן שבנוי מבלזה שעמדה איזה 40 שנה בבוידם של מישהו????

אני לא בטוח... יש לי טיסנים שעמדו יותר מ 10 שנים והיום הבלזה חלשה משמעותית ממה שהיא היתה (וחבל כי יש לי CUB מדהים של ממש ראה הרבה שמש... :???:)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
ולמה בדיוק? :roll: הוא מיועד למנוע נייטרו
אתה עדיין מטיס?

אתה מערבב את הדלק לבד? אם כן, כמה אחוזים ומה?

היתה תקופה שערבבתי לבד, היו לי ליטרים של מתאנול, שמן איכותי ו... ניטרומתאן :twisted:

אין כמו תערובת שאתה מכין... 20% ניטרו על מנוע שאליו מחובר טיון-פיפ... :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אתה עדיין מטיס?

אתה מערבב את הדלק לבד? אם כן, כמה אחוזים ומה?

היתה תקופה שערבבתי לבד, היו לי ליטרים של מתאנול, שמן איכותי ו... ניטרומתאן :twisted:

אין כמו תערובת שאתה מכין... 20% ניטרו על מנוע שאליו מחובר טיון-פיפ... :roll:

גילי

לא הטסתי כבר שנים רבות.... אני ככל הנראה אקנה איזה טריינר כדי לחזור לפעילות :)

לגבי חוזק הבלזה, במקומות שחשוב לחזק, משתמשים היום ברצועות/סיבי קרבון, מה שנותן חוזק של מתכת ומשקל של אוויר...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

• תוכן חדש...