Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים

היום לפני 24 שנים נהרג בגראן פרי הבלגי בזולדר הנהג הקנדי ז'יל ווילנייב .

כמו שכתבתי בעבר , איירטון סנה היה השני .

ווילנייב היה הראשון . ולמה .... ?

כאשר התחלנו לקבל חינוך מוטורי תקין , הרבה בזכות רוני אהרונוביץ , מי שקרץ לנו יותר מכולם היה ווילנייב , היה משהו בנהיגה שלו ובאופי שלו , עד כמה שניתן היה לראות ולקרוא את זה באותם ימים ששבה את ליבנו .

ואז בבת אחת זה נגמר .

מקצי הדרוג לגראן פרי הבלגי החלו מיד כשנגמר המירוץ קודם לכן באימולה . ולמה ?

כי באימולה , פרארי הובילו במירוץ עם צמד האדומות של ווילניב ופירוני , בסדר הזה .

היה מין הסכם כתוב שלא נלחמים אלא שפירוני עקף את ווילנייב ההמום וניצח .

ווילנייב החליט לנקום .

הגיע המירוץ הבלגי ופירוני היה לפניו , נשאר עוד מספיק זמן לשפר והוא יוצא לדרך .

מצמצם על המארץ של ג'וכן מאס , ימינה-שמאלה...לא משנה , גלגל קדמי של פרארי מתחכך באחורי של מאס והמכונית האדומה עפה באויר , כאשר היא נוחתת , מעוצמת המכה ווילנייב נקרע מהרכב ועף והשאר היסטוריה .

זה היה כל כך מזעזע שבחדשות של ערוץ 1 הראו את זה .

ווילנייב החל את דרכו בכלל במזחלות שלג בקנדה והצליח מאד .

משם עבר לפורמולה אטלנטיק קנדית וגם שם כיכב .

הוא זומן לנסיעת מבחן ומירוץ בפורמולה-1 והשאר היסטוריה .

זכורים בעיקר הקרבות שלו מול רנה ארנו בדיזון ובזנדוורט וכמובן הנצחונות עם הפרארי הצולעת בחרמה ומונקו .

זהו בינתיים , אני בטוח שיש כאלו שיש להם מה להוסיף .

משה ?

ניר ?

דובי

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

77 עשה את המירוץ הראשון שלו במדי מקלארן , בגראן פרי הבריטי , זינק במקום התשיעי וסיים אחת עשרה .

על מקלארן זה לא עשה רושם אבל על הזקן במארנלו כן והוא הוחתם על חוזה בפרארי .

קנדה ויפאן היו שני המירוצים הראשונים שלו במדי פרארי , ללא הצלחה מיוחדת אבל הרושם נעשה .

היתה לו מערכת יחסים מאד מיוחדת עם אנזו פרארי ויש אומרים שמותו של ווילנייב היה הקשה ביותר מבחינת אנזו שידע מקרי מוות רבים של נהגים , והתייחס אל הקנדי כאילו היה הבן שלו .

עונת 78 הביאה נצחון ראשון לווילנייב במירוץ הביתי בקנדה וכמה שהקהל אהב את זה .

חשוב לזכור שמה שעשה את ווילנייב , בתוך הרכב , לכל כך מיוחד היה סגנון הנהיגה המיוחד שלו .

הרכב נראה תמיד בהחלקה , כמעט איבוד שליטה ועם הרבה שואו שכולם אוהבים .

בזנדוורט 79 הוא נסע על שלושה גלגלים לאחר שאחד התפוצץ .

בחדר שלי , ואני רק בן 13-14 היה על הקיר פוסטר ענק של ווילנייב בפרארי , מבט מלמעלה עם ידיים כמעט מוצלבות על ההגה , הייתי יושב שעות ומסתכל עליו .

הבנים שלי היום מסתכלים על פמלה אנדרסון....

בשנת 79 היה ווילנייב הנהג השני הקלאסי כאשר סייע לג'ודי שכטר לזכות באליפות .

81 , מונקו וספרד , פרארי טורבו עקומה וגרועה וווילנייב בתצוגת נהיגה נהדרת משאיר את כולם מאחור ומנצח .

עונת 82 נגמרה מהר מדי .

דובי

g4.jpg

g5.jpg

פורסם

סרטון קצרצר אך מעלף (או מאלף - כל אחד רואה זאת אחרת :wink: ) מאותה תקופה של ז'יל

פה במאבק עם רנה: http://www.zippyvideos.com/9567502075081886/f1_gilles_and_rene/

לצערי, מאבקים כאלה ברמה הגבוהה ביותר - רואים היום רק במירוצי אופנועים..

את הסרטון הורדתי לפני כמה שנים מפורום פורמולה 1 הישראלי, כך שהקרדיט שמור לאותו בחור אלמוני שאינני זוכר (בטח משה או ניר זוכרים - אולי זה אחד מהם.. :???: )

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

לפני כ-6 שנים, עם פרוץ המילנים החדש ועם תום המילניום הקודם,המגזין הבריטי הנחשב MOTORSPORT ערך רשימה של

"100 הנהגים הגדולים של המאה". וילנייב דורג במקום ה-2 וזהו הנימוק (היפה) לבחירתו:

"Never have statistics misled so radically. The brevity of his career, too much uncompetitive machinery and his absolute refusal to accept defeat have seared in many minds a memory of a brilliantly gifted but uncomtrolled driver. Wrongly so. The qualities so often cited as reasons for a lack of ultimate track record would under different cirumstances have been the corner stones of fabulous success. His natural speed-9 sec' faster than anyone in the wet of Watkins Glen in 1979, putting a tractor of a 126C Ferrari on Monaco's front row when the next fastest man of the time, Pironi, was 17th in a sister car-allied to searing competitive intensity, saw him often pull off the impossible. Deprive such a man of an equal playing field and for each feat there will be corresponding drama. Had his career gone its full coure and he found himself in better cars, days like Jarama 81' and Watkins Glan 79', where his restraint and control were sublime, would have become the norm. Don't judge him on snapshots of tihgtrope drama; marvel instead that sometimes-more than anyone but Nuvolari-he pulled off the miracle."

לדעתי, תירגום לעברית של קטע כה יפה היה מאבד את משמעותו.

למקום הראשון במצעד, אגב, נבחר טאציו נובולרי הגדול.

למיטב זכרוני, את שמו של ז'יל שמעתי לראשונה בפגרת החורף שבין עונות 95\96-מספר חודשים לפני שבנו, ז'אק הצטרף לפורמולה 1, בקבוצת "ויליאמס-רנו"-הקבוצה עימה הוא זכה בתואר האליפות הכפול (יצרנים+נהגים) בעונת 97'.

לז'יל, אגב, היה גם אח בשם...ז'אק, שעשה קריירה מכובדת במירוצי ה-CHAMPCARS בארה"ב (משם הגיע ל-F1 ז'אק ג'וניור, אחרי שזכה במירוץ האינדי 500 ובאליפות הסדרה ב-95').

לילה טוב,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
סרטון קצרצר אך מעלף (או מאלף - כל אחד רואה זאת אחרת :wink: ) מאותה תקופה של ז'יל

פה במאבק עם רנה: http://www.zippyvideos.com/9567502075081886/f1_gilles_and_rene/

לצערי, מאבקים כאלה ברמה הגבוהה ביותר - רואים היום רק במירוצי אופנועים..

את הסרטון הורדתי לפני כמה שנים מפורום פורמולה 1 הישראלי, כך שהקרדיט שמור לאותו בחור אלמוני שאינני זוכר (בטח משה או ניר זוכרים - אולי זה אחד מהם.. :???: )

דיז'ון 79 נחשב לאחד הקרבות הגדולים שהיו אי פעם (לפחות מאלה שצולמו באיכות סבירה). ההבדל הגדול בין שתי המכוניות הוא שהרנו הייתה מטורבתת (הראשונה , מ-78') בעוד הפרארי הייתה אטמוספירית ובעלת חסרון כח משמעותי למדי. ווילנייב הצליח להישאר לפני ארנו בזכות בלימות סופר מאוחרות.

לעניין המאבקים - היום , עם מבנה ה-F1 , הדבר בלתי אפשרי בגלל המבנה של המכוניות. גם אווירודינמית , וגם בגלל שהגלגלים אז היו מכוסים. הקשת גלגלים היום מסתיימת בד"כ בשתי מכוניות תקועות באופן סופני.

את הפוסטר של ז'יל שהיה תלוי לי בחדר בתור נער (לא מתבגר , עוד לא הגעתי לשלב הזה...:roll: ) - אני מחפש עד היום.

פורסם

גם אני זוכר את שידור התאונה של וילנייב,הוא ושכטר היו חברים גם מחוץ למסלול והיו מתחרים בינהם (פרארי 308?)בנהיגה מהירה למשל מצרפת עד למסלול באיטליה.מסלול המירוצים במונטריאול נקרא על שמו (הגראנדפרי שראיתי שם פעם, הסתיים בניצחון של פרארי,עבורי זה היה גם קישור למירוץ ההוא באשקלון)

פורסם

תגידו למה כשאני נכנס לקישור אני מקבל מוסיקה ולא ווידאו ? פשוט לא רואים כלום . יש דרך להוריד את זה ?

בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ז'יל הוא הדבר הקרוב ביותר ללבי בכל הבלאגן של הספורט המוטורי. האנושיות מחד והכשרון הבלתי אנושי מאידך היו אצלו כל כך טבעיים וחזקים. הוא היה רחוק מלהיות מושלם כנהג ואפילו כאדם עשה טעויות, אבל מה שהוא כן הראה כנהג לא ראו כמעט בכל ההיסטוריה של הספורט והטעויות שלו היו אנושיות ולא סכנו אף אחד.

אני עדיין מתכנן כתבה ארוכה על ז'יל, אבל אני שואף לטוב ביותר במקרה הזה ובסוף זה לא מתקדם. אולי אני אספיק לעשות זאת לפני הסרט :wink:

אנצ'ו פרארי כתב בספרו על כמעט כל הנהגים החשובים עד אמצע שנות שמונים. לז'יל התייחס כבן וכאחד היחידים שנוצרו בצלמו ובדמותו של נובולארי האגדי שהיה הנהג שהשפיע עליו ביותר.

ברמת הנהיגה ז'יל מסמל עבורי בדיוק את הנהג המושך ביותר. כשרון שמתפרץ מהרכב אפילו אם הוא לא מנצל אותו בצורה הטכנית המיטבית. נהג שתמיד יילחם על הכל, אבל לעולם לא ינהג באלימות כלפי הנהגים האחרים וכפי שהפך להיות מקובל כיום.

ברמת האישיות ז'יל מסמל עבורי את הספורטאי היפה. יותר מכך את האדם היפה. רבים יקראו לו "פראייר" או "תמים" ובוודאי שאנשים כמו פירוני ידעו לנצל אנשים כאלה, אבל אלה בני אדם טובים באמת. נייג'ל רויבק תמיד אוהב להתייחס ליחסים שהיו בין פירוני הפוליטיקאי לוילינב. בתחילת 82 ולאחר שבמהלך 81 וילינב בייש את פירוני (תבדקו את זמני הדירוג שלהם במונקו 81 - ז'יל שני עם 1:25.788 ופירוני 17 עם 1:28.266) וילינב ניגש לאחר הדירוג למיטב זכרוני במירוץ הראשון בברזיל לרויבק וביקש ממנו לשוחח ב 4 עיניים. וילינב ביקש מרויבק שבדיווח על המירוץ לא "יירד" חזק מדי על פירוני כי הוא במשבר כתוצאה מתאונה קשה לפני העונה וצריך לתת לו זמן להתאושש. תשוו את זה להתייחסות שפירוני נתן לוילינב בהמשך אותה עונה. לפני אימולה דרך אגב פירוני התחתן והזמין את כל המי ומי בפרארי. את מי הוא "שכח" להזמין? הייתם מאמינים? ג'ואנה אשתו אמרה לז'יל שזה אומר הכל על פירוני, אבל הוא העדיף להמשיך לתת לו קרדיט ואז הגיע המירוץ באימולה.

שימו לב. בניגוד למה שדובי כתב, לא היה מדובר על הסכם ג'נטלמני, אלא על הנחיות מפורשות של פרארי לנהגיהם. במצב של 1 - 2 ללא איום, אין עקיפות. כל עוד הרנו התחרו עם הפרארי, המירוץ היה פתוח, אבל ברגע שהן פרשו וז'יל הוביל, ההנחייה הייתה ברורה.

על זה יש להוסיף שכידוע באימולה מנועי הטורבו סבלו מכמות דלק גבולית. וילינב מיהר להפחית את המהירות ואז פירוני תקף. וילינב חשב שהוא משחק לקהל, אבל כל פעם שעקף בחזרה האט בחזרה את הקצב ואף סימן לפירוני שיאט בגלל החשש לתצרוכת הדלק. פירוני לא הקשיב. מי שחושב שהיה שם קרב אמיתי צריך גם לבדוק את זמני הדירוג למירוץ (ז'יל שלישי עם 1:30.717 ופירוני רביעי עם 1:32.020 והרבה מזל שחלק גדול מהקבוצות החרימו את המירוץ).

בספר שיצא לפני כמה שנים על פירוני הובאו עדויות כי פירוני הבטיח את הנצחון באימולה לאחת מהפילגשים שלו כמתנת התפייסות על כך שהתחתן :shock:

פורסם

ל Luffield תודה רבה על הקישור , הוא עובד . ובאמת ראיתי את הקרב שלו עם הצרפתי חייבים לומר שהו פשוט נהג שהכשרון נשפך ממנו ויוצא החוצה . נהג מדהים . ואיך שלמרות המחסור שלו בכוח , וראו את זה הוא הצליח מידי פעם בפעם לעקוף ובצורה נקיה לחלוטין . אני חייב להודות מרשים מאוד . נהג משכמו ומעלה וכול מילה שלי מיותרת

חבל

בברכה ותודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מצחיק לחשוב איך הייתי בטוח שווילנייב ניצח ....לא חשוב .

גם בפורום הנוסטלגיה של אטלס התייחסו לאחרונה לעימות בין ווילנייב ופירוני -

http://forums.autosport.com/showthread.php?threadid=28385

נקודה מעניינת מבחינתי לפחות .

נולדתי לתוך הפורמולה-1 ממש בשנתיים שלוש האחרונות של ז'יל ווילנייב בפרארי ובפורמולה-1 וכמובן שבזכות האינטרנט בשנים האחרונות יצא לי לצפות בהרבה חומר עליו .

משה התייחס לאישיות שלו , אצלי החיבור היה קודם כל לנהיגה ולעצם העניין או הקסם בזה שהוא נהג בפרארי , שהיא חלום רטוב של כולנו (וגם אנג'לינה אולי...או אנה אהרונוב ) רק ממש בשנה שנתיים האחרונות , אני מתחיל לקרוא יותר ויותר לגבי האדם עצמו ולומד שהוא היה אדם מיוחד ואולי תמים משהו...

דובי

gilles_villeneuve.jpg

ange.jpg

061.jpg

• תוכן חדש...