Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגענו לסיבוב החמישי באליפות העולם בפורמולה-1 ועד עכשיו אין לנו ממש מה להתלונן על ארבעת המירוצים שהיו .

היו לנו 3 מנצחים שונים - אלונסו , פיסיקלה וכמובן מיכאל שומאכר .

במירוץ הקודם באימולה , פרארי חזרו לתמונה עם ניצחון במירוץ איטלקי (סן-מרינו עאלק...) וכולם היו מירוצים ....חוץ אולי ממקלארן שמבחינתם זה עדיין לא זה .

בתחילת העונה יצאה מהם הצהרה מפוצצת שהחתימו את אלונסו לעונה הבאה , אבל בינתיים זו ההצהרה היחידה שיש מהם . פודיום פה ושם של מונטויה ורייקונן זה לא בדיוק מה שציפו מהם , או בטח לא מה שהם ציפו מעצמם .

אבל נעזוב את מה שהיה ונלך לסוף השבוע הקרוב .

60 הקפות של המסלול הגרמני בנירבורגרינג , שנקרא הגראן-פרי האירופי בכדי לתת תירוץ טוב לגרמנים להכניס עוד מירוץ למדינה שלהם , והאמת מגיע , כי הספורט המוטורי בגרמניה בפריחה - נהגים מצויינים , יצרנים שמעורבים מאד בתעשייה הזו וקהל משוגע .

ל-4 נהגים גרמנים זה המירוץ הביתי והשנה BMW במירוץ ביתי ראשון רשמי מבחינתה כיצרן עצמאי ולא קבוצת חסות .

בשנה שעברה עם מנוע BMW היה על הפול-פוזישן ניק היידפלד במכונית הוויליאמס וניצח לבסוף אלונסו עם הרנו , לא לפני התאונה של רייקונן המוביל , אל מול עינין הבוחנות של משה פינצ'בסקי שלנו ...

עוד פרישה בשרשרת שגרמה בסופו של דבר לפיני המעופף לא לקחת את האליפות .

european.gif

רבים מכירים את מסלול נירבורגרינג הישן והטוב , שנחשב ואולי בצדק כמסלול הטוב והמאתגר ביותר לנהגים שאוהבים לנהוג . זה ממש לא המסלול הזה , שבו משתמשים כיום בפורמולה-1 .

ב-76 ניקי לאודה בתאונה מחרידה נכווה קשות והמסלול הוצא אל מחוץ לפורמולה-1 .

מכוניות DTM ומכוניות ספורט שונות המשיכו להתחרות עליו , אך כיום הוא משמש רק לסדרת מירוצים אחת - אליפות סיבולת גרמנית , ובעיקר ל-TRUCK DAYS מהנים ויקרים .

המסלול החדש נבנה כמסלול מודרני ורחב (מדי...) וכל מה שהיה טוב במסלול הישן לא נמצא בזה , החדש .

אישית - אני ממש לא אוהב את המסלול הזה...:-)

תחזית מזג-האויר לסוף השבוע הקרוב אומרת עננים למקצי הדרוג בשבת וצפי לגשם ביום ראשון .

אז אולי יהיה לנו מירוץ רטוב רציני ראשון העונה .

ב-5 שנים האחרונות משפחת שומאכר ניצחה פה 3 פעמים , מיכאל ב-2001 ו-2004 ורלף ב-2003.

שידורים כרגיל בערוץ הספורט שבת וראשון .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי,

לגבי הנורדשלייפה אני משער שהתכוונת ל - TRACK DAYS. לא נראה לי שמשאיות מתחרות עליו, אם כי ככביש אגרה נראה לי שתאורטית ניתן לעלות עליו גם עם סמיטריילר. בוודאי שניתן לעלות עליו עם אוטובוסים איטיים שמהווים סכנה לא נורמלית בפניות העיוורות. מועדונים / עשירים / יצרנים שוכרים את המסלול לעצמם, אבל אפשר לברר באתר של המסלול מתי פתוח ואז מדובר בחוויה שלא מהעולם הזה. אחרי נסיעה על המסלול כל המסלולים האחרים נראים מצחיקים מלבד אולי מסלולים כמו ספא הישן. הנורבורגרינג הינו ללא ספק מסלול ה GP הקשה, המאתגר והמסוכן ביותר שהיה אי פעם. זה לא עניין לויכוח בכלל. אולי ספא הישן בגשם יכול היה לתת לו פייט מבחינת הקטלניות, אבל הסך הכל בלתי נתפס. הירידה לפוקסהורה תלולה כמו הירידה לאו-רוג', רק קשה יותר והעלייה מסוכנת עוד יותר. ב GPL קראו לפנייה הזאת "WHOPLANTEDTHATTREETHERE" על בסיס העץ שכל מכונית שאבדה שליטה בתחתית מצאה את עצמה מפורקת עליו. ב1970 נערך המירוץ הגרמני בהוקנהיים בכדי לאפשר רביזיה רצינית של המסלול. למעשה השינויים למסלול עצמו היו מועטים וברובם היו מיתון הקפיצות, אבל התרכזו בהורדת העצים והשיחים שהיו צמודים למסלול והקפתו בגדרות בטיחות. נהגים כמו כריס איימון שחזרו ב 71 טענו שהרסו את המסלול. מי שנוסע עליו כיום לא יכול להבין על מה הם מדברים, אבל צפייה בסרטים של טרום 70 מראה שלמעשה הייתה אז תחושה של נסיעה ביער, כאשר העצים והשיחים הסתירו כמעט על פנייה. באופן פארדוקסלי, דווקא הורדת השיחים בירידה לגשר אדנאו גרמה לנהגים לראות את הנפילה החופשית מהצוק משמאל למסלול וזה לא הוסיף לתחושת הבטחון שלהם.

לאחרונה סיימתי לקרא את הביוגרפיה של איימון והוא מתייחס שם למירוץ של 76. הוא למעשה החליט לפרוש מF1 בעת שעמד וחיכה עם הנהגים המחלצים של לאודה לאמבולנס. הוא מספר שעמד שם, רואה את לאודה סובל מכוויות נוראיות בלי יכולת לעזור והם מחכים לאמבולנס מעל לחמש דקות עד שהגיע. זאת הייתה הסיבה שהוא החליט לפרוש וזאת הייתה אחת הסיבות שהנורבורגרינג הפסיק לשמש כמסלול מירוץ תקני בעיני ה FIA (אם כי לא מיידית). הסיבה הנוספת היא כמובן הקושי בצילום ועלויות התחזוקה ושיפור הבטיחות.

יש לי קלטת של מירוץ הספורטסקארס האחרון על הנורדשלייפה מ83. קקה רוזברג שהיה אלוף העולם ונהגי F1 נוספים הגיעו במיוחד להשתתף במירוץ ה FIA הרשמי האחרון על המסלול. הכוכב המקומי העולה היה סטפן בלוף בפורשה 956 והוא שקבע את ההקפה המהירה ביותר אי פעם לנורדשלייפה קצת מתחת ל 7 דקות למיטב זכרוני. באופן לא מפתיע הוא סיים את המירוץ עם גרוטאה מוחלטת לאחר ששיגר את הפורשה קצת יותר מדי בפראות באחת הקפיצות (לא זוכר כרגע את שם הנפילה הזאת). מדהים שהוא יצא מזה חי, אבל אפשר להבין איך הוא נהג ולמה הוא התרסק למוות בניסיון עקיפה על איקס בתוך או-רוג' שנה מאוחר יותר.

בכל אופן הנורדשלייפה יושב בצמוד למסלול המודרני כמו דרקון רדום. פעמיים שלוש בשנה הדרקון מתעורר ובולע את מסלול ה GP לתוכו לטובת שני מירוצי הסיבולת וה OLD TIMERS GP. הנה לינק לכמה סרטונים:

http://video.google.com/videosearch?q=Nurburgring

פורסם

וקצת חדשות לפני שהאקשן מתחיל -

1 - סופר-אגורי החליפו את IDE היפני בפרנק מונטגני הצרפתי . על פי הפרסום הרשמי לש הקבוצה , ה-FIA פנו אליהם והמליצו להם לתת ליפני עוד זמן ללמוד לנהוג בפורמולה-1 , כשאין נהגים מסביבו...

2- משחק הכסאות - רייקונן - בראיון עימו אמר הפיני כי יש רק 3 קבוצות שהוא היה רוצה להיות בהן בשנה הבאה ושנחשבות כקבוצות צמרת . הוא התכוון כמובן למקלארן, רנו ופרארי .

במקלארן כיסא אחד כבר תפוס ל-2007 על ידי אלונסו ופרארי די תלויים בהחלטה של מיכאל שומאכר .

המוזיקה ממשיכה והמשחק מתנהל ....

3 - הגראן-פרי האירופי הוא המירוץ ה-150 של רלף שומאכר בפורמולה-1 , שניצח עד היום 6 מירוצים .

רלף בהחלט מאוכזב מעצמו וממה שהשיג עד היום , ביחוד כאשר יש לו קנה-מידה להשוואה בבית...

4 - ישנן שמועות שהמירוץ ביום ראשון לא ישודר בשידור ישיר בערוץ-5...

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

4 - ישנן שמועות שהמירוץ ביום ראשון לא ישודר בשידור ישיר בערוץ-5...

וזה למה ?

מישהו בערוץ הספורט לקח קצת קשה את הביקורת שנרשמה פה בפורום ?

דני G.

פורסם

אתה רציני?

אמנם הרמה של השידור לא הייתה סופר מקצוענית - אבל הוא בוודאות, לי לפחות, עדיף בהרבה מלשמוע את הגרמנית המאוסה הזו! קרומבאכר שומבאכר וכל השטויות. לדעתי באמת הגזימו פה עם הביקורות. לתת ביקורת בונה זה טוב, אבל פה פשוט קטלו את השדרנים. אני אמנם לא בא להגיד שאין שום אמת בטענות נגד השדרנים, אך במבט כולל, עדיף בהרבה המצב שהיה ב 5+ על גרמנית. זו בסופו של דבר צריכה להיות המשוואה. לדעתי מעטים מאוד יגידו כי הם מעדיפים את גרמניה. בהנחה שמפסיקים לשדר, זה יהיה צעד מאוד מצער!

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

המירוץ המלא ישודר בערוץ ספורט5+ בערב.

מכיוון שבצוהריים הם משדרים איזה משחק כדורגל חשוב.

to finish first first you have to finish

פורסם

וואי איזה באסה

קמתי היום ב12

אני מרביץ שעות שינה עכשיו באופן מטורף

אני שכחתי לגמרי מהפול פוזישן שהיה היום

זהו מחר זה מירוץ אחרון שלי בתור אזרח

יום שני אני מתגייס בשעה טובה לצבא!

מה שאומר שאת ה2 3 מירוצים הבאים אני לא יראה כולל את הזה של מונטה קארלו(שיט)

מקווה שיהיה מירוץ טוב ככה..

כן כמו שנאמר המירות לא ישודר בערוץ 5+ גם לצערי ושוב נצטרך לראות את הפרסומות של

קרומבאכר,שבמידה מסוימת קצת התגעגעתי אליה!

לא נורא העיקר שיהיה מירוץ טוב ומהנה לכולם!!

נ.ב.:באיזה שעה המירוץ מחר??? חחחחח

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

פורסם
נכון לעכשיו המירוץ ישודר בשעה 18:00 , מוקלט וכנראה רק תקציר של שעה....

לא להאמין. 2 ערוצי ספורט בארץ ואף אחד מהם לא מסוגל להעביר מירוץ בשידור חיי?! ניחא.. אולי מסיבות טכניות זה בלתי אפשרי.... אבל גם השידור החוזר יהיה מקוצר?! פשוט בושה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

המירוץ משודר ב RTL בשעה 2 ישיר

מה לעשות זה מה שיש

פשוט פה בארץ הספורט המוטורי לא בראש העדיפויות של ערוצי הספורט ובכלל של מרבית חובבי הספורט בארץ שכל אחד חושב את עצמו שומאכר על הכביש(אתם יכולים לקרוא לזה סוג של מחאה על תרבות הנהיגה בארץ)

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

פורסם

אני בכלל לא מתפלא, לאור התנהלות השיחה על ידע השדרנים.

כן, השידור לא נשמע הכי מקצועי, אבל עדיף מלשמוע את הגרמנית המעצבנת (ובטח שאת הפרסומות שלהם).

חוץ מזה, אני למדתי יותר מדבר או שניים מדבריהם של הפרשנים שלנו...

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...