Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

12 שנה למותו של אירטון סנה

מאת: אילן פייביש.

ב 1 ב מאי 1994 איירטון סנה נהרג על המסלול בסן מרינו. סנה נכנס לסיבוב טמבורלו ב 300 קמ"ש, המכונית מתחילה לפנות שמאלה, אך לפתע בפתאומיות ממשיכה ישר לתוך קיר הבטון. עד היום הכשל הינו תעלומה. אירטון סנה בן 34 במותו . זכה ב - 3 אליפויות עולם,והיה בדרך לרביעי.סנה החל את הקריירה ב F1 בשנת 1984. אבל כבד, ושלל חשדות והאשמות נופלות על חוג פורמולה 1. אירטון סנה היה ממוצא בריזילאי ובברזיל הוכרז יום אבל לאומי.אחד הדברים שאיפיינו אותו היתה הקסדה הצהובה שלו.

סנה השאיר לאלן פרוסט,דיימון היל, נייג'ל מנסל, מיכאל שומאכר,להתמודד על הגביע. שומאכר מכתיב את הקצב בפורמולה 1 ומוביל את השיירה בקרבות מרתקים.

מיכאל שומאכר ממשיך לנצח(פרארי לוטשת עיניים לכיוונו), והוא אלןף עולם לשנת 1994.(את האליפות העולם הראשונה שלו ניצח ב גרנד פרי מקסיקו ב1992 בזמן שהוא נוהג במכונית הג'ורדן פורד ) . ב 1994 ,אלן פרוסט פרש (הפעם) סופית מפורמולה 1.

ישנם אנשים שיאמרו כי סנה היה דמות מיסתורית.על המסלול הוא נגח לא פעם במתחריו

ונהג בפירוש ללא פשרות , המטרה ניצחון, ניצחון בכל מחיר, הוא נחשב לעילוי.

למתבוננים מהצד, היה נדמה כי זה מטורף, העקיפות ותנועותיו על המסלול בזמן מרוץ, הלהיטו את הקהל, במרוצים המרתקים בהיסטורית הגרנד פרי/F1 .

סנה התמודד עם אגדות גדולות על המסלול בעודו "קטין" כדוגמת אלן פרוסט וכו'.

מותו של סנה מזכיר לנו גם שנה אחר שנה כי הספורט המהיר בעולם

מסוגל לקפח חיי אדם - ולא נכנס לעיניין הכספי כי נהג F1 בתואר אלוף

הוא הספורטאי היקר בעולם.

כיום יש סלע/אנדרטה במסלול אימולה כאות זיכרון לאותו יום מר ב 1 במאי 1994.

אגדה בחייו ובמותו.

יהי זיכרו ברוך.

אירטון סנה.jpg

אירטון סנה 1985.jpg

סנה במדי לוטוס.jpg

סנה 1988.jpg

סנה ניצחון.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

כמו שכתבתי לך בנטקאר - שומכר לא ניצח מעולם במקסיקו, וגם לא בג'ורדן. הניצחון הראשון שלו היה בספא 92, בבנטון פורד - שהייתה אז בצבעי קאמל אם אתה זוכר.

לגבי סנה, אני שותף מלא לעצב.

פורסם

איירטון סנה זה נקודה כואבת ורגישה אצלי .

הוא היה השני שלי , הנהג השני שהערצתי בפורמולה-1 , הראשון היה ז'יל ווילנייב , שנהרג גם הוא , וגם הוא במאי , ב-8 לחודש וזה להמשך .

לראשונה נתקלתי באיירטון סנה בשנת 1984 וזה מה שכתבתי עליו -

http://www.formula-1.co.il/katava.php?doc_id=2813&type=3

העניין שהוא שככל שחלף הזמן , הרגשתי שההיכרות שלי איתו מעמיקה , חד-צדדית אמנם אבל למדתי עוד ועוד עליו .

84-001.jpg

עד היום , בכל פעם שאני טס לחו"ל אני משתדל לקנות ספר נוסף עליו , ויוצאים כל הזמן ספרים חדשים .

תשאלו למה בחרתי בו ? ועוד בשנת 84 שפרוסט ולאודה שלטו ...?

היה משהו בנהיגה שלו ובאופי שלו שמשכו אותי , כמו גם הרבה אחרים .

המצחיק הוא שתמיד הייתי בטוח שאני לבד בזה .

עברו מספר שנים ואני קורא על מועדון איירטון סנה הישראלי שהקים בועז מאירי , מיד הצטרפתי ונחשפתי לעולם חדש ומלא "במשוגעים" לספורט מוטורי בכלל ופורמולה-1 בפרט .

כשהחלה ליגת הקרטינג של המועדון צבעתי את הקסדה שלי באותה סכמת צביעה כל-כך מפורסמת של סנה , הקסדה הצהובה עם הפס הכחול והירוק .

עוד מספר שנים חולפות ואני שוב נפגש עם סנה...טוב , הוא כבר היה מת אבל הגעתי לדונינגטון פארק באנגליה , המקום הכי נחשב מבחינת מוזיאון למכוניות פורמולה-1 .

ושם באמצע אגף מיוחד שמוקצה לקבוצת מקלארן עמדה לה המכונית של 1993 שניצחה באותו גראן=פרי אירופי גשום בדונינגטון .

ניר אומר שזו לא הנהיגה הכי מרהיבה של סנה , יכול להיות , אבל זו בהחלט ההקפה הראשונה הכי טובה שלו לדעתי .

המכונית בצבעי מלבורו עם דגל ברזיל גדול פרוס עליה ניצבת על דוכן כבוד במקום והיו צריכים למשוך אותי בכוח בכדי שאעזוב אותה , עם דמעות של התרגשות בעיניים .

מחוץ למוזיאון פסל ענק של איירטון סנה יחד עם חואן מנואל פנג'יו . דקת דומייה עצמית .

אימולה 94 היה המירוץ הראשון והיחיד באותה העונה שלא ראיתי . כאילו היה כתוב למעלה שאסור לי לראות את זה .

והאמת שגם לא הייתי כל כך מפוקס .

למחרת באוטובוס בדרך לעבודה פתאום קלטתי כותרת בידיעות אחרונות , נכנסתי להלם ורצתי לקנות עיתון . מיותר לציין שלעבודה לא הגעתי באותו יום שני .

ואז גם נפלה ההחלטה - אני נהג מירוצים יותר לא מעריץ באופן אישי .

סנה אולי היה הראשון שהכניס את הרעיון של ניצחון מעל לכול ולא כל כך חשובה הדרך .

הנצחון הוא לא הכל הוא מעל לכול .

זכורה התקרית שלו עם פרוסט באימולה 89 , ביפאן 90 ו-91 .

הדו-קרב המדהים עם מנסל בספרד כשעוד היה בלוטוס , הנצחון הראשון בפורטוגל והשני בבלגיה , שניהם על מסלולים רטובים .

85Senna.jpg

ויש עוד הרבה .

אבל היה גם איירטון סנה אחר .

זה שזכר מאין הגיע , מברזיל שיש בה גם עוני והוא הלך והקים קרן מיוחדת שמסייעת לילדים בלימודים ובשיעורי עזר אחרי בית-ספר , הקרן ממשיכה לפעול גם כיום בניהולה של אחותו ויויאן .

עד כמה סנה היה גדול ...? תזכרו מה נבחרת ברזיל בכדורגל עשתה אחרי הנצחון במונדיאל 94 .

הם חגגו עם הקסדה של סנה ואמרו שמקדישים את הגביע לזכרו .

מיד כאשר הגיעו לברזיל עם הגביע הם עלו לקיברו בסאו-פאולו .

אני ממש לא אוהב את ההשוואות עם נהגים אחרים כי מבחינתי הוא פשוט מעל לכולם .

יש הרבה שיחלקו עליי .

פאנג'יו , קלארק , סטיוארט , פרוסט , לאודה ושומאכר - כל אחד מהם עשה משהו בהיסטוריה של הפורמולה-1 , אבל רק אחד , סנה , חדר ללב ההמונים .

_40011667_spdesire203.jpg

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

"

ניר אומר שזו לא הנהיגה הכי מרהיבה של סנה , יכול להיות , אבל זו בהחלט ההקפה הראשונה הכי טובה שלו לדעתי ."

אני חושב שאתה מבלבל אותי אם משה..

אני לא יודע עם זו הנהיגה הכי מרהיבה של סנה , אבל זו בטח אחת מהם. דווקא לגבי ההקפה הראשונה אני חולק עליך - זו לא ההקפה הראשונה הכי טובה של סנה - זו ההקפה הראשונה כי טובה. נקודה.

נזכיר שהוא זינק רע מהמקום החמישי, עבר בגשם שוטף בקריינר קרבס את וונדלינגר ומייקל שומכר , המשיך עם היל וקינח בפרוסט. מאז אותו רגע אף אחד לא ראה אותו יותר. המרוץ עצמו התרחש בתנאי מזג אוויר משתנים. סנה החליף צמיגים 3 פעמים. פרוסט 7. שומכר הסתבסב אחרי בערך הקפה וחצי. אנדרטי במקלארן השניה עף החוצה בהקפה הראשונה. נדמה שהוא לקח איתו פרארי.

הקטע הכי מצחיק היה במסיבת העיתונאים שלאחר המרוץ. צריך לזכור שבאותה עונה הוויליאמס נהנתה מיתרון טכנולוגי מוחץ. זו המכונית שמנסל אמר שגם קוף יכול לקחת איתה אליפות. בכל אופן, פרוסט התלונן במסיבת העיתונאים שאי אפשר לשים יותר כח הצמדה על המכונית, ואז סנה שאל אותו אם הוא רוצה להתחלף במכוניות..

פרוסט חייך במבוכה. למרבה הצער סנה הצליח למצוא את דרכו לוויליאמס ב 94, המכונית כבר לא נהנתה מעליונות והייתה עצבנית מאוד. הסוף ידוע.

פורסם

מעתיק לפה את תגובתי מאתר מועדון הרודסטרים:

סיפור בקשר לאותו הנושא:

לפני קצת יותר מ-10 שנים עצרתי עם חבר בתחנת דלק בחיפה, נכנסו למסעדה והיה שם לוח שנה מדהים של מלבורו ופורמולה אחת.

בזמנו לא היה קל כמו היום למצוא חומר על פורמולה אחת.

היו שם תמונות של סנה, ברגר, אלזי ועוד,

בקיצור הופעל שם מכבש לחצים על בעל המסעדה להוריד את הלוח שנה ולתת לנו אותו (בן אדם זר שלא הבין מאיפה נפלו עליו שני המוזרים האלה icon_smile.gif )

מאז ועד היום תלוי אצלי בבית הפוסטר הזה.

בדיוק שנה ויום אחרי התאונה הייתי באימולה בגרנד פרי של 1995.

את טמבורלו (המשופץ) עשינו ברגל כשנגמר המירוץ עם דמעות בעיניים.

img033914dk.jpg

פורסם

אגב, אם מדברים על הקפות ראשונות, אז גם ההקפה הראשונה של קנדה 93 הייתה די יפה. סנה זינק שמיני ועקף במהלך ההקפה את שתי המכוניות האדומות. שווה צפיה.

פורסם

לכל המומחים ב-F1 שלום.

אני לא כל כך מת על -F1 ,אך בנושא איירטון סנה אני מודה שהיתה לי אהדה

רבת שנים לאיש מהמעט שעקבתי אחרי התחום. הוא תמיד נחשב לנהג אמיץ

במיוחד וכשרוני להפליא !!

ורציתי לשתף אתכם בחוויה היוצאת דופן שחוויתי בשנת 1986 כאשר זכיתי

בניצחון הראשון בחיי בראליקרוס עם הוויזה 4X4 - פסח -1986 מירוץ ראשון

עם הוויזה הבטולה והנאיבית, מירוץ שירחון "אוטו" נתן חסות ,ובו זכיתי בפרס

הנכסף - אירוח ב - GRAND PRIX -F1 -בדטרויט בחודש יוני באותה שנה.

הייתי שם ,זכיתי לאירוח מלא כולל טיסה כרטיסים וכו' , ולימים הסתבר שזכיתי

ליהיות נוכח ולראות את ניצחונו הראשון של איירטון סנה ב - F1 !!!!!!!

כטירון בספורט המוטורי, לא ידעתי כל כך להעריך את מה שחוויתי ,הייתי מסונוור

ולא מבין מה אני רואה, חזרתי משם וסיפרתי לחבר'ה מה עבר עלי, הסתכלו עלי

בקנאה לא מובנת מבחינתי.

כיום שאני קורה על האהדה הרבה שיש לאיש בקרב מומחי ה - F1 אני מבין

שזכיתי ליהיות נוכח באירוע הסטורי שלא ידעתי להערך כלל !

(על זה נאמר -- אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים .)

חג שמח !!

מישל

פורסם

מישל חג שמח

הנצחון בדטרויט לא היה הראשון של סנה .

הנצחון הראשון שלו הושג בפורטוגל ולאחריו היה אחד בבלגיה .

ועדיין כל נצחון שלו היה חלק מההיסטוריה , אישית שלו ושל כולנו , כולל שלך .

דובי

פורסם

דובי,

כמו שניר אמר הוא בכלל לא חשוד באיזו שהיא רמיזה המפחיתה מגודל הישג כלשהו של סנה בכלל ובדונינגטון 93 בפרט. אני הבאתי ציטוט מפיו של נייג'ל רויבק שטוען שסנה אמר לו שהנצחון בדונינגטון 93 היה פחות בעיניו הוא מהנצחון שלו למשל בפורטוגל 85 בגלל ההבדלים במכוניות.

ניר,

עכשיו נזכרתי שאיפה שהוא שאלת אותי מה עשה אלזי באותו מירוץ רטוב בדונינגטון 93. אני מבין שאתה שואל לגבי נהג שאני אוהב מאד וידוע כנהג גשם בזכות עצמו. ובכן עבר זמן רב מאז שראיתי את המירוץ, אבל למיטב זכרוני אלזי זינק ממרכז השדה ומאחורי סנה. אני לא חושב שהוא עקף את סנה בזינוק, אבל זכור לי שהתאכזבתי מאד ממה שקרה לאלזי במירוץ, אם כי אני לא זוכר ממה בדיוק. נדמה לי שהוא עלה בשלב כלשהו למקום גבוה מאד ואז פרש. עכשיו שבדקתי אני רואה שהוא זינק 9 ולפי הגרפים של פוריקס איפה שהוא בין ההקפה ה21 ל 31 אלזי היה שני אחרי סנה ואז צנח לאחור בתוך כמה הקפות עד לפרישה.

מבלי להיכנס לשאלה כמה טובה הייתה המקלארן של סנה לעומת הויליאמס לפחות בגשם, אני חושב שאף אחד לא חשוד כמי שמעלה את הטענה שהפרארי של אלזי ב 93 יכלה להתחרות במקלארן על יבש או רטוב.

אני מבקש להדגיש שאני לא טוען שהתצוגה של סנה בדונינגטון הייתה פחות ממדהימה. למעשה אני לא טוען כלום מלבד התייחסות לציטוט של סנה מפיו של רויבק המתייחס לאחת הבעיות הגדולות הקיימות כיום ב F1.

אני מעולם לא אהבתי את סנה ולו בגלל אלמנטים מסויימים בהתנהגותו על המסלול. באותן שנים אהדתי מאד את מנסל וכמובן את פרארי, אך כבר הסכמתי בעבר שסנה הוא לפחות הנהג החשוב והמשפיע ביותר בהיסטוריה של F1 אם לא גם הטוב ביותר.

פורסם

ואני רוצה לחזור שוב לאותה הקפה ראשונה בדונינגטון 93 ועד כמה זה כן היה משהו ענק .

תעזבו רגע מה סנה חשב על זה , הוא לא אנושי .

בואו נחשוב מתי ראינו , במקרה אחר , נוסף , זינוק כזה וכמות כזו של עקיפות על ידי נהג אחד ?

זה רק ממחיש עד כמה סנה היה נהג נדיר ועד כמה ההקפה הזו כן נכנסת לפנתיאון של ההקפות והעקיפות הטובות אי-פעם .

בזכות גוגל גם אתם יכולים לראות את זה -

http://video.google.com/videoplay?docid=1084474381691111011&q=senna%2Bdonington%2Bpark

ותקשיבו טוב למה שהקריין אומר בסוף ...

דובי

פורסם

למרות שמעולם לא עקבתי ברצינות אחר מירוצי הפורמולה (רק כאשר היו משדרים מתוך הקוקפיט, היתי מהופנט כולי.)

אבל סנה, אירטון סנה,

לדעתי הוא אחד האנשים שהכי דומים לי מבחינה מילולית, ואולי נפשית.

קראתי המון כתבות שלו, ואת התיאורים שהוא חש, ואיך הוא קלע אליי בול, לא ייאמן.

:idea:יהיה זכרו ברוך הוא:idea:

אביחי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

סנה אולי היה הראשון שהכניס את הרעיון של ניצחון מעל לכול ולא כל כך חשובה הדרך . הנצחון הוא לא הכל הוא מעל לכול .

דובי

אני לא מסכים.

נכון שבכל הקשור למירוץ עצמו, את סנה עניין קודם כל הניצחון, אבל היה דבר אחד שהיה מעל לניצחון.

אני מצרף את הקישור הבא בשביל להבהיר למה אני מתכוון:

אותו אריק קומאס הוא הנהג שיצא באור אדום מהפיט באימולה ב-1994. בהתחלה חשבו שהוא התבלבל, אבל רק יותר מאוחר אנשים הבינו שהוא פשוט לא התכוון להישאר בפיט כשסנה שם ובא לבדוק מה איתו, גם במחיר פסילה.

ההבנה של סנה שיש משהו שחשוב יותר מהניצחון היא זו שהביאה את הנהגים האחרים לבחור בו לייצג אותם אחרי המוות של רצנברגר.

• תוכן חדש...