Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

נושא שמעניין אותי כבר כמה זמן:

אילו רכבים יוצרו במקור עם 4 דלתות וגג נפתח?

אני מכיר את הליקולן קונטיננטל, ישנה אחת בארץ, היא מאוד יחסית יקרה, ואני בהחלט מבין למה. יש עוד כאלו?

כמו כן, למה יוצרו כל כך מעט מכוניות עם 4 דלתות וגג נפתח ולמה לא מייצרים כאלו יותר היום?

שחר

lico4DCon05.jpg

lico4DCon07.jpg

lico4DCon08.jpg

lico4DCon03.jpg

lico4DCon04.jpg

lico4DCon01.jpg

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

בתחילת המאה העשרים היו יחסית הרבה מכוניות 4 דלתות פתוחות - הן בדרך-כלל נקראו Tourer. רמת האטימה של הגג לרעשים, רוח וגשם היתה נמוכה יחסית, אבל גם מהירויות הנסיעה היו נמוכות וקהל הקונים עוד לא היה מפונק.

לאורך השנים השוק דרש רמת פינוק גבוהה יותר, ואז העסק התחיל להסתבך - גג מתקפל למכונית עם 4 דלתות צריך להיות גדול יחסית, ולכן הוא גם מסובך ויקר ליצור. כדי לקפל ולהעלות את הגג של הלינקולן שהזכרת מופעלים הרבה מאד מנועים ופיסטונים הידראולים, וזה גם לוקח המון זמן. במהירויות נסיעה מודרניות, היושבים מאחור "חוטפים, גם הרבה רוח בפרצוף - אין להם את השמשה הקדמית ששוברת את הרוח.

תוסיף לזה גם את העובדה שלקוחות שמחפשים גג פתוח גם רוצים בד"כ תדמית ספורטיבית, שמשתלבת יותר טוב עם רכבים בעלי שתי דלתות.

למיטב ידיעתי, הלינקולן היתה מכונית ה-4 דלתות הפתוחה האחרונה שיוצרה ביצור סידרתי.

אגב - לפני מספר חודשים הוצג אב-טיפוס של פג'ו 407 ארבע דלתות פתוח - קישור לכתבה בנושא ב-YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3223964,00.html . אין הרבה סיכוי שהוא יעבור ליצור סידרתי.

דוגמא לשברולט Tourer ישן:

1925_Chevy_Superior_Tourer.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

יש פה גם עניין של חוזק מבני.

ברכבים ישנים בעלי שלדת סולם, אף אחד לא תכנן את הגג כרכיב נושא עומס. לרוב הגג היה חתיכת בד בלי חלונות צד.

כיום רכבים מתוכננים כשהשלדה והמרכב שניהם נושאי עומס, והגג עצמו נותן חוזק מבני לכל ה"קופסה". בגלל זה ברכב פתוח בדרך כלל מוסיפים חיזוקים לחלקה התחתון של השלדה כדי לכפר על חסרון הגג. כל זה בולט שבעתיים כשמדובר במרכב ארבע דלתות ארוך ועם פחות קורות צד.

ברכב מודרני האמור לעמוד במבחני ריסוק זה לא נשמע מי יודע מה ריאלי.

פורסם

והיתה גם אחת תוצרת הארץ

לארק הנשיא

זה היה עותק מיוחד ויחיד במינו של לארק 1964 פתוחה עם 4 דלתות שנבנתה במיוחד לנשיא זלמן שז"ר.

מהר מאד היא הושבתה בגלל סיבות מכניות ומצאה את מותה בשנות השמונים במגרש גרוטאות שצמוד לבית המעצר באבו כביר...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ובחיפושי אחרי הלארק של שז"ר באוסף התצלומים הלאומי, מצאתי דווקא את הלינקולן שהיתה לו קודם (ואחר כך...)

wwwm2356.gif

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

שלום.

הלארק אם אני לא טועה היתה שהנשיא יצחק בן צבי ולא של שזר.

מה שאני כן יודע בטוח שהלארק המפורסמת היתה קומבינה ישראלית שנועדה לכישלון כי!!!

זו היתה לארק רגילה עם מנוע 8 ובארץ החליטו להאריך אותה ואז היא כול הזמן שברה את השילדה עד שפרשה לגמלאות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הלארק היתה של שז"ר והופעתה היחידה (כמעט) היתה במצעד צה"ל בשנת 1964 בבאר שבע.

אגב, בנוסף ללינקולן היתה לשז"ר סיטרואן DS....

פורסם

פתוחה...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא בדיוק, כפי שרואים בתמונה הזאת שגם כן לקוחה מאוסף התצלומים הלאומי.

בתמונה נראה הנשיא זלמן שז"ר בסיטרואן עם מלך נאפל, מהינדרה.

wwwm2988.gif

פורסם
שלום.

הלארק אם אני לא טועה היתה שהנשיא יצחק בן צבי ולא של שזר.

מה שאני כן יודע בטוח שהלארק המפורסמת היתה קומבינה ישראלית שנועדה לכישלון כי!!!

זו היתה לארק רגילה עם מנוע 8 ובארץ החליטו להאריך אותה ואז היא כול הזמן שברה את השילדה עד שפרשה לגמלאות.

בברכה בני ל.

אבא שלי היה הרופא האישי של הנשיא יצחק בן צבי.

כמו אבא שלי גם הנשיא אהב מכוניות פאר.

זכורות לי 3 מכוניות שהיו לשימוש הנשיא בן צבי.

הראשונה היתה "קייזר הנשיא" שיוצרה בחיפה במיוחד עבור הנשיא. למעשה זו היתה מכונית קייזר מנהטן עם כיתוב מיוחד בעברית באותיות כתב יד - "קייזר הנשיא". הכיתוב היה מורכב על החלק העליון של הכנפיים הקדמיות (קרוב לדלת הקדמית).

אני נסעתי בקייזר הזו כמה פעמים לרבות נסיעה מירושלים לאשקלון וחזרה.

השניה היתה קרייזלר פתוחה משנת 55 או 56 בצהע אפור/כחול מטלי.

הנשיא קיבל אותה בתרומה (היום היו פותחים תיק במשטרה...).

הקרייזלר הפתוחה היתה מיועדת בעיקר למצעדים. לקרייזלר הורכבה על הכנף הקדמית סירנה מניקל עם פנס אדום...

אני זוכר אירוע בו הנשיא ניסה לשכנע את אבא שלי כי הקייזר יותר טובה מהלינקולן קונטינטל של אבא שלי. סוג ויכוח שהיה אז מקובל מאוד כאשר כל אחד חשב שהמכונית שלו היא הטובה בעולם או לפחות בישראל...

באותה העת לא היה לבית הנשיא מוסך והמכוניות עמדו ברחוב ליד בית הנשיא ולפעמים ברחובות סמוכים ואני ראיתי אותם יום יום בדרך לבית הספר וחזרה.

הקרייזלר היתה אוטומטית והיתה לה נזילה מהגיר האוטומטי (עם כפתורים) וזה היה מעבר לידע התיקון שהיה מצוי באותה עת בארץ. לכן הקרייזלר הושבתה ועמדה מוזנחת ברחוב לפחות שנה אם לא יותר.

השלישית ציטרואן DS שחורה שנרכשה בתחילת שנות השישים .

אז עזבנו את ירושלים והקשר שלי עם בית הנשיא אבד.

בקשר ללארק חבר שלי, דניאל הירשפלד שמנהל מוסך סוברו "אוטו דן" במפרץ חיפה הרכיב במפעל אילין בחיפה את הלארק הפתוחה של הנשיא.

שלמה דן גדרון

פורסם

חבל ש OLDCAR הטיל דופי בנשיא יצחק בן צבי שהוא, לדעתי לפחות הנשיא האהוב והצנוע בתולדות המדינה והיחיד שנבחר לכהונה שלישית (ומת במהלכה...). בית הנשיא בירושלים (צריף הנשיא, כיום שוכנת שם "יד יצחק בן צבי", בן צבי היה חוקר דגול לתולדות היהודים במזרח) היה ביתו הפרטי אותו תרם למדינה. אב שכול, בנו עלי נפל במלחמת השחרור.

המכונית אותה הזכרת לא היתה מכוניתו הפרטית של בן צבי (למיטב ידיעתי מעולם לא היתה לבן צבי מכונית) ואם נתרמה, היא נתרמה למדינה.

מכונית השרד הראשונה של בן צבי היתה הקדילאק ששימשה קודם את משה שרת, שר החוץ ולימים ראש הממשלה.

המכונית אותה הזכרת, הפתוחה, מופיעה בתמונה בשדה התעופה.

הסיטרואן נרכשה לכבוד הידידות בן ישראל וצרפת (בן צבי אמר שמה שטוב לדה גול טוב גם לו)

שתי התמונות הן מאוסף התצלומים הלאומי.

wwwm3300.gif

wwwm3294.gif

פורסם

חייב לציין שהשרשור הפך למעניין ביותר!

בקשר ל DS של הנשיא שניתנה לו במתנה ע"י דה גול - היתה זו מכונית בעיצוב מיוחד של המעצב shapron שעיצב לסיטרואן את ה - DS וה - ID המיוחדות. מכונית הנשיא היתה בתצורת 4 דלתות עם סאן רוף גדול ולא DS פתוחה עם שתי דלתות. לא מזמן כזכור לכם נמכרה ב E BAY סיטרואן פתוחה מהארץ שהוצאה לחו"ל ואף דובר עליה כאן, שלא ברור כיצד הגיעה ובשימוש איזה אישיות הייתה במקור.

מעניין לאן נעלמו כל המכוניות הללו שהיו בשימוש גדולי האומה. חלקן זרוקות במצב מחפיר במוזאונים כמו מוזיאון צה"ל וחלקן פשוט נגרטו. מדהימה גם העובדה שהמכוניות הללו חנו ברחוב, האם יעלה על הדעת מצב כזה כיום?

• תוכן חדש...