Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התלבטיות וחיפושים מצאתי את הפיג'ו הראשונה שלי.

505 SR שנת 87 מנוע 2000 אוטו' (4 הילוכים), כל החשמלים המקובלים, בקרת אקלים וכו'..

הספיקה כבר לחרוש את כל הגליל המערבי, וגילתה לי שרכב טוב ונח (ברמה שאי אפשר לתאר) לא צריך להיות יקר!! צריך פשוט לשבת ברכב בשביל להבין, סלון על גלגלים.

נ.ב.

לאלו שייעצו לי (בפורום ייעוץ לפני רכישה) לגבי מספר ההילוכים, תיקון קטן:

כל דגמי ה 1800CC שהגיעו לארץ הגיעו עם גיר 3 הילוכים (בכל השנים).

רק דגמי ה 2000CC החל משנת 86 הגיעו עם גיר 4 הילוכים.

505_1.jpg

505_2.jpg

505_3.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תהינה מהרכישה, שתי הצעות, נוזל קרור על פי הוראות היצרן ובדוק שמן בתיבה האוטומטית לעיתים קרובות, לגיר נטיה לאבד שמן אם לא מטופל כראוי...מה שמביא לקריסה שלו. בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
תהינה מהרכישה, שתי הצעות, נוזל קרור על פי הוראות היצרן ובדוק שמן בתיבה האוטומטית לעיתים קרובות, לגיר נטיה לאבד שמן אם לא מטופל כראוי...מה שמביא לקריסה שלו. בהצלחה-רן
ראשית אצלי בכל הרכבים אני שם נוזל קירור כמובן, לא מחפש לחסוך כמה עשרות שקלים בטיפול בשביל להוציא אותם על ראש מנוע.

שנית בקשר לשמן גיר אני אבדוק למרות שאין בכלל נזילות מתחת לרכב, המנוע והגיר יבשים לחלוטין, הרכב טופל כראוי ועבר כנראה אוברהול. אבל תמיד טוב להיות זהיר.

תודה.

פורסם

אני לא בטוח שבכל הרכבים שלך אתה שם נוזל קירור (אלה אם אתה מכליל שמן בעניין...):wink:

ג.

ראשית אצלי בכל הרכבים אני שם נוזל קירור כמובן, לא מחפש לחסוך כמה עשרות שקלים בטיפול בשביל להוציא אותם על ראש מנוע.

שנית בקשר לשמן גיר אני אבדוק למרות שאין בכלל נזילות מתחת לרכב, המנוע והגיר יבשים לחלוטין, הרכב טופל כראוי ועבר כנראה אוברהול. אבל תמיד טוב להיות זהיר.

תודה.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אני לא בטוח שבכל הרכבים שלך אתה שם נוזל קירור (אלה אם אתה מכליל שמן בעניין...):wink:

ג.

שם אני שם את נוזל הקירור במיכל של הווישרים...:wink:

פורסם

תתחדש, מכונית מצויינת כמו שפג'ו אז היו יודעים לבנות.

ממליץ לך להוסיף שעון חום מים ועוד אחד לחום שמן\ או , בנוסף להוסיף מאוורר מנוע חיצוני נוסף ,בשביל האינדיקציה והשקט הנפשי, הרכב הזה נוטה להתחמם במיוחד בקיץ כמו שלנו.

תתחדש.

פורסם

יש בזכרון 505 2000 סמ"ק 5 הילוכים ידנית.

מאחורה יש לה את הסמל המקורי של טורבו אינג'קשן (סמל מאוד מוכר בפיג'ו). אולם בבדיקה עם בעל הרכב, אין טורבו ואין בטיח.סתם מנוע 2000 קורבורטורים.

אולם מאחר ויש את הסמל ומאחר והיא 2000 סמ"ק ידנית, מתעורר החשד שהיא הייתה כזאת בעברה, לא?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תתחדש, מכונית מצויינת כמו שפגו אז היו יודעים לבנות.

ממליץ לך להוסיף שעון חום מים ועוד אחד לחום שמן\ או , בנוסף להוסיף מאוורר מנוע חיצוני נוסף ,בשביל האינדיקציה והשקט הנפשי, הרכב הזה נוטה להתחמם במיוחד בקיץ כמו שלנו.

תתחדש.

יש פתרון מקורי יותר, משיחה עם המכונאי שטיפל ברכב לפני הרכישה הבנתי כי הוא החליף את יוניט המאוורר ליוניט שמתחיל לעבוד בחום נמוך יותר (לא זוכר את המספרים נדמה לי 82 מעלות), בכל מקרה בנסיעה של כמה שעות טובות בגליל, עליות/ירידות מזגן ורכב עמוס וחזרה למרכז ביום שרבי, מד החום לא עבר את השליש של הסקאלה. כך שאין צורך כרגע בשום שינוי בנושא.

אולם מאחר ויש את הסמל ומאחר והיא 2000 סמ"ק ידנית, מתעורר החשד שהיא הייתה כזאת בעברה, לא?
אני לא מבין גדול אבל אם זכור לי נכון היה דגם STI שהיה מצוייד במנוע 2200CC. בכל מקרה נראה לי שלמצוא 505 ידנית 5 הילוכים לא יותר קל מלמצוא 505 אוטו עם 4 הילוכים שניהם פחות נפוצים בארץ. רוב הרכבים שניתקלתי בהם במהלך החיפוש היו עם מנוע 1800 3 הילוכים אוטו.
פורסם
אני יודע על 2 בארץ שהיו

אחת כסופה ואחת בצבע ירוק מטאלי בהיר

זאת מזכרון בצבע כחול כהה אבל אין לי מושג אם הצבע מקורי.

יש איזה סימני זיהוי חד משמעיים (כמו סתם לדוגמא דיסקים אחוריים) שיעזרו לי לזהות אם זאת סתם מדבקה או אכן רכב מעניין בעברו?

גם אם זה משהוא פנימי אין בעיה, אני בקשר טוב עם בעל הרכב.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למקרה שכן תצטרך שיפוץ ראש מנוע.

אם אתה מעוניין לדבר עם בעל הרכב אתה יכול לחפש אותו בפורומים של האתר.

אז ככה זה הסיפור המלא:

את המכונאי שטיפל ברכב אצל הבעלים הקודמים אני מכיר, וזה מה שהוא מספר:

הרכב נרכש אחרי אוברהול כללי, אך במקום נוזל קירור היו מי ברז. זמן קצר אחרי הרכישה (לפני שנה בערך) הוא עבר בדיוק אותו סיפור עם הראש וההתחממות. לאחר שיפוץ הראש הוא הקפיד על נוזל מקורי שקנה בפיג'ו, כמו גם כל האטמים משאבת המים וכו'... חוצמזה זמן קצר לפני המכירה הוא עשה לרכב טיימינג, משאבת בלמים, מצבר, החליף את כל כבלי ההצתה בכבלים מקוריים, שיפץ קרבורטור, כל צינורות המים הישנים הוחלפו ועוד כל מיני דברים קטנים כמו יוניט המאורר שהוזכר.

מה שנשאר לי לעשות זה לתקן בריחה של גז מהמזגן (תוקן-המזגן מקפיא), ולכוון שוב קרבורטור יכוון בקרוב ב"ה.

סך הכל מרימים מכסה מנוע ומתרשמים מהמצב המכני לא פחות מאשר מהמצב החיצוני של הרכב.

• תוכן חדש...