Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש קלאץ' לפז'ו 304

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו. הלך הקלאץ'.

היום הצלחתי איכשהו עוד לחזור הביתה עם ה-304 שלי למרות שהקלאץ' נגמר לי סופית באמצע הדרך. נסעתי כל הדרך והתפללתי לא להתקל ברמזור אדום. בשני הרמזורים האדומים שכן נאלצתי לעצור בהם כיביתי מנוע והתחלתי נסיעה עם הילוך ראשון משולב וסטרטר וגז בבת אחת. בקיצור סיוט.

הבעיה היא שהקלאץ' ב-304 מודל 71 הוא קלאץ' הפוך שתפוס בלחץ ומאד קשה לפרק אותו (חן - אם אתה יכול, שפוך אור על הנושא). יתרה מכך, המוסכניק שניסה לטפל לי בבעיה לא הצליח לפרק אותו כי הפלאטה שלו היתה תפוסה מרוב חלודה. הדרך היחידה לפרק את הקלאץ היא לשלוף אותו באגרסיביות, וסביר להניח שגם להרוס אותו בצורה שלא תאפשר שיפוץ שלו.

מאיפה לעזעזל אני משיג בארץ קלאץ' לפז'ו 304 שנת 71? כמובן שאני יכול להזמין את הקלאץ' מהגרמני המופלא שיש לו כל חלק שרק ארצה ל-304, אבל זה גם יקח המון זמן וגם עלות המשלוח תהיה רצחנית.

מישהו יכול לעזור לי?

דורון

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם

שלום.

שום אגרסביות ושום בטיח!!!

המכונאי שלך או לא יודע איך לפרק או אין לא את החולץ המקורי.

אסור ללכת באגרסביות כי אתה אלול לדפוק את הקרנק ראה הוזהרתה.

גם בימי זוהרה של המכונית היה קשה ויקר מאוד להשיג ולקנות מצמד חדש.

מה עושים מפרקים נכון ובסבלנות את המצמד ושולחים לחידוש.

אגב אולי הבעיה ביכלל לא במצמד אולי משאבות המצמד קרסו וסתם אתם מיסתבכים?

פרט מה קרה כלומר מה בדיוק הבעיה וננסה להבין או לעזור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דורון,

לפי התאור שלך, הקלאץ' לא "הלך", אלא להפך - הוא תקין לגמרי... אם הקלאץ' היה הולך, לא היית יכול לנסוע כלל, והוא היה מחליק בטרוף (טורים עולים לשמיים והאוטו לא זז...).

ככל הנראה שפשוט אין לך הפעלה של הקלאץ', וכשאתה לוחץ על הדוושה אין הפרדה. במקרה כזה, "תיפעול החרום" הוא בדיוק כפי שתארת - התחלת נסיעה עם הילון ראשון משולב וסטארטר, החלפת הילוכים ברגש, והמנעות מרמזורים אדומים.

הסיבה בדרך כלל היא:

• במכוניות עם כבל - הוא פשוט נקרע.
  • במכוניות עם הפעלה הידראולית - אחת המשאבות קרסה (גומיה נקרעה), או כבל גמיש נוזל. זו יכולה להיות המשאבה העליונה (שליד הדוושה) או המשאבה התחתונה (שמפעילה את הקלאץ').

במקרים חריגים מגלים גם שהזרוע שלוחצת על הקלאץ' כדי לבצע את ההפרדה שבורה, אבל שוב - זה נדיר למדי.

למיטב זיכרוני, בפז'ו יש קלאץ' הידראולי - קודם כל בדוק שיש תנועה של הזרוע הנ"ל - אם לא - שפץ את המשאבה הסוררת וגמרנו.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מסכים עם קובי (בעניין הקלאצ'...לגבי איטליה אנגליה הוא עוד יבין....) ובני... בדוק לפני הכל משאבות והכבל, התחל מהריצפה ברכב במקום יציאת הדוושה לך לאורך כל המנגנון עד לכניסה למנוע ובדוק אם מתבצעת פעולה המשיכה... יש צורך בשני אנשים לצורך הבדיקה, אחד לוחץ על הקלאצ' והשני עוקב אחרי המהלך.....במידה והכשל במשאבה תזהה רטיבות סביב המשאבה ולא תתבצע תנועה של הזרוע, כנ"ל לגבי קריעה של הכבל.....אגב בישוב צור הדסה ע"י המכולת, יש אחת כזאת מוזנחת....אולי שווה לברר עם הבעלים כוונותיו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

האמת שההנחה שלי גם היתה שהבעיה היא לאו דווקא בקלאץ' עצמו אלא מסביב. אבל מכיוון שהידע המקצועי שלי מוגבל העדפתי במצב כזה ללכת למוסך. הלכתי למוסך גבי ברמה"ש (שזה מוסך קטן של מכונאי צאד ותיק שמתמחה בצרפתיות) והוא התחיל לעבוד על הסיפור אבל קרא לי ואמר לי לקחת את הרכב כל עוד אפשר איכשהו לנהוג עליו ושהוא ינסה להשיג לי קלאץ' חדש או משומש לשיפוץ, אבל הוא לא היה אופטימי לגבי האפשרות למצוא דבר כזה. אני רוצה להאמין שהוא בדק לפני כן את כל יתר האפשרויות לפני שניגש לפירוק הקלאץ' (מדובר כנראה באדם אמין שקיבלתי עליו המלצות מחברי הפורום).

מה לדעתכם אני צריך לעשות עכשיו?

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם

חוות דעת נוספת, ולאו דווקה ממוסך. חובב רכב, מישהו ששיפץ בעבר כזו, או מישהו שמבין ואין לו אינטרס רק לאחר ששללת את הבעיות האחרות פנה לשיפוץ הקלאצ'-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לקנית מצמד (קלאץ') חדש או משאבת מצמד חדשה נסה בחנות החלפים "מאירמן" שברח'

אורלוב 68 פת, טל' 03-9306714 ובקש את עמי.

אם יש צורך, ניתן לשפץ את מש' המצמד אצל משפץ איכותי ובמחיר הוגן "כפיר בלמים"

שברח' טברסקי 4 ת"א, טל' 03-5622544 או 052-2568190 ושמו דני.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם
זהו. הלך הקלאץ'.

היום הצלחתי איכשהו עוד לחזור הביתה עם ה-304 שלי למרות שהקלאץ' נגמר לי סופית באמצע הדרך. נסעתי כל הדרך והתפללתי לא להתקל ברמזור אדום. בשני הרמזורים האדומים שכן נאלצתי לעצור בהם כיביתי מנוע והתחלתי נסיעה עם הילוך ראשון משולב וסטרטר וגז בבת אחת. בקיצור סיוט.

הבעיה היא שהקלאץ' ב-304 מודל 71 הוא קלאץ' הפוך שתפוס בלחץ ומאד קשה לפרק אותו (חן - אם אתה יכול, שפוך אור על הנושא). יתרה מכך, המוסכניק שניסה לטפל לי בבעיה לא הצליח לפרק אותו כי הפלאטה שלו היתה תפוסה מרוב חלודה. הדרך היחידה לפרק את הקלאץ היא לשלוף אותו באגרסיביות, וסביר להניח שגם להרוס אותו בצורה שלא תאפשר שיפוץ שלו.

מאיפה לעזעזל אני משיג בארץ קלאץ' לפז'ו 304 שנת 71? כמובן שאני יכול להזמין את הקלאץ' מהגרמני המופלא שיש לו כל חלק שרק ארצה ל-304, אבל זה גם יקח המון זמן וגם עלות המשלוח תהיה רצחנית.

מישהו יכול לעזור לי?

דורון

שלום לך

משאבות קלץ, עליון + תחתון לרכב שלך יש לי .

+ חלקים מכניים שונים .

אמיר 0522422672

פורסם

שלום.

לדעתי לא בטוח הלך המצמד אבל אם כן יש לי מיסב לחץ חדש.

לדעתי הבעיה היא במשאבות הקלץ'.

אם תרצה תיקון מיקצועי ממישהוא שמכיר את האמא של האוטו אז תפנה אלי בפרטי.

אגב ישלי את כול הכלים הספציפים לרכב הזה כולל חולץ מצמד מקורי.{בלי לשבור ולהרוס}

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...