Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 2 מירוצי ראלי אספלט אירופאיים , קטלוניה וקורסיקה , ששם לא היה ספק לרגע מי ינצח , והוא עשה את זה בדרך הטובה ביותר , סבסטיאן לאוב , מגיע עולם הראלי ליבשת הדרום-אמריקאית , לראלי ארגנטינה .

ראלי עפר קשוח ומהיר שרובו בחלקים הגבוהים של ארגנטינה .

פורד התאמנו חזר לקראת הראלי הזה והיתה הצהרת כוונות של גרונהולם שאמר שהפעם זה הולך להיות צמוד והוא רוצה לנצח .

סובארו גם הם עבדו קשה במטרה לשפר את העונה שלהם , הגרועה עד כה , וסולברג מקווה לשוב ולחייך אחרי ארגנטינה .

ולאוב...? הוא כרגיל רגוע עם הקסארה המתיישנת , הרוצח השקט .

ראלי ארגנטינה נערך השנה בפעם ה-26 וכולל 22 קטעים שמחולקים כמובן ל-3 ימים , LEGS .

הקטע הראשון נערך באיצטדיון הכדורגל של קורדובה , SUPER SPECAILL ושם ניצח סולברג , לפני לאוב וגרונהולם .

רביעי סיים גאלי , חמישי פונס ושישי שטוהל .

diapo_005.jpg

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

סוף היום השני (אגב - שידור ב-0930 ביורוספורט שזה ממש עוד מעט ) בארגנטינה ואין שום חדש .

ביום הראשון פרשו צמד הפוקוסים של גרונהולם והירבונן , דווקא לאחר פתיחה מצויינת של מרקוס .

וחזרו אחר כך בהתאם לחוקי הסופר-ראלי , שבהם מפסידים 5 דקות על כל קטע שלא נוסעים .

גרונהולם מדורג 11 בתום היום השני .

לאוב נוהג כל הראלי הזה בקצב קבוע פחות או יותר ונהנה מטעויות ותקלות של אחרים .

ביום הראשון היה נחמד לראות את החלון השבור באימפרזה של סולהרג , בצד של הנווט , פיל מילס (כמובן , זה אף פעם לא בצד של הנהג , שם לא קורה כלום...) וכל פעם שהם התקרבו לשלולית ....הוא כיסה את פניו עם המחברת וקיבל שפריץ של מים לפרצוף...:-)

פלא שהוא היה עצבני בסוף .

שוב בעיות צמיגים בסובארו - צמיג אחורי שמתפוצץ .

גאלי שנוהג על הפיג'ו 307 WRC בצבעי פירלי מרשים ביותר ומוביל שלישיית פיג'ו אחריו .

סורדו , ממשיף בעקביות להשיג תוצאות יפות ובסוף היום השני הוא ממוקם שביעי עם הקסארה .

דובי

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

שכנו את היום השלישי .

אז זהו שלא היה הרבה מה לזכור .

לא השתנה הרבה והנהגים הגיעו לאיצטדיון הכדורגל בקורדובה לסופר-ספיישל ששודר ישירות ביורוספורט וזה רעיון מבורך .

להזכירכם כבר היו שידורים ישירים בראלי - בבריטניה 2003 כאשר סולברג לקח אליפות הקטע האחרון שודר בשידור ישיר והיה נחמד לראות את החגיגות , והרבה יותר מוקדם בשנות ה-90 שודר ביורוספורט קטע שלם מראלי קורסיקה עם איזה 7000 מצלמות בקטע אבל כנראה שזה קצת גדול על המארגנים אז בחרו בקטע באיצטדיון .

לעשות קטע כזה באיצטדיון זה מצד אחד רעיון מצויין כי ככה הקהל רואה ראלי מקרוב ומרגיש את הארוע אבל מצד שני זה ממש לא ראלי...המהירויות איטיות והקטע בנוי בעיקר על פניות הדוקות למען השואו ולא למען הנהיגה .

ובכלל - הנווטים ממש מיותרים שם , סתם משקולות .

בכל מקרה אני ממליץ על קטע כזה בכל ראלי , אבל רק פעם אחת .

ראבאק , הם עשו את זה בכל יום וזה ממש מוגזם .... לא ?

לתוצאות הסופיות -

2 - סולברג - סובארו

3- גאלי - פיג'ו

4- סטוהל - פיג'ו

5- סולברג - פיג'ו (האח הגדול של...)

6- אטקינסון - סובארו

7 - סורדו - סיטרואן (סימנתם אותו כבר כדבר הבא , נכון ...? )

8- ווילסון - פורד (הבן של...)

9- פרז - פורד (הנהג המקומי הראשון )

10 - גרונהולם - פורד

ומה שהכי מצחיק שכל 5 הנהגים הראשונים שעשו DONUTS מול הקהל לאחר הסיום נקנסו וננזפו על ידי ה-FIA בגלל שסיכנו את הקהל....

גאלי , שהיה המום , אמר שהמארגנים בפירוש ביקשו ממנו לעשות את זה .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

ובואו ננסה קצת מעבר לראלי עצמו .

פורד בצורה עקבית משהו , לאחר פתיחת עונה מצויינת , שרבים כבר הכתירו את גרונהולם כאלוף , סובלים מבעיות מכניות חוזרות ונשנות .

כבר למדנו שגרונהולם נבנה בנהיגה שלו , הרבה מהקטע של ההנאה מהמכונית שעליה הוא נוהג ובהתאם לזה מגיעות התוצאות ממנו .

בפיג'ו - כל עוד הוא נהג ב-206 WRC וניצח הכל הלך חלק , ברגע שפיג'ו טעו ועברו ל-307 , ומרקוס לא אהב את ההחלטה הזו , הגיעו הבעיות המכניות והוא פשוט נעלם .

הפוקוס החלה את העונה בצורה מפתיעה עם 2 נצחונות והכל נראה ורוד ומאז...רק בעיות וכנראה שמצב הרוח הטוב שלו לא ישאר לזמן רב .

סובארו , אולי עכשיו אחרי ארגנטינה הם יתעוררו קצת והתוצאות יגיעו , כי בשביל סולברג לשמוח ממקום שני זו ממש שמחת עניים .

הוא כל כך רוצה כבר ניצחון , בכדי להרגע , להוציא ממנו את התסכול וסתם בכדי להנות .

ותמיד שהכל נראה שהולך חלק מגיעה איזו תקלה , ואפילו קטנה , שדואגת לפגוע בו .

כבר מתחילת העונה רציתי לכתוב על התופעה שנקראת פיג'ו 307 WRC - הלוויתן , כמו שהיא מכונה .

כאשר המכונית הזו היתה בידיים של הצרפתים , היא פשוט לא סיפקה תוצאות ואילו השנה כאשר קבוצות פרטיות מריצות אותה , עם קצת שינויים מכניים , בעיקר מעבר לדיפרנציאל מכני ולא ממוחשב וצמיגים אחרים , יש תוצאות או לפחות אין בעיות אמינות מיותרות .

סטוהל העקבי , סולברג וגאלי גורמים לראות את המכונית הזו בצורה כייפית משהו .

גאלי ממש נהנה מהמכונית בארגנטינה והביא פודיום ראשון באליפות העולם .

הוא כל כך שמח והיה מבולבל שלא ידע מה עושים על הפודיום ....בדיעבד הוא פשוט היה צריך להחנות את הרכב בצד וללכת לקבל גביע...

דובי

4.jpg

5.jpg

פורסם

דובי לדעתי ה-307 בולטת העונה לא בגלל שהיא טובה כל כך,פשוט אין כמעט רכבים תחרותיים,

סובארו ופורד עם רכבים חדשים ומחלות ילדות, רק הסיטרואן והפוקוס תחרותיות אם אין תקלות או שגרונלום לא מרסק אותה!!!

ה-307 עדיין גמלונית ומסורבלת הייתי מצפה מפיזו ליותר :screwy:

קובי

פורסם

אני לא חושב שהפוקוס מאכזבת. יש לזכור שזה רכב חדש לחלוטין והגיוני שתהיינה לו תקלות וכל מיני דברים בלתי צפויים. אני חושב שהיא מוכיחה (וגם גרונהולם מוכיח) שמבחינת קצב אין לה מה להתבייש מול הקסארה וגם מול לואב. צריך לזכור שלקסארה הרבה שנים של פיתוח מאחוריה והפוקוס היא באמת חדשה כמעט לחלוטין (רובם המוחלט של הרכיבים חדש).

סולברג הוא באמת סיפור עצוב - המון תקלות ומזל רע.

גאלי נהג מצוין ולא מפתיע שהוא הולך ומשתפר בתוצאות. סורדו הפתיע מאוד בתחילת העונה אבל עכשיו כבר התרגלנו לראות אותו במיקומים גבוהים. כנראה שהטירונות עם ה-C2 עשתה לו הרבה טוב.

השנה זה גם זמנם של הצעירים, ולצערי אני חושב שזה פשוט מכיוון שכבר אין הרבה מבוגרים טובים. גרונהולם הוא הותיק הטוב ביותר, ובנוסף לו יש את לואב וסולברג שהם עדיין צעירים יחסית. מתחתיהם יש ארמדה של ילדים שחלקם בקושי בן 22. סורדו, וילסון, אטקינסון ועוד רבים שמשיגים תוצאות טובות רק בגלל שכבר אין תחרות. רואים ששלושת הגדולים הם ברמה אחת מעליהם ברוב המקרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קובי - כלי רכב תחרותיים...לא השתנה כמעט כלום מבחינת תחרותיות העונה ואולי כמות מכוניות ה-WRC בחלק מהארועים אפילו עלתה .

התצוגה שנתנו סקודה ומיצובישי בשנה האחרונה ואולי קודם היא הכל חוץ מתחרותיות , וגם הם הבינו את זה ופרשו .

ה-307 בידיים הפרטיות פשוט מסיימות מירוצים .

מבחינת קבוצות הצמרת לא השתנה כלום - סיטרואן , פורד וסובארו נתנו את הטון גם בשנתיים הקודמות .

השינוי הוא ב-307 עצמה ושים לב שלהבדיל מקודם יש גיוון בצמיגים שהן נוסעות עליהן .

זה כבר לא מישלן של פיג'ו אלא גאלי למשל נוסע עם פירלי , שלא מתאימים לסובארו אולי , אבל אצלו הם עושים את העבודה .

רוני - פורד מאכזבת , בעיקר לנוכח פתיחת העונה . הרי אחרי מונטה ושבדיה כולם כולל בפורום הזה , אמרו שגרונהולם אלוף והפוקוס היא המכונית .

הקסארה לא רק שגמרה את הפיתוח שלה , היא מכונית מיושנת במושגים של ספורט מוטורי , רק שמתאימה כמו כפפה ליד לצרפתי שלה .

לקסארה לא היו בעיות ילדות כלל . היא החלה את חייה כקסארה KIT-CAR ליטר הנעה קדמית ואת תחילת דרכה שכמכונית כפולת הנעה היא עברה בשנת מבחנים ואימונים .

כאשר סיטרואן הצטרפו לאליפות הם כבר היו מוכנים לנצחונות לאחר כל בעיות הפיתוח והילדות .

סיינז וקולין מקריי היו איתה תחרותיים מהרגע הראשון , כמובן שבלי תקלות אי אפשר , אבל בכל זאת...

לגבי דניאל סורדו - עוד אחד מפס היצור של סיטרואן . הוא עובר מסלול פיתוח זהה לזה שעבר סבסטיאן לאוב והתוצאות בהתאם .

בשיחה שערכתי עם עיתונאי ספורט מוטורי ספרדי שאני בקשר איתו , הם פשוט בטוחים שהוא הגיע בזמן להיות היורש של קרלוס סיינז .

על פי מה שהוא מספר סיינז הוא ממש היועץ שלו לגבי דרכו המקצועית והמחשבה היתה השנה לתת לו להתחרות רק את מירוצי האספלט ב-WRC עם הקסארה ובשנה הבאה לתקוף את כל העונה , אלא שהתוצאות הוכיחו שהוא למעשה מוכן .

עם האוכל בא התאבון ...

נכון , זו לא חוכמה לקחת מכונית WRC ברמה כזו ולהגיע לתוצאות , רק אל תשכחו את הלחץ שיש מסביב , ביחוד כאשר בראלי הביתי שלך אתה ממוקם בצמרת .

אחרי סורדו ניצבת בערך כל ספרד והמזל שלו שיש את פרננדו אלונסו שמוריד קצת מהלחץ התקשורתי .

תחשבו על זה - מדינה כמו ספרד בראש החץ של הספורט המוטורי בעולם - ועוד לא דיברנו על מירוצי אופנועים ...

דובי

פורסם

הנהגים הוותיקים נותנים את הטון ניסיון =סיום מרוצים,דובי אם תשים לב שלושת נהגי הפיזו

מנוסים מאוד ב-WRC גאלי, סטול ,וסולברג גוניור והתוצאות משקפות, תוסיף לזה שחוץ מלפורד

וסובארו לאף אחד אין תמיכה מלאה של היצרן,כמו שרוני אמר לסורדו הנחיתה רכה ב-WRC

כי ברמות הנהיגה אין הרבה הבדל מלבד לואב גרונהולם ואולי פטר

קובי

פורסם

וכדי שלא תגידו שלא ידעתם -

הנצחון בארגנטינה היה מספר 24 בקריירת ה-WRC של הצמד לאוב-אלנה .

הנצחון הזה מביא את סבסטיאן לאוב למקום השלישי במספר הנצחונות לנהג בהיסטוריה , שווה לטומי מאקינן , אלוף עולם 4 פעמים .

במקום השני קולין מקריי עם 25 נצחונות ובמקום הראשון קרלוס סיינז עם 26 .

מישהו מוכן להתערב שהשיא לא ישבר השנה ...? אין דבר כזה .

הנווט שלו , דניאל אלנה , ניצב במקום הראשון עם 24 נצחונות , ממש כמו לואיס מויה הנווט של סיינז .

כן , אני יודע שהמספר של סיינז ומויה לא זהה , זה בגלל שסיינז ניצח את השניים האחרונים עם מרק מרטי , הנווט של סורדו כיום...

podium-loeb-arge-z-2_300406.jpg

פורסם

ללא ספק שהנהגים הצרפתים שברו את ההגמונייה הסקנדינבית של סוף שנות התשעים

הסנונית הראשונה הצרפתית שהדהימה את אלוף העולם דאז מקינן ,היה פיליפ בוגלסקי שניצח

בספרד בקלות עם 4X2 את עדת ה4X4 . קסארה? או ZX ? לא זוכר.

לואב לדעתי יהיה השומכר של הWRC, לא קרה בהיסטורייה של הספורט המוטורי שרכב שאינו עוד מיוצר

עם הגבלה של דיפ... מכני ינצח ללא עוררין שנה שלישית את פאר היצירות האירופאיות כולל 307

ועוד עם קבוצה פרטית .

דובי

השם הוא לואב ולא לאוב.

אגב לטעמי? הנהג הנערץ עלי? המטדור הספרדי קרלוס סיינז

מירוצי מכוניות

פורסם

דרך אגב דובי זוכר את מרטין שקאנקה?

כהסטוריון של הפורום והספורט המוטורי בפרט ובכלל ,בוא תוסיף לנו קצת מידע על הנהג המופלא הזה.

שבת שלום

מירוצי מכוניות

פורסם
הסנונית הראשונה הצרפתית שהדהימה את אלוף העולם דאז מקינן ,היה פיליפ בוגלסקי שניצח

בספרד בקלות עם 4X2 את עדת ה4X4 . קסארה? או ZX ? לא זוכר.

קסארה קיט קאר ואם זכרונני אינו מטעה אותי - זה היה בקורסיקה (כשזה היה עוד ראלי אספלט) ..

דובי, מסתבר שלא רק אני חושב שכך רושמים לואב - Loeb (דיון ישן מפורמולה 1.. :-) )

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...