Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבוצת סוסיתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידיעת בעלי הסוסיתות חברי מועדון החמש:

במפגש שישי הוחלט שבתאריך 06\5\5, לכבוד יום העצמאות הקרב ובא, יוכרז על הקמת קבוצת בעלי סוסיתות במסגרת מועדון החמש.

לכן אנו מבקשים מכל חברי מועדון החמש שמכירים בעלי סוסיתות מכל סוג שהוא שאינם עדיין חברי המועדון, שימליצו להם להצטרף כחברים במועדון החמש וכך יהיו מאוגדים בקבוצת בעלי סוסיתא.

בעלי סוסיתות המעוניינים להצטרף מתבקשים לפנות למשרד המועדון לסמדר בטלפון: 03-7318818 ו/או לאבי גרוסברג בפלאפון: 052-3614260.

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם

לכל בעלי הסוסיתות כבר נירשמו 8בעלי סוסיתות לקבוצת סוסיתא;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם

ברכות לרגל הקמת הקבוצה היחודית!!!

בדיוק השבוע עומדת ה"סוסיתא" למבחן במצעד העיצוב הישראלי של עיתון "הארץ"

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/SurveyHaaretz.jhtml

כשהיא מתמודדת בגבורה מול סמלים ישראלים אחרים כ"שרוליק" של דוש, ה"עוזי" ועוד.

אבל חשוב עוד יותר שהסוסיתות שמופיעות שם בתצלומים, ב2006 מייצגות בכבוד את המותג ההיסטורי, סוסיתות של חברי "מועדון החמש" וכמובן הקבוצה החדשה

shaar_musaf.jpg

פורסם

דווקא לשון הכתיבה שבמיני-מאמר על הסוסיתא לא כל כך מציגה לחיוב את הישראליות שבפלסטיק.

מציגים שם מכונית לא-מוצלחת שהישראליות שבה מזערית עד לכדי אפס, לעומת היד הבריטית הנטויה שבה...

חבל מצד אחד, אבל אי-אפשר להתעלם מעובדות מצד שני...

עבורי היא ישראלית ועממית מאוד, ואני פשוט חולה על האוטו הזה...

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

אם נשפוט רק על פי העיצוב, אז כל מכונית צרפתית שעוצבה על ידי מעצב איטלקי, היא איטלקית. אז ברכות למכונית האיטלקית הטהורה, פיג'ו 404....

אה..כן..במקום אחר בלינק של "הארץ" גיליתי שאני שייך לקבוצה מאד מיוחסת: אותם 10% שלוקחים איתם נס אבקה של עלית לחו"ל...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני,

אני כתבתי את הודעתי מתוך עמדה נייטרלית בלבד.

העובדות במיני-מאמר מוכרות.

אשמח אם תתן במה לייצוג הישראלי שברכב.

נראה כאילו שמה השני של הסוסיתא הוא "Kit-Car"...

אומנם ברכב ישנם חלקים בייצור מקומי (שעליהם אני יודע הודות לחן פרחי), אבל מחן שמעתי רק על חלקי-קוסמטיקה...

טוב, אז גם שלדה מבית "סולתם" היא לא אילוזיה...

מה עוד?

מה עוד ישראלי בסוסיתא:

• שמתגלגלת בעזרת מנוע פורד-אנגליה (טריומף אחר-כך)?
  • שהבק-אקס מתוצרת פורד קורטינה דור-ראשון (?) שבה "נועל נעליים" של הילמן מינקס?
  • שמצפצפת בעזרת לחצן (עם סמלון הקורץ לפיג'ו) מתוצרת LUCAS?
  • שמאירה בעזרת חברים מזכוכית של לחצן הצפצפה?

האוטו לא מורכב כלל והרשימה שלי דיי מצמצמת את האפשרויות.

פורסם

אז גם המאמר לא מדייק.

אפילו בתאריך.

הסוסיתא לא היתה קיט קאר. הסברה ספורט דווקא כן.

רכב ישראלי בעיני זה רכב שתוכנן לייצור רק בישראל. הסוסיתא תוכננה לייצור בישראל ויוצרה רק בישראל.

זה שהחלקים הם מפה ומשם לא מעלה ולא מוריד כי בכל העולם זה כך. הסיאט קורדובה שלי היא ספרדית למרות שכמעט הכל בה גרמני. הפולו היא גרמנית למרות שהיא מיוצרת על אותו פס יצור של הקורדובה.

לרכב יש זהות והיא מורכבת מדברים שהם מעבר למאיפה בא המנוע (אגב, בנוסף לשילדה גם הבודי, החשמל, הריפוד, הצמיגים ומי יודע מה עוד הוא מתוצרת הארץ).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בני,

אשמח אם תתן במה לייצוג הישראלי שברכב.

נראה כאילו שמה השני של הסוסיתא הוא "Kit-Car"...

אומנם ברכב ישנם חלקים בייצור מקומי (שעליהם אני יודע הודות לחן פרחי), אבל מחן שמעתי רק על חלקי-קוסמטיקה...

טוב, אז גם שלדה מבית "סולתם" היא לא אילוזיה...

מה עוד?

מה עוד ישראלי בסוסיתא:

• שמתגלגלת בעזרת מנוע פורד-אנגליה (טריומף אחר-כך)?
  • שהבק-אקס מתוצרת פורד קורטינה דור-ראשון (?) שבה "נועל נעליים" של הילמן מינקס?
  • שמצפצפת בעזרת לחצן (עם סמלון הקורץ לפיג'ו) מתוצרת LUCAS?
  • שמאירה בעזרת חברים מזכוכית של לחצן הצפצפה?

האוטו לא מורכב כלל והרשימה שלי דיי מצמצמת את האפשרויות.

היי, בוקר טוב.

לדעתי מה שהכי ישראלי בסוסיתא הם הרצון והאומץ.

הרצון להקים את הפרוייקט,

האומץ לבצע את הרצון הנ"ל במדינה הקטנה, החדשה,

והחלשה מכל הבחינות (בהיבט הבינלאומי) כולל בכלכלה.

(...ובני, אתה לא היחיד בפורום בנושא נס קפה עלית, ונראה לי שיש יותר מ-10% מופרעים.)

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

כל מכונית מאז ומעולם יוצרה בעזרתם של ספקי חוץ,אפילו מכוניות מיצרנים גדולים.

נתנם דוגמא של הפיג'ו 404-המאייד שלה היה תוצרת סולקס,האלטרנטור והמפלג מתוצרת דוסלייר,המחוונים של ג'גר,הגיר האוטומטי של בורג-וורנר והמנעולים של ניימן,וכן הלאה.

עד היום זה כך,וזוהי שיטה מצויינת.

לא זו היתה הבעייה של הסוסיתא.הקובייה היתה מכונית סבירה לזמנה,שעשתה שימוש במיכללים מוכרים ואמינים,ולא נפלנ ממרבית המכוניות בסגמנט שלה באותם השנים.

גם הסוסיתא 12 היתה טובה לזמנה,עם שימוש במנוע 1.2 של פורד,הגה מסרק ובילמי דיסק קדמיים,שהיו בבחינת חידוש באותם הימים.

הסוסיתא החלה להידרדר כשהחלו באוטוקרס לעשות שימוש במיכללי טריומף.

אמנם המנועים היו טובים,אולם הגירים היו מזוויעים,והמכונית פשוט החלה לפגר אחרי מיתחרותיה כמו פיאט 124 או פורד אסקורט.

למרות שהסוסיתא היתה עשוייה מפיברגלאס,היא לא היתה קלה ממכונית פח רגילה,תוצאה של התיכנון הפרימיטיבי,ומבלי להיכנס לאספקטים מיתקדמים כמו ניהוג או אווירודינמיות,גם באספקטים הבסיסיים,כמו בטיחות או היתנהגות כביש היתה הסוסיתא כישלון.

ברור שרק מניעים פוליטיים החזיקו אותה בחיים,בייחוד מסוף שנות ה 60',וקירבתו של שובינסקי לשילטון המערך לא הזיקו לו,בלשון המעטה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ההודעה נימחקה.

ישנו שרשור ניפרד שעוסק במכירת חלפים,ספרות וכולי.

חן,מנהל הפורום.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

למי שייכים היום המותגים של הרכבים הישראלים ???

האם החברה/חברות שהחזיקו במותגים נסגרו או עדיין רשומות אצל רשם החברות ?

פורסם
(...ובני, אתה לא היחיד בפורום בנושא נס קפה עלית, ונראה לי שיש יותר מ-10% מופרעים.)
ומה תגידו על הכבדים, כמוני- אלה שלוקחים לחו"ל כף חשמלית וקפה טורקי?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ואני שייך לקבוצה השלישית:

אותם אלה שיוצאים לחו"ל עם נס קפה, קפה שחור וכף חשמלית, אבל חוזרים לארץ עם המון המון מגבות, ברזים, מאפרות, וכל מה שמצליחים להכניס במזוודה.

נמחק.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...