Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ ברקסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעה טובה, לאחר שיפוץ המשאבה הראשית, כל הקליפרים ירדו מהרכב וכל הבוכנות שלהם בחוץ.

מדובר בארבעה קליפרים מיציקת ברזל, שתי בוכנות בכל אחד (גדולות יותר בקדמיים).

פתחתי את הקליפרים לשניים, ווידאתי תקינות של הO-ring במעבר הנוזל הפנימי.

השגתי מידות של הבוכנות, ותיוצרנה עבורי חדשות בקרוב, ואת הקליפרים אני שולח לניקוי חול וצביעה.

סט אטמים חדש כבר הגיע מחו"ל.

שאלות:

1. הבוכנות הנוכחיות מיוצרות מפלדה שמצופה בכרום קשה. בעיבוד השבבי אמרו לי שכדאי לייצר אותן בצורה זהה. למה לא לייצר אותן מפלדה איכותית ולוותר על הציפוי?

2. יש משהו שאני מפספס מבחינת הטיפול בקליפרים?

תמונות של התהליך תהיינה בהמשך.

תודה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פלדה: כמה שהיא יותר קשה (אחוז פחמן יותר גבוה) ככה היא יותר רגישה לחלודה.

אין פה עניין של איכותי/לא איכותי.

פלדת אל חלד נורא קשה לעבד וליצור בצורות מסובכות להבדיל מלהבי סכין או סירים

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

לא לגמרי ברורה הסיבה שבגינה אתה מייצר בוכנות חדשות,האם בגלל קורוזיה או אולי בגלל שחיקה? בד"כ כאשר מדובר בבוכנה מצופה כרום שנעה בצילינדר מיציקת ברזל,החלק שנשחק הוא דווקא הצילינדר (בהנחה שהיה מגע והיתה שחיקה). בד"כ לא מחליפים בוכנה/צילינדר מצופי כרום אלא אם הם שרוטים או פגומים.

מכל מקום,לדעתי חייבים לייצר את הבוכנות לא לפי המידות המקוריות אלא לפי מידות הצילינדר של הקליפר (ושיתכן שצריך לחרוט אותו אם הוא נגוע בקורזיה/שחוק/שרוט).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הצילינדר במצב מצויין, הבוכנות חלודות עקב התקלפות הכרום בכמה מקומות, ואני פחוד מנזילות כתוצאה מזה שהחלודה תחרוץ את הגומי. אין כמעט מגע בין הבוכנות לצילינדר, הן נוגעות רק בגומי של האטם. אני יכול גם לקנות בוכנות, אבל יש לי גישה טובה מאוד למפעל לעיבוד שבבי, המבנה של הבוכנות פשוט, וכיף לייצר את הדברים הללו בעצמך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
פלדה: כמה שהיא יותר קשה (אחוז פחמן יותר גבוה) ככה היא יותר רגישה לחלודה.

אין פה עניין של איכותי/לא איכותי.

פלדת אל חלד נורא קשה לעבד וליצור בצורות מסובכות להבדיל מלהבי סכין או סירים

בשתי מילים: - לא נכון

אם כבר, אז להפך - הפחמן בפלדה מעקב חימצון (פחמן כידוע לא מחליד)

לנירוסטה אגב אחוז פחמן גבוהה מבפלדה רגילה ובכל זאת היא מחלידה הרבה פחות (והיא מחלידה - שלא יהיה ספק) - מה שקובע הוא המרכיבים הנוספים בפלדה

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
בשתי מילים: - לא נכון

אם כבר, אז להפך - הפחמן בפלדה מעקב חימצון (פחמן כידוע לא מחליד)

לנירוסטה אגב אחוז פחמן גבוהה מבפלדה רגילה ובכל זאת היא מחלידה הרבה פחות (והיא מחלידה - שלא יהיה ספק) - מה שקובע הוא המרכיבים הנוספים בפלדה

אין קשר לעובדה שפחמן לא נחלד.

בסגסוגות ותרכובות, תכונת התוצר היא לאו דווקא כמו המרכיבים שלו.

לנירוסטה, חוץ מפחמן יש לפחות 10% כרומיום, ששוב, יוצר חומר בעל תכונות שונות.

ידעת שיש סוגים של פלדת אל-חלד שהם אפילו לא מגנטיים?

אחוז פחמן גבוה תורם לקושי גבוה, כמו כן לפריכות גבוהה, ולרגישות גבוהה לחימצון.

חפש באינטרנט איזה קורס קצר בתורת החומרים, שם מסבירים יותר טוב ממני, לי היה קורס כזה במסגרת התואר.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אם יש לך אפשרות לקנות חדש - אל תייצר לבד.

גם משהו שנראה פשוט, יכולה להיות בו איזה פיסת ידע הכרחית שאתה מפספס. עם בלמים לא הייתי מסתכן.

נמרוד

אני מסכים עם נמרוד

אם ניתן לקנות חלקים חדשים ומקוריים בארץ (לא חסר בארץ משפצי בלמים) אז למה להיתעסק עם ייצור שיש סיכוי שלא יצא 100%, בנוסף אתה קונה סט אטמים+משלוח, לדעתי יותר פשוט לשלוח לשיפוץ כך אתה יודע שהשיפוץ יצליח בוודאות ושיש לך אחריות מבעל מיקצוע והוא גם צובע לך את המיכלול כולו,

כששלחתי את הבוסטר של הקפרי לשיפוץ הבחור סיפר לי לי כמה הוא מתעצבן על אנשים שמנסים לשפץ לבד וגורמים נזקים לחלקים של הברקסים ובסוף באים אליו.

בכל אופן הרבה הצלחה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני בספק אם ניתן להשיג את הבוכנות הללו בארץ, למרות שעדיין לא חיפשתי. הבלמים הספיציפיים הללו היו מורכבים אך ורק על מכוניות שלא הגיעו לארץ, כך שאני לא רואה סיבה שמישהו יחזיק את זה במלאי. המידות אינטשיות כמובן בשביל להוסיף קושי.

הייצור עולה לי סכום נמוך יחסית, הוא נעשה במפעל של קרובי משפחתי. לא יעבוד, נזמין.

לגבי הבוסטר, מי שיפץ לך? אני רוצה גם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
אני בספר אם ניתן להשיג את הבוכנות הללו בארץ, למרות שעדיין לא חיפשתי. הבלמים הספיציפיים הללו היו מורכבים אך ורק על מכוניות שלא הגיעו לארץ, כך שאני לא רואה סיבה שמישהו יחזיק את זה במלאי. המידות אינטשיות כמובן בשביל להוסיף קושי.

הייצור עולה לי סכום נמוך יחסית, הוא נעשה במפעל של קרובי משפחתי. לא יעבוד, נזמין.

לגבי הבוסטר, מי שיפץ לך? אני רוצה גם.

ממליץ בחום על "מרכז הבלם"

http://www.d.co.il/13280530/27960/

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מכלולי בטיחות חייבים שפוץ מקצועי בלבד !

גם העלות תהיה זולה יותר .

"הבלם שולמן " ת''א 03-6871048

אודי .

פורסם

מצטרף להמלצה של אודי. אסור לך לשחק עם הברקסים! לפני שאתה מייצר בוכנות או עושה ניקוי חול גש עם הגומיות החדשות, הבוכנות והקליפרים לבלם שולמן. הוא יבדוק הכל, ינקה את הקליפרים בחומר מיוחד ויחליק אותם מבפנים (הונינג). אם צריך לפסול את הבוכנות הוא יפסול ואם לא ירכיב. יכול להיות גם שיש לו בוכנות, או לפחות יעזור לך להשיג. לפני שבועיים בדיוק הוא שיפץ לי זוג קליפרים למוסטנג ועשה עבודה מדהימה!! חבל לקלקל אם לא יודעים, לא תמיד אפשר לתקן אח"כ וזה תמיד עולה יותר. חוץ מזה לא ממליץ לך בכלל לייצר בוכנות גם אם שלך פסולות. אתה לא יודע מה סוג החומר ממנו הן עשויות והן חייבות להיות מצופות כרום. אם נפסלו כדאי להזמין ארבע בוכנות חדשות מחו"ל. לצבוע תמיד אפשר אחרי ההרכבה.

פורסם
אין קשר לעובדה שפחמן לא נחלד.

בסגסוגות ותרכובות, תכונת התוצר היא לאו דווקא כמו המרכיבים שלו.

לנירוסטה, חוץ מפחמן יש לפחות 10% כרומיום, ששוב, יוצר חומר בעל תכונות שונות.

ידעת שיש סוגים של פלדת אל-חלד שהם אפילו לא מגנטיים?

אחוז פחמן גבוה תורם לקושי גבוה, כמו כן לפריכות גבוהה, ולרגישות גבוהה לחימצון.

חפש באינטרנט איזה קורס קצר בתורת החומרים, שם מסבירים יותר טוב ממני, לי היה קורס כזה במסגרת התואר.

יש קשר לעובדה שפחמן לא מחליד - כל מרכיב בפלדה תורם את חלקו לתכונת הפלדה - לגבי נירוסטה לסוגיה - כן , ידוע שיש נירוסטה לא מגנטית , כמו שיש נירוסטה שכן מחלידה

תודה על ההמלצה לקורס בתורת החומרים באינטרנט- אבל כבר לא צריך עשיתי אחד באוניברסיטה

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

• תוכן חדש...