Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה, קניתי את הספרינט שלי בלי חלון נוסע אחורי מימין... אחרי כמה זמן הותקן החלון

כמה ימים לאחר מכן ילדים משועממים כנראה חשבו לנפץ לי את השמשה האחורית!!!

ממש התבאסתי! אי אפשר לתאר עד כמה!

הבחור שממנו היה לי את החלון (גם התקין לי אותו) מתקשר אליי וכולו מופתע ''מה קרה לאוטו שלך?''

בקיצור הייתה לי ברירה להתקין דלת בג'אג' חדשה או לשים חלון בדלת שלי... יצא ככה שיהיה יותר זול לשים את כל הדלת... (קניה של דלת מבחור שאני מכיר שעושה לי מחירים טובים, אין מצב הייתי משיג איפשהו במחיר הזה! או קניה של רק החלון + הרכבת השמשה אצל איש מקצוע שזה כולל נסיע ל...)

בכל מקרה דיברנו ויצא ככה שהדלת יותר זולה... היא במצב יפה מאוד אך הצבע שונה מצבע הרכב שלי וזה נראה כמו רכב פשע עכשיו... זה מן זהב דהוי שהפך כבר לצבע של חול כתום (בערך)

אני מתבאס מלראות את זה ואני רוצה לצבוע זמנית בצבע ספריי עד שיהיה לי כסף לפחחות וצבע איכותיים (לא עושה ב 3K ולא לצבע שחור...)

אני מאמין שזה לא מומלץ... אני יודע שיהיו הבדלים בין השחור של הרכב לשחור של הספריי אבל זה יותר טוב ממה שיש עכשיו...

גם הדלת הישנה שלי ישבה קצת עקום וזאתי יושבת הרבה אבל הרבה יותר טוב על הרכב...

בסופו של דבר מה שאני רוצה לשאול זה האם יש המלצות על ספריי? כמה תעלה לי הורדה והכנסה של השמשה לדלת המקורית (למרות שהיא יושבת פחות טוב)

נראה לכם צבע ספריי יחזיק כמה חודשים עד שאני אאסוף כסף לפחחות וצבע איכותיים?

בכל מקרה תכנונים עתידיים לרכב: מחר החלפת משאבת קלאץ' + החלפת רפידות מקדימה, בזמן הקרוב, הורדת האגזוז ששמו לי (אגזוז לא מקורי עם דוד יותר קטן מהמקורי בהרבה וסופית עם 2 יציאות... עושה לי חור בראש!), הורדת מכסה מנוע והתקנה של אחד מקורי (לי יש קונסים מפיבר שמתקלפים), תכנון של חיתוך פתחי אויר על המכסה מנוע (בהתחלה ינוסה על המכסה שירד ואז אם יצא טוב על המכסה החדש... כניסת אויר... חיתוך והורדת המתכת למטה באזור הקרבורטור... ןיציאת אויר יותר למעלה במכסה מנוע.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה הסיפור.

כעת, מה השאלה?

לא ברור לי אם יש בסוף הסיפור שאלה אל חברי הפורום...

ערב טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

כנראה השאלה נבלע בתוך הסיפור...

1) כמה יעלה לי להעביר את השמשה לדלת בג'אג' המקורית? והאם זה נראה שווה כאשר הדלת החדשה שהותקנה יושבת יותר טוב (יותר ישר) מהדלת הישנה שהוסרה

2) האם קיים ספריי צבע שיחזיק לי מעמד על הבגאג' כמה חודשים עד שיהיה כסף לפחחות וצבע איכותיים ? אם כן היכן ניתן להשיג ומה מחירו (אני מודע לכך שיהיו הבדלים בין השחור על הרכב לשחור של הספריי אבל זה עדיף על מה שיש)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני צבעתי מספר פריטים במספר רכבים עם ספרי מבקבוק וזה החזיק יופי, בין אם זה טמבון ירוק של באלנו שנצבע בלבן או ג'אנטים שנצבעו בשחור ויש עוד....

בכל מקרה תמיד אני קונה את הספריי הכי זול שיש, בפעם האחרונה זה היה מהטמבור שיש מתחת לבית שלי, 8 ש"ח והספריי הכי איכותי שיצא לי לפגוש.

קודם תצבע את הדלת הישנה, תרכוש קצת מיומנות ואז תעבור לחדשה, רק תנקה אותה ממש ממש טוב...

haters will hate

פורסם

אתה תמיד יכול ללכת לפחח ולבקש צבע לרכב שלך, ולבקש שיכין אותו בתרסיס. יש כאילו שעושים את זה...

טוב כמו מקורי זה לא יצא, כי אין לך תנאים מספיק טובים, המחיר? בסביבות ה 200 ש"ח...

אם הצבע שלך מטאלי זה יהיה יותר קשה להגיע לתוצאה טובה. כי,

1) אם תישתמש בצבע חד בסיסי, וזה אומר שהלכה מעורבבת עם הצבע, אתה מיתפשר על איכות הצבע

2) אם אתה רוצה צבע דו בסיסי אתה צריך אחרי זה לכה (עוד כסף, עוד הכבות ועוד עבודה)...

הכי טוב לדעתי ובמצבך זה לשפשף את הדלת טוב, להוריד את החלון, ולתת אותה לפחח שיצבע אותה, כל הסיפור לא אמור לעלות מעל 200-300 ש"ח... אם זה לא לחוץ לך, שים את הדלת אצלו, ובקש ממנו לצבוע אותה אם מגיע אוטו באותו צבע... אני מאמין שכעבור חודש הוא ימצא משהו כזה, אמנם ההתאמה לא תהיה מושלמת, אבל לך זה לא משנה, לא?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא הורדנו ולא שמנו את החלון בגלל שהבגאג' בלי כל התהליך יצא זול יותר מאשר קניה של חלון, הורדה שלו, התקנה שלו.

הצבע שלי ברמה ירודה במילא וזאת הסיבה שאני גם ככה מתכנן פחחות וצבע (מבחינת פחחות יש ממש דברים מאוד קטנים והפח במצב טוב מאוד! הקמט הכי רציני זה בגלל שמישהו פתח את הדלת חזק מדיי ועיקם את הכנף קצת...)

בכל מקרה אני מעוניין שזה רק יהיה שחור וכמה שיותר קרוב לצבע הרכב, החשוב ביניהם שיהיה שחור כי עכשיו זה נראה ממש זוועה!

בכל מקרה יש המלצות לספריי ספציפי?

כמו כן יש לכם המלצות איך להסיר שכבת חומר פחחים וצבע מפסי קישוט?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

היה לי שכן שעשה הסבה מפחח למכולת....

הוא היה עושה תיקונים על המדרכה לייד המכולת וצובע בספרי צבע הכי פשוט שיש וזה היה יוצא בסדר......

את הג'אנטים של הסובארו צבעתי לבד... קניתי מחנות טמבור מברשת פלדה שמתלבשת על מברגה/מקדחה ניקתי את הלכלוך. ואז ניקתי עם סמרטוט וטרמפנטין את הג'אנט וצבעתי עם ספרי שחור מט... זה כבר יושב כ8 חודשים על הרכב. ונראה חדש...

הכי חשוב לנקות את השטח טוב טוב ליפני הצביעה. ולרסס את הצבע ממרחק של למעלה מ 20 סנטים ובצורה אחידה. אפילו להמתין מספר דקות בין שכבה לשכבה.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

ממש עודדתם אותי... הייתי בטוח אני אסע ואחרי יומיים זה יתחיל להראות סימנים של ירידה וכו'.

נזכרתי שיש לי ליד הבית רכב (רנו 5) שהבעלים צבע אותו בהרבה מאוד צבעים (הכל ספריי) ועשה מן עבוביה יפה.

לגבי לנקות לפני: אני אשייף לפני זה את הבגאג' ואז אעבור עליו עם מים ומשם והלאה כבר הצביע.

כמה שכבות ריסוס נראה לכם כדאי לי לעשות?

עכשיו רק נשאר לקוות שזה יהיה קרוב ככל האפשר לצבע הרכב.

עמית

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי לנקות לפני: אני אשייף לפני זה את הבגאג' ואז אעבור עליו עם מים ומשם והלאה כבר הצביע.

אחרי המים תנקה גם עם טרמפנטין או דלק (בנזין/נפט מה שיש) כדי להוריד שמנים שנדבקים... לפעמים לא רואים אותם... (חשוב מניסיון!!).

כמה שכבות ריסוס נראה לכם כדאי לי לעשות?

לפי העין. תן שתים שלוש שכבות עדינות מאוד בהפרשים של דקות ספורות ואח"כ כמה שתרצה עד לתוצאה הרצויה.

עכשיו רק נשאר לקוות שזה יהיה קרוב ככל האפשר לצבע הרכב.

עמית

המון המון בהצלחה ותתעד בתמונות שגם אנחנו נהנה..

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

משה זה ממש לא כיף! אך אם לא היו שוברים לי את השמשה האחורית...

אני אנסה להשיג מצלמה לתיעוד...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קח בחשבון שאם תחליט להחליף בין השמשות

תצטרך לבדוק את מצבן של הגומיות שבמידה ויהיו קרועות או יבשות תצטרך

לחליף גם אותם . שתביא לך עוד הוצאה כלכלית נוספת או בעיית זמינות בהשגתם.

בהצלחה.

פורסם

הגומיות של 2 השמשות (השבורה והשלמה) במצב טוב... המצב של השלמה קצת יותר טוב מזאת של השבורה...

מחר בעזרת ה' יצא לי לעשות את זה...

אז אין המלצות לצבע ספציפי?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

רוב הצבעים יתנו תוצאה טובה רק אם הבסיס שלהם טוב.

אם יש לך טיפה חלודה, מהר מאוד אתה תמצא אותה מעל לצבע שתעשה.

קח לתשומת ליבך את העצות של משה למשל. לנקות חלודה (במיוחד באלפא) זה הכי קריטי.

יש חורים או סדקים בדלת ה"חדשה" ? אם כן - לסתום עם קארקיט.

ההכנה הכי חשובה. לאחר מכן, את איכות הצבעים אתה יכול לדעת טוב מאוד פשוט

ע"י...המחיר שלהם. מ-10 ש"ח לספריי weekend (פשוט אבל לא רע)

עד 65 ש"ח לספריי צבע עפ"י קוד...

מן הסתם - צבע יסוד לפני צבע סופי...

ואם אתה רוצה שאעזור לך - חכה לסופ"ש הבא...

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

היי,

ברכב הקודם שלי היה לי ריקבון בדלת קניתי חומר פחחות מאוטו דיפו ולבסוף צבעתי את המקום עם צבע שעלה לי 9 ש"ח..זה החזיק מעולה שנה..ראיתי את הרכב שלי לפני חודשיים והדלת הייתה במצב נוראי..אז לזמני זה דווקא אחלה פתרון..רק תנקה טוב טוב טוב את המקום!

:-)
  • תוכן חדש...