Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים

יום ראשון הקרוב , מירוץ מס'-4 באליפות הפורמולה-1 , והפעם באימולה , ליד בולוניה , איטליה .

המירוץ נקרא הגראן-פרי של סאן-מרינו בכדי לתרץ את שני מירוצי הפורמולה-1 לאיטלקים המשוגעים .

בשנה שעברה זינק רייקונן מעמדת הפול וניצח את המירוץ ,פרננדו אלונסו - רנו .

62 הקפות במסלול על שם אנזו ודינו פרארי .

מי שזוכר , בשנת 94' , סוף השבוע של המירוץ היה אחד העצובים ביותר בתולדות הספורט המוטורי כאשר בשבת במהלך מקצי האימון נהרג רולנד רצנברגר וביום ראשון , במירוץ נהרג איירטון סנה -אלוף עולם בפורמולה-1 שלוש פעמים , עם הוויליאמס-רנו .

המירוץ השנה נערך בצל הספקולציות לעונה הבאה עם החוזה של מיכאל שומאכר .

נשאר בפרארי , עובר לרנו אולי , גם רד-בול הוזכרו . יהיה מעניין בעתיד .

שידור בערוץ-5 של מקצי הדרוג בשבת ב-14:00 והמירוץ ביום ראשון בשעה 15:00 .

sanmarino.gif

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך להוסיף ולומר שהמסלול באימולה הוא צל עגום של המסלול עליו נהרג איירטון סנה. עד 1995 אימולה היה מסלול מאתגר לנהגים מכיוון שהיה בו אזור מהיר מאוד, בשילוב עם פניות איטיות וטכניות באזורים האחרים. הנהגים נקלעו להתלבטות הניצחית - ללכת על סטאפ של מעט כח הצמדה וכך להרוויח מהירות באזור המהיר, או ללכת על כנפיים גדולות יותר ולהגביר את האחיזה בחלקים האיטיים על חשבון מהירות בקטע המהיר.

טמבורלו עצמה הייה עיקול שנלקח בפול גאז בהילוך הגבוה ביותר. היא לא נחשבה לפניה מאתגרת, אבל טעות קטנה בה עלתה במחיר כבד. לאחר התאונה הטרגית של סנה הפכו את טמבורלו לשיקיין ( אמנם מהיר יחסית) ובכך הוציאו את כל העוקץ מהסקטור הראשון של אימולה. אפשר היה להוסיף שטח מילוט באזור הפניה ולשמרה, אבל מילמולים של שומרי איכות הסביבה ( יצטרכו להוריד עצים) ותרוצים נוספים (עובר שם נהר ) גרמו לסרוסה של הפניה ושל המסלול כולו.

כיום קשה מאוד לעקוף באימולה, למרות שבשנים האחרונות ראינו יחסית לא מעט עקיפות באזור הבלימה לטמבורלו.

התקווה היא שהמסלול עומד להשתנות בקרוב. יש תוכניות ליישר את השיקיין האחרון והמטופש ( לא סתם קראו לו "וואירינטה באסה"..) וכך לייצר ישורת שתתחיל בפנית הריבצה הכפולה ותסתיים בטמבורלו.

לגבי המרוץ הקרוב - כל העיניים נשואות לפרארי. הם מצטיינים בדרך כלל באימולה. אם מייקל יצליח לנצח הוא עשוי לחולל מהפך באליפות שעד עכשיו נראה שהולכת ישר לידיים של אלונוזו.

ביצוע כושל של פרארי באימולה, וניתן לומר כמעט בבטחון שהם גמרו את העונה, ומייקל - את הקריירה.

לחבר שביקש לראות את התאונה של סנה, יש לי הקלטה של המרוץ ההוא, אם כי אני מודה שיש לי חשק מועט ביותר לצפות בו שוב. צפיתי בקלטת הזו עשרות פעמים ולצערי הסיום תמיד זהה.

פורסם

לצערנו המסלול באימולה קשור גם במוות נוסף מן העבר .

אילולא מה שעולל דידייה פירוני לז'יל ווילנייב באימולה 82 , כנראה שלא היינו מגיעים למצב שנוצר מירוץ לאחר מכן בזולדר ולתאונה ממנה נהרג ווילנייב .

פורסם

באימון החופשי שנערך היום רמז פרננדו אלונסו על כוונותיו כאשר היה המהיר ביותר .

מיכאל שומאכר בפרארי סיים שני .

כמובן שאימונים אלו לא אומרים כלום ותלויים בכמויות דלק וצמיגים או בסט-אפ של המכוניות , ובכול זאת

תמיד בסופו של יום מסתכלים על השעון כקנה-מידה...

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

טוב אחרי בקבוק יין לבן וארוחת ערב שבת הנה ה-PREVIEW של אימולה .

After a three-week break, Formula One arrives at Imola for the San Marino Grand Prix, which kicks off the start of the European season. For many it's the real beginning of the season, while for others will be the end of the excuses.

הפיסקה הזו בעצם אומרת , ומסכמת הכל בלוח המירוצים של הפורמולה-1 .

keeble1.jpg

אני לא בטוח שאתם זוכרים , אבל הלוואי ויהיה לנו סיום מירוץ כמו בעונה הקודמת שמיכאל שומאכר נתן לנו סיבה לאופטימיות (מוקדמת..מיותרת...) אחרי שאלונסו הוליך בביטחה , הוא החל לצמצם עליו והיה שביב של תקווה שאולי הוא היה עושה את זה ומצליח ללחוץ עליו ואולי לעקוף אותו ...לא הלך .

keeble2.jpg

כמו בשנה שעברה , וכנראה בגלל התקופה הזו בשנה , אולי יהיה לנו גשם .

גשם...אהםםם , מיכאל שומאכר משפשף את ידיו בהנאה ומקווה לנוזלים מהשמיים , שירדו ...והרבה .

עד כמה הצמיגים ישחקו תפקיד....? שאלה טובה .

ברידג'סטון עשו הרבה מבחנים , השאלה היא עד כמה זה יעזור .

נכון לעכשיו ...מישלן זה הימור בטוח .

והנה הסיכום של אוטוספורט -

Despite the evident progress of Toyota and Honda in testing, the win is still expected to be a fight between Renault and McLaren, probably including Ferrari if Bridgestone have come up with something special for the race.

Should rain interfere with qualifying here, where overtaking it relatively tough, it could have a significant impact; similarly, rain on Sunday will throw an advantage to the teams that are flexible and reacting quickly: this may make for exciting racing, though Schumacher's tussle with Alonso last season showed that even without rain, excitement is possible.

עכשיו נותר לחכות למקצי הדירוג ...

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

ב 30 באפריל 1995 - בדיוק שנה פחות יום מהתאונה של סנה הגדול הייתי באימולה במירוץ.

אחת החויות החזקות של החיים שלי, מי שלא שמע מנוע V12 של פרארי F1 צווח (יחד עם אלפי פאנטים איטלקים) הפסיד את הסימפוניה של חייו.

התמונה היחידה שיש לי בשליפה כרגע היא של האופל קורסה המושכרת שלנו עוקפת F-40 (בפקק...)

p11504008e.jpg

פורסם

שאלת תם למרות שעבר פסח

מישהו מוכן להסביר לי מה זה חוק ה 110%

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

דווקא באימולה מצליח שומאכר למחוק את שמו של סנה גם מהשיא האחרון שנותר לו - עם פול פוזישן מס. 66 (אמנם לקח לו הרבה יותר מירוצים לעשות זאת , אבל עדיין).

הונדה במקומות 2-3 , ומאסה 4 , בעוד אלונסו רק חמישי.

נראה אם יכולת הזינוק של רנו תחפה על המיקום הלא היסטרי , או שפרארי חוזרת...

פורסם

מקווה שיהיה מירוץ מעניין ואולי שומאכר יחזור להיות טוב כמו לפני עונה וחצי

אני מתגעגע לימים הטובים שלו!!!

צפוי מירוץ מעניין מחר!

דובי שאלה לי אליך

יכול להיות שאלונסו נוקט אסטרטגיה שונה???

יכול להיות שהוא מזנק עם כמות דלק יחסית גדולה מחר ולכן הוא הגיע בפול פוזישן רק חמישי ואז מחר במירוץ הוא יהיה עם שתי עצירות בעוד שרוב הנהגים האחרים כנראה יהיו 3 עצירות???

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

• תוכן חדש...